KarriärOm oss
230
MEDE4B783D722CE4687BF3B687F2EE8A294

Vintertullstorget 40, 4/4 tr Södermalm - Vintertullstorget, Stockholm

Södermalm - Vintertullstorget, Stockholm

Vintertullstorget 40, 4/4 tr


PRIS6 795 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

75 kvm

VÅNING

4 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

065

MÅNADSAVGIFT

5 308 kr

BYGGÅR

1983

PRIS

6 795 000 kr

Ring för visning! Välplanerad och ljus 3:a högst upp i huset med genomgående planlösning och en generös inglasad balkong mot föreningens gård. Den frikostiga balkongen fungerar som ett extrarum året runt. Ett unikt tillfälle att förvärva en väldisponerad, modern och tilltalande bostad på Vintertullstorget. Bostaden erbjuder ett rymligt och stilrent renoverat kök med högkvalitativa vitvaror, stor matplats intill, ett stort vardagsrum med plats större möblemang 2 sovrum och ett stort påkostat badrum med jacuzzi.
Här bor du tryggt i en stor stabil förening med flera faciliteter såsom festlokal, uthyrningslägenheter, bastu och fritidslokal. Här bor man nära Blecktornsparken med lekpark, djur och stora grönområden. Lika nära till bra kommunikationer i form av bussar, linje 57 och 76 och även gratisbåten Lotten över till Hammarby Sjöstad. I framtiden kan du ta T-banan strax utanför din port, nedgången planeras att byggas invid Vintertullstorget. Området erbjuder också härliga löp och promenadstråk längs vattnet.

Bilder

MEDE4B783D722CE4687BF3B687F2EE8A294
MED4AF58C83E29C4C60B854DBD1B6A8A05F
MEDDAE289C5EBB946A89FB4A7F8A3228461
MED49D774DCE6AE49068B0B5FFDD9C6F906
MED372B11D868564DCE8DB23D3184D19D79

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

75 kvm

LÄGENHETSNUMMER

065

VÅNING

4 av 4, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

5 308 kr

BYGGÅR

1983

PRIS

6 795 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall/Entré:
Välkomnande entré med gott om plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en garderob med skjutdörrar. På golvet ligger ett praktiskt klinkergolv som övergår till ett parkettgolv som fortsätter in i hela lägenheten.

Kök:
Stilsäkert och renoverat kök med alla bekvämligheter och öppenhet mot den stora matplatsen vid det vackra fönsterpartiet. Kökssnickerier i fin kulör med bra förvaring. I köket finns spis, ugn, fläkt, mikro, espressomaskin, diskmaskin, separat kyl och frys med ismaskin. Goda arbetsytor med både rostfritt stål och trä. Köket ramas in i ett mörkt klinkergolv.

Vardagsrum:
Rymligt vardagsrum med utgång till den stora balkongen. Vardagsrummet har öppenhet mot kök och matplatsen, vilket ger möjlighet till fin samvaro. Från vardagsrummet når du även hallen, ett sovrum och balkongen. Här finns gott om plats för större soffgrupp och mediamöbler.

Balkong:
Härlig inglasad balkong i soligt västläge mot den välskötta innergården. I anslutning till balkongen finns ett praktiskt förråd.

Sovrum 1:
Stort sovrum med plats för större dubbelsäng. Bakom skjutdörrarna nås en rymlig walk in closet med väldigt goda förvaringsmöjligheter.

Sovrum 2:
Ligger med anslutning från matplatsen. Plats för säng med goda förvaringsmöjligheter i form av garderobsvägg.

Badrum:
Fint renoverat badrum med både jacuzzi och dusch. Badrummet är även utrusta med WC, handfat med kommod, spegel, tvättmaskin och ett förvaringsskåp.

Övrigt:
- Till lägenheten hör ett stort källarförråd om ca 8-10 kvm.

Om området

Med ett idealiskt läge alldeles intill vattnet passerar båtarna i kanalen sommar som vinter. Här bor ni i en oas av grönska med fantastiska promenadstråk längs med Hammarbykanalen och Årstaviken. Nära till Vitabergsparken och Eriksdalsbadet med intilliggande tennisbanor och båtklubbar. Vid vattnet finns också trevliga restauranger såsom Thaibåten och Nyfiken Gul. Här har du närhet till Skanstulls populära köpcentrum Ringen med allt från inredningsbutiker till klädaffärer och livsmedelsbutiker, som bidrar till områdets unika och levande atmosfär. Uppe på Ringvägen finns även ett flertal mysiga caféer och restauranger. Njut av inbjudande grönområden i Vita Bergsparken och Lilla Blecktornsparken samt Årstaviken med härliga promenadvägar längs vattnet. Runt hörnet finner du familjevänliga Stora Blecktornsparken som inrymmer både en liten djurpark, lekplats och grönområde för tex picknick. Eller varför inte strosa längs med kanalen eller ta färjan över till Hammarby Sjöstad. Med promenadavstånd når du även populära Nytorget med dess härliga uteserveringar och restauranger med mat från världens alla hörn. På gångavstånd finns Eriksdalshallen som erbjuder både inomhus-och utomhusbad, samt gym och badminton. Här bor du med ett perfekt läge med närhet till allt!

KOMMUNIKATION

God närhet till kommunikationer från bostaden. Busslinjerna 3, 57, 59 och 76 går strax utanför och på intilliggande Ringvägen. Närmaste T-banestation är Skanstull vid Ringens köpcentrum, ca 10 minuters promenadväg. Närmaste pendeltågsstation är Stockholms Södra på Rosenlundsgatan dit du kan promenera på ca 20 minuter eller via busslinje 3 och 4.
Vid slutet av Tegelviksgatan kan du hoppa på båten Lotten till Lumakajen eller Henriksdalshamnen. Den är gratis och går med 20 minuterstrafik på dagarna, tätare vid rusning. Från Lumakajen tar du dig lätt vidare till Sickla med sitt stora shoppingutbud eller varför inte bada vid de fina badplatserna vid Sickla sjö. Med båten Emelie tar du dig till Djurgården och Nybrokajen.

NÄRSERVICE

Vid Vintertullstorget finns en mindre Coop-butik. På Ringvägen ligger ICA Lansen. Ica i Ringens Köpcentrum och Hemköp i Åhlénshuset vid Skanstull är båda större matbutiker. Övrig shopping finns på gångavstånd i Ringen köpcentrum och längs med Götgatan.

PARKERING

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100kr/mån eller 75 kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Lägenhet

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,3718 %

Ekonomi

EL

4 428 kr

FÖRSÄKRING

3 132 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

7 560 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

287 824 kr
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1983

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2018-10-03

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

113 kWh/m² och år

Förening

NAMN

HSB:s Brf Hamnkaptenen

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

221

VARAV HYRESLÄGENHETER

3

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

10

EKONOMI

Föreningen har god ekonomi och har haft en mycket lång period av oförändrad avgift fram till förra årets höjning. Höjningen beror på högre räntor, kostnader samt höjningen av tomträttsavgälden.

Styrelsen har beslutat att fr o m 1/1 2023 höja avgifterna med 10%.

Nyckeltal för 2021:
Årsavgift per kvm boarea 671 kr.
Belåning per kvm boarea 3407 kr

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Föreningen godkänner delat ägande under förutsättning att den som bor i lägenheten äger minst 10%.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Man innehar marken med två tomträttsavtal, Hamnvakten och Hamvakten 9 som nyligen förhandlats om och kommer höjas årligen fram till år 2026.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 208 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

483 kr

OM FÖRENINGEN

HSB:s Brf Hamnkaptenen bildades 1970 och husen var inflyttningsklara under 1983. Föreningen består av 221 bostadsrätter med en yta om 22.118 kvm. och 10 lokaler med en yta om 1.836 kvm. Föreningen innehar fastigheten med tomträtt.
En 20-årig underhållsplan för löpande renoveringar och underhåll är upprättad och uppdateras årligen.

Cykelställ på gårdarna eller cykelförråd.
Barnvagnsrum finns på entréplan i alla trapphus.
Det finns förskola på en av föreningens gårdar.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://hamnkaptenen.wordpress.com/

TV OCH BREDBAND

Kabel-TV via Comhem, 17 kanaler ingår i grundutbudet som ingår i månadsavgiften. Fastigheten/föreningen hushåll är gruppanslutna till bredband med hastigheten
1000/1000 Mbit/s hos Stockholms Stadsnät AB. Kostnaden för bredbandet ingår i månadsavgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

I föreningen finns många faciliteter så som:
- Festföreningslokal för möten, fester och seniorklubben.
- Fritidslokal för bordtennis samt innebandy.
- Systuga.
- Övernattningsrum, två små gästrum som kan hyras för en mindre kostnad.
- 3 st uthyrningslägenheter. Mindre lägenheter som är ungdomslägenheter för medlemmar i föreningen.
- Tvättstuga, en tvättstuga på varje gård. I de gemensamma tvättstugorna ingår kostnadsfritt tvättmedel och sköljmedel.
- Bastu.

PARKERING

Det finns två parkeringshus i området, dels "Pumpan" på Malmgårdsvägen 69 som förvaltas av HSB, dels parkeringsgaraget "Hamnvakten" på Katarina Bangata 80 under Servicehuset Vintertullen. Genom ett nytt avtal med Micasa, som äger parkeringshuset i Servicehuset Vintertullen, har föreningen tillförsäkrats förtur till 70 parkeringsplatser. Detta innebär att när en plats blir ledig ska den i första hand upplåtas till boende i föreningen. Telefonnummer till Stockholm Parkerings kundtjänst är 08 - 772 96 00.
Boendeparkering finns även på gatorna i stadsdelen. Denna parkering betalar du antingen med dygnsbiljett i automat på gatan eller genom att anmäla dig för periodbetalning. Du kan ansöka om tillstånd till boendeparkering hos Trafikkontoret eller läsa mer på stockholm.se/boendeparkering.

Handikapparkering:
På det lilla torget mellan gårdarna finns ett fåtal parkeringsplatser avsedda för medlemmar med funktionshinder. Kontakta styrelsen om du vill ha mer information om dessa parkeringsplatser. För mer information, besök föreningens hemsida https://hamnkaptenen.wordpress.com/

RENOVERINGAR

2015 Värmesystem
2016 OVK ventilation
2016 Målning källarutrymmen
2019 Golvvård trapphus
2019 Ombyggnad takavvattning
2019 Renovering fastighetsexpedition
2019 Uppdatering låssystem
2019 SBA-åtgärder
2019 Armsturer LED
2020 Utökning solceller
2020 Stamspolning/filmning
2020 Byte låssystem
2021 Stamspolning
2021 Upphandling av digitalt bokningssystem för tvättstugor
2021 Nytt låssystem med taggar till entréer
2022 Upprustning av föreningslokal
2022 Rensning av ventilation och OVK
2022 Markarbeten på gårdarna
2022 Pågående arbeten är jobb med markytor och dagvattenavrinning.

Inga större renoveringar på gång, utan föreningen följer sin underhållsplan och utför normalt underhåll.

ÖVRIGT

Föreningen har gemensamt upphandlad el och kostnaden för elabonnemanget ingår i månadsavgiften, lägenhetsinnehavaren betalar endast för faktisk förbrukning.

För att bli medlem i föreningen krävs det att du är medlem i HSB Stockholm.

Fastighetsskötare finns på plats varje dag om det skulle vara något som behöver åtgärdas, med telefon- och besökstid varje morgon.

Karta

Stockholm Södermalm - Vintertullstorget

Vintertullstorget 40, 4/4 tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg