190
MED10813B662D264F88B3B29A56E5843F6D

Smart bostad som bjuder på säker stil och yteffektiva kvadrat på populära Torpa!

Kommande®

Torpa, Jönköping

Erik Dahlbergsgatan 4

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,776 inkl. värme, vatten, förråd samt tillgång till föreningens gemensamma tvättstuga.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea41 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer10
Byggår1936

Vi erbjuder just nu alternativa visningslösningar! Kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Drömmer du om att bo centralt med närhet till både City, Jönköpings Universitet/Högskolan, närhet till bra kommunikationer, men samtidigt inte vill välja bort närheten till grönområden? Då är denna välplanerade etta det du söker! Här fyller varje kvadrat sin funktion och den välplanerade planlösningen möjliggör ett socialt hem men också möjligheten att få skärma av och vara i fred. Fastigheten totalrenoverades 2013 och vid samma tidpunkt genomfördes stambyte och renovering av bostäderna i huset. Badrum utrustat med tvättmaskin underlättar vardagsbestyren och här slipper du passa tvättider! Som boende i föreningen har du även tillgång till gemensam balkong i trapphuset och en uteplats på innergården.

Välkommen till denna välplanerade etta på ett centralt läge i ett charmerande 30-tals hus på Torpa. En smart bostad som bjuder på den fantastiska kombinationen av säker stil och yteffektiva kvadrat. Här fyller varje kvadrat sin funktion och den öppna planlösningen möjliggör ett socialt hem. Samtidigt har bostaden delats av med en snygg och praktisk alkov som möjliggör att det går att skärma av sovdelen på ett både enkelt och snyggt sätt. En extra lyx med möjlighet att skärma av med gardiner fästa i en gardinskena i taket när gästerna kommer på besök och bostaden upplevs snarare som en tvårummare!

Ljusflödet som vandrar in genom fönsterpartierna är fantastiskt och ger denna ljusa bostad sitt rätta uttryck! Köket i bostaden har modern utrustning och ytorna bereder plats för matgrupp för 4-6 personer, extra trevligt är att köket utgör en egen, separat del i bostaden.
Badrummet är också renoverat i modern touch där kontrasten mellan vitt kakel på vägg och svart klinker på golvet bryter av på ett trevligt sätt. Snyggt, stilfullt och enhetlig känsla som stämmer väl med bostadens övriga rum. Badrummet är även utrustat med egen tvättmaskin, en bekvämlighet, lätt att vänja sig vid!

Stadens centrala delar tar du dig till med fördel med cykel eller en enkel promenad utmed Munksjön eller genom trevliga bostadskvarter. I nyproducerade stadsdelen Munksjöstaden finner du både en fräsch mataffär, café, kvarterskrog, apotek och vårdcentral. Du finner även goda kommunikationer från närliggande busstation som trafikeras av linjetrafiken.

Varmt välkommen till ditt nästa smarta boende som har allt fördelat på 41 kvadrat på populära Torpa!

Om området

Torpa är ett charmigt bostadsområde i södra delen av Jönköping. På Torpa finner du både bostadsrätter och villor.

Utbud på området
Området erbjuder även trevliga och unika kvartersbutiker, , blomsterhandlare, restauranger, bagerier och caféer. Utbudet på området tillsammans med områdets charm i sig skapar en hjärtlig miljö.

Naturnära områden
Promenadstråk står bara runt hörnet för dig som önskar ut på motionsrundan. Här har du även möjlighet att variera dig. Stadsparken eller Munksjön? Backintervall eller platt långdistans? Här kan du välja efter dagsformen.

Restaurang- och caféutbud
Jönköpings City men också Torpa erbjuder ett stort utbud av restauranger och caféer. Här finns både det lokala utbudet och det större och välkända. Perfekt för den som har gastronomiskt intresse. Här finns mängder med ställen att testa och återbesöka.
Även caféer finns det gott om både på väster och öster i Jönköpings City. Här finns något för alla smaker!
Lokalt på Torpa finner du även livsmedelsaffärer och mindre lokala butiker så även elaffär och skräddare. Lokalt på området finns även restauranger, frisörer, caféer och hudvårdssalong.

Kommunikation
Torpa erbjuder goda kommunikationsmöjligheter då området trafikeras av linjebussar som går frekvent samtliga veckodagar och helger. Från Torpa är det även både gång- och cykelavstånd till centrala Jönköping.

Skola och barnomsorg
På närområdet finns flertalet förskolor, grundskola och gymnasieskola samt Jönköpings Högskola. Perfekt för dig som studerar eller har barn i skolålder. Närmast på Bäckalyckan ligger högstadieskola för skolår 7-9.

Kultur och nöjen
Jönköpings stad erbjuder mycket kultur och möjlighet att uppleva nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden erbjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, Padelarenor, hockey i Kinnarps Arena, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade.
I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Stadgar
Årsredovisning 2018
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
1 rum
Boarea
41 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Vid första anblick i den avlånga hallen uppmärksammas det ljusa trägolvet som även återfinns i köket, vardagsrummet och bostadens sovalkov. Innanför dörren till vänster finns utrymme för avhängningsmöjligheter. Här noteras även den smarta planlösning som bringar fram känslan av hemtrevnad. Här är det trevligt att komma hem!
Kök
Trevligt kök som lyser upp av ljusinsläppet från fönsterpartiet. Den moderna utrustningen i köket består av induktionshäll, ugn, fläkt, mikrovågsugn, integrerad diskmaskin samt kyl och frys. Flertalet skåpluckor som skapar goda förvaringsmöjligheter för grytor och andra artiklar som behövs för den vardagliga matlagningen men också till den avancerade middagen. Ytorna i köket ger även plats för en matplats för fyra till sex personer.
Rum
Bostadens rum bjuder vitmålade trägolv tillsammans med den ljusa tonen på väggarna. Fönsterpartierna släpper in ett naturligt ljus som lyser upp rummet ytterligare en nivå. Här finner man bostadens sociala ytor som rymmer plats för soffa, bord och förvaringsmöjligheter om så önskas. Bostadens sovplats tillhör även detta rum i form av en förstklassig sovalkov.
Sovalkov
Sovalkoven är ytterligare en av bostadens smarta lösningar och kan enkelt skärmas av ytterligare, exempelvis genom att fästa en gardinskena i taket och hänga upp ett par trevliga gardiner. En extra lyx att kunna dra för gardinerna när gästerna kommer på besök och bostaden skulle upplevas snarare som en tvårummare?
Badrum
Modernt badrum utrustat med spegelskåp över kommoden och goda förvaringsskåp därtill. Ett både smart och yteffektivt badrum med gott om plats som möjliggör en bekvämare vardag! Badrummet är även utrustat med egen tvättmaskin och utgör en extra bekvämlighet som denna bostad bjuder på. Utöver detta är badrummet rustat med WC/dusch. På väggarna sitter ett fräscht vitt kakel som tillsammans med svart klinker på golvet skapar en trevlig konstrast. Sammantaget ett komplett och förstklassigt badrum för den som bara nöjer sig med det lilla extra!
Amelie Sjöbring Cimen informerar
- Stambyte 2013 i samband med att hela fastigheten renoverades och även samtliga lägenheter renoverades i samband med ombyggnaden.
- Parkeringsmöjligheter finns på gården, parkering ansöks via separat kösystem och kostar ca 250 kr/månad i parkeringsavgift.
- Gemensam uteplats och balkong, ett extra plus för dig som boende i föreningen!

- Området bjuder trevliga och unika kvartersbutiker, blomsterhandlare, restauranger, bagerier och caféer. Utbudet på området tillsammans med områdets charm i sig skapar en hjärtlig miljö, Torpa.
- Du bor även med närhet till nyproducerade stadsdelen Munksjöstaden där finner du både en mataffär, café, kvarterskrog, apotek och vårdcentral i nära anslutning till området.
- Även Munksjön finner du bara runt hörnet. En fantastisk tillgång för dig som gillar att omge dig med en vacker miljö under en motionsrunda. Vill du variera dig är det inte långt till Stadsparken och grönområden även väster ut.
- Här bor du med närhet till goda kommunikationsmöjligheter som trafikeras av linjetrafiken. Smidigt för dig som studerar eller arbetar i Jönköpings City, här tar du dig från A till B på bara några minuter.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Avgift
SEK 2,776 inkl. värme, vatten, förråd samt tillgång till föreningens gemensamma tvättstuga.
Andel i föreningen
5.52 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1936
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 11/18/2010
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
242 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
Isolerglasfönster
Förening
Namn
Brf Liljan 6
Om föreningen
BRF Liljan 6 Jönköping är en äkta bostadsrättsförening med 15 lägenheter i Jönköping. Föreningen bildades år 2014 och adressen är Erik Dahlbergsgatan 4. Byggnadsåret för fastigheten är 1936 och huset totalrenoverades 2013. Trevlig fastighet med originaldetaljer mitt i staden.

Försäkring:
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad via Dina Försäkringar, hemförsäkring tillkommer.

Ägandeformer:
Föreningen tillåter delat ägande, exempelvis om en pappa och son vill samäga.
Föreningen tillåter ej juridisk person som köpare.

Parkeringsmöjligheter:
Precis utanför huset på gården finns parkeringar att hyra och söks via separat kösystem via föreningen. Kostnad för parkering är ca 250 kr/månad.

Gemensamma utrymmen:
Gemensam tvättstuga finns belägen i källaren.
Föreningen håller även med en nybyggd uteplats på gården för föreningens medlemmar. En mycket trevlig och användbar uteplats i en härlig miljö. Dessutom finns det gemensam balkong i trapphuset.

Avgift:
I månadsavgiften ingår värme, vatten och förråd samt tillgång till föreningens gemensamma tvättstuga.

Ombyggnad och renoveringar:
Hela fastigheten totalrenoverades under året 2013 och då genomfördes även stambyte. I samband med detta renoverades alla bostäder i huset.

TV/bredband:
Fastigheten är ansluten till Wetternet vilket är Jönköpings stadsnät. Via dem beställs Internet och Tv, leverantör Telia.

Uppgifter avstämda med ordföranden i föreningen, 2020-03-07.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
15

Karta

Torpa Jönköping

Erik Dahlbergsgatan 4

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg