Arbetargatan 27B, 2 tr

Bilder

  • Såld!

Arbetargatan 27B, 2 tr , Kungsholmen Fridhemsplan , Stockholm

Med ostört läge mot gård ligger denna fina 3:a. Lägenheten har en väldisponerad planlösning med lättmöblerade rum och en mysig balkong. Bostaden är genomgående renoverad och i gott skick. Bra förening med stabil ekonomi. Attraktiv och barnvänligt område med både skola och dagis inom gångavstånd. Inom några minuters promenad så når du Fridhemsplan med ett brett utbud av matbutiker, restauranger, caféer, tunnelbana och bussar. I området finns även många trevliga grönområden och promenadstråk.

67 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 370 kr värme, VA och Kabel-TV (basutbud) och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
67 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1993
Driftskostnad:
680 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

67 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall med gott om plats att hänga av sig ytterkläder. Tåligt klinkergolv vid entrédörren och parkettgolv längre in i hallen. Garderobsvägg och skåpsförvaring som erbjuder generöst med förvaring. I hallen finns även en stor spegel på ena väggen som går från golv till tak.

Kök

Stilrent kök med vita släta luckor och vitt kakel. Generöst med arbetsyta och skåpsförvaring. Köket ligger med öppen planlösning mot vardagsrummet så det finns gott om plats för ett stort matbord. Köket är utrustat med spis, fläkt, diskmaskin och en kyl/frys. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Vardagsrum

Stort och lättmöblerat rum med gott om plats för soffgrupp och tv-möbel. Även plats för bokhylla för den som önskar. Två stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Sovrum 1

Lägenhetens största sovrum med gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och garderober. Parkettgolv och vitmålade väggar. Utgång till balkong.

Balkong

Mysig balkong som vetter mot föreningens gård.

Sovrum 2

Lägenhetens andra sovrum med gott om plats för säng och garderober. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Badrum

Fräscht badrum med klinkergolv och vitkaklade väggar. Badkar, handfat, spegelskåp, handdukstork och tvättmaskin.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns

Avgift

3 370 kr värme, VA och Kabel-TV (basutbud) och bredband

Driftskostnad

8 166 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 665 kr
Försäkring: 3 501 kr

Andel i föreningen

0,377%

Andel av årsavgiften

0,374%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1993

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 juni 2008
Energiprestanda: 93 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

kv Herden 8

Övrigt

Till lägenheten hör ett källaförråd.

I alla rum, utom det mindre sovrummet, sitter det dimbara spotlights i taket.

Förening

Namn

Brf Herden 8

Om föreningen

Brf Herden 8 omfattas av 237 lägenheter varav 17 hyreslägenheter samt 3 hyreslokaler. Föreningen har en god ekonomi och är mycket välorganiserad. Senaste ändringen av avgifterna gjordes 2008 då de sänktes med 10%. Det finns dolda tillgångar i form av 12 hyresrätter. För närvarande, 2016-09-21, finns inga planer på ändring av månadsavgifterna. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.brfherden.se.

Följande renoveringar är gjorda senaste åren:
2006 - Bredbandsnät installerades. Gården rustas vidare.
2007 - Översyn av fastighetens ventilation och värmesystem genomfördes genom att fastighetens styr- och regler-system byttes ut.
2008 - Översynen av gårdsbelysningen slutförs. Spolning av samtliga avloppsstammar kommer att ske. Renovering av hängrännor och värmekabelsystemet påbörjas. Nytt smidesstaket till gården.
2009 - Spolning av avloppsstammar. Renoveringen av hängrännor och värmekabelsystemet avslutas. Målning av garaget. Upprustning av samtliga hissar (byte av inredning mm). Sopsugens container ersätts med en ny. Renovering av fontänen. Uteplatsernas staket/plank renoveras.
2010 - Besiktning av samtliga lägenheter. Fuktlarm installeras i samtliga kök. Byte av kulventiler i samtliga lägenheter. Stenläggning runt fontänen samt på delar av gården.
2011 - Bytet av kulventiler slutförs. OVK genomfördes. Byte till säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter som har kvar originaldörren. Renovering av grovsoprummet. Påbörjar översyn av entréer inför ommålning. Installation till ventilationsfläktar med modern tryckregleringen (på vinden).
2012 - Slutförde OVK för bostäder. Slutför bytet till säkerhetsdörrar. Fortsatt installation av modernt tryckregleringssystem för ventilationsfläktarna (återstående trapphus). Konstgräs på gården. Relining av sopnedkasten på S:t Göransgatan 96 samt Arbetargatan 23A. Försäkringsbesiktning av samtliga lägenheter genomförs av Anticimex.
2013 - Fortsatt översyn av gården/utemiljön. Ytterligare armaturer vid entréerna mot gården. Översyn/genomgång av undercentralen (påbörjan av energiöversyn). Utbyte av värmeanläggningen i stuprören (motverkar is).
2014 - Ommålning av samtliga trapphus (februari-april).
2015 - Byte av undercentral.
2016 - OVK besiktning godkänd.
2016 - Nytt system för skalskydd och bokning av tvättstugorna.
2016 - Underhåll av föreningens hissar.

Föreningen utför löpande renoveringar efter sin underhållsplan.

Föreningen har tecknat ett gemensamt bostadsrättstillägg. Till hemförsäkringen behöver därför föreningens medlemmar inte teckna eget bostadsrättstillägg.

Kabel-TV:
Kabel-TV levereras via ComHem digital-tv och ett basutbud ingår i månadsavgiften (Medium 8 favoriter).

Internet:
Internet levereras via Ownit 500-1000 MBit/s och ingår i avgiften. Internet går även att få via ComHem eller ADSL men betalas i så fall separat av den boende.

Gemensamma utrymmen:
Fina tvättstugor finns i varje trappuppgång samt att det finns två grov- och spontan tvättstugor belägna på S:t Göransgatan 102 och Arbetargatan 23B. Grovsoprum samt källsortering finns på S:t Göransgatan 96 och nås även från innergården. Hushållssopor kastas i trapphusens sopnedkast. - Barnvagnsrum finns i entréplanet. Cykelförråd och lägenhetsförråd på plan -1.
Föreningen har även en otroligt fin och grönskande innergård med en vacker fontän, flertal sittplatser samt om sommaren grill som medlemmarna kan nyttja. Här finns även en trevlig lekplats

Parkering:
Stockholm Stad förvaltar ett garage med 74 platser (fn. kö) där medlemmar i Brf Herden 8 har förtur. Priset för en garageplats är 975 kr/månad. Hiss finns ner till garaget och infart ligger på S:t Göransgatan 96. För mer info se föreningens hemsida..

Om området

Kungsholmen Fridhemsplan

Citypuls och grönska i uppskattad kombination. Shopping i Västermalmsgallerian och runt Fridhemsplan finns ett stort utbud av välkända restauranger och trendbutiker.
Några minuter bort ligger härliga Rålambshov och Smedsuddsbadet med sin läckra sandstrand. Varför inte ta en romantisk promenad längs suckarnas kaj och avsluta med ett glas vin på trevliga paviljongen längs Norr Mälarstrand.

Kommunikation

T-banas gröna och blåa linje till Fridhemsplan samt ett flertal bussar (bl a 1, 3 och 4).

Närservice

Fridhemsplan erbjuder ett stort urval av restauranger, caféer, butiker, gym, välsorterade mataffärer som Coop Daglivs och Willys samt mycket mer.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00. Tillståndet är gratis, månadskort kostar 1100 kr alternativt löses parkeringsbiljett per dygn. Gratis parkering mellan 17.00-09.00 på vardagar samt på helger.

I närheten

Livsmedelsbutiker
LiDL
210 m
ICA Supermarket Västermalmsgallerian
260 m
Köpcentrum & Gallerior
Västermalmsgallerian
260 m
Frölunda Torg
620 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Arbetarg. 27 A Fritidsklubb
30 m
Lilla My Fritidshem
40 m
Kollektivtrafik
Trafikförvaltningen SLL
800 m
Deugro (sweden) AB
1,6 km
Grundskolor
Fridhemsskolan Delfinen
100 m
Kulturskolan Stockholm
120 m
Gymnasium
Valvet Förskola
150 m
Sverigefinska Gymnasieskolan
190 m
Universitet & Högskolor
MHS K Militärhögskolan Karlberg
810 m
Hermods AB
1,2 km
Banker
Handelsbanken Arbetargatan
100 m
Nordea Bank AB
250 m
Golfbanor & Golfklubbar
Lars-Magnus Wester
1 km
Swing By Golfbaren AB
1,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Kungsholmens Bowling
330 m
Fysiometrics AB
390 m
Simhallar & Utomhusbad
Kronobergsbadet
700 m
Långholmens Bollplan
1,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Kajsa Allermalm för mer information!

Kajsa Allermalm

Kajsa Allermalm

Stockholm Kungsholmen

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0735-42 99 90

08-520 015 20

kajsa.allermalm@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte