190

Kålltorp, Göteborg

Björcksgatan 68D


Snart finns chansen att skapa sitt eget drömhem i denna välbevarade tvåa med hög potential i populära Kålltorp. Här bor ni i en stabil förening med god ekonomi och bra avgift. Kommande försäljning, kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Om området

I populära stadsdelen Kålltorp har du ett fint läge i östra Göteborg. Omgärdad av Renströmska parken, Skatås, Härlanda Tjärn och Delsjön finns gott om möjligheter till härliga naturupplevelser.

I Kålltorp hittar du genuina miljöer och byggnader av högt kulturhistoriskt värde. Här syns bland annat de pittoreska landshövdingehusen i både 1920-talsklassicistisk och funktionalistisk stil. I samband med att Kålltorp blev en del av Göteborgs stad 1909 anlades Kålltorps lungsotssanatorium, senare Renströmska sjukhuset. Med tiden utvecklades här en modern lungklinik som flyttade ur lokalerna först 1995. Sedan 2010 har den pampiga röda tegelbyggnaden tjänat som bostadshus.

Idag är Kålltorp ett attraktivt område med mysiga kvarterskrogar som Ölstugan Tullen och Resturang Intill som skapar liv och rörelse. På Ängsvaktaregatan ligger Bagaren och Kockens fina köksbutik där du kan botanisera i timmar bland roliga designartiklar. På västra sidan om samma gata hittar du Kulturhuset Kåken i gamla Härlanda fängelse. Här arrangeras intressanta aktiviteter för alla åldrar; konserter, föreläsningar, sagostunder, barnteater, vernissage mm. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret.

Soliga dagar lockar Renströmska parken till picknick och vid Härlanda Tjärns badplats flockas traktens barnfamiljer. På promenad- och cykelavstånd ligger natursköna Skatås, en stor välbesökt sportanläggning med gym, fotbolls- och volleybollplaner och motionsslingor. Strax intill sträcker också det stora naturområdet Delsjön ut sig med sina vackra vandringsleder och sjöar att bada, fiska och paddla kanot i.

Närmaste större serviceområde är Munkebäckstorget, ett 50-talstorg med apotek, Coop Konsum, grönsakshandlare, fiskbil, systembolag och pizzeria. Vid Munkebäcksmotet finns ICA Kvantum, perfekt när det är dags att storhandla, men du hittar även mindre livsmedelsaffärer utspridda i området.

I Kålltorp har du nära till kommunala kommunikationer. Med spårvagn 1, 3, 5 och stombuss 17 tar du dig in till Göteborgs city. Daghem och skolor finns på nära håll i området.

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,459
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea40 kvm
Våning1
Byggår1937

Viktiga dokument & länkar

Kommande

Bilder

Kålltorp erbjuder ett stort utbud utav mysiga caféer.

Ett stenkast ifrån bostaden finns goda kommunikationer

Här bor ni granne med den fina naturen Kålltorp erbjuder

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
40 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Avgift
SEK 2,459
Andel i föreningen
0.0088653 %
Andel av årsavgiften
0.88583 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1937
Förening
Namn
Brf björcksgatan 1937 i Göteborg
Organisationsform
Bostadsrätt

Karta

Kålltorp Göteborg

Björcksgatan 68D

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg