230
MED826339144D434A5599F69C2936B6F19D

Upplev fördelarna med nybyggnation! Lägre driftkostnader, modernt och underhållsfritt i många år!Örkälla 78 Örkälla/ Skyttorp, Skyttorp

Örkälla/ Skyttorp, Skyttorp

Örkälla 78


PRIS (eller högstbjudande)3 995 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

149 kvm

TOMTAREA

2 346 kvm

BYGGÅR

2023

DRIFTSKOSTNAD

1 168 kr/månad

PRIS

3 995 000 kr eller högstbjudande

Upplev fördelarna med nybyggnation! Lägre driftkostnader, modernt och underhållsfritt i många år!

Bli först att flytta in i denna nybyggda 1-plansvilla på 149 m² i Örkälla, strax söder om Skyttorp. Huset är utrustat med ett modernt soltak som har integrerade solceller och beräknas producera cirka 25 000 kWh/år medan energiförbrukningen ligger på ca 9 564 kWh/år. Du kan också dra nytta av skattereduktion upp till 15 000 kr per år. Placeringen av huset på tomten är optimerad för att maximera soltimmarna och på Örkälla 78 får du det bästa solläget!

Detta är det perfekta familjehemmet med en rymlig gemensam yta där kök och vardagsrum kombineras. En mer privat del av huset innehåller 3st sovrum och ett allrum. Stora fönster ger mycket naturligt ljus och skapar en harmonisk atmosfär som smälter samman inomhus och utomhus.

Huset är smakfullt inrett med ljusa färger och moderna materialval som vitlaserad enstavsparkettgolv i torra områden och klinker i våtutrymmen. Det välutrustade köket har integrerad diskmaskin, släta skåpluckor och bänkskiva i en något mörkare nyans.

Vardagsrummet har plats för en bekväm soffgrupp. Ursprungligen planerat med 4 sovrum kan huset enkelt anpassas till ett femte sovrum vid behov. De två helkaklade badrummen är utrustade med dusch, och tvättstugan har både tvättmaskin och torktumlare.

Fördelarna med att välja nybyggnation är många, inklusive lägre månadskostnader jämfört med äldre byggnader och befrielse från den kommunala fastighetsavgiften i 15 år. Underhållsbehovet är minimalt under de första 10-15 åren, och möjligheten till gröna bolån är också en fördel. Fastigheten inkluderar även en laddstation för elbil.

De idylliska Örkälla erbjuder en harmonisk miljö med en balans mellan permanentboende och fritidsboenden. För familjer som söker trygghet är detta det perfekta valet med många barnfamiljer som bosatt sig här på heltid.

Som ägare i Örkälla blir du en del av Samfällighetsföreningen och Örkälla Vägförening, vilket ger tillgång till gemensamma faciliteter som gemensamhetshus, lekplats, fotbollsplan, volleybollplan och en uppvärmd swimmingpool bara några minuters promenad från huset. Närområdet Skyttorp erbjuder förskola, lågstadieskola, bensinstation och pizzeria för dina dagliga behov.

Med goda kommunikationsmöjligheter via upptåg och bussförbindelser är det enkelt att pendla till och från Örkälla för arbete eller fritidsaktiviteter.

Välkommen på visning!

Visningar

Vänligen boka er för visning!

3
mars | söndag
Kl 12:00 - 12:30
Varmt välkommen på visningen! Observera att anmälan krävs.

Bilder

MED826339144D434A5599F69C2936B6F19D
MED31D5F5DBFBA4446E8246B7DF454CB58A
MED7BFFEB6B410941409C0BB3F6E589E66B
MED63AEE4E9A3E546F4BFD28588240B0B12
MED27D668CCD59C4CD6916CC1AA83E8F4EF

Planritningar

Örkälla planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

149 kvm

TOMTAREA

2 346 kvm

BYGGÅR

2023

DRIFTSKOSTNAD

1 168 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

6 rum varav 4-5 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Solelen användas i det egna hushållet eller säljas via elnätet. Elen från solcellerna går först och främst alltid till att driva det egna huset, och där sker besparingen genom att man slipper köpa el. Vad man betalar för el består i sin tur av flera saker: Den skattereduktion du som elproducent har möjlighet att få är 60 öre per kWh för all el som matas in till elnätet. Du kan dock maximalt få reduktion för 30 000 kWh, eller 18 000 kronor per år. För mera information gällande skattereduktion hittar du under "länkar" som leder dig till skatteverketshemsida.

GROVENTRÉ/ TVÄTTSTUGA


Groventrén och tvättstugan är utrustade med stilrena och funktionella materialval för effektiv användning. Möblerna från Epok, enligt ritningen, ger smart förvaring och en organiserad yta.

Bänkskivan i laminat är både hållbar och lätt att rengöra, vilket gör den idealisk för tvättrelaterade aktiviteter. En modern ettgreppsblandare med avstängningsfunktion ger användarvänlig kontroll över vattenflödet, medan diskhon med vattenlås bidrar till en smidig och hygienisk diskhantering.

Detta utrymme kombinerar praktisk funktionalitet med en estetiskt tilltalande design, vilket skapar en effektiv och välorganiserad tvättmiljö.

KÖK


Epoc kök kombinerar stil och funktionalitet med noggrant utvalda material och högpresterande apparater. De släta gröna köksluckorna, alla med mjukstängning, ger en elegant touch. Bänkskivorna av laminat är hållbara och lättskötta. Diskhon är strategiskt placerad för bekväm användning, och den moderna ettgreppsblandaren integreras sömlöst med den effektiva Beko diskmaskinen. Högpresterande köksapparater inkluderar Samsungs inbyggda ugn och spishäll, Beko diskmaskin, Thermex köksfläkt, samt Samsung kylskåp och frys. Beko tvättmaskin och torktumlare ger bekväm tvättning direkt från köket.

BADRUM


Stilfullt badrummet kombinerar smart funktionalitet med modern design. En rymlig kommod med ett snyggt tvättställ ger bekväm förvaring. Den moderna ettgreppsblandaren och det effektiva vattenlåset bidrar till en enkel och hygienisk användning.

Spegelskåpet med inbyggd belysning erbjuder extra förvaring och optimal sikt. En WC-stol och en kompakt duschhörna med termostatblandare och duschset skapar en avkopplande atmosfär. Handdukstorken adderar både värme och praktisk funktion.

Stilfulla spotlights i taket ger en behaglig belysning och fulländar badrummets övergripande estetik. Detta badrum är en harmonisk kombination av smarta detaljer och stil, skapat för både dagliga rutiner och avkoppling.

BADRUM


Det andra badrummet är en kompakt och stilfull modern design. En 60 cm kommod med tvättställ ger smart förvaring och bekvämlighet. Den moderna ettgreppsblandaren och det praktiska vattenlåset säkerställer enkel och hygienisk användning.

WC-stol och en duschhörna med 90x90 dimensioner och eleganta dörrar skapar en effektiv och platsbesparande lösning. Termostatblandaren och det medföljande duschsetet garanterar en bekväm och avkopplande duschupplevelse.

Stilfulla spotlights i taket skapar en behaglig atmosfär och lyfter fram badrummets moderna design. Detta badrum är en välavvägd blandning av smarta detaljer och stil, perfekt för dagliga rutiner och avkoppling.

SOVRUM 1-4

Ursprungligen planerat med 4 sovrum, kan enkelt anpassas till ett 5:e sovrum om så önskas. Samtliga sovrum har vitlaserad enstavsparketts golv och målade väggar.

Om området

Örkälla / Skyttorp är ett mindre samhälle beläget längs väg 290 mot Österbybruk, cirka 3 mil norr om Uppsala. En lugn och trygg småstadsidyll, rikt föreningsliv och genom de gröna omgivningarna finns här goda möjligheter till aktivitet i naturen. På orten finns idag förskola, grundskola (F-6), deltidsbrandstation, maskinmuseum, frisör, pizzeria, fritidsgård och bensinstation.

KOMMUNIKATION

Örkälla är beläget ca 2 km från Skyttorp tågstation som har goda allmänna kommunikationer till Uppsala, Gävle, Tierp och Österbybruk.

ÖVRIGT

Tack vare det attraktiva läget och närhet till natur och kommunikationer vill Uppsala kommun utveckla Skyttorp till en ännu mer attraktiv plats att bo och leva på.

Ekonomi

VA

1 367 kr

RENHÅLLNING

1 647 kr

VÄG, SAMF

5 500 kr

FÖRSÄKRING

5 500 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

14 014 kr / år

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

2 720 kr / år

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla

BYGGNADSÅR

2023

UPPVÄRMNING

Frånluftsvärmepump Nibe F730, vattenburen golvvärme

VENTILATION

Mekanisk frånluftsventilation till värmepump

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-12-04

ENERGIKLASS

B

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

62 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

9 564 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Platta på mark

STOMME

Trä

FASAD

Liggande träpanel

FÖNSTER

Vridfönster, vitmålade med 3-glas, med U-värde 1,0

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Integrerat solcellstak

FASTIGHETSBETECKNING

Södergärde 1:107

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

272 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

2 000 000 kr

Tomt

AREAL

2346 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

TOMTBESKRIVNING

Kommer vara finplanerad

PLANBESTÄMMELSER

Byggnadsplan (1969-12-19)

VATTEN/AVLOPP

Samfällighetens året runt vatten. Avlopp: BDT och sluten tank på 5,5 kubik

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Uppsala Södergärde GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Grönområden, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Uppsala Södergärde GA:2 ändamål: Vägar

Viktiga dokument & länkar

234033 energibalansräkning Södergärde 1,
Elbilsladdare informationsblad
Tillståndsbeslut avlopp
Tillverkningsritning 2021-05-12
Kommunikationer
Örkälla Samfällighet
Mikroproduktion av förnybar el – privatbostad

Karta

Uppsala Örkälla/ Skyttorp

Örkälla 78

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg