510
MEDA100AA3FBE4C4F83B48D52920C8FD1E8

Såld!

Familjevilla på idyllisk villagata

Skånsta, Åkersberga

Bromsvägen 39

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum8 rok
Boarea114 kvm
Biarea80 kvm
Tomtarea748 kvm
Byggår1968
Driftskostnad1,737 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 4,395,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till denna fina familjevilla om totalt 194 kvm som har varit hem åt samma familj sedan byggåret. Huset är väl omhändertaget och nu redo för att ge plats åt en ny familj att skapa nya fina minnen. Garage med separat snickarverkstad. Fin friggebod i skogsbrynet med egen veranda.

Huset är det perfekta familjehuset hela vägen från småbarnsåren upp i tonåren och därefter - tack vare många sovrum och källarplan med stora ytor och egen ingång. Entréplanet har generösa sällskapsytor i matsal och vardagsrum. Kök med matplats, sovrum med ingång från både matsal och kök, samt en gäst wc i hallen. Övre plan med två stora sovrum med garderober och badrum med badkar. Källaren har ett stora avdelat allrum, tvättstuga med dusch och mangel, pannrum, förråd och matkällare.

Fantastisk fin trädgårdstomt med sol hela dagen, flaggstång och många fina platser att njuta på. Skogen tar vid där trädgården slutar och bjuder in till många lektimmar. Baksidan vetter mot öster, uteplatsen på gaveln i söder och framsidan mot väster.

Barnvänligt område utan störande trafik då du bor som tredje sista huset på gatan innan vändplanen, gångavstånd till Akers friskola, Kantarellens förskola och Ica Skånsta. Cykelavvstånd till Söraskolan och Sjökarbyskolan. Här bor du med närhet till fina grön- och strövområden i Trastsjöskogen och Södersjön. Motionsspåret i Hacksta friluftsområdet når du på 5 minuters promenad.

Om området

Skånsta, populärt villaområde norr om centrala Åkersberga. Här bor du med absolut närhet till naturen, nära flertal skolor såväl kommunala som privata. Egen ICA butik på promenadavstånd och mycket bra bussförbindelser till Stockholm, Åkersberga och Norrtälje.
Uppvärmningsavstånd till Hacksta motionsspår och 5 km slingan. Du promenerar eller cyklar bekvämt till centrala Åkersberga. Här ligger också Länsmansgården med konsthall och caféverksamhet på gångavstånd.

Kommunikation

Från Skånsta går det bussar med jämna mellanrum till Norrtälje och Ljusterö likväl till Åkersberga centrum med ytterligare bussförbindelser som tar dig till City, Mörby eller Danderyd. I centrum finns Roslagsbanan som trafikerar sträckan mellan Österskär och Östra Station.

Närservice

I området finns flera för- och grundskolor. Sjökarbyskolan från årskurs F-6, Solskiftesskolan från 4-9 och Akers Friskola från klasser F-9. Förskolor finns det flertal av som exempelvis Kantarellen och Sjöhästens förskola.

Läs mer om skolorna på kommunens hemsida: www.osteraker.se

Viktiga dokument & länkar

Drönarvy

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
8 rum varav 4-5 sovrum
Boarea
114 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
80 kvm
Entré
ENTRÉHALLEN är rejäl och har avhängning till höger innanför dörren. Här finns också en GÄST-WC med toalett och handfat. Till vänster från hallen nås KÖKET med matplats belägen intill fönstret mot framsidan. Parallellkök med vita luckor och gott om förvaring. Maskinell utrustning i form av ugn med spishäll, diskmaskin, fläkt, kyl och frys.

Vidare från köket nås SOVRUM 1 som även har en dörr mot matsalen. Fönster mot baksidan och en garderob. MATSAL som ligger rakt fram från entrén och med fönster mot trädgården på baksidan. VARDAGSRUMMET är ett härligt och ljust rum med fönster åt två håll och utgång till uteplatsen i söder.

SOVRUM 2 nås från hallen och är husets största sovrum. Sovrummet har hela fem garderober.

ÖVRE PLAN
En trappa upp finner du SOVRUM 3 som även det är ett sovrum i bra storlek och med två garderober. SOVRUM 4 med två garderober och sovdel som tagits upp i den tidigare kattvinden. BADRUM i originalutförande med badkar, wc, bidé och handfat.

KÄLLARPLAN
Källarplanet nås antingen via entréplanet invändiga trapp eller via den egna ingången från trädgårdssidan. Här finns stora ytor att nyttja och det stora ALLRUMMET är idag avdelat med en vägg så att det blir ett RUM extra här nere.

Stor TVÄTTAVDELNING med duschkabin, grovtvätt, tvättmaskin, torkskåp och mangel. Här står även den gamla oljetanken kvar trots att den inte varit i bruk på länge. PANNRUM med ventilationsanläggning och värmeanläggningar. I övrigt finns det i källaren gott om förvaring i utrymmet under källartrappan, i FÖRRÅDET och MATKÄLLAREN.
Renoveringar
Nytt tak (papp, reglar, vindskivor och pannor) 2014
Friggebod 2001
Tillbyggnad av garage 1990

Maskinpark:
Diskmaskin 2010
Kyl och Frys 2004
Ugn 2004
Tvättmaskin 2000
Övrig maskinpark äldre modell.
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Byggnadsår
1968
Uppvärmning
Luft/luftvärmepump, bergvärme och luft/vattenvärmepump. Övre plan elradiatorer
Ventilation
FTX
Energideklaration
Utförd 6/7/2021
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
144 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Källare med platta på mark
Stomme
Trä
fasad
Träpanel
Fönster
2-glas kopplade
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Skånsta 2:106
Övriga byggnader
Friggebod.

Fin friggebod i skogsbrynet med en egen liten altan som vetter mot skogen. Friggeboden är perfekt för övernattande gäster, tonårsbostad eller varför inte nyttja den som en lyxig lekstuga? Ett stort rum som är öppet upp till nock vilket gör att ytan känns luftig och väl tilltagen.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 20,846 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 4,456
Uppvärmning
SEK 12,055
Renhållning
SEK 2,035
Väg, samf
SEK 2,300
Kommentar
Huset har bebotts under begränsade perioder vilket gör att nuvarande ägares driftkostnader skiljer sig från en normal förbrukning.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,524 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,382,000
Byggnadsvärde
SEK 1,555,000
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Summa pantbrev
SEK 303,700
Tomt
Areal
748 kvm
Tomtbeskrivning
Fantastiskt fin villaträdgård som är sådär lummig som endast en äldre villaträdgård kan vara med fruktträd, syrener och grönskande buskar. Här finns en flaggstång, stora plana gräsytor, och där den egna tomten tar slut tar skogen vid som en förlängning av den egna tomten. Skogen bakom bjuder in till utflykter och bärplock.
Uteplats
Stenlagd uteplats belägen under tak. Uteplatsen nås smidigt från vardagsrummet och är en härlilt skuggig plats under årets varmare månader.
Parkering
Uppfart med plats för två bilar, var av den ena under tak. Garage med plats för en bil samt separat snickarverkstad och verktygsbod. Ingång till garage från två håll.
Planbestämmelser
Byggnadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Österåker Skånsta GA:9 ändamål: Vägar, Elledningar och/eller belysning, Grönområden
Avtalsservitut Kraftledning Mm
Last: Avtalsservitut: Kraftledning Mm, 01-IM4-66/1309.1
Last: Officialnyttjanderätt Område Expr Fullbordad, 01-IM4-36/5610.1

Karta

Skånsta Åkersberga

Bromsvägen 39

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg