Sankt Göransgatan 100

Bilder

  • Såld!

Sankt Göransgatan 100 , Kungsholmen Fridhemsplan , Stockholm

Med ostört läge på återvändsgatan ligger denna fina 3:a. Bostaden har en väldisponerad planlösning och är i gott skick. Omtyckt förening med stabil ekonomi och flera trevliga innergårdar. Lägenheten är attraktivt belägen med närhet till matbutiker, restauranger, skola, dagis och kommunikationer. Även närhet till grönområden och vatten

67 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 370 kr värme, VA och Kabel-TV (basutbud) och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
67 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1802
Byggår:
1993
Driftskostnad:
350 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

67 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Trivsam hall som bjuder dig in i bostaden. Gott om plats att hänga av sig ytterkläderna. I hallen finns flera garderober som erbjuder generöst med förvaring. Parkettgolv och målade väggar.

Kök

Stilrent kök med vita luckor och en bänkskiva i trä. Glasmosaik ovan arbetsbänken. Köket ligger med öppen planlösning mot vardagsrummet så det finns gott om plats för ett stort matbord i anslutning till köket. En praktisk köksö skiljer de två rummen åt och erbjuder extra förvaring och även sittplats samt arbetsyta. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, varmluftsugn, mikrovågsugn, espressomaskin, diskmaskin, tallriksvärmare, vinkyl och en kyl/frys. Inbyggda spotlights och högtalare i taket. Parkettgolv och målade väggar.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med gott om plats för soffgrupp, tv-möbel och matbord. Inbyggda spotlights och högtalare i taket. Parkettgolv och målade väggar.

Sovrum 1

Lägenhetens största sovrum med gott om plats för en stor säng. Praktisk garderobsvägg med fyra garderober samt överskåp som erbjuder generöst med förvaring. Fransk balkong som ger ett bra ljusinsläpp och gör att det är lätta att vädra. Parkettgolv och målade väggar.

Sovrum 2

Lägenhetens andra sovrum har även det en bra storlek med gott om plats för säng och förvaring. Stort fönsterparti som ger ett härligt ljusinsläpp. Parkettgolv och målade väggar.

Badrum

Rymligt badrum med målad plastmatta och helkaklade väggar. Badkar, handfat och WC.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 4, hiss finns

Avgift

3 370 kr värme, VA och Kabel-TV (basutbud) och bredband

Driftskostnad

4 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Driftskostnaden är angiven enligt schablon. För utförligare uppgifter vänligen kontakt aansvarig mäklare.

Andel i föreningen

0,375%

Andel av årsavgiften

0,374%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1993

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 juni 2008
Energiprestanda: 112 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

kv Herden 8

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Lägenheten är inskriven som en 2:a i lägenhetsregistret.

Förening

Namn

Brf Herden 8

Om föreningen

Brf Herden 8 omfattas av 237 lägenheter varav 17 hyreslägenheter samt 3 hyreslokaler. Föreningen har en god ekonomi och är mycket välorganiserad. Senaste ändringen av avgifterna gjordes 2008 då de sänktes med 10%. Det finns dolda tillgångar i form av 12 hyresrätter. För närvarande, 2016-09-21, finns inga planer på ändring av månadsavgifterna. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.brfherden.se.

Följande renoveringar är gjorda senaste åren:
2006 - Bredbandsnät installerades. Gården rustas vidare.
2007 - Översyn av fastighetens ventilation och värmesystem genomfördes genom att fastighetens styr- och regler-system byttes ut.
2008 - Översynen av gårdsbelysningen slutförs. Spolning av samtliga avloppsstammar kommer att ske. Renovering av hängrännor och värmekabelsystemet påbörjas. Nytt smidesstaket till gården.
2009 - Spolning av avloppsstammar. Renoveringen av hängrännor och värmekabelsystemet avslutas. Målning av garaget. Upprustning av samtliga hissar (byte av inredning mm). Sopsugens container ersätts med en ny. Renovering av fontänen. Uteplatsernas staket/plank renoveras.
2010 - Besiktning av samtliga lägenheter. Fuktlarm installeras i samtliga kök. Byte av kulventiler i samtliga lägenheter. Stenläggning runt fontänen samt på delar av gården.
2011 - Bytet av kulventiler slutförs. OVK genomfördes. Byte till säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter som har kvar originaldörren. Renovering av grovsoprummet. Påbörjar översyn av entréer inför ommålning. Installation till ventilationsfläktar med modern tryckregleringen (på vinden).
2012 - Slutförde OVK för bostäder. Slutför bytet till säkerhetsdörrar. Fortsatt installation av modernt tryckregleringssystem för ventilationsfläktarna (återstående trapphus). Konstgräs på gården. Relining av sopnedkasten på S:t Göransgatan 96 samt Arbetargatan 23A. Försäkringsbesiktning av samtliga lägenheter genomförs av Anticimex.
2013 - Fortsatt översyn av gården/utemiljön. Ytterligare armaturer vid entréerna mot gården. Översyn/genomgång av undercentralen (påbörjan av energiöversyn). Utbyte av värmeanläggningen i stuprören (motverkar is).
2014 - Ommålning av samtliga trapphus (februari-april).
2015 - Byte av undercentral.
2016 - OVK besiktning godkänd.
2016 - Nytt system för skalskydd och bokning av tvättstugorna.
2016 - Underhåll av föreningens hissar.

Föreningen utför löpande renoveringar efter sin underhållsplan.

Föreningen har tecknat ett gemensamt bostadsrättstillägg. Till hemförsäkringen behöver därför föreningens medlemmar inte teckna eget bostadsrättstillägg.

Kabel-TV:
Kabel-TV levereras via ComHem digital-tv och ett basutbud ingår i månadsavgiften (Medium 8 favoriter).

Internet:
Internet levereras via Ownit 500-1000 MBit/s och ingår i avgiften. Internet går även att få via ComHem eller ADSL men betalas i så fall separat av den boende.

Gemensamma utrymmen:
Fina tvättstugor finns i varje trappuppgång samt att det finns två grov- och spontan tvättstugor belägna på S:t Göransgatan 102 och Arbetargatan 23B. Grovsoprum samt källsortering finns på S:t Göransgatan 96 och nås även från innergården. Hushållssopor kastas i trapphusens sopnedkast. - Barnvagnsrum finns i entréplanet. Cykelförråd och lägenhetsförråd på plan -1.
Föreningen har även en otroligt fin och grönskande innergård med en vacker fontän, flertal sittplatser samt om sommaren grill som medlemmarna kan nyttja. Här finns även en trevlig lekplats

Parkering:
Stockholm Stad förvaltar ett garage med 74 platser (fn. kö) där medlemmar i Brf Herden 8 har förtur. Priset för en garageplats är 975 kr/månad. Hiss finns ner till garaget och infart ligger på S:t Göransgatan 96. För mer info se föreningens hemsida..

Om området

Kungsholmen Fridhemsplan

Citypuls och grönska i uppskattad kombination. Shopping i Västermalmsgallerian och runt Fridhemsplan finns ett stort utbud av välkända restauranger och trendbutiker.
Några minuter bort ligger härliga Rålambshov och Smedsuddsbadet med sin läckra sandstrand. Varför inte ta en romantisk promenad längs suckarnas kaj och avsluta med ett glas vin på trevliga paviljongen längs Norr Mälarstrand.

Kommunikation

T-banas gröna och blåa linje till Fridhemsplan samt ett flertal bussar (bl a 1, 3 och 4).

Närservice

Fridhemsplan erbjuder ett stort urval av restauranger, caféer, butiker, gym, välsorterade mataffärer som Coop Daglivs och Willys samt mycket mer.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

I närheten

Livsmedelsbutiker
LiDL
310 m
ICA Supermarket Västermalmsgallerian
380 m
Köpcentrum & Gallerior
Västermalmsgallerian
380 m
Frölunda Torg
500 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Valvet Förskola
60 m
Förskola Vallbarnen
100 m
Kollektivtrafik
Trafikförvaltningen SLL
680 m
Deugro (sweden) AB
1,6 km
Grundskolor
Kulturskolan Stockholm
60 m
Fridhemsskolan Delfinen
100 m
Gymnasium
Valvet Förskola
60 m
Sverigefinska Gymnasieskolan
230 m
Universitet & Högskolor
MHS K Militärhögskolan Karlberg
800 m
Hermods AB
1,2 km
Banker
Handelsbanken Arbetargatan
210 m
Nordea Bank AB
360 m
Golfbanor & Golfklubbar
Lars-Magnus Wester
1,1 km
Swing By Golfbaren AB
2,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Stadshagens Idrottsplats
370 m
Kungsholmens Bowling
430 m
Simhallar & Utomhusbad
Kronobergsbadet
790 m
Långholmens Bollplan
1,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Kajsa Allermalm för mer information!

Kajsa Allermalm

Kajsa Allermalm

Stockholm Kungsholmen

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0735-42 99 90

08-520 015 20

kajsa.allermalm@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte