Frida Hjertbergs Gata 14

Bilder

  • Såld!

Frida Hjertbergs Gata 14 , Johanneberg , Göteborg

Välkommen till ett helt nybyggt hem högt upp i huset med en fantastisk utsikt! Ta hissen till 6:e våningen och här bor du helt utan insyn med fantastiska vyer från fönstren. Öppen planlösning med gott om förvaring. Detta är verkligen en lägenhet att trivas i! Kommande försäljning

54 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 360 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
54 kvm
Våning:
6, hiss finns
Byggår:
2017
Driftskostnad:
358 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

54 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till en helt nyproducerad 2:a med fantastisk utsikt i populära Johanneberg. Näst högst upp i huset med takåsar som granne bor ni ostört med staden strax nedanför. I denna natursköna stadsdel bor ni lugnt och avskilt med direkt närhet till det mesta som kan önskas och bekväma promenadavstånd till citypulsen med shopping och uteliv. Nära till både Chalmers och Göteborgs Universitet.

Lägenhetens 54kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en hall plats för avhängning samt en garderob. Lägenheten har genomgående ekparkett och vitmålade väggar.

Ljusa sällskapsytor i öppen planlösning med generöst fönsterparti och utgång till en av lägenhetens balkonger som har ett soligt sydvästläge med utsikt över innergården. I vardagsrummet ryms soffgrupp med tillhörande möblemang.

Köket har stilrena materialval med köksinredning i vitt från Marbodal, laminatbänkskiva i mörkare ton och stänkskydd i svart blankt liggande kakel i halvstensförband. Under överskåpen sitter en spotlightsramp. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, i varmluftsugn, mikro, integrerad diskmaskin, kyl med frys samt blandare med diskmaskinsavstängning.

Rymligt sovrum med utgång till lägenhetens andra balkong som vetter mot nordöst. Balkongen har ett fantastiskt läge med vidsträckt utsikt bort mot Liseberg, Örgryte och Mölndal. Sovrummet kan inredas med dubbelsäng och tillhörande sängbord. Goda förvaringsmöjligheter finns i form av en garderob, linneskåp, städskåp samt en stor klädkammare.

Välplanerat badrum med klinkergolv och helkaklade väggar i vitt blankt kakel. Inredningen består av wc, handfatskommod och spegelskåp, duschhörna med rundade vikdörrar i klarglas samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. I taket sitter infällda dimbara spotlights.

Välkomna!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 9, hiss finns

Avgift

3 360 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband

Andel i föreningen

0,507%

Andel av årsavgiften

0,807%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2017

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd.
Energiprestanda: 68 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 18:6

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

4 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnaderna är ej exakta. Kontakta mäklaren för en personlig kalkyl för ditt boende.

Övrigt

Balkongerna är utrustade med belysning och el-uttag. Balkonggolvet är av betong. Den ena balkongens väderstreck ligger mot öster och den andra mot väster.

Övriga utrymmen: Källarförråd tillhör lägenheten.

Cykelställ på gården samt cykelrum i hus A och B.

Postfack vid entrén och tidningshållare vid din dörr.

I kvarterets högsta hus kommer en trevlig lounge vara öppen för föreningens medlemmar (eventuella kostnader för att boka lokalerna är inte fastställt.) Tanken är att du skall kunna hyra utrymmet vid större fest eller bjudning. Här skall finnas ett fullutrustat kök och toalett.

Övernattningslägenhet kommer att finnas för föreningens medlemmar med köksdel, badrum och en trevlig balkong.

Husen är Svanenmärkta och bra källsortering kommer att finnas i närheten som det skall bli enklare att leva miljövänligt. Separat så kallat miljöhus mot Lemansgatan samt soprum i bottenvåning i hus C för hushållssopor.

Förening

Namn

Brf Jarlaplatsen

Om föreningen

Brf Jarlaplatsen bildades hösten 2016 och äger fastigheten Johanneberg 18:6. Föreningens totala bostadsarea kommer att vara 11 351,5 kvadratmeter fördelat på 158 bostadsrätter i tre flerbostadshus, samt 7 planerade hyreslokaler där verksamheter som gym, restaurang, kafé och mataffär kommer att finnas.

Föreningens medlemmar kommer ha tillgång till många fina gemensamma utrymmen som förhöjer boendekvaliteten. Det kommer finnas cykelställ på gården samt cykelrum i hus A och B. Barnvagnsrum finns i entréplan. I det högsta av de tre huskropparna kommer en trevlig lounge finnas som föreningens medlemmar kan hyra vid fest eller andra tillställlningar. Här kommer det finnas ett fullutrustat kök och toalett. Det kommer även finnas en fin övernattningslägenhet för långväga gäster med köksdel, badrum och balkong. På innergården finns ett separat miljöhus och soprum för hushållssopor finns i bottenvåningen i hus C.

Föreningens gård som utformas tillsammans med landskapsarkitekter blir någonting utöver det vanliga. Här kommer det erbjudas en trevlig miljö med gröna planteringar, trädäck, grillplatser och lekytor där man kan koppla av ihop med vänner och familj.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

158

Antal lokaler i föreningen

7

TV och Bredband

Basutbud via Comhem med ca 17 TV-kanaler. (ingår i avgiften)

Bredband 100 Mbit/s via Com Hem. (ingår i avgiften)

Parkering

Föreningen kommer att ha ca 100 garageplatser i två plan under hus A och B. Garageplatserna kommer kunna hyras av medlemmarna för ca 1600 kr/månad. (Lägenheter från tre rum och kök eller större kommer prioriteras för möjlighet att hyra garageplats.

Ekonomi

Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Enligt prognos i den ekonomiska planen planeras årsavgifterna att höjas med 2% per år likt en indexhöjning.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Om området

Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Willy:s Hemma
30 m
Mg Matvarugruppen AB
60 m
Köpcentrum & Gallerior
Mega i Göteborg AB FOCUS- Gårda Affärscentrum
1,2 km
Affärshuset Avenyn
1,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Ljusstöparegatan 1 A
100 m
Förskolan Olof Rudbecksgatan 4B
280 m
Kollektivtrafik
Bergsprängaregatan
160 m
Engdahlsgatan
240 m
Grundskolor
Johannebergsskolan
320 m
Fenestra Centrum 6-9
400 m
Gymnasium
IT-Gymnasiet Göteborg
780 m
Hermods Gymnasium
900 m
Universitet & Högskolor
Medieakademin
430 m
Nordiska Högskolan för Hushållsvetenskap
500 m
Banker
Svensk Hypotekspension AB
1,1 km
Amfa Bank AB
1,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Susanne Rude AB
430 m
Kungälv Kode Golfklubb
2,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Fysiken Klätterlabbet
370 m
Mossens Idrottsplats
480 m
Simhallar & Utomhusbad
Aqua Wellness Sverige AB
1,4 km
Valhallabadet
1,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Fredrik Thulin för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte