KarriärOm oss
190
MED77BE0453C7BF47A3BF839149999F07BE

Odengatan 28 Kålgården, JÖNKÖPING

Kommande®

Kålgården, JÖNKÖPING

Odengatan 28


PRIS1 900 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

34 kvm

VÅNING

2 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

1-1102

MÅNADSAVGIFT

2 053 kr

BYGGÅR

2020

PRIS

1 900 000 kr

Välkommen till 34 stilfulla kvadrat med privat balkong i soligt söderläge! Bo i ett projekt med trevlig arkitektur, materialstandard utöver det vanliga och med närhet till Högskolan/JU och City! I en förening med moderna mervärden och där det mesta önskvärda ingår i den förmånligt låga månadsavgiften!

Interiört finner du materialval av hög kvalité, välplanerade ytor in i minsta detalj för praktiska lösningar och flexibel möblering. Hallen välkomnar med praktisk förvaring och ett härligt ljusflöde som strömmar in från generösa fönsterpartier ut mot balkongen. Balkongen sträcker sig nästan längs hela lägenheten och möjliggör ett härligt indoor outdoor living under sommarhalvåret. Väderstreck i rakt söder ger många soltimmar. Lägenhetens förlängning av både kök och vardagsrum.
Ett fint vitt kvalitétskök öppnar upp mot allrummet och de sociala ytorna och i köket finns en integrerad diskmaskin för extra komfort! Sovdelen är välplanerad och placerad mer privat, här skärmar du med enkelhet av med en takhängd gardin eller industrivägg. Badrummet är helkaklat i stilrena toner och bjuder en kombimaskin som löser vardagstvätten ypperligt! Gott om bra förvaringslösningar i lägenheten och för sådant du önskar tillgång till mindre ofta placerar du med fördel i förrådet som följer med lägenheten i källarplan. Sammantaget 34 mycket praktiska och smarta kvadrat.

Brf Postiljonen bjuder all tänkvärd lyx för dig som boende. Hyr festlokalen eller njut av en bastukväll i föreningens gemensamma bastu och för att inte tala om föreningens gemensamma takterrass. Övernattningslägenhet finns även för dina övernattande gäster att boka. På gården finns både cykelställ och ett utegym att nyttja för dig som bostadsrättsinnehavare. Detta projekt är verkligen något alldeles särskilt.

På Kålgården bor du med närhet till city samtidigt som du bor nära stadens tre sjöar och fina promenadstråk. Närhet till Högskolan/Jönköpings University (JU) som du når på bara en kort promenad över Munksjöbron. I Jönköping City strosar du mellan småbutiker och stora kedjor. Här är det aldrig långt till en kopp kaffe eller en bit mat. Restaurangutbudet är stort både vid Atollen men också i gränderna som bjuder lokala bagerier, vinbarer och småställen som överraskar. Närhet till all önskvärd service, resecentrum och goda busskommunikationer som går frekvent ett par kvarter bort. Lokalt på området finner du flera matbutiker och även bageri Rosetten där helgens frukost gärna inhandlas för en god start.

Varmt välkommen till din nästa toppmoderna etta på centralt läge nära Högskolan och City!


Förbered dig gärna genom att:

- Åka förbi området, bekanta dig och läsa på om objektet.
- Låta oss hjälpa dig att ordna ett objektspecifikt lånelöfte genom någon av våra samarbetspartners. Vi har lokala/oberoende samarbeten med alla banker.
- Äger du ditt nuvarande boende? Boka in en kostnadsfri värdering av din bostad redan idag för att skapa en trygg process.

Välkommen att kontakta mig Amanda Emme:
Tel: 0702-87 34 00
Mail: amanda.emme@husmanhagberg.se

Bilder

MED77BE0453C7BF47A3BF839149999F07BE
MED787F55B4C3774A04A9774F8804FB50CC
MED39F02E32E53D4B139FE5C97EDF1FFD7B
MEDC3653C8303B84B39BD0FF39D9C02C8BE
MEDDC84B8A1C26C44BB915A1435D6015C3C

Planritningar

Planskiss

Planskiss

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

34 kvm

LÄGENHETSNUMMER

1-1102

VÅNING

2 av 5, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

2 053 kr

BYGGÅR

2020

PRIS

1 900 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

1 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

HALL

På golvet möts du av den fina ekparketten och väggarna är vita och släta.
Välkommen hem!

KÖK

Fint kvalitétskök utrustat med vitvaror i rostfritt. Spishäll, ugn, micro, diskmaskin bakom lucka och kombinerad kyl/frys. Köket öppnar upp fint mot allrummet och bjuder in till mingel och socialt häng samtidigt som middagen tillagas.

ALLRUM

Perfekt disponering av social och privat yta i detta allrum. Smartare blir det knappast.

BALKONG

Balkong i trevligt söderläge med plats för flera möblemang. Snyggt betonggolv går fint ihop med balkongräcket och byggnadens utformning. Här är känslan New York i miniformat, särskilt sena sommarkvällar. En balkong att inreda med flera sittgrupper och som är perfekt för socialt häng med vännerna. Den gemensamma takterrassen blir ett alternativ om ni är många. Här finns allt tänkbar lyx för den moderna människan.

BADRUM

Stilrent helkaklat badrum i grått och vitt med grafitgrå klinkerplattor på golvet och vita kakelplattor på vägg. Utrustat med: WC, dusch bakom duschväggar i klarglas, handfat med kommod, spegelskåp, linneskåp och trevlig belysning. Smidigt med kombimaskin som sköter vardagstvätten ypperligt!

AMANDA EMME INFORMERAR

- Garage i direkt anslutning via hiss under huset. Kostnad: 875 kr/månad. Kösystem tillämpas.
- Här planerar föreningen för installation av laddstolpar inom 1-2 år. Klimatvänligt och en förening i framkant!

- Tillgång till grym takterrass som bara måste upplevas på plats och får nyttjas av dig som bor i Brf Postiljonen.
- Lagom cykel- och gångavstånd till Högskolan/Campus dit du tar dig på en kvarts promenad eller 5 minuters cykel över Munksjöbron.
- Förråd tillhörande lägenheten finns beläget i källarplan dit går hissen ända ner. Här finns även förråd för barnvagnar och rullstolar. Cykelförråd finner du i komplementbyggnad på gården och i källarplan.
- Övernattningslägenhet finns att hyra när övernattande gäster kommer på besök för symbolisk summa. Belägen i trapphus 14, plan 0.

Om området

Jönköping Kålgården är belägen i östra delen av Jönköping i nära anslutning till Atollen och Jönköpings innerstad. Området kännetecknas av dess variation mellan moderna bebyggelser och äldre sekelskifteshus.
Här bor du vackert med närhet till både Munksjön, Vättern och Rocksjön. Unikt läge mitt i Jönköping!

Utbud på området
På Kålgården finner du närhet till allt du kan önska av båda delarna stadsliv och naturnära miljöer. Ett rikligt utbud av flertalet matvarubutiker, butiker, systembolag, frisörsalonger och restaurang- och caféliv.

Restaurang- och caféutbud
Mitt i Jönköpings City och med närhet från Kålgården finner du ett rikligt restaurang- och caféutbud. Här finns allt du kan önska dig och tänkas behöva. Trevliga butiker såsom klädbutiken Story och Fabriken samt systembolaget Atollen och Coop Atollen bara rund knuten. Restaurang Kajen 23 ligger nära Kålgården. Här äter du middag med utsikt över Munksjön och likaså El Gordo om du önskar byta ut den italienska middagen mot en middag med tapaskaraktär. Här bor du så nära city det bara går att komma. Bekvämt och trevligt läge!

Kommunikation
På området finner du goda kommunikationsmöjligheter vilka trafikeras av samtliga linjebussar som går med täta mellanrum.

Skola och barnomsorg
I området och i angränsade områden erbjuds flera förskolor, grundskolor och gymnasieskolor med olika inriktningar för den som önskar specialisera sig inom visst ämne. Här kan du välja allt från natur och teknik till sång och dans. Här finns något för alla när gymnasium ska väljas.

Kultur och nöjen
Jönköpings stad erbjuder mycket kultur och möjlighet att uppleva nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset Spira och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden bjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, Padelarenor, hockey i Husqvarna Garden, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade.
I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,49534 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,49534 %

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

402 521 kr Andelen av bostadsrättsföreningens lån som den enskilda bostadsrätten ansvarar för beräknad utifrån senaste årsredovisningen 2021. Föreningens nettoskuld beräknas enligt följande formel; ”räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel”. Föreningens nettoskuld multipliceras sedan med den aktuella bostadsrättens andelstal för avgifter till föreningen.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

2020

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk, typ FTX

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-10-20

ENERGIKLASS

C

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

61 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

Öppningsbara eller fasta träfönster

Förening

NAMN

Brf Postiljonen

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

108

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

OM FÖRENINGEN

Brf Postiljonen passar dig som vill bo med det lilla extra. Det här är hem för dig som söker ett trendigt boende med bara ett par minuter från affärsgatorna. Alla moderna finesser finns på plats som underlättar vardagen. Lägenheterna är byggda med eftertanke och gott om moderna och praktiska lösningar. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Teknisk förvaltning sköts av Fastighetsservice AB.

Fastighetsbeteckning: Jönköping Drotten 11
Antal lägenheter: 108 st.
Byggnadens total-yta: 10 253 kvm, varav 6 864 kvm utgör lägenhetsyta.

Ägandeformer:
Juridisk person: tillåts ej.
Andelsägande: tillåts.

Försäkring:
Fullvärdesförsäkring via Folksam.

TV/bredband/telefoni:
Via Telia där ett grundutbud bas-kanaler och bredband upp till viss hastighet ingår i månadsavgiften.

Parkeringsmöjligheter:
Under huset finns ett fint garage med 76 st garageplatser för 950 kr/månad. Ansökan görs till samfälligheten. Kösystem tillämpas.
Det finns ytterligare parkeringsmöjligheter runt huset på omkringliggande gator och en större parkering nära intill byggnaden.

Ekonomi:
Inga avgiftsförändringar planerade för närvarande. Höjning om 3 % genomfördes 2023-01-01.
Förändringar kan komma att ske framgent med anledning av inflation, räntor etc. Inget som beslutat för närvarande.

Lån:
Lånet som förföll i april 2022 band de om på 5 år till en ränta på 1,56.

Gemensam takterrass:
På innergården finns en gemensamhetslokal och bastu i ett härligt gårdshus. Här kan du varva ner efter jobbet en kylig höstkväll. Sommarkvällar njuter du av den grönskande innergården. Här finns även lekytor, utegym och möjlig boulebana. Takterrassen ger ytterligare möjligheter till umgänge med vänner och grannar med vackra vyer över staden. Hit tar du dig via hissen från Östra Holmgatan 4.

Gemensamma utrymmen:
På gården finner du en gemensam miljöbod med sopsortering. Ett källarförråd följer med varje lägenhet. Rum för barnvagn och rullatorer finns i källarplan.
För dig som tar dig runt med cykel kan du parkera tryggt i cykelförråd eller i några av våra cykelställ utanför husen.
Övernattningslägenhet i trapphus 14, plan 0 och är gemensam med Brf Drotten 2 Jönköping.

Samfällighetsförening:
Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Drottens Samfällighetsförening. Föreningens andel är 53 %. Samfälligheten förvaltar gårds-och garageanläggningar.

Kommande:
Föreningen undersöker om möjligt att sätta dit laddstolpar till parkeringar. Miljövänligt och en förening i framkant!

Övriga mervärden:
I Postiljonen bor du på bekvämt gångavstånd till Jönköpings city. Njut av närhet till shopping, caféer och restauranger i vardagen.

Välkommen hem till Brf Postiljonen!

Informationen avstämd med ordföranden/styrelsen 2023-01-10.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Stadgar
Årsredovisning 2021
Kommande

Karta

Jönköping Kålgården

Odengatan 28

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg