190
MED966B584F98D746618C015159CEA9E763

Såld!

Charmig 20-talspärla på 35,5 kvm i populära Bagaregården!

Bagaregården, Göteborg

Storkgatan 6H

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,082 Inkl VA, Värme, Kabel-TV & Bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea35.5 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer16
Byggår1926
Driftskostnad325 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 2,260,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Nu finns möjligheten att förvärva denna charmiga genomgångsetta belägen på Storkgatan 6H i ett av områdets landshövdingehus i tidstypisk 20-talsstil. Här kliver du genom föreningens ståtliga entré och möts av den trivsamma innergården. Här finner du en smakfullt renoverad bostad med framtaget brädgolv, ljusa ytskikt, modernt badrum och ett kök i toppklass. En bostad som bör upplevas!

Här bor du i en välskött och stabil förening med god ekonomi och låg avgift. Perfekt läge i populära Bagaregården med närhet till de kommunikationer och den service som kan tänkas önskas. Centrum har du tacksamt på både gång- och cykelavstånd. Hjärtligt välkommen att boka dig för visning!

Om området

För dig som vill ha närhet till både storstadspuls och vacker natur ger Bagaregården ett perfekt läge. Här råder ett rofyllt lugn över den småskaliga bebyggelsen, de lätt krökta gatorna och de små öppna ytorna.

Stadsplanen för Bagaregården, utarbetad av stadsingenjören Albert Lilienberg, väckte stor internationell uppmärksamhet i början av 1900-talet. Planen var den första där man tillämpade den nya stadsplanelagen som gjorde det möjligt att detaljstyra områdets utseende. Där enkel utkantsbebyggelse tidigare legat utformades Bagaregården under 1910- och 1920-talet efter tidens nya ideal med gator som följde terrängen och oregelbundna kvartersformer. Villor, radhus och landshövdingehus i olika formationer byggdes. Husen var främst avsedda för arbetare och en nymodig bekvämlighet var att husen från början var försedda med WC. Området har idag kvar sin charmfulla karaktär och sägs också av många vara en av östra Göteborgs mysigaste stadsdelar.

Traktens eget kulturutbud bjuder Kulturhuset Kåken på i Härlanda park. Här arrangeras barnteater, filmvisningar, vernissage, föreläsningar, sagostunder och konserter. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret. I Bagaregården har du närhet till all service du kan tänkas behöva. Närmast ligger Tempo-butiken på Sofiagatan, större utbud hittar du hos ICA Kvantum vid Munkebäcksmotet och Coop Konsum vid Munkebäckstorget. Nära ligger också Olskrokstorget med charmiga fiskbodar, traditionell torghandel, ICA Supermarket, apotek, systembolag och ostbutik.

På cykelavstånd, strax sydost om Bagaregården finns natursköna Skatås, en stor välbesökt sportanläggning med gym, fotbolls- och volleybollplaner, motionsslingor mm. I närheten ligger också vackra Delsjön, ett vidsträckt naturområde som erbjuder friluftsaktiviteter året runt.

Du tar dig smidigt in till city med kollektivtrafiken. Alldeles i närheten ligger Redbergsplatsen som är knutpunkt för flera av Göteborgs buss- och spårvagnslinjer. Hållplatser finns vid Stockholmsgatan, Ejdergatan, Strömmensbergsstigen och Gustavsplatsen.

Bilder

Varmt välkommen till Storkgatan 6H!

Vackert framtaget brädgolv i hela bostaden.

Perfekt kök för den matglade!

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
1 rum
Boarea
35.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Här kliver du in i lägenhetens nav, där känslan av bostadens rymd genast infinner sig tack vare den generösa takhöjden och väldisponerade kvadratmeter. Platsbyggda garderober samt en klädkammare erbjuder oerhört bra förvaring för både kläder och skor. På golvet ligger det fina framtagna brädgolvet som vackert flyter genom hela bostaden. Väggarna är målade i en mjuk antikvit kulör.
Allrum
I allrummet möts du av den generösa takhöjden och ett behagligt ljusinsläpp från det stora dubbelfönstret. Här finns gott om plats för en stor säng med tillhörande möblemang, en soffgrupp att samla vännerna i samt förvaring i garderoberna. Djupa fönsternischer, det framtagna brädgolvet och den behagliga vita kulören gör rummet till något att längta efter.
Kök
Köket är en ren fröjd för den matglade och erbjuder gott om arbetsytor. Köksinredningen går i en vit nyans och erbjuder förvaring i både lådor och skåp. Det platsbyggda skafferiet och städskåpet ger köket extra funktionellt. Det stora fönstret ger ett behagligt ljus och trevlig utsikt över föreningens innergård vilket ger morgonstund guld i mun. Den maskinella utrustning består av kyl/frys, induktionshäll, spisfläkt, ugn och mikro samt diskmaskin. Här ligger det fina brädgolvet och den mönstrade fondväggen bryter fint av mot det vita. Vitt kakel sitter smakfullt och praktiskt som stänkskydd över bänkskivan som går i en mörkare nyans.
Badrum
Det moderna och fräscha badrummet går i vitt kakel och en grå klinker. Inredningen i badrummet består av WC, handfat med kommod, spegelskåp samt duschhörna med vikbar glasvägg.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Avgift
SEK 2,082 Inkl VA, Värme, Kabel-TV & Bredband
Driftskostnad
SEK 3,900 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,700
Försäkring
SEK 1,200
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.78532 %
Andel av årsavgiften
0.78532 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1926
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 6/5/2020
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
128 kWh/m² och år
Förening
Namn
Hsb Brf Omberg III i Göteborg
Om föreningen
Föreningen HSB BRF Omberg lll ligger belägen i Bagaregårdens charmiga Landshövdingekvarter. Fastigheten är byggd som ett slutet ”kvarter” med en innergård i mitten och två portar. Det finns 15 trappuppgångar (Storkgatan 6A – O) med totalt 84 lägenheter. I fastigheten finns också några lokaler. Den totala lägenhetsytan är 4 330 kvm och den totala lokalytan är 215 kvm. Föreningen äger fastigheten 18:3.

Föreningen upplåter 84 st lägenheter med bostadsrätt och 7 st lokaler. Lägenhetsfördelning enlig följande:
47 st 1 rok
24 st 2 rok
11 st 3 rok
2 st 4 rok.

Antal lägenheter och lokaler:
Föreningen består av 86 lägenheter med bostadsrätt och 8 lokaler. Den sammanlagda boytan i föreningen är 4330 kvm och lokalytan uppgår till 215 kvm.

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
1978-1979, 1982-1986 och 1991: Stambyte gjordes i omgångar under dessa perioder.
2008: Målning av utvändig fasad.
2010/2011: Renovering av innergården
2011: Renovering av ytskiktet på grundmuren.
2012: Mindre renovering av taket, ex. byte av vissa takpannor.
2013/2014: Ny port av huvudentrén sattes in. Fönster från 1982 har successivt bytts ut. Påbörjat arbete för renovering av föreningens samlingslokal (belägen i källaren 6J).
2014: Tvättstugan har renoverats med nytt avlopp och klinker på golvet. Nya ventiler på fasad.
2015: Spolning av avloppsstammarna, renoverat trappuppgångar samt barnvagnsförråd. Startat upp ett arbetet med energibesparingsåtgärder, detta arbete fortsätter under 2016
2016: Nya portar, låssystem med nyckelbrickor, ny porttelfon som är kopplade till boendes privata telefoner.
2016: Inventering av förråd.
2017: Ny torktumlare
2017: Takbyte samt nya pannor.
2017: Reparation och målning av fasad.
2018: Husets grund målas
2018: Stammarna filmas
2018: Ny ekonomisk plan
2018: Nya utemöbler och balkonglådor
2018: Nya taklampor i portgångarna, ledlampor i portarna och gårdsstolpar.
2019: Ny torktumlare.
2020: Filmning av stammar för att kontrollera skicket. De stående stammarna,som berör lägenheterna, är i gott skick att beräknas ha en livslängd om ytterligare ca 20 år, därefter blir troligtvis någon form av åtgärd/renovering aktuell.

Framtida renoveringar och underhållsarbeten:
Föreningen genomför alltid löpande underhåll för att hålla huset i god kondition. Liggande stammar under mark i källarplan behöver åtgärdas inom fem år.
Alla renoveringar sker enligt underhållsplan och finansieras av underhållsfonden. Föreningen följer underhållsplanen.

Ekonomi:
HSB Brf Omberg 3 har en god och stabil ekonomi. Ett beslut ligger om att höja avgiften med 2 % varje år (indexhöjning), dock beslutades det att ingen avgiftshöjning behövdes inför 2020 då ekonomin är så pass god och ligger i linje med förväntat. Då kostnader av husets förbrukning av sophämtning, fjärrvärme, el osv ökat i kombination med amortering av lån gjorde föreningen en höjning av avgifterna med 5 % under förra året (2019).
För mer information se Årsredovisningen.

Gemensamhetslokaler:
-Föreningen har en gemensam innergård som är utrustade med bland annat trädgårdsmöbler som under sommartid inbjuder till härliga grillkvällar med plats för stora sällskap.

-Gemensam tvättstuga belägen i källaren och nås från uppgång 6 i. Utrustad med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, en mangel och två stora torkrum. Det är lätt att få tvättid och man kan boka två maskiner åt gången.

-En övernattningslägenhet och ett övernattningsrum finns att hyra. 300kr/natt respektive 150 kr/natt.

-Samlingslokal finns för uthyrning.

Parkering:
Föreningen har inga parkeringsplatser som tillhör föreningen. Boendeparkering gäller i området. För mer information om områdets sträckning och priser finns på http://www.goteborg.se/wps/portal/boendeparkeringsansokan

Gratis parkering på vissa gator i området, annars avgiftsbelagd parkering. Observera skyltning.

TV/Bredband:
Fastigheten är ansluten till Telia som omfattar bredband med hastighet till 250/100, TV-paket Lagom och bredbandstelefoni.
Detta är inkluderat i avgiften. Nytt fiberavtal med Telia är tecknat.

Uppvärmning:
Fjärrvärme

Andrahandsuthyrning:
Föreningen följer hyresrättslagen.

Försäkring:
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Trygg Hansa.

Förvaltare:
Ekonomisk förvaltning via HSB. Övrig förvaltning sköts av föreningen.

Övrigt:
Medlemmarna turas om att städa av sin egen trappuppgång enligt löpande schema för att hålla nere avgifterna.

Ovanstående information grundas på information från Årsredovisningen, föreningens hemsida samt styrelsens kontaktperson. Uppgifter som är av vikt för en köpare bör kontrolleras med föreningen.
Organisationsform
Bostadsförening
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
86
Antal lokaler i föreningen
8
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja.
Äger föreningen marken
Ja.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Bagaregården Göteborg

Storkgatan 6H

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg