Fjärde Långgatan 2 / Linnégatan 9

Bilder

  • Såld!
  • Stort, rymligt vardagsrum med härliga detaljer. så som stuckaturer och brädgolv
  • Vackert ljusinsläpp tack vare det öppna läget
  • Med takåsar som granne..
  • Brädgolv som de skall vara, vitlaserade
  • Välbevarad takrosett från husets ursprung..

Fjärde Långgatan 2 / Linnégatan 9 , Linnéstaden , Göteborg

Något helt unikt i bästa Linnéstaden. Vill du bo högt upp, utan insyn med fantastiska detaljer och dessutom betala 0kr i avgift? Då kan du sluta leta nu. En mycket rymlig 2,5:a med attribut som brädgolv, fantastiska stuckaturer och takrosetter samt helt utan insyn. Föreningen har mycket god ekonomi. Måste upplevas!

75 kvm, 2,5 rok

Månadsavgift:
0 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
75 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
10
Byggår:
1897
Driftskostnad:
422 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2,5 rum

Boarea

75 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna charmiga 2,5:a mitt i Linnéstadens kanske mest stämningsfulla kvarter. Totalrenoverad med smakfulla materialval och genomgående vitlaserad brädgolv. Här bor du med närhet till allt vad Göteborg har att erbjuda. Fantastisk förening med en mycket omtyckt innergård. Väl inne i lägenheten möts vi av de karakteristiska drag som sekelskiftet stod för. Högt i tak, brädgolv som idag är vitlaserade, makalösa stuckaturer och takrosetter samt stora fönster med djupa nischer.

Lägenhetens 75 kvm disponeras enligt följande:

Stor hall med gott om förvaring för ytterkläder och skor. Det finns en platsbyggd klädhängare med avsats för att kunna sitta. Genom hallen når vi kök, badrum och vardagsrum.

Ett smakfullt renoverat badrum med vackra kakelplattor i ljusa toner med mörka fogar och på golvet ligger matchande klinker i mörkare toner. Badrummet renoverades i december 2014 och då bygges även ett infällt skåp bakom den stora badrumsspegeln. En rymlig dusch med glasvägg som skiljer vattnet från att ta sig vidare. Tvättpelare för att underlätta vardagslivet. Badrummet är även utrustat med vägghängd toalett och golvvärme.

Stort kök med gott om förvaring för både kocken och kastrullerna. Även detta rum bjuder på fantastisk utsikt genom två stora fönster men med absolut ingen insyn. Här kan du steka bacon naken! Det ryms ett stort bord med plats för hela familjen. En trevlig köksö skiljer köket och matplatsen. Överskåpen går i vita toner medans underskåpen är svarta. En bänkskiva av massiv ek skiljer de båda ytorna. Även detta rum pryds av de vackra brädgolven.

Vardagsrummet har allt det man önskar. Slående takhöjd där en kristallkrona kan hänga, de genomgående brädgolven, stuckaturer och takrosett som genomgått en väl utförd renovering samt djupa fönster med slående utsikt. Här ryms en soffgrupp med tillhörande möblemang samt ett matsalsbord om så önskas.

Sovrummet är stort och rymligt. En stor dubbelsäng med tillhörande sängbord ryms här. Extra förvaring finns på loftet, eller varför inte göra det till en alldeles egen myshörna? Även detta rum pryds av stuckaturer, vitlaserade brädgolv samt en slående takhöjd. Skönt med ett tyst och lugnt läge helt utan insyn.

Det extra rummet används idag som barnrum och lämpar sig väl till detta då det ligger i anslutning till sovrummet. Annars passar det perfekt med ett hemmakontor för egenföretagaren.

Måste upplevas, välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 5, hiss finns

Driftskostnad

5 065 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 265 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Driftskostnaderna är ej exakta. Kontakta mäklaren för en personlig kalkyl för ditt boende.

Andel i föreningen

3,0936%

Andel av årsavgiften

3,0936%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

enligt ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1897

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 november 2008
Energiprestanda: 115 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Masthugget 2:3

Övrigt

Renoverad tävttstuga på innergården, 2 maskiner, torktumlare och torkskåp

Mysig innergård, nyrenoverad

Barnvagnsförråd, cykelförråd samt cykelställ vid porten och en sophanterings station finns att tillgå för alla medlemmar.

Förening

Namn

Brf Oscar Linné

Om föreningen

Föreningen registrerades 1984 och den nuvarande ekonomiska planen registrerades 2000. Föreningen förvärvade fastigheten Masthugget 2:3 år 2000. Fastigheten bebyggdes 1897 och består av ett flerbostadshus. Föreningen upplåter idag 21 lägenheter med bostadsrätt, 1 med hyresrätt samt 5 lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta utgör 3 489 kvm, varav 2 538 kvm utgör lägenhetsyta och 951 kvm utgör lokalyta. Lägenhetsfördelningen ser ut enligt nedan:

1 rok - 2 st
2 rok - 2 st
3 rok - 9 st
4 rok - 6 st
>4 rok - 3 st

Linnégatan 9/Fjärde Långgatan 2 är förmodligen Göteborgs mest mytomspunna hus. Anledningen till alla spekulationer är att Kung Oscar II lär ha haft en lägenhet i huset för sina kärleksäventyr. Byggnaden uppfördes mellan åren 1895-1899. Den första ägaren var byggmästare Nils Vilén som bland annat även ägde den del av huset som ligger vid Linnégatan 11/Plantagegatan 1. Det sägs dock att det egentligen var Kung Oscar II som via bulvan köpte huset när det var under uppbyggnad och lät bestämma hur byggnaden skulle inredas och prydas. Oscar II besökte varje sommar under sina sista 20 levnadsår västkusten och Marstrand med sin jakt "Drott". I Marstrand flockade sig Göteborgs societet kring kungen och framförallt kvinnorna ville vara nära honom, väl medvetna om han och hans närmsta mäns stora aptit på damer- gifta som ogifta. Delar av höst och vinter, efter det att kungen närmat sig 70 år, ska kungen emellertid ha tillbringat inne i Göteborg. Det sägs bland annat att han hade sina älskarinnor boende i huset på Linnégatan 9 och att han hade någon form av glädjeetablissemang i en av paradvåningarna mot Linnégatan. Ett rykte säger att byggmästaren till huset mitt över gatan inte var nöjd med kungens göromål i huset. Han ska därför ha låtit mura in ett grinande djävulsansikte i fasaden på sin byggnad. Tanken var att djävulen skulle vara det första kungen skulle se när han drog isär gardinerna på morgonen. Ryktena om kungen har aldrig helt kunnat bekräftats, men man är så säker att man tom låtit kungens sigill pryda entrén på Linnégatan 9.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

21

Antal hyresrätter

1

Antal lokaler i föreningen

5

TV och Bredband

Obligatoriskt tillägg för bredband och TV på 255kr/mån (Bredband 165kr/mån, TV-avgift 90kr/mån).

Parkering

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Däremot finns möjlighet till boendekort för ca 650 kr/mån alternativt sätta upp sig i kö till närliggande parkeringshus.

Renoveringar

2016 Målningsarbeten.

2015 OVK- besiktning och WSP mätning. Framtagning av långsiktig underhållsplan, underhåll av pilastrar på Linnégatan samt underhåll av fasad mot gården samt gavel mot grannfastighet.

2014 Fastighetsbesiktning för framtagning av ny underhållsplan, blästring och målning av yttertak samt uppgradering av rustbädd.

2013 Uppgradering av fjärrvärmepump och termostater.

2012 Nybyggnation av duschrum med toalett i källartrappan samt nydragning av dagvatten separat från avlopp.

2012 Uppgradering - fjärrvärmepump, ledbelysning i alla gemensamma utrymmen.

2011 Uppgradering av porttelefonsystem, nytt tak på ekonomibyggnaden samt ombyggnad av 195 kvm lokal till lägenheter.

2010 Nya takfläktar.

2009 Nytt fönster av plexiglas med aluminiumram i trapphuset.

2008 Energideklaration - gav bra värden.

2006 Målning av fönster samt nytt underhållsavtal på 8 år.

2005-2006 Nylagt tätskikt i gårdsbjälkar.

2005 Renovering av balkonger samt renovering av hisskorg.

2002-2008 Ommålning av tak.

2001-2007 Påfyllning av borsyra.

1988-1990 Omläggning av tak samt om putsning av fasad.

1988-1990 Rör- och el-stambyte.

KOMMANDE RENOVERINGAR

Inga planerade större renoveringar inom de närmsta åren.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är väldigt god och stabil vilket speglas av avgiften på 0 kr. De långfristiga skulderna för bokslutet 2015 uppgår till ca 11,6 msek vilket motsvarar en belåning om ca 4 595 kr skuld/kvm bostadsyta.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Om området

Linnéstaden

Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Alternativ Handel Göteborg
190 m
Teas Kaffe
190 m
Köpcentrum & Gallerior
Affärshuset Kompassen AB
1,4 km
Kompassen
1,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Plantagegatan 8
150 m
Förskolan Landsvägsgatan 7
150 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
2,4 km
Grundskolor
Caremore Vård Och Behandling AB
260 m
Svensk-ryska skolan
300 m
Gymnasium
Göteborgs Konstskola AB
220 m
Framtidsgymnasiet i Göteborg AB
250 m
Universitet & Högskolor
Nordicom
560 m
Institutionen för Nationalekonomi
620 m
Banker
SEB
230 m
Handelsbanken Första Långgatan
330 m
Golfbanor & Golfklubbar
Fga Golf Academy AB
830 m
Delsjö Golfklubb
4,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Masthuggshallen Idrottshall
440 m
Göteborgs Judoklubb
630 m
Simhallar & Utomhusbad
Aqua Wellness Sverige AB
2,3 km
S02
2,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Fredrik Thulin eller Jonas Johansson för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte