230
MED8B5BF1A3E57044C290A14FB99F570E8B

Hökens Gata 8, vindsvåning! Södermalm - Mosebacke, Stockholm

Södermalm - Mosebacke, Stockholm

Hökens Gata 8, vindsvåning!Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

215 kvm

VÅNING

5 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

000035

MÅNADSAVGIFT

17 034 kr

BYGGÅR

1904

Kontakta mäklare vid intresse och för visningstid!

Exklusiv vindsvåning intill Mosebacke! Varmt välkomna till detta fenomenala boende med ca 5 meter upp till nock, charmig vindskaraktär, fantastiskt ljusflöde genom flertalet fönster, öppna sociala ytor, två öppna spisar och två terrasser i soligt läge. Lägenheten präglas av luftiga rum och en perfekt planlösning där du har den sociala delen åt ett håll och den privata delen åt det andra hållet. Här bor du i en unik lägenhet med hiss hela vägen upp till våningsplanet, på en av Södermalms bästa adresser.

Bilder

MED8B5BF1A3E57044C290A14FB99F570E8B
MEDAD2A37BA0C344A0EA7F20CE97018ECA0
MEDD6B5220CD7574FD3860B0E6664ECB2CD
MED1AA25AEB0109443B96FBA682D2C8EEAB
MEDE64AFDEBBDCD4C2587FDBB2011CC8B95

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

215 kvm

LÄGENHETSNUMMER

000035

VÅNING

5 av 5, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

17 034 kr

BYGGÅR

1904

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Direkt du kliver innanför tröskeln så slås du av lägenhetens unika drag och härliga vindskänsla. De två stora takfönstren i det vinklade taket släpper in härligt ljus vilket tillsammans med materialval i ljusa färger, med vackert klinker på golvet och träpanel på väggarna, skapar en harmonisk känsla. I hallen erbjuds goda avhängningsmöjligheter i avskilt utrymme. Invid hallen finns ett diskret utrymme med tvättmaskin och torktumlare, vilket göms bakom dörrar som naturligt smälter in. Här finns även överskåp med förvaring för diverse tvättprodukter.

VARDAGSRUM + TERRASS
Väl inne i vardagsrummet är det svårt att inte hänföras av det fina ljusflödet från flera håll samt den sociala öppenheten som sammanlänkar vardagsrum med kök och matplats. Här slås du av den magnifika takhöjden, den öppna spisen med samma beiga klinker nedanför som i hallen och den helt fantastiska terrassen i söderläge. Lättmöblerad vardagsrumsdel med plats för flera soffgrupper, fåtöljer, soffbord samt tv-bänk. Möjlighet finns också för den som vill att disponera om möbleringen och placera matplats intill terrassen, och vardagsrumsdelen där nuvarande matplats är.

Magisk terrass med bästa söderläge vilket ger sol hela dagen! Tack vare dess höga läge har du en vacker, milsvid vy över Söders takåsar. Här finns plats för grill, matbord och stolar för sällskapet. Möjlighet finns också att möblera med en stor lounge-grupp om du hellre önskar det. Det finns också en markis som enkelt kan fällas ut.

KÖK
I och med dess centrala placering så agerar köket hjärtat i lägenheten, med dess enorma köksö täckt av bänkskiva i sten, där du kan stå och laga mat vid den infällda induktionshällen samtidigt som du underhåller gästerna. Den maskinella utrustningen är i genomgående toppklass och består av infälld fläkt, induktionshäll, diskmaskin, ugn, kyl, frys, stort pentry samt enorma förvaringsmöjligheter i och med flertalet höga skåp samt lådor.

MATPLATS
Intill köket finns en rymlig yta perfekt lämpad för matbord och stolar för stora sällskap. De stora tak- och sidofönstren tillsammans med terrassdörrarna släpper in gott om ljus. I taket sitter inbyggda lampor invid fönstren. Intill matplatsen finns en del som idag används som en form av myshörna med fåtölj och viss förvaring, men som smidigt kan skärmas av med en vägg och därmed användas som arbetsrum, sovrum eller barnrum.

MASTER SOVRUM + TERRASS
Längst bort åt andra hållet ligger lägenhetens största sovrum i en privat del med intilliggande walk in closet samt stort badrum, som avskiljs från resterande del av lägenheten med en dörr. Detta är ett perfekt disponerat sovrum med gott om plats för en dubbelsäng samt sängbord. Här finns även en naturlig plats för läshörna och arbetshörna. Även detta rum pryds av typisk vindskaraktär med mäktiga takbalkar och en änglatrappa.

Från detta rum nås lägenhetens andra terrass. Denna är belägen i sydvästläge vilket ger fantastisk sol större delen av dagen och in på kvällen. Välkommen att möblera enligt önskemål, alternativt som idag med lounge-grupp samt café-set.

MASTER BADRUM
Rymligt badrum med exklusiv hotellkänsla och ett stort fönster vilket bidrar till en härlig rymd. Narurliga materialval som harminonerar fint med resterande del av lägenheten. Dubbla handfat, spegelskåp, duschhörna och WC-stol samt handdukstork.

BADRUM
Från hallen nås även det andra badrummet som även det är utrustat med klinkergolv med golvvärme, kaklade väggar, handfat med spegel ovan och förvaring nedtill, duschhörna samt stort badkar. Även i detta badrum möts du av en mjuk och härlig känsla i och med fönstret.

SOVRUM + WC
Praktiskt rum som kan användas såväl som sovrum såsom rymligt arbetsrum eller barnrum. Rejält fönsterparti i högt och fritt läge och i rummet finns ytterligare garderober för generösa förvaringsmöjligheter. Detta sovrum är placerat bakom hallen och har en egen WC.

SOVRUM
Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng samt skrivbord eller dylikt. Även detta rum erbjuder gott om förvaring i form av inbyggda garderober.

Sammantaget är detta ett sant drömboende med alla rätt, beläget i en välskött förening på en lugn gata på Södermalm, några stenkast från Mariatorget samt Skinnarviksparken. Ett måste att upplevas på plats!

ÖVRIGT
- Till lägenheten hör ett förråd.
- Säkerhetsdörr är installerad.

Om området

Läget på Södermalm är svårslaget! Här bor du mitt i ett av Södermalms mest anrika kvarter med härliga sekelskiftesfastigheter belägna runt om Mosebacke Torg som binder ihop området fint.
Här ligger också Södra Teatern med brett utbud av både underhållning och mat. Missa inte deras mytomspunna Champagne-terrass med magisk utsikt över Stockholm.

Ett stenkast bort finner du Götgatans härliga med ett brett utbud av restauranger och barer. Här finns lokala favoriter som pizzerian Omnipollos hatt och sushi-restaurangen Ljunggrens.
Bruno-gallerian erbjuder butiker med högkvalitativa kläder enligt det senaste modet!
En kort promenad når du även Medborgarplatsen och Mariaberget.

Läs mer om projekt i området på https://vaxer.stockholm/projekt/

KOMMUNIKATION

Utmärkta kommunikationer med T-banan röda och gröna linje (Slussen) och flertalet linjebussar nere vid Slussen.

NÄRSERVICE

En stenkast bort finns Götgatsbacken med ett brett utbud av all tänkbar service och spännande restauranger. Här finns bland annat Apotek och livsmedelsbutiken Matrebellerna. Längre ner på Östgötagatan finns även ett ICA nära.

PARKERING

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100kr/mån eller 75 kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

8,6138 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

8,5579 %

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

1 050 874 kr
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Sekelskiftesfastighet

BYGGNADSÅR

1904

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns

Förening

NAMN

Brf Hökens gata 8 i Stockholm

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

36

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

3

EKONOMI

Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. I februari 2023 tog föreningen upp 2 000 000 kr i nya lån. Lånet är upptaget för att investera i färdigställandet av föreningens största lokal som nu hyresgästanpassas för en ny avtalad hyresgäst (Hyresgästen, en restaurang, tillträder lokalen prel. under maj månad 2023).

Föreningens avgift höjdes under 2022. Anledningen till avgiftshöjningen är ett resultat av utebliven hyresintäkt från föreningens största lokal, eftersom det tagit tid att hitta ny hyresgäst samt att anpassa lokalen för nytt verksamhetsslag samt allmänt ökade kostnader för drift och kapital.

Den nya hyresgästen kommer att bidra med ytterligare hyresintäkter till föreningen om drygt 700 000 kr vilket stärker föreningens kassaflöde väsentligt. Därav finns sannolikt möjlighet att sänka avgiften framgent men inget är ännu beslutat. När hyresgästen flyttat in och när vi förhoppningsvis kan se stabilitet i inflation och ränteläge kommer styrelsen ta upp frågan om avgiftsändring (kontrollerat med styrelsen 2023-03-09).

Nyckeltal för 2022:
Lån/m² bostadsrättsyta 5254 kr
Övriga fordringar inkl SBC Klientmedel 1 042 276 kr
Långfristiga skulder 4 343 750 kr
Kortfristig del av skulder till kreditinstitut 8 785 292 kr

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Delat ägande godkänns om den som bor i lägenheten är ägare till minst 51% samt är skriven där.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

OM FÖRENINGEN

Brf Hökens gata 8 förvärvade fastigheten 1999 inklusive tomtmarken. Föreningen upplåter 36 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt.

TV OCH BREDBAND

Digital-TV levereras av ComHem och bredband från OwnIt vilket också är inkluderat i månadsavgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

I föreningen finns en fräsch tvättstuga i markplan som är ljudisolerad och bokningsbar 24 h/dygn. Vidare har medlemmar tillgång till charmig & lummig innergård med grillmöjlighet.

RENOVERINGAR

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2019 och 2023.

Gjorda renoveringar i föreningen:
2020 Ombyggnation undercentral
2019 Omfattande renovering av lokal börjar i höst.
2017/2018 Omläggning av tak
2016 Liggande avlopp, källare
2015 Avloppstammar källarplan
2009 Kall-varmvatten VVC.
2007 Installation av fjärrvärme.
2005 Nyinstallation av hiss.
2004-05 Omläggning av tak, inredning av råvind, omputsning av fasad.
2003-05 Elstambyte
1974 Avloppsstammar

Avloppstammar har i samband med badrumsrenoveringar byts ut. Detta har gjorts i etapper från 2005-2018. I dagsläget finns inga Inga stammar kvar från -74 (endast i källarplan ca 5%)

Planerade underhåll enligt årsredovisning:
2022 Fönsterrenovering
2022 Ombyggnation VVS, UC
2022 Byte maskinpark tvättstuga
2023 Takförbättringar
2023 Fasad/fönstermålning
2023 Byte frånluftsfläktar
2024 Fönstermålning trapphus

Detta är i slutskedet och enligt ordföranden så kommer därav övriga planerade underhåll att skjutas på ett år.

Viktiga dokument & länkar

Karta

Stockholm Södermalm - Mosebacke

Hökens Gata 8, vindsvåning!

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg