190
MED761410B6DFAB417B851B4020DFE6A8BD

Hästanläggning med ridhus och stort stall med 18 boxar.Esbjörnabo 1 Tenhult, Forserum

Kommande®

Tenhult, Forserum

Esbjörnabo 1Fakta om bostaden

TYP

Gård/Jordbr/Skog

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL SKIFTEN

1

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

190 kvm

BIAREA

30 kvm

TOMTAREA

18,4 ha

BYGGÅR

1949

DRIFTSKOSTNAD

5 281 kr/månad

Hästanläggning med ridhus och stort stall med 18 boxar.

Optimal hästgård för dig med verksamhet eller större djurhållning. Uthyrningslägenhet finns här också. Detta är en gedigen hästanläggning belägen på en kulle i idyllisk miljö med hagar, stall, maskinhall och ridhus och omgiven av ängar och vacker natur. 18,4 hektar med adress Esbjörnabo 1 med smidigt pendlingsavstånd, 18 minuters bilväg från Jönköping och 6-7 minuter in till centrala Tenhult. – Sällsynt tillfälle!

På gården finns ett unikt stall med 18 boxar. Dubbeldörrar öppnar upp ut till en ny lösdrift från 2022 med varmvattenkopp lämplig för unghästar. Ridhuset, som är klätt i rödmålad träpanel, ligger i nära anslutning till hus och stall. Ridhuset har även en spegel på kortsidan. På gården finns därmed möjlighet att bedriva hästverksamhet i större omfattning. En anläggning lämplig för avel/uppfödning av hästar i större skala. För tävlingsryttare, turridning, ridskola och varför inte uthyrningsverksamhet och för familjen som vill "odla" sitt hästintresse. Ja, möjligheterna är oändliga!

Åkermarken har god arrondering och ligger i anslutning till gården. Betesmarken består av natur- och kulturbete och ligger även den i anslutning till gårdscentrum. Det har delvis vuxit upp skog på så kallad övrig mark.
Hagar, ängar och fina ridvägar i vackra landskap skapar en idyllisk tillvaro. Njut av soluppgång och solnedgång på denna underbara gårdsidyll som inte lämnar något övrigt att önska.

Interiört i huvudbyggnaden bjuds 190 + 30 lantliga kvadrat fördelat på 6 rum i dubbla plan med tidsenliga kök på båda våningar som möjliggör generationsboende. Huset är även utrustat med ett helkaklat badrum i smakfull stil med badkar, handfat och dusch med skjutdörrar på nedre plan. Nedre plan bjuder vidare en matsal, tv-rum, sovrum och vardagsrum med stora fönster och fin utsikt. Entrén är inbjudande och ett underbart ljusinsläpp följer med i de vackra trätrapporna och sedan rum för rum.
Övre våning bjuder ett kök i lantlig stil, kontor, vardagsrum, sovrum, gäst-wc samt bra klädkammare/gästrum och två mindre förråd. En ny balkong med många soltimmar och vidunderlig utsikt ansluter från mellanhallen och är i nytt skick sedan 2021. Det finns även en källare i del under huset.

Gäststuga i intilliggande byggnad ovan garage gör det även bekvämt för gäster. Entré sker via balkongen/verandan och under fötterna vilar här en skön golvvärme för gästerna att sätta ner fötterna på. Utmärkt att använda för tonårsbarn, folk som jobbar i stallet eller till uthyrning under sommarmånaderna. Dubbelgarage med elektriska portar finner du i samma byggnad under gästlägenheten. Garaget är även hopbyggt med ett äldre garage som utgör förråd idag.

En sällsynt möjlighet att förvärva en idyllisk hästgård/hästanläggning fint belägen nära Jönköping och Tenhult. Här är allt alldeles sagolikt vackert.

”Att få vara ägare till Esbjörnabo är något alldeles särskilt. En fantastisk plats att göra till sitt föralltidhem. En mycket älskad gård som vi värnat om och tagit hand om de senaste 30 åren söker nu ny ägare som kan fortsätta förvalta och växa tillsammans med den”. – säljarens egna ord.


Välkommen att anmäla ditt intresse redan idag till ansvarig mäklare Amelie Sjöbring Cimen.


Förbered dig gärna genom att:

- Åka förbi området, bekanta dig och läsa på om objektet.
- Låta oss hjälpa dig att ordna ett objektspecifikt lånelöfte genom någon av våra samarbetspartners. Vi har lokala/oberoende samarbeten med alla banker.
- Äger du ditt nuvarande boende? Boka in en kostnadsfri värdering av din bostad redan idag för att skapa en trygg process.

Välkommen att kontakta mig Amelie Sjöbring Cimen.
Tel: 0709-37 00 55
Mail: amelie.sjobring@husmanhagberg.se

Bilder

MED761410B6DFAB417B851B4020DFE6A8BD
MED5797420CA0AF44DAA1576BFB0F3C3AD1
MED2966D5A5B0174B9B83A50B4B3940EDBA
MED0521E5FFEA5C47CDBC65627B6BB026B6
MED57DE8B6BDFC9410B83461DF50DD63F99

Planritningar

Planskiss bottenvåning avvikelse kan förekomma

Planskiss övervåning avvikelse kan förekomma

Planskiss gästlägenhet avvikelse kan förekomma

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Gård/Jordbr/Skog

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL SKIFTEN

1

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

190 kvm

BIAREA

30 kvm

TOMTAREA

18,4 ha

BYGGÅR

1949

DRIFTSKOSTNAD

5 281 kr/månad

Om området

Tenhult är beläget ca. 1,3 mil sydväst om Jönköpings stad.

Utbud på området
Området består mestadels av småhus och barnvänliga kvarter omgivet av den rofyllda landsbygden.

Naturnära områden
Tätorten är omgiven av landsbygd, grönområden samtidigt som Jönköping nås inom bara en kvart med bil. I området finner ni även omgivningar med flera fiske- och badsjöar.

Restaurang- och caféutbud
I Tenhult finns ett lokalt serviceutbud. Utbudet består främst av mat- och detaljvaruaffärer, vårdcentral, folktandvård, bibliotek, café och restauranger. Det större utbudet finner du närmast i Huskvarna eller Jönköping.

Kommunikation
På området finner du goda kommunikationsmöjligheter vilka trafikeras av linjebussar som går med jämna mellanrum. Dessutom finner du i Tenhult länståget. Med tåget tar det endast ca tio minuter att ta sig till Jönköpings Resecentrum via länståget. Tåget har dessutom förbindelse mellan Nässjö och Falköping där stationerna ansluter till förbindelser för större delen av landet för destinationer såsom Göteborg, Malmö och Stockholm.

Skola och barnomsorg
Tenhult erbjuder förskola och grundskola upp till skolår 6. I Tenhult finner du även ett populärt och välkänt naturbruksgymnasium.

Kultur och nöjen
Tenhult erbjuder ett aktivt föreningsliv med bland annat aktiviter inom scout, sportfiske, jakt och idrott. I området finner du även goda motionsspår och möjlighet till längdskidåkning när årstiden tillåter.
I Jönköpings stad som ligger på behändigt avstånd från Tenhult erbjuds mycket kultur och möjligheter till upplevelser och nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden erbjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, Padelarenor, hockey i Husqvarna Garden, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade.
I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport.

Byggnader

FASTIGHETSBETECKNING

Esbjörnabo 1:7

1,5 PLAN MED LITEN KÄLLARE UNDER DEL AV HUSET

ANTAL RUM

6 rum varav 4 sovrum

BIAREA

30 kvm

BYGGNADSÅR

1949

UPPVÄRMNING

Jordvärme pump installerad 2006.

VENTILATION

Självdrag samt köksfläkt.

ENERGIDEKLARATION

Ej utförd

GRUNDMUR

Grund av murad putsad betong.

STOMME

Trä

FASAD

Fasad klädd med gulmålad träpanel.

FÖNSTER

2-glas

TAK

Yttertak svart tegel ca 2008.

VATTEN/AVLOPP

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp

TOMTBESKRIVNING

Tomtarea 1000 m².

PARKERINGSPLATS

Garage för två bilar á ca. 50 kvm som är hopbyggt med ett äldre garage som idag nyttjas som förråd. Elektriska portar i nya garagedelen och det gamla har trädörrar.
Det finns även gott om plats för flertalet bilar på gården och uppfarten.

Det plogas nere på större vägen, inga fasta tider men de är tidiga på morgonen och vägen plogas och sandas flera gånger om dagen.

ENTRÉ, HALL NEDRE PLAN:

Välkomnas av en smart hall á 4.2 m2. Inredd i blått där bröstpanel övergår i mönstrad tapet och möter praktiskt och samtidigt vackert klinkergolv. Trappa till övervåningen bjuder vacker tapet och bröstpanel där blått i olika nyanser utgör temat.

KÖK NEDRE PLAN:

Köket är utrustat med: vedspis med murad spiskåpa, diskmaskin Bosch integrerad från 2023, full kyl och frys samt induktionshäll 2013 samt inbyggnadsmicro och ugn 2013. Bänkskivor i vackert trä och köksön har en praktisk nerfällbar skiva.
Ett ljuvligt skafferi i hörnet fyller sin funktion och rymmer det mesta.
Träväggar, trätak, golv Kährs of Sweden Ek med golvvärme installerad för extra komfort (vattenburen).

VARDAGSRUM NEDRE PLAN:

Ca. 32 m2 stort vardagsrum med utsikt ner mot vattnet och hagar. Parkettgolv ligger på golvet och möter ljusa väggar i mönstrad tapet. Här finner du även utgång i rummet till uteplats på framsidan som ansluter sig till trädgården.

TV-RUM NEDRE PLAN:

Ca. 17 m2 stort tv-rum med fiskbensmönstrad parkett som möter vacker, mönstrad tapet.

SOVRUM NEDRE PLAN:

Ca. 11 m2 sovrum inrett med parkettgolv, fiskbensmönstrad och ljuv mönstrad tapet. Rummet vetter åt baksidan och skapar ljuv sovrumsro.

MATRUM NEDRE PLAN:

Ca. 14 m2 matsal/matrum totalrenoverat 2013.
Golv av Kährs of Sweden Ek som bjuder golvvärme (vattenburen). Även här finner ni en underbar tapet och bröstpanel. Ett underbart sällskapsrum.

BADRUM NEDRE PLAN:

Badrum på nedre plan om ca. 7 m2 renoverat någon gång mellan 2006–2008. Utrustat med badkar, dusch, handfat, skåp, WC, spegel och belysning. Dessutom bjuder badrummet skön golvvärme (vattenburen).

HALL MED INGÅNG TILL FLERA RUM:

Central hall om ca. 5 m2 med ingång till flera rum bjuder fiskbensmönstrad parkett och mönstrad lantlig tapet.

HALL MED TRAPPA TILL ÖVERVÅNING:

Ca. 5.7 m2 hall där trapp tar vid till övervåningen. Trägolv övergår i bröstpanel och trappan upp till övervåningen bjuder även den en ljus bröstpanel.

HALL 1 ÖVRE PLAN:

1.3 m2, Klinkergolv möter mönstrad tapet.

HALL 2 ÖVRE PLAN INVID BALKONG:

Ca. 8 m2 stor hall inredd med trägolv och mönstrad tapet naturligtvis.

KÖK ÖVRE PLAN:

Kök på övre plan om ca. 18.5 m2 (inkl. skafferi på 2.5 m2).
Köket är ett HTH-kök med eget skafferi som går att gå in i. Inrett med tapet i uttryck av ”brädor” och ett klickgolv. Bänkskivor i laminat ”retro”. Utrustningen är av äldre slag och stil på övervåningen.

TOALETT MED SNEDTAK:

Ca. 2.7 m2 i ljuvlig stil och rosa/lila toner. Plastgolv ligger på golvet och på väggarna sitter samma tapet som i hallen, mönstrad. Utrustad med: WC, tvättställ och belysning.

SOVRUM ÖVRE PLAN:

Sovrum om ca. 17 m2 med ljust trätak och trägolv i vitmålad kulör bryts av med mönstrad tapet. Sovrummet är även utrustat med ett par garderober som löser god klädförvaring.

VARDAGSRUM ÖVRE PLAN:

Vardagsrum i mitten av övervåningen om ca. 16 m2 perfekt för sociala sammankomster och att sitta ner. Trätak och trägolv är vitmålade och skapar en ljus känsla. Mönstrad tapet i diskret mönster är behaglig för ögat. Och mönstrade tapeter kan man inte få för många av.

KONTOR ÖVRE PLAN:

Kontor om ca. 7.5 m2 inrett med snedtak, trätak och trägolv samt mönstrad tapet.

GARDEROB/KONTOR/GÄSTRUM:

Även de ca. 8 m2/styck med 2 garderober i takvinklarna. På golvet ligger trägolv med plastmatta ovanpå resp. klickgolv ovan. Målade väggar varav den ena fiskbensmönstrad.

BALKONG ÖVRE PLAN:

Ny balkong från 2021 mot söder över huvudentrén till våning 1. Dörr och fönster ut mot balkong från 2021. Vitmålad med trägolv och belägen i ett härligt läge.

JORDKÄLLARE

Murad jordkällare.

LILLSTUGA

Lillstuga med ny panel ca. 2008, nytt tak och skorsten ca. 2009, Delvis ny isolering 2008.
Murad skorsten, eldstaden och skorsten iordninggjorda ca. 2009. Skorstenen är ej provtryckt.
Storlek 4.4 x 6.4 m.

GARAGE OCH GÄSTLÄGENHET

Garage med övernattningslägenhet med pentry, vardagsrum och separat sovrum byggt 2006. 2 garage med elektriska Hörman garageportar, en gångdörr (Hörman). Hela Garaget (förutom den del med trädörrar) utgör ca. 50 m2. Garage med trädörrar är hopbyggt med det första garaget ca. 21 m2. Över garaget med elektriska portar finns en lägenhet om ca. 50 m2. Pentry där det inte finns indraget vatten, utan gällande vatten så funkar det som i en husvagn (batteriladdare). Kylskåp med frysfack 2006. Ett sovrum á ca. 7.5 m2, ett stort rum med öppet upp till nocken, ett sovloft 8 m2 med två sängplatser. Stor veranda 10.5 m2. Golvvärme med el i hela gästlägenheten värmer gott för de boende gästerna när de kommer på besök.

RENOVERINGAR

Övriga renoveringsbeskrivningar:
- Uppvärmning jordvärme, Thermia pump installerad år ca. 2006. Om man ändå vill elda med ved finns det en Albin vedpanna från 1990 som kan kopplas in, det finns även två stora ackumulatortankar på plats.
- Avlopp Ny avloppsanläggning från 2017. Vi fick anlägga denna efter beslut av Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Jönköping.

RIDHUSET

BESKRIVNING

Area 924 kvm. Beskaffenhet: Bättre.

Ridhus byggt 2007. Yttermått 42 x 22 m. Hög Läktare på kortsidan. Stora ljusinsläpp på kortsidorna och fönster på långsidorna. Stor Port för att kunna köra in ex. traktor. Dubbeldörr för att kunna gå in med hästar. Sand/flis som underlag.
All ytterpanel i trä och hög sarg i trä.
Förråd under läktaren till hindermaterial samt spegel på kortsidan. Stommen är levererad av Tectum.

MASKINHALL, GÅRDSVERKSTAD, MM, VÄRDEÅR 1980-

BESKRIVNING

Area 72 kvm. Beskaffenhet: Bättre.

Ca. 72 m2 isolerad maskinhall med betonggolv och träfasad. En mindre del utnyttjad som kontor på ca. 11.5 m2. El är indraget och utgör en extra bekvämlighet.
Större svängport i plåt försluter maskinhallen.

DJURSTALL FÖR HÄSTAR, VÄRDEÅR 1980-

BESKRIVNING

Area 474 kvm. Beskaffenhet: Bättre.

Ladugården är byggd 1936 med stomme och väggar av trä och vitmålad betong och yttertak i aluminium. Yta om ca. 400 m2.

Utbyggnad med putsad vit betong ca. 45 m2 innehållande helkaklad toalett med WC och dusch, uppvärmd sadelkammare, förvaringsrum till foder etc. samt tvättstuga via separat ingång utrustad med flera maskiner. Två maskiner till hästtäcken, schabrak etc. modell Wascator Electrolux, oklar ålder. En Bosch tvättmaskin och en Bosch torktumlare från 2007.

Ränne med höhiss på övervåningen.

”Gamla mjölkrummet” utgör idag rum för förvaring av foder, täcket etc., Vatten varmt/kallt med tvättvask och tvättbräda.

Stalldelen är inredd med väggar av trä och putsad betong, innertak i trä och golv av betong. Bred stallgång med boxar längst båda långsidorna, 18 boxar; 2 st. 18m2, 10 st. 11 m2, 6 st. 9 m2.

Stor gödselbrunn på ca. 600 m2 i anslutning.

På ena kortsidan av stallet finns dubbeldörrar ut till en ny lösdrift från 2022 med varmvattenkopp, 40 m2 lämplig för unghästar.

Allmänt om fastigheten

DRIFTSKOSTNAD 1,5 PLAN MED LITEN KÄLLARE UNDER DEL AV HUSET

63 368 kr / år

DRIFTSKOSTNAD, VARAV

EL

54 413 kr

VA

1 940 kr

RENHÅLLNING

6 515 kr

SOTNING

500 kr

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

KOMMENTAR

Elkostanden omfattar både näravgiften och elkostnaden.

NÄTBOLAG

E. on.

ELLEVERANTÖR

Fortum

ELFÖRBRUKNING

20 412 kWh/år

TILLKOMMANDE KOSTNAD

KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

FÖRSÄKRINGSBOLAG

Dina Försäkringar

BESKRIVNING

Hemförsäkring 2 653 kr + 5 383 kr.
+ 8 070 kr avser gårdsförsäkringen för övriga byggnader.

ÖVRIGT

SUMMA PANTBREV

2 865 000 kr

TAXERING

TAXERINGSKOD

120

SUMMA TAXERINGSVÄRDE

4 921 000 kr

VÄRDERINGSENHETER

SMAHUSBYGGNADPALANTBRUK

1 864 000 kr

BETESMARK

124 000 kr

EKONOMIBYGGNAD

88 000 kr

EKONOMIBYGGNAD

1 116 000 kr

SKOG

118 000 kr

EKONOMIBYGGNAD

910 000 kr

SMAHUSMARKPALANTBRUK

380 000 kr

AKERMARK

321 000 kr

TOMT

AREAL

18.4 ha

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Avtalsservitut Kraftledning
Avtalsservitut Optokanalisation
Nyttjanderätt Avverkningsrätt(2 st)
Förmån: Officialservitut Väg I Samfälld Väg, 0680-1360.1
Last: Avtalsservitut Kraftledning, 06-IM1-84/4602.1
Last: Avtalsservitut Optokanalisation, Fiberkabel, D202100229223:1.1
Last: Ledningsrätt Starkström, 06-SÄB-1055.1
Last: Ledningsrätt Tele, 0680-1898.1

PLANBESTÄMMELSER

Fornlämning (1 st)

MARK

SKOGSMARK

Areal: 1 ha.

ÅKERMARK

Areal: 7 ha. Brukningsvärde: Normalt. Dränering: Tillfredsställande/Självdränerad.

BETESMARK

Areal: 6 ha. Brukningsvärde: Normal avkastn och kvalitet, avviker max 30%.

ÖVRIGA UPPGIFTER

ÖVRIGT:

Dokument finns hos säljaren från Länsstyrelsen där det står angivet att de får bedriva hästverksamhet i större omfattning.

AMELIE SJÖBRING CIMEN INFORMERAR:

Ny fastighetstaxering har skickats ut i slutet på juni och finns bilagd annonsen. Ny taxering 6 238 000 kr enligt säljarens uppgift.
Uppdelning för de olika taxeringsenheterna finns bilagt annonserat.

BRUNN

Grävd brunn

Viktiga dokument & länkar

Beslut taxering 20230615
Driftskostnader
Frågelista
Tomtkarta
Kommande

Karta

Jönköping Tenhult

Esbjörnabo 1

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg