Eklandagatan 1

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen
  • Den pampiga föreningsentrén
  • Sommarbild från balkongen
  • Sommarbild på fasad
  • Det

Eklandagatan 1 , Lorensberg , Göteborg

Välkommen till detta härliga boende i stolt fastighet byggd år 1928. Denna trivsamma och ekonomiskt mycket starka förening består endast av större lägenheter vilket ger en låg omsättningsgrad. Två egna samt en delad balkong, fungerande eldstad samt ett läge högt upp i huset (hiss) borgar för en lägenhet att trivas i många år framöver. Läget med närhet till både Näckrosdammen, Carlanderska parken, kommunikationer till de flesta delar av staden samt cityshopping lämnar få saker att önska. Vackra golv i fiskbensparkett, tre ljusa rum i fil samt flertalet detaljer som vittnar om husets historia gör inte saken sämre. Varmt välkommen på visning.

140 kvm, 4,5 rok

Månadsavgift:
5 027 kr inkl fiberbredband, värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
140 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
111
Byggår:
1928
Driftskostnad:
601 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4,5 rum

Boarea

140 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 6, hiss finns

Avgift

5 027 kr inkl fiberbredband, värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

7 217 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 200 kr
Försäkring: 2 591 kr
Övrigt: 1 426 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Övrigtkostnaden gäller gas.

Andel i föreningen

6,23%

Andel av årsavgiften

6,22775%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1928

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 oktober 2008
Energiprestanda: 89 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Lorensberg 33:1

Övrigt

Lägenheten har två balkonger plus en balkong som delas med grannen i anslutning till köksingången. Balkongerna mot gården har eftermiddagssol och balkongen mot Eklandagatan bjuder på utsikt över Korsvägen, pardörrar samt förmiddagssol.
Till lägenheten hör både ett vinds- samt källarförråd.

Förening

Namn

Brf Lorensberg 33:1

Om föreningen

Föreningen Brf Lorensberg 33:! förvärvade fastigheten år 1999. Då man äger sin mark påverkas man av någon tomträttsavgäld. Föreningen består av 17 bostadsrätter samt 2 lokaler med hyresrätt. Hyresgästerna är en restaurang samt frisör. Total lägenhetsyta är 2248kvm, lokalytan är totalt 135kvm. Då de minsta lägenheterna i huset är 4rok omsätts det sällan bostäder i föreningen. Man har stor yta på vinden som det har diskuterats att ombilda till bostadsrätter men beslutet är taget att för tillfället inte göra någon åtgärd.

Då föreningens ekonomi är mycket stark har beslut precis tagits att man från och med årsskiftet 2017/2018 sänker månadsavgifterna med 5%. Den angivna avgiften i annonsen är efter sänkning. Föreningens totala lån hos Nordea är under 3 miljoner kronor eller cirka 1300kr per kvm bostadsrättsyta vilket är en mycket låg nivå, speciellt med tanke på husets goda skick. Ekonomisk förvaltning sköts av SBC.

Man gjorde en relining i föreningen 2016 och har även bytt porttelefonsystem, fräschat upp innergården samt köpt nya maskiner till tvättstugan de senaste åren. Det finns inga stora renoveringar planerade de närmsta åren.

Om området

Lorensberg

I hjärtat av Göteborg hittar du Lorensberg, en stadsdel med gamla anor och bebyggelse med högt kulturhistoriskt värde.
På dessa marker där till en början landerier med herrgårdslika gårdar bredde ut sig, uppfördes runt sekelskiftet eleganta stenhus med rikt dekorerade fasader. Det var här stadens absoluta societet ville bo, och inte minst, roa sig. Området etablerades som stadens nöjescentrum och Lorensbergsparken lockade dessutom med en stor cirkus som byggdes 1884.
Idag präglas stadsdelen fortfarande av samma sköna byggnadskonst och sjudande nöjesliv; längs Göteborgs stora paradgata Kungsportsavenyn som korsar Lorensberg går du inte många meter mellan klubbar, restauranger och kaféer.
För dig som är intresserad av teater, konst och musik är det här området en dröm. I södra änden av Kungsportsavenyn där Carl Milles staty av nakne havsguden Poseidon sticker upp, hittar du Götaplatsen med Stadsteatern, Konserthuset och Konstmuseet samlade. Följer du evenemangsstråket bara något stenkast österut hittar du godbitar som Filmstaden Bergakungen, Liseberg och Universeum. Där finns också, inte att förglömma Scandinavium och Ullevi som året runt bjuder på artisteri av världsklass inom både idrott och musik.
Skulle du föredra lite stillhet finns Trädgårdsföreningen som en lummig oas mitt i staden. Som en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker med palmhus, Alfons Åbergs kulturhus och kaféer har den blivit en populär plats att ta med familjen, kompisarna eller romantiska träffen för picknickar, promenader och konserter.
Du som bor i Lorensberg har en naturlig närhet till det mesta och täta kommunikationer med buss och spårvagn som går från området. Närmaste mataffär i området är Coop Konsum Avenyn och mittemot Liseberg lockar ICA Focus som räknas som en av stadens bästa livsmedelsbutiker.

Parkering

På Eklandagatan, Lundgrensgatan samt uppe vid Carlanderska finns rikligt med boendeparkering. Garage med lediga platser finns att hyra på Södra vägen 70 i Göteborgs stads regi.

I närheten

Livsmedelsbutiker
F R T Livs och Café
220 m
Ica Focus Restaurang
520 m
Köpcentrum & Gallerior
Ica Focus Restaurang
520 m
Affärshuset Avenyn
810 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Vasaskolan F-9
500 m
Villa Villekulla Fritidshem
540 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
1,7 km
Grundskolor
Vasaskolan F-9
500 m
Villa Villekulla Fritidshem
540 m
Gymnasium
Hermods Gymnasium
310 m
August Kobbs Gymnasium
590 m
Universitet & Högskolor
Högskolan för scen och musik
280 m
Chalmers Bibliotek
710 m
Banker
Amfa Bank AB
290 m
Svensk Hypotekspension AB
290 m
Golfbanor & Golfklubbar
Delsjö Golfklubb
2,7 km
Fga Golf Academy AB
2,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Lisebergshallen
340 m
Scandinavium
550 m
Simhallar & Utomhusbad
Aqua Wellness Sverige AB
610 m
S02
610 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte