KarriärOm oss
230
MED27C3ECBF22244C8698A022B929A0B888

Slottsgatan 46B Jönköping Öster, Jönköping

Jönköping Öster, Jönköping

Slottsgatan 46B


PRIS2 250 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

57,6 kvm

VÅNING

2

LÄGENHETSNUMMER

1103, 020-020-003

MÅNADSAVGIFT

2 247 kr

BYGGÅR

1963

PRIS

2 250 000 kr


*OBELÅNAD FÖRENING
* Balkong
* renoverat badrum med intyg

Fint renoverad 2:a på citynära läge i helt skuldfri förening med förmånligt låga avgifter! 57,6 välplanerade kvadrat på andra våning inredda i skandinavisk stil. Bara att flytta rakt in då hela lägenheten genomgått totalmakeover 2015!

På Slottsgatan 46B möts du av en modern och genomgående stilren lägenhet med härligt ljusinsläpp från fönster i dubbla väderstreck. Ljust och fint kök som restaurerats med hög noggrannhet. Här finns plats för både nära och kära. Vardagsrummet förlänger sällskapsytorna och leder dig till balkongen i soligt västerläge. Här kommer du garanterat spendera många stunder under sommarhalvåret. Rymligt master bedroom med snygga skjutgarderober och inbyggda garderober som sköter klädförvaringen. Den heltäckande mattan på golvet gör hotellkänslan påtaglig. Badrummet är helkaklat i stilrent svart och vitt. Hallen utgör bostadens centrala del och är väl tilltagen till ytan och bjuder även den två inbyggda garderober som sväljer det mesta. Till lägenheten tillhör ett förråd på vinden för dig som är i behov av extra förvaring.

Brf Ängsdal är en stabil och skuldfri förening med förmånligt låga avgifter. Föreningen ligger i framkant och bjuder bland annat en härlig innergård där robotgräsklippare tar hand om gräsmattan under fötterna. Modern sophantering och i entréplan en tvättstuga, torkrum och cykelrum.

Läget innebär närhet till allt och otroligt bra kommunikationer ett par meter utanför porten. Restaurang- och caféutbudet är i toppklass i City och förbättras kontinuerligt. Det tar bara fem minuters cykel till Högskolan/Jönköpings University (JU) för dig som studerar.

Hjärtligt välkommen till ditt nästa, trendiga hem som bara måste upplevas på plats.

Extra kontaktperson

Bilder

MED27C3ECBF22244C8698A022B929A0B888
MED93C3B73DC19C4897B4C0ACBE581958B8
MED11204D25F4B847688234F9DF1BC79374
MEDE80E812545934CE59232CF47FB29FA41
MED8E0AA045949C47F4BB6B54ECFC648927

Planritningar

Planskiss

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

57,6 kvm

LÄGENHETSNUMMER

1103, 020-020-003

VÅNING

2 av 4

MÅNADSAVGIFT

2 247 kr

BYGGÅR

1963

PRIS

2 250 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

HALL

Ljusgrått golv som är ett återkommande och genomgående tema. Väggarna är vita och släta. Här möts du av ett härligt ljusinsläpp när du stiger in då bostaden bjuder fönster i dubbla väderstreck. Välkommen in.

KÖK

Vitt och ljust kök som uppdaterats så sent som 2015 med ommålade luckor och nya ytskikt. Köket bjuder gott om skåpsförvaring, spis/ugn, diskmaskin och fläkt i rostfritt utförande samt kombinerad fyl/frys (Electrolux) från så sent som 2021.
Bänkskivan är ny (2021) och möter de vita liggande kakelplattorna ovan bänk och skapar harmoni.
Diskmaskin är ny från 2022 och ugn/spis är bytt för ca. 5 år sedan enligt uppgift av säljaren.
Väggarna är även här vita och släta och golvet följer givetvis med från hallen. Enhetligt!

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum med lättmöblerade ytor och vita, släta väggar samt stort fönsterparti för maximalt med ljusinsläpp. Här når du även balkongen i väst. Naturligtvis återfinns det ljusgrå golvet och de ljusa väggarna ger tillsammans ett skandinaviskt uttryck.

BALKONG

Härlig balkong i västerläge! Fin, fräsch och stilfullt uppdaterad så sent som 2019 med gott om plats för caféset eller soffgrupp. Soligt läge och perfekt att flytta ut solstolen här för att njuta av solens strålar. Här kommer du garanterat spendera många timmar!

MASTER BEDROOM/SOVRUM

Master bedroom med fin förvaring i form flertalet garderobssektioner. Gott om plats för den större dubbelsängen. På golvet ligger en grå mysig heltäckningsmatta och väggarna är ljust grå. Här blir hotellkänslan påtaglig även till vardags.

BADRUM

Sobert och stilrent badrum renoverat 2015 med mörkgrå/svart klinker på golv och vitt kakel på vägg. Utrustat med WC, handfat och kommod samt dusch. Stilrent och snyggt med möjlighet att addera handdukar efter personligt tycke och smak.

AMELIE SJÖBRING CIMEN INFORMERAR:

- Totalrenoverade ytskikt i lägenheten 2015; badrum uppfräschat, alla väggar och golv samt omlackering av luckor m.m. 2021; bänkskiva och ny kombinerad kyl/frys.
- Till lägenheten tillhör ett förråd på vinden.
- Stabil och skuldfri förening med förmånligt låga avgifter.
- Man har som boende möjlighet att teckna eget el-avtal.

- Nyligen har föreningen installerat fiber/stadsnät under våren 2021. Numera kan varje bostadsrättsinnehavare kunna välja leverantör för tv/bredband. Detta bekostas separat av dig som bostadsrättsinnehavare.
- Föreningen tillämpar separat kösystem för att tillgå en parkerings- eller garageplats för mindre bil. För närvarande kort kö (2 st)men samtliga uthyrda i dagsläget. Till garage är den 0 st på kö och nuvarande säljare disponerar ett idag vilket gör det tillgängligt för den köpare som önskar ansöka vid inflytt.

- Inga åtaganden för trappstäd eller gräsklippning e.dyl. för dig som bostadsrättsinnehavare. Bekvämt!

Om området

Jönköping Öster är belägen i östra delen av Jönköping i nära anslutning till Atollen och Jönköpings innerstad. Här bor du vackert med närhet till både Munksjön, Vättern och Rocksjön. Unikt läge mitt i Jönköping!

Utbud på området
På Jönköping Öster finner du närhet till allt du kan önska av båda delarna stadsliv och naturnära miljöer. Ett rikligt utbud av flertalet matvarubutiker, butiker, systembolag, frisörsalonger och restaurang- och caféliv.

Naturnära områden
Området med närheten till Vätterns är ett mycket naturskönt område med fina ströv- och aktivitetsområden. En lyxig kombination med sjön Vättern i anslutning till Jönköpings innerstad. Här kan du verkligen välja att bo med båda delar av stadsliv och naturnära miljö.

Restaurang- och caféutbud
Mitt i Jönköpings City och Öster finner du ett rikligt restaurang- och caféutbud. Här finns allt du kan önska dig och tänkas behöva. Trevliga butiker såsom klädbutiken Story och Fabriken samt systembolaget Atollen och Coop Atollen bara rund knuten. Även Kajen 23 finner du runt hörnet med utsikt över Munksjön och likaså El Gordo om du vill byta ut den italienska middagen mot middag med tapaskaraktär. Här bor du så nära city det bara går att komma. Bekvämt och trevligt läge!

Kommunikation
På området finner du goda kommunikationsmöjligheter vilka trafikeras av samtliga linjebussar som går mycket frekvent.

Skola och barnomsorg
I området och angränsade områden erbjuds flera förskolor, grundskolor och gymnasieskolor med olika inriktningar för den som önskar specialisera sig inom visst ämne. Här kan du välja allt från natur och teknik till sång och dans. Här finns något för alla när gymnasium ska väljas.

Kultur och nöjen
Jönköpings stad erbjuder mycket kultur och möjlighet att uppleva nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden erbjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, Padelarenor, hockey i Husqvarna Garden, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade.
I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

En trappa upp från markplan.

ANDEL I FÖRENINGEN

5,86685 %

REPARATIONSFOND

432 kr

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

0 kr Andelen av bostadsrättsföreningens lån som den enskilda bostadsrätten ansvarar för beräknad utifrån senaste årsredovisningen 2021. Föreningens nettoskuld beräknas enligt följande formel; ”räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel”. Föreningens nettoskuld multipliceras sedan med den aktuella bostadsrättens andelstal för avgifter till föreningen.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1963

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2021-10-23

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA

177 kWh/m² (Atemp) och år

Förening

NAMN

Brf Ängsdal

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

18

OM FÖRENINGEN

BRF Ängsdal är en äkta bostadsrättsförening med 18 lägenheter i Jönköping. Föreningen bildades år 1961. Bostadsrättsföreningen Brf Ängsdal äger fastigheten Domherren 15 som uppfördes år 1963. Sammanlagt finns det 18 lägenheter i föreningen.
Föreningens ekonomiska förvaltning ombesörjes av Jönköpingsbostäder.
Synnerligen god ekonomi då föreningen är obelånad! Tryggt för dig som bostadsrättsinnehavare.

Ägandeformer:
Juridisk person: Tillåts ej.
Andelsägande: Tillåts. Den boende måste äga viss procent, 10 %.

Försäkring:
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad. Försäkringen innefattar brandskada, vattenskada, inbrott, maskinskada, styrelseansvar, ohyra samt bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.

Renoveringar:
Installation Fiber 2021
Löpande underhåll 2020
Renovering av balkongräcken 2020
Omläggning av gräsmatta 2020
Ny belysning på trädgården 2020
Renovering av parkering i samband med projekt EAST - fler parkeringar (2 st), nytt staket och skyltar 2020
Renovering av ventilationssystem 2017
Byte av värmeväxlare 2016
Nytt miljöhus vid entrén 2015-2016
Nyrenoverad parkeringsplats ca. 2015
Ny trädgård på framsidan med stensatt uteplats ca. 2015
Nya ytterdörrar med portkod ca. 2015
Fönsterbyte samt byte balkongdörrar 2015
Stamrenovering 2013

Kommande renoveringar:
Takrenovering diskuteras inom en tioårsperiod av föreningen. Föreningen har haft en hantverkare som tittat på taket och bedömt det okej. Då föreningen har mycket god ekonomi kommer det eventuellt endast innebära mindre påverkan ekonomiskt i framtiden.

Ekonomi:
Kommande avgiftsförändringar: Det finns inga planer på avgiftsförändringar planerade för närvarande.

TV/bredband:
Du som br-innehavare väljer själv leverantör för TV/bredband och telefoni som också bekostas av dig som bostadsrättsinnehavare.

Fiber:
Ja installerat i föreningen 2021.

Parkeringsmöjligheter:
Garage 12 st: Avgift ca. 400 kr/månad. Smala garageplatser för mindre bil.
P-plats 13 st: Avgift ca. 300 kr/månad.
Föreningen tillämpar separat kösystem för att tillgå en parkerings- eller garageplats. 2 st på kö för närvarande för p-plats och 0 st i kö för garageplats.

Gemensamma utrymmen:
Samtliga lägenheter disponerar ett lägenhetsförråd i vindsplan.
I entréplan finns tvättstuga, torkrum och cykelrum.
Mysig och grönskande innergård med gemensamma utemöbler och möjlighet att grilla eller känna gräs under fötterna. Robotgräsklipparen tar hand om gräsmattan.
Sopsortering finns också vid entrén till innergården.
Inga åtaganden för de boende i föreningen. Trappstädning med mera sköts av extern part.

Informationen avstämd med ordföranden/styrelsen 2022-10-11.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Stadgar
Årsredovisning 2021
Bostadsbeskrivning

Karta

Jönköping Jönköping Öster

Slottsgatan 46B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg