230
MEDE58BE96AE3B24AB3964D9219BC83C764

Totalrenoverad bostad med hiss, balkong och garage i huset. Avgift 992 kr / månad.Wollmar Yxkullsgatan 14, 2 tr Södermalm - Maria Magdalena, Stockholm

Södermalm - Maria Magdalena, Stockholm

Wollmar Yxkullsgatan 14, 2 tr


PRIS (som utgångspris)6 890 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

59,5 kvm

VÅNING

2 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

21

MÅNADSAVGIFT

992 kr

BYGGÅR

1979

PRIS

6 890 000 kr som utgångspris

Totalrenoverad bostad med hiss, balkong och garage i huset. Avgift 992 kr / månad.

NYRENOVERAD - SÖDERBALKONG - AVGIFT 992 KR - GARAGEPLATS I HUSET 875 KR / MÅNAD - SKULDFRI FÖRENING - FÖRENINGEN ÄGER TOMTMARKEN

Med ett eftersökt och mycket attraktivt läge nära Mariatorget ligger denna mycket välplanerade och totalrenoverade 2:a i absolut toppskick, bara ett stenkast från T-banan. Planlösningen är mycket funktionell utan några bortslösade ytor, vilket gör att de 59,5 kvadratmetrarna upplevs som mycket rymliga.
Här bor du runt hörnet från sommarens alla uteserveringar och myllrande folkliv på Swedenborgsgatan. Lika nära har du till Mariatorget med sin härliga gröna park och stora utbud av omtyckta krogar.
Skuldfri förening med mycket låg månadsavgift och tillgång till garage och bastu. Föreningen har en mycket stabil ekonomi, goda intäkter från hyreslokalerna och man äger sin tomtmark. Hela bostaden är smakfullt renoverad med påkostad inredning från välrenommerade köks och badrumsleverantörer. Här bor ni med vackra ekgolv, en underbar balkong i söderläge, ett påkostat badrum med tvättmaskin och ett modernt, nyrenoverat kök med högkvalitativa vitvaror och klinkersgolv med behaglig golvvärme.

Välkommen till ett mycket trivsamt boende på bästa adress.

Visningar

Vänligen boka er för visning!

25
februari | söndag
Kl 13:30 - 14:15
Öppen visning, varmt välkomna! Föranmäl dig gärna.
26
februari | måndag
Föranmälan krävs. Kontakta mäklare Jerry Johnsson mobil 0702-545760.

Bilder

MEDE58BE96AE3B24AB3964D9219BC83C764
MEDE083FF4E0082479F8989E9A4984DE1F8
MED7163D85E683245609975F26D79F3C8E8
MED134878277ECA45448458E77BD6072B14
MED8A157F4E28CB4C88A15673A0578E02E7

Planritningar

Plaritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

59,5 kvm

LÄGENHETSNUMMER

21

VÅNING

2 av 7, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

992 kr

BYGGÅR

1979

PRIS

6 890 000 kr som utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

Välkommen till ett inbjudande och välplanerat boende nära Mariatorget och Mariaberget.
Bostaden har en fin utsikt över vackra sekelskifteshus på denna lugna del av Wollmar Yxkullsgatan.
Här bjuds du och din familj ett välplanerat kök med matplats invid fönstret, ett rymligt vardagsrum med plats för många vänner och utgång till balkongen i söderläge, badrum med tvättmaskin, ett större sovrum med flera garderober samt gott om förvaringsutrymmen i en rymlig klädkammare samt i ett flertal garderober i sovrummet. Bostaden har genomgående vackra ekgolv och påkostade materialval, vilket skapar en skön trivselkänsla.

Läget är det bästa på Söder med närhet till charmiga Mariatorget och bara en kort promenad till Mariaberget med dess fantastiska utsikt över Riddarfjärden. Tantolundens grönska och Götgatans shopping finns på några minuters promenadavstånd. Du bor högt över gatan och störs inte av insyn eller flanörer som passerar förbi. Underbart boende i lugna kvarter med närhet till trendiga butiker, kommunikationer och grönområden.
Området har ett stort utbud av restauranger där du bl.a. hittar Bistro Süd, Rival, Nostrano och Morfar Ginko. Den nyöppnade vinbaren Dryck är också värt ett besök. Fika och handla bröd kan du göra på populära Petrus eller Chic, båda bagerierna bara ett stenkast bort.
Här är lätt att trivas!
Solid och skuldfri förening med mycket god ekonomi, bostaden har endast 992 kr i månadsavgift. Lägenheten är totalrenoverad år 2020-2021.


Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL

Välkomnande och rymlig entré med goda möjligheter till avhängning av ytterkläder både på hatthyllan strax inom dörren och i den generösa klädkammaren. Golvet består av vackra ektiljor.

VARDAGSRUM

Lägenhetens höjdpunkt är vardagsrummet som är ett generöst, ljust och trivsamt rum
Stort, ljust och lättmöblerat vardagsrum med plats för både soffa och matgrupp. Vardagsrummet har samma vackra ekgolv som i hallen. Här hitar du utgången till den trivsamma balkongen i söderläge. Balkongen är inglasad vilket ökar tiden över året då du kan vistas på den. Vardagsrummet har stora fönster som släpper in mycket ljus. Väggarna i ljus ton och det vita taket bryter av mot det vackra trägolvet.

KÖK

Det kvalitativa Ballingslövsköket har bänkskivor av högtryckslaminat och väggarna ovan bänkskivorna består av marmormönstrad kakel. Kyl, frys och diskmaskin av fabrikat Siemens är integrerade i skåpinredningen. Köksseriens benämning är Bistro och har skåpluckor i mörk kulör som tillsammans med de ljusa bänkskivorna och vitvaror i rostfritt skapar ett stilrent kök. Maskinell utrustning i köket finns i form av varmluftsugn med induktionshäll, integrerad ugn/mikrovågsugn, diskmaskin, vinkyl Winemaster och fläktkåpa av fabrikat Fjäråskupan. I köket finns också ett stort antal skåp och lådor som ger gott om förvaringsutrymme. Invid fönstret finner du en väggfast soffa och det fina klinkersgolvet är självklart försett med behaglig golvvärme.

SOVRUM

Kanske är det stora sovrummet ändå det bästa rummet i lägenheten, stort och luftigt och med utsikt över de äldre husen på gatan. Här finns en rejäl garderob med skjutdörrar varav en spegeldörr. Ett rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsängen, sängmöbler, garderober och ytterligare förvaringsmöbler. Väggarna är målade i en rogivande kulör och golvet består av samma vackra ekgolv som hall och vardagsrum.

BALKONG

Generös balkong i härligt soligt söderläge. Här finns gott om plats för möblemang och växter. Lägenhetens absoluta favoritplats under den varma årstiden. Balkongen är inglasad och fungerar som ett uterum året runt.

BADRUM

Generöst badrum med lyxig hotellkänsla där du omges av vackert kaklade väggar och sätter fötterna på behaglig klinkers med golvvärme. Här finns WC-stol, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, tak- och handdusch , stort handfat i vitt porslin som vilar i en kommod, spegelskåp över handfatet samt en elektrisk handdukstork. Belysningen består av ett stort antal spotlights i taket samt infälld belysning i badrumsskåpet över handfatet.


ÖVRIGT
- Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd.
- Mycket omtyckt läge nära Mariatorget.

Varmt välkomna på visning!

Om området

Här bor du i kvarter som tillhör några av Södermalms mest eftertraktade områden! Kulturberikade och eftertraktade kvarter invid Mariatorget och Mariaberget med dess kullerstensgator och många konstgallerier och charmiga butiker. Uppe på Mariabergets topp hittar du Monteliusvägen med storslagen utsikt över Riddarfjärden och mot Stockholms stadshus. Flera matvarubutiker, restauranger och massor av caféer, barer och trendiga butiker i närområdet kring Mariatorget, Slussen och Götgatsbacken.
Kvarteren erbjuder mängder av restauranger bl.a. Tapas, Ramblas, Falafelbaren, Marie Laveau, men också många caféer och butiker. Inom en kort promenad når man även Medborgarplatsen med saluhall och biograf, Mosebacke Torg med Södra Teatern samt Slussen.

KOMMUNIKATION

Utmärkta kommunikationer med tunnelbanans röda linje från Mariatorget samt grön linje från Slussen. Gott om bussförbindelser från närliggande gator och vid Södra Station finner du även pendeltåget.

NÄRSERVICE

I närområdet finns flera större livsmedelsbutiker varav Ica Supermarket Aptiten på Torkel Knutssongatan och Willys Mariahallen på Hornsgatan ligger närmast. Du hittar också Coop och Hemköp några kvarter bort. Du hittar också alla andra former av butiker och tjänster inom gångavstånd.

PARKERING

Föreningen har garage med garageplatser som går att hyra för 875 kr/mån. För övrigt tillämpas boendeparkering i området vilket innebär att du parkerar gratis mellan klockan 19:00-07:00 under vardagar, mellan klockan 17:00-11:00 under lördagar och under hela söndagen. Övriga tider kan månadsbevis köpas för 1600 kronor alternativt dygnsbiljett för 90 kronor för fast boende. Du hittar också flera mindre garage i området där du kan ställa dig i kö. Se www.stockholm.se för mer information.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

3,54252 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

3,54 %

TILLTRÄDE

Enligt överenskommelse

ÖVRIGT

Till lägenheten hör två förråd, ett i källaren och ett på vinden.

Ekonomi

EL

5 700 kr

FÖRSÄKRING

3 148 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

8 848 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

0 kr Föreningen är skuldfri.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1979

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2018-10-01

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

114 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Brf Aquarius nr 1

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

15

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

2

EKONOMI

Föreningen är skuldfri och har en kassabehållning om ca 3,3 Mkr. vid utgången av år 2022.
Taxeringsvärdet för år 2022 uppgår till totalt 94.6 Mkr. varav 33,6 Mkr. avser byggnader och 60.6 Mkr. avser mark.
Soliditeten uppgick för år 2022 till 92%.
Kassabehållning vid utgången av år 2022 uppgick till 3.286.532 kr.
Långfristiga skulder vid utgången av år 2022 uppgick till 0 kr.

Avsättning till yttre fond görs årligen med 25000 kr.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Föreningen äger tomtmarken och riskerar därmed inte att drabbas av höjd tomträttsavgäld.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 433 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

573 kr

INFORMATION AVGIFT

Månadsavgiften uppgår till 202 kr/kvm bostadsyta och år. En höjning av månadsavgifter gjordes för första gången på 43 år när man år 2023 höjde pga. kostnadsökningar på värme och de planerade renoveringarna av gård och ventilation.

OM FÖRENINGEN

Bostadsrättsföreningen registrerades 1977-10-24. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 1978-10-19 och nuvarande stadgar registrerades 2006-06-26 hos Bolagsverket. Fastigheten bebyggdes 1978-1979 och består av ett flerbostadshus i 7 våningar. Fastighetens värdeår är 1979. Föreningen upplåter 15 lägenheter om totalt 1680 kvm med bostadsrätt och 2 lokaler om 591 kvm med hyresrätt. Lägenhetsfördelning: det finns 5 st 2 rok, 5 st 4 rok samt 5 st 5 rok.

TV OCH BREDBAND

Kabel-tv och bredband levereras av ComHem och Telia. I månadsavgiften ingår ett grundutbud av tv-kanaler samt bredband via fiber med en hastighet om 100/100 Mbit.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till föreningen hör gemensamhetslokaler i form av bastu, styrelserum, cykelförråd och snickarrum samt tvättstuga med nyare maskiner.

PARKERING

Garage med 21 platser finns i fastigheten. Garageplats kostar 875 kr/månad. För laddplats tillkommer det 200 kr/månad. Ingen separat kö till garage, tillträde till ny garageplats möjliggörs vid nytt medlemsskap om intresse finns från medlemmen.

RENOVERINGAR

2010 Fastigheten har stamspolats under 2010, en åtgärd som bör förekomma c:a vart 5:e år.
2011 Omfattande renovering av gården, ommålning av tak samt ny garageport där även styrning och garagemotor är byttes ut.
2012 Totalrenovering av samtliga balkonger, nytt låssystem och porttelefon samt ny ytter och innerport.
2015 Målning av fönster på balkonger och fönster i gatunivå mot gatan.
2016 Garagerenovering samt reparation och målning av tak.
2017 Installation av fibernät via Telia och tjänster för bredband, TV och IP-telefoni.
2018 Snörasskydd och takstegar mot gård monterade.
2019 Renovering av ventilationssystem i lokalerna.
2020 Rensning och röjning av växter på gården.
2021 Nya evakueringsrör från gården för att förhindra läckage till garage.
2022 Ny elslinga i stuprör samt byte av defekta rör.
2023 Installation av fyra laddplatser i garaget.
2023 Byte av äldre armaturer i trapphus samt byte till ledarmaturer.
2023 Installation av ny frånluftsfläkt på taket.

Framtida renovering består av byte av tätskikt på gården.

ÖVRIGT

Ekonomisk förvaltare är Redisa Bostadsrättsförvaltning.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Stadgar Brf Aquarius
Årsredovisning 2022 BRF Aquarius nr 1
Hemsida Stockholms stad

Karta

Stockholm Södermalm - Maria Magdalena

Wollmar Yxkullsgatan 14, 2 tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg