190

Tenhult, Forserum

Esbjörnabo 1Fakta om bostaden

TYP

Gård/Jordbr/Skog

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL SKIFTEN

1

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

190 kvm

BIAREA

30 kvm

TOMTAREA

18,4 ha

BYGGÅR

1949

DRIFTSKOSTNAD

5 281 kr/månad

Hästanläggning med ridhus och stort stall med 18 boxar.

Optimal hästgård för dig med verksamhet eller större djurhållning. Uthyrningslägenhet finns här också. Detta är en gedigen hästanläggning belägen på en kulle i idyllisk miljö med hagar, stall, maskinhall och ridhus och omgiven av ängar och vacker natur. 18,4 hektar med adress Esbjörnabo 1 med smidigt pendlingsavstånd, 18 minuters bilväg från Jönköping och 6-7 minuter in till centrala Tenhult. – Sällsynt tillfälle!

På gården finns ett unikt stall med 18 boxar. Dubbeldörrar öppnar upp ut till en ny lösdrift från 2022 med varmvattenkopp lämplig för unghästar. Ridhuset, som är klätt i rödmålad träpanel, ligger i nära anslutning till hus och stall. Ridhuset har även en spegel på kortsidan. På gården finns därmed möjlighet att bedriva hästverksamhet i större omfattning. En anläggning lämplig för avel/uppfödning av hästar i större skala. För tävlingsryttare, turridning, ridskola och varför inte uthyrningsverksamhet och för familjen som vill "odla" sitt hästintresse. Ja, möjligheterna är oändliga!

Åkermarken har god arrondering och ligger i anslutning till gården. Betesmarken består av natur- och kulturbete och ligger även den i anslutning till gårdscentrum. Det har delvis vuxit upp skog på så kallad övrig mark.
Hagar, ängar och fina ridvägar i vackra landskap skapar en idyllisk tillvaro. Njut av soluppgång och solnedgång på denna underbara gårdsidyll som inte lämnar något övrigt att önska.

Interiört i huvudbyggnaden bjuds 190 + 30 lantliga kvadrat fördelat på 6 rum i dubbla plan med tidsenliga kök på båda våningar som möjliggör generationsboende. Huset är även utrustat med ett helkaklat badrum i smakfull stil med badkar, handfat och dusch med skjutdörrar på nedre plan. Nedre plan bjuder vidare en matsal, tv-rum, sovrum och vardagsrum med stora fönster och fin utsikt. Entrén är inbjudande och ett underbart ljusinsläpp följer med i de vackra trätrapporna och sedan rum för rum.
Övre våning bjuder ett kök i lantlig stil, kontor, vardagsrum, sovrum, gäst-wc samt bra klädkammare/gästrum och två mindre förråd. En ny balkong med många soltimmar och vidunderlig utsikt ansluter från mellanhallen och är i nytt skick sedan 2021. Det finns även en källare i del under huset.

Gäststuga i intilliggande byggnad ovan garage gör det även bekvämt för gäster. Entré sker via balkongen/verandan och under fötterna vilar här en skön golvvärme för gästerna att sätta ner fötterna på. Utmärkt att använda för tonårsbarn, folk som jobbar i stallet eller till uthyrning under sommarmånaderna. Dubbelgarage med elektriska portar finner du i samma byggnad under gästlägenheten. Garaget är även hopbyggt med ett äldre garage som utgör förråd idag.

En sällsynt möjlighet att förvärva en idyllisk hästgård/hästanläggning fint belägen nära Jönköping och Tenhult. Här är allt alldeles sagolikt vackert.

”Att få vara ägare till Esbjörnabo är något alldeles särskilt. En fantastisk plats att göra till sitt föralltidhem. En mycket älskad gård som vi värnat om och tagit hand om de senaste 30 åren söker nu ny ägare som kan fortsätta förvalta och växa tillsammans med den”. – säljarens egna ord.


Välkommen att anmäla ditt intresse redan idag till ansvarig mäklare Amelie Sjöbring Cimen.


Förbered dig gärna genom att:

- Åka förbi området, bekanta dig och läsa på om objektet.
- Låta oss hjälpa dig att ordna ett objektspecifikt lånelöfte genom någon av våra samarbetspartners. Vi har lokala/oberoende samarbeten med alla banker.
- Äger du ditt nuvarande boende? Boka in en kostnadsfri värdering av din bostad redan idag för att skapa en trygg process.

Välkommen att kontakta mig Amelie Sjöbring Cimen.
Tel: 0709-37 00 55
Mail: amelie.sjobring@husmanhagberg.se

Bilder

MED761410B6DFAB417B851B4020DFE6A8BD
MED5797420CA0AF44DAA1576BFB0F3C3AD1
MED2966D5A5B0174B9B83A50B4B3940EDBA
MED0521E5FFEA5C47CDBC65627B6BB026B6
MED57DE8B6BDFC9410B83461DF50DD63F99

Planritningar

Planskiss bottenvåning avvikelse kan förekomma

Planskiss övervåning avvikelse kan förekomma

Planskiss gästlägenhet avvikelse kan förekomma

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Karta

Jönköping Tenhult

Esbjörnabo 1

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret