190
MED833FD4B882A54D3A840CB956FB6FB237

Såld!

Kungsholmen Fridhemsplan, Stockholm

Alströmergatan 32 P, 1tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,091 inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud) & 0,5Mbit bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea45 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer239
Byggår1932
Driftskostnad476 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 4,110,000

Ansvarig mäklare

Kanske den bästa planlösning i populära Brf Färjan. Bostaden bjuder på genomgående gott skick, vackra furutiljor och generösa fönsterpartier som ger ett fint ljusinsläpp. Mycket stabil förening med god ekonomi och låga avgifter.

Om området

Citypuls och grönska i uppskattad kombination. Shopping i Västermalmsgallerian och runt Fridhemsplan finns ett stort utbud av välkända restauranger och trendbutiker.
Några minuter bort ligger härliga Rålambshov och Smedsuddsbadet med sin läckra sandstrand. Varför inte ta en romantisk promenad längs suckarnas kaj och avsluta med ett glas vin på trevliga paviljongen längs Norr Mälarstrand.

Kommunikation

T-banas gröna och blåa linje till Fridhemsplan samt ett flertal bussar (bl a 1, 3 och 4).

Närservice

Fridhemsplan erbjuder ett stort urval av restauranger, caféer, butiker, gym, välsorterade mataffärer som Coop Daglivs och Willys samt mycket mer.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Bilder

Planritningar

Planlösning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Optimalt planerad 2:a i populär förening. Bostaden bjuder på genomgående gott skick, vackra golv och generösa fönsterpartier som ger ett fint ljusinsläpp. Den genomtänkta planlösningen med väl avvägd balans mellan goda sällskapsytor, lättmöblerade rum och bra förvaring gör detta till ett boende utöver det vanliga. Bostaden bjuder på rymligt sovrum med plats för både dubbelsäng och extra förvaring om så önskas. Funktionellt kök med bra förvaring och vardagsrummet rymmer både en rejäl soffgrupp samt matplats för 4-6 personer. Mycket stabil förening med god ekonomi och låga avgifter.

Välkommen till en lägenhet att bli kär i.

Välkomnande HALL med plats för avhängning av ytterkläder. Väggarna är ljusmålade och golvet ligger ett praktiskt klinkergolv. Entrédörren är en säkerhetsdörr.

Trivsamt VARDAGSRUM med lättmöblerade ytor och gott om utrymme för både soffgrupp och matplats. Fint ljusinsläpp från stort fyrdelat fönsterparti. Väggarna är målade i ljusgrå nyans och på golvet ligger ett vackert furugolv.

Rymligt KÖK med gott om förvaring i skåp och lådor. Köket är utrustat med spishäll, diskmaskin, välplacerad ugn och micro, fläkt, kyl/frys i rostfritt utförande. Arbetsbänk i laminat.

Rofyllt SOVRUM med ett generöst tredelat fönsterparti. Här finns gott om plats för dubbelsäng, förvaring rymlig platsbyggd garderob samt ytterligare förvaring i garderobsvägg. Väggarna är målade i en petroleumblå nyans och på golvet ligger ett vackert furugolv.

Stambytt BADRUM med duschhörna, tvättmaskin, tvättställ, skåp med spegel och handdukstork. Vitkaklade väggar med blå dekorrand och på golvet ligger en grå våtrumsmatta.

Sammantaget en mycket trevlig och väldisponerad bostad som passar utmärkt för såväl en som två personer. Det skyddade läget skapar ett rofyllt boende i attraktiva kvarter. Natursköna promenader längs med Karlbergskanalen och pulsen vid Fridhemsplan med dess stora utbud av shopping, restauranger, caféer och flertalet kommunikationer nås med några minuters promenadavstånd.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.
Antal rum
2 rum
Boarea
45 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 4
Avgift
SEK 2,091 inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud) & 0,5Mbit bredband
Driftskostnad
SEK 5,707 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,500
Försäkring
SEK 1,207
Övrigt
SEK 3,000
Andel i föreningen
0.2373 %
Andel av årsavgiften
0.2373 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1932
Byggnadsår kommentar
ombyggnad löpande
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 12/23/2008
Energiprestanda
135 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Övrigt
Kabel TV via Comhem, basutbud ingår i avgiften. Bredband finns att tillgå via Bredbandsbolaget, 0,5Mbit ingår i avgiften och 100 Mbit kan köpas till för c:a 170 kr/m. Hushållsel debiteras kvartalsvis tillsammans med månadsavgifterna då Brf har upphandlat detta centralt för att få en ekonomiskt fördelaktig lösning. Cykelförråd, övernattningslägenheter, barnvagnsförråd och hobbylokal finns.
Förening
Namn
HSB:s Brf Färjan
Om föreningen
Brf Färjan bildades 1929 och är en populär och välskött förening som bl a fått pris för Stockholms finaste innegård - stora gården Alströmergatan 32. Även till hörnhuset vid Igeldammsgatan 14/Alströmergatan 51 hör en mindre gård. Föreningen består av 490 lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt och 42 stycken kommersiella lokaler som inbringar bra med pengar till föreningen som har en mycket stabil ekonomi. Föreningen äger marken.

Man måste äga minst 10% för att få bo i lägenheten.

Hushållsel debiteras kvartalsvis tillsammans med månadsavgifterna.

För närvarande finns det, enligt föreningens hemsida, inga beslut på att ändra årsavgiften.

Överlåtelseavgift 2019 är 1163 kr (betalas av säljaren)
Pantavgift 2019 är 465 kr och läggs på den boendes avi nästkommande kvartal.

För mer information se föreningens hemsida; www.hsb.se/stockholm/farjan.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
490
Antal lokaler i föreningen
42
Tv och bredband
Kabel TV: Ingår i månadsavgiften (analogt/digitalt basutbud).
Bredband: Föreningen har ett förmånligt avtal med Telenor vilket sänker priset för användarna ju fler som ansluter sig. I dagsläget ligger priset för 250/100 mbits lina på ca 130 kr/mån, om alla går med blir priset 120 kr/mån. Normalpris för denna tjänst är 379 kr/mån. Som bonus ingår även fri IP-telefoni. Bredband faktureras kvartalsvis på månadsavin, vid uppsägning av bredband ska detta göras innan 1a mars, 1a juni, 1a september eller 1a december för att undvika kostnadsansvar i ytterligare ett kvartal. Om nästa ägare övertar tjänsten; ring Telenor och reglera kostnaden vid försäljning, i likhet med elen.
Parkering
Det finns garageplatser (17 st) på adressen Alströmergatan 51 (ca 1300 kr/mån) och garageboxar (14 st) på Svarvargatan 6-8 (ca 2200 kr/mån). Till dessa är det för närvarande kö.
Renoveringar
Föreningens fastigheter (Dykaren 29, Färjan 10 och Färjan 11) är K-märkta och renoverade löpande.
1973 byttes köksstammar.
1993-94 byttes badrumsstammar och elstigare samt elcentraler.
2002 samt 2011 renoverades delar av fasad och tak.
2008 så utfördes fönstermålning i föreningen.
2009-2010 så renoverades fasad mot den stora innergården.
2013 så utfördes ventilationskontroll.
2014-2015 skedde målning av samtliga trapphus.
2016 Byte av undercentral.
2017 Hissarna i 32A byttes.
2018 Hissarna i Dykaren 29 renoverades och taket lades om. Stamspolning av köksstammarna i Färjan, (Dykaren har gjorts nyligen).
2019 OVK, radonmätning och energideklaration. Hissarna i G och I (i) renoverades. Lägenheter byggda på vinden i Dykaren 29, projektet färdigt och lägenheterna är sålda. Stamledningen under hela Färjan.
Ekonomi
Säljaren betalar s k överlåtelseavgift och pantsättaren (köparen) betalar pantsättningsavgift.

Styrelsen har under hösten 2018 beslutat om en amortering om 10 miljoner av föreningens lån vilket påverkar våra räntekostnader kommande år och ger oss mer utrymme kassaflödesmässigt.
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Övrigt
3-fas el finns framdraget till varje lägenhet.

Gemensamma utrymmen:
-Garage.
-7 st tvättstugor (19 tvättmaskiner).
-Cykelförråd.
-Hobbyrum.
-Föreningslokal.
-Två övernattningslägenheter som kan hyras. Den ena lägenheten har 4-6 sovplatser, litet pentry för lättare matlagning samt två toaletter och två duschar. Den andra lägenheten har 3 sovplatser.
-Innergård med grillplats, fontän, fruktträd, bärbuskar, lekplats m.m.

Karta

Kungsholmen Fridhemsplan Stockholm

Alströmergatan 32 P, 1tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg