190

Alsike, Knivsta

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,495
Antal rum2 rok
Boarea50 kvm

Ansvarig mäklare

Möjlighet att förvärva en nyproducerad 2:a i expansiva Alsike med balkong i soligt sydväst-läge!

Målsättningen med detta nyproduktionsprojekt var att ta tillvara på läget men även området och den vackra Dammparken. Därav finns en väl tilltagen balkong om 9,8 kvm som vetter mot dammen. På byggnadens "baksida" finns generösa entréterrasser vilket ger möjligheten att ställa ut ett par stolar och njuta av morgonsolen.

Som boende på Dammgatan erbjuds man närhet till både service och kommunikation. På markplan finns en Coop-butik och i slutet av augusti öppnas ett gym (Puls & Träning). Närmaste busshållplats finner man ett stenkast bort. Alsike är en tätort i Knivsta Kommun som under senare år undergått en kraftig omvandling. Ett boende i Alsike innebär ett boende med närhet till såväl Stockholm som Uppsala.

Modern design och stor miljömedvetenhet gör detta till bostaden för dig som söker det där lilla extra.

Om området

Alsike ligger ca 15 km söder om Uppsala i Knivsta kommun. Här bor du nära flera andra städer så som Uppsala, Stockholm och Arlanda. Här bor du i lugnt och trevligt område, perfekt för barnfamiljen.

I området finns flertalet förskolor och tre skolor. Alsike skola har undervisning från förskola upp till årskurs 9, S:t Maria skola från förskola till årskurs 6 och Brännkärrskolan har undervisning från förskola upp till årskurs 4. I nuläget byggs även en ny kommunal grundskola för årskurs 5 - 9 med inflytt beräknad till hösten 2018. Här ska även upföras ett idrotts - och aktivitetshus intill skolan.

Inom kommunen finns även flera grundskolor samt gymnasium. Här finns Thunmanskolan, Ängbyskolan, Segerstaskolan, Högåsskolan, Långhundra skola, Lagga skola och Margaretaskolan samt Sjögrenska gymnasiet med flera yrkesförberedande utbildningar.

Mer information hittar du under kommunens hemsida www.knivsta.se.

Kommunikation

ULs regionsbussar trafikerar området och går regelbundet både till Uppsala och Knivsta. Från Knivsta station tar du dig med tåg på endast 29 minuter till Stockholm, 9 minuter till Uppsala och 8 minuter till Arlanda.

För dig som föredrar buss finns en busslinje som trafikerar Knivsta-Alsike-Knivsta på båda sidor av tågstationen. Direktbuss finnns även till Uppsala

Närservice

I Alsike bor du nära en Närlivs och pizzeria. Ytterligare service hänvisas till centrala Knivsta (ca 6 km från Alsike) med bl.a. livsmedelsbutiker, apotek, systembolag, frisörer, optiker och ett antal mindre butiker samt restauranger, caféer och bageri.

Parkering

Vid Knivsta station finns flera pendlarparkeringar med avgift. Dessa går även att använda som korttidsparkering. Det finns även flera anordnade parkeringsplatser.

Avgift och parkeringsskiva gäller vardagar mellan klockan 06-18. Övrig tid gäller fri parkering. Parkering är även tillåten på pendlarparkeringarna och enligt skyltning på vissa gator i Knivsta centrum.

Vid E4:ans påfart finns en avgiftsfri parkering med plats för både cykel och bil. Här stannar även flera busslinjer för den som pendlar.

Övrigt

I Alsike finner du fina ströv och skogsområden. Endast en kort promenad bort erbjuds motionsspår och BMX-bana samt skogsområden för bär- och svampplockning.

Knivsta kommun har en fantastisk natur med sjöar och skogar. I tätorten finns stränder, skogsområden och ängsmarker nära centrum vilket ger det bästa av två världar.

Knivsta kommun är även hem för det vackra naturreservatet Kungshamn-Morga. En sevärdhet vid varmare väder! Genom kommunen kan du även vandra på Upplandsleden med fantastiska vyer.

Viktiga dokument & länkar

Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg