Mölndalsvägen 69D

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till en helt magisk bostad med egen terrass om 60 kvadratmeter
  • Stort (!) vardagsrum med plats för många gäster
  • Kök, matplats och vardagsrum förenas i öppen planlösning
  • En bråkdel av den stora terrassen
  • Vem vill inte sitta här en varm sommardag?...

Mölndalsvägen 69D , Almedal , Göteborg

Helt unikt penthouse - en egen våning högst upp i huset med en terrass om hela 60 kvadratmeter! Denna femrummare har försetts med synnerligen exklusiva materialval. Inget har sparats in på eller lämnats åt slumpen. Njut av ett stort lyxigt kök i öppen planlösning mot vardagsrummet med braskamin, två påkostade badrum och inte minst terrassen (med tre olika utgångar) som löper runt nästan hela lägenheten utanför stora panoramafönster. På terrassen får du sol hela dagen och på kvällen riktas blicken mot den vackra stadssiluetten över Gothia Towers och Liseberg. En stor gemensam terrass finns också för grillkvällar med många gäster. Lägenheten, som nyproducerades 2015-2016, är helt unik i sitt slag och är belägen i ett av Göteborgs innerstads mest expansiva områden. Välkommen att hänföras på visning!

146 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
6 516 kr inkl värme och kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
146 kvm
Våning:
7, hiss finns
Byggår:
2015
Driftskostnad:
750 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

146 kvm

Rumsbeskrivning
Bostaden

Välkommen till expansiva Almedal som ligger en kort promenad från Korsvägen och Liseberg. Nyproduktionen Almedals terrasser påbörjades 2015 och blev färdigställd 2016. Man lät bygga ett penthouse - en stor lägenhet om 146 kvm på ett eget våningsplan högst upp i huset, belägen på Mölndalsvägen 69D. Denna våning är synnerligen unik i sitt slag och det är svårt att hitta något jämförbart i Göteborgs innerstad. Här bor du i fem rum och kök där man låtit planlösningen mellan kök, matplats och vardagsrum vara öppen och luftig. Lägenheten har genomgående tilldelats exklusiva och påkostade materialval samt smarta lösningar såsom integrerade element. Stora panoramafönster släpper inte bara in rikligt med ljus utan lockar också blicken ut mot den enorma terrassen som tillhör lägenheten. Alla golv är enhetligt försedda med vitlaserad ekparkett och samtliga väggar är vita. Dessa helt unika 146 kvadratmetrar disponeras enligt nedan.

Hall

Ta hissen upp till denna lägenhet som är ensam om placeringen på våningsplanet högst upp i huset. Här kliver du in i en otroligt ljus och öppen bostad och man slås direkt av de enorma fönsterpartierna och får genast en känsla av lyx. Här i hallen finns naturligtvis plats för avhängning av jackor samt skoställ. Från hallen nås bostadens första badrum, kök och matplats samt de båda vardagsrummen.

Badrum 1

Lägenhetens första badrum är utrustat med flera lyxiga attribut. Här kan du koppla av i ett bubbelbadkar med snygg blandare från Svedberg. Handfatet från Kosta Boda "Lagoon" är designat av glaskonstnären Kjell Engman. Ljusgrå golvklinker och vitt kakel bryter snyggt av mot ett mörkt badrumsskåp. Smarta lösningar och bekvämligheter finns såsom mjukstängande toalettlock och handdukstork.

Kök

Mycket exklusivt och påkostat kök som inte lämnat något åt slumpen. Köket är från HTH "Athena" VH-7. Konceptet för denna köksmodell ger ett minimalistiskt utseende med eleganta raka linjer och handtagslösa luckor. Ugn och mikrovågsugn är placerade i ergonomisk arbetshöjd. All övrig maskinell utrusning är integrerad bakom vita skåpsluckor. Köksön med induktionshäll och fläkt blir den centrala punkten i köket. Här kan man prata med gästerna samtidigt som man lagar mat, då köket förenas med matplats och vardagsrum i en öppen planlösning. Här finns rejält med arbetsyta och gott om skåp och smarta lådor. Ovanför köksbänken sitter svart kakel i en snygg kombination av matta och blanka kakelplattor. Bänkskivan är en mörk granitskiva, endast 20 mm tjock vilket ger ett exklusivt intryck. För att underlätta köksbestyren finns två stycken diskhoar med snygga Tapwell-kranar. I anslutning till köket finns en naturlig plats för matbord för minst sex personer.

Vardagsrum

Det stora av lägenhetens två vardagsrum. Rummet är otroligt inbjudande och ligger intill kök och matplats i en öppen planlösning. De stora fönsterpartierna ihop med den vitlaserade ekparketten skapar ett mycket ljust och luftigt rum. Här finns en stämningshöjande braskamin, Scanspis 85-serien, med elegant skjutdörrslösning. Handtaget är integrerat i designen och öppnas med ett lätt tryck. Om vintertid samlar man gärna vännerna framför elden, där en väl tilltagen soffgrupp får plats. Om sommarhalvåret går man i stället ut på den enorma terrassen med en drink i handen. Här kan hela dagen spenderas utan problem!

Terrass

Unikt för denna lägenheten är den 60 kvadratmeter stora terrassen som löper i en L-form runt lägenheten. Läget är syd/väst och ger dig sol dagen lång. Möblera de stora ytorna med utemöbler såsom matgrupp, gunga, utesoffa, stora växter, lampor, you name it. Blicka ut över vackra grönskande koloniträdgårdar samt takåsarna runt omkring. På kvällen bjuds en magisk skyline över Gothia Towers och Liseberg.

Vardagsrum 2

På vägen till nästa vardagsrum nås en klädkammare på vänster sida. Här finns bra förvaringshyllor och gott om plats för kläder och skor. Sedan kommer du till det mindre av bostadens två vardagsrum. Detta rum passar perfekt som TV- eller mysrum. Möblera med soffa och vägghängd TV.

Sovrum/barnrum

Lägenhetens första sovrum används idag som barnrum. Möblera med enkelsäng och förvaringsmöbler eller dylikt. De vita väggarna och den vitlaserade ekparketten gör rummet lätt att inreda.

Sovrum/walkincloset

Detta rum används idag som en rymlig walkincloset. Om du inte vill skapa din drömgarderob så kan rummet med fördel användas som sovrum. Möblera även här med enkelsäng och förvaringsmöbler eller dylikt.

Badrum 2

Det större av lägenhetens två badrum. Många drömmer om att kunna göra sig i ordning tillsammans, vilket man kan här då det finns två handfat och gott om plats. Man har självklart valt de bättre blandarna från Svedberg. Duschhörnan är mycket rymlig bakom snygg glasvägg. I detta badrum finns också tvättstation med tvättmaskin (Siemens varioPerfect iQ300) och torktumlare (Siemens iQ300) var på en mörk granitskiva vilar. Här kan man tvätta med stil! Mörkt klinkergolv bryter snyggt av mot de vitkaklade väggarna.

Master bedroom

Välkommen in i det stora sovrummet som är beläget längst in i lägenheten. Här kan möbleras med den stora dubbelsängen och tillhörande sängbord. Under fötterna ligger en mörkare ekparkett "Lava" från Kährs. En rymlig integrerad walkincloset nås från sovrummet och här får troligtvis hela din garderob samt skosamling plats. Självklart finns en utgång till terrassen från sovrummet, det ska inte vara för svårt att ta frukosten ute i solen!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

7 av 7, hiss finns

Avgift

6 516 kr inkl värme och kabel-TV och bredband

Driftskostnad

9 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
VA: 3 000 kr
Försäkring: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

2,4428%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2015

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 184:3

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 3-4 kvm.

TV-/Internetanslutning
Kabel-TV och bredband (100 Mbit) via Telia ingår i avgiften.

Övriga gemensamma utrymmen:
Gemensam takterrass med grillmöjligheter. Lusthus och lekplats på gården. Cykel- och barnvagsnförråd.

Parkering
Föreningen har ett parkeringsgarage med ca 46 parkeringsplatser och föreningens andel i garaget är ca 55%. En parkeringsplats kostar ca 1200 kr/månad och det är separat kö.

Förening

Namn

BRF Almedals Odlingslott

Om föreningen

Föreningen bildades under 2014 och äger fastigheten Krokslätt 184:3 med adress Mölndalsvägen 69 A-D, i Göteborgs centrum. Fastigheten bebyggdes under 2015 - 2016 med ett flerbostadshus om 7 våningar innehållande 74 lägenheter och 0 lokaler. Upplåtelsen skedde i april 2016. Total boarea beräknas gå upp till 4962 kvm. Förråd finns till samtliga lägenheter.

Lägenhetsfördelning:
29 st 1 rum och kök
10 st 2 rum och kök
33 st 3 rum och kök
1 st 4 rum och kök
1 st 5 rum och kök

Gemensamhetsanläggningar:
Föreningen är medlem i Almedals terrassers samfällighetsförening. Gemensamhetsanläggningar är bland annat en takterrass om ca 165 kvm, parkeringsgarage och cykel-barnvagnsförråd. I parkeringsgaraget finns en elbilspool med två elbilar tillgängliga Bilpoolen administreras av MoveAbout och det kostar ca 62 kr/mån att vara med, därtill kommer en kostnad för den tid elbilen utnyttjas. Mellan huskropparna finns gröna trädgårdsytor med trevlig utebelysning, lekplats samt lusthus.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

74

TV och Bredband

Internetanslutning, TV och IP-telefoni finns i samtliga lägenheter genom Telia.

Parkering

Parkeringsagaraget har ca 46 parkeringsplatser och föreningens andel i garaget är ca 55%. En parkeringsplats kostar ca 1200 kr/månad och det är separat kö.

Renoveringar

Inga större renoveringar eller underhåll närmsta tiden. Föreningen har beställt en underhållsplan som kommer inom ett par månader (kontrollerat med föreningen 2017-05-25)

Ekonomi

Nordic Life sköter den ekonomiska och administrativa förvaltningen. Inga avgiftsändringar är planerade i dagsläget (kontrollerat med föreningen 2017-05-25)

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Almedal

I stadsdelen Krokslätt ligger gröna Almedal. Här bor du i rofylld avskildhet från innerstadens brus. Samtidigt är det bara tre minuter bort till Korsvägen och Liseberg.
I Almedal finns lummiga grönområden och en bebyggelse som till största delen är från 1940-talet. I området finns närhet till flera lunchrestauranger, mataffärer och banker. För att träna behöver du inte gå långt - Nordic Wellness har gym, personlig tränare och gruppträning och på Fitness24Seven tränar du vilken tid på dygnet du vill.
Vid Mölndalsån ligger de röda gamla tegelbyggnaderna kvar efter Lyckholms bryggerier. Idag huserar Oceanbryggeriet där med ett skummande utbud av säsongs- och specialöl. De levererar profilöl till flera restauranger i Göteborg och välkomnar besök av ölfantaster i sitt hantverksbryggeri.
Från Almedal har du nära till allt i centrala Göteborg. Korsvägen som är en stor knutpunkt för kollektivtrafiken ligger på kort promenadavstånd. Här kan du även hoppa på flygbussen som på 20 minuter tar dig till Landvetter. Vid Korsvägen tar också Göteborgs stora evenemangsstråk vid med attraktioner som Universeum, Liseberg, Svenska Mässan och Filmstaden Bergakungen. Där finns också, inte att förglömma Scandinavium och Ullevi som året runt bjuder på artisteri av världsklass inom både idrott och musik. Bra shopping hittar du närmast på Avenyn som också vimlar av restauranger, pubar och klubbar.
Till city går eller cyklar du lätt. Annars går spårvagn 4 och 2 med täta turer. För dig som pendlar finns tågstation på Mölndals Bro och med bil tar du dig enkelt ut till de stora lederna som E6, E20 och RV40.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Willy:s
310 m
Willy:s
340 m
Köpcentrum & Gallerior
Ica Focus Restaurang
1,6 km
Affärshuset Avenyn
2,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Framnäsgatan 16
280 m
Förskola Glasmästaregatan 6 E
440 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
1,4 km
Grundskolor
Förskola Framnäsgatan 16
280 m
Internationella Engelska skolan Johanneberg
360 m
Gymnasium
It-Högskolan Sverige AB
600 m
Hermods Gymnasium
1,6 km
Universitet & Högskolor
Konsultpartner AB
1,2 km
Light Lab AB
1,2 km
Banker
Handelsbanken Almedal
270 m
Swedbank
1,3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Delsjö Golfklubb
1,6 km
Innesvingen
1,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
O'Learys Göteborg Södra
660 m
Sörgårdshallen
820 m
Simhallar & Utomhusbad
S02
1,9 km
Valhallabadet
1,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Julia Evegård för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte