Kungshöjdsgatan 2A

Bilder

  • Såld!
  • Vardagsrum med tidstypiska detaljer
  • Stor soffgrupp med tillhörande möblemang ryms här
  • Härligt ljusinsläpp från korsning av Kungshöjdsgatan & Hvitfeldtsgatan
  • Förvaring i ett av de två originalskåpen

Kungshöjdsgatan 2A , Kungshöjd , Göteborg

Nu bjuder vi in till en vacker men också spännande tvåa i halvetage på populär adress. Vackert sekelskifteshus, stabil föreningen med låga avgifter, stuckaturer och brädgolv. Detta är bara några attribut som beskriver denna härliga sekelskifteslägenhet. Ett stenkast ifrån stans restauranger och shopping.

61 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 155 kr inkl värme, VA, kabel-TV och 100mbit bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
61 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
104
Byggår:
1903
Driftskostnad:
350 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

61 kvm

Rumsbeskrivning

Uppe på höjden bor du i en alldeles egen oas. Högt upp, avskärmad från pulsen två gator bort men ändå så centralt det kan bli. Kungshöjd har många läckra detaljer, några av dem är just det. Att bo mitt i hjärtat av Göteborg men ändå har lugnet utanför dörren. Föreningen på hörnet av Kungshöjdsgatan och Hvitfeldtsgatan är välskött och välmående. Det märks kring detaljerna i huset och den vackra innergården som brukas flitigt av medlemmarna.

Väl inne i lägenheten möts vi av de karakteristiska drag som sekelskiftet stod för. Platsbyggd garderob, högt i tak och ett vitlaserat brädgolv syns längre in i vardagsrummet. Hallen fyller sin funktion med mörka klinker på golvet och vitmålade väggar.

Intill hallen ligger lägenhetens badrum. Helkaklat i ljusa toner med badkar, WC och handfat med tillhörande kommod samt en handdukstork.

Hjärtat i lägenheten är vardagsrummet. Med slående takhöjd och ett vackert ljus som skimrar fram från gatan utanför. Stuckatur, vitlaserad brädgolv, djup fönsternisch och ett vackert inbyggt klädskåp pryder detta rum. Tre trappsteg skiljer vardagsrummet och den resterande lägenheten, följ med upp.

Köket är nyligen renoverat. Här finns allt för att underlätta vardagen, även om utbudet av mat i området är fantastiskt finns det möjlighet att laga den där härliga söndagsmiddagen här. Längre in i rummet finns en naturlig matplats med fönster ut mot gatan. Luckorna går i vitt med en högblank bänkskiva som bryter av, ovanför sitter det kakel i gråa toner som stänkskydd. Köket är utrustat med kyl/frys, varmluftsugn, mikro, diskmaskin samt en induktionshäll.

Det rofyllda sovrummet ligger mot den lugna innergården och avskild från de andra sällskapsytorna. Här ryms det en dubbelsäng, extra förvaring samt en arbetsplats om så önskas. Golvet pryds av ett vackert vitmålat brädgolv och väggarna går i lugnande toner av grått.

En lägenhet att trivas i! Välkommen på visning.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 5, hiss finns

Avgift

2 155 kr inkl värme, VA, kabel-TV och 100mbit bredband

Driftskostnad

4 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnaderna är ej exakta. Kontakta mäklaren för en boendekalkyl för ert boende.

Andel i föreningen

2,92%

Andel av årsavgiften

2,92%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1903

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 september 2008
Energiprestanda: 119 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Inom Vallgraven 37:10 Göteborg

Övrigt

Källarförråd tillhör lägenheten

Tvättstuga finns i gårdshuset: 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt torkrum.

Bredband från Bredbandsbolaget ingår i avgiften: 100mbit

Kabel-tv från Bredbandsbolaget: Grundutbud ingår i avgiften

Förening

Namn

Brf Hvitfeldtsgatan 13

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Hvitfeldtsgatan 13 registrerades 2001 och äger fastigheten Inom Vallgraven 37:10 och därpå uppförd byggnad. Huset byggdes 1903-1905 och är ett av de första husen på Kungshöjds bergsplatå. Totalt finns det 25 lägenheter varav 24 upplåts med bostadsrätt samt en med hyresrätt. Föreningen äger även två lokaler för uthyrning där idag Hifi-stället och Indiska-Hörnet bedriver verksamhet. På den mysiga innergården finns grillplats med möblemang som disponeras av medlemmarna. Här finns även ett gårdshus med tvättstuga och torkrum.

Inga avgiftsändringar eller större reparationer är planerade de närmaste åren, (kontrollerat med ordförande 2017-05-31).

Urval av gjorda renoveringar:
Rörstambyte ca 1991
Elstambyte ca 1991
Omputsning fasad ca 1991
Omläggning av tak ca 1991
Renovering balkonger 2009
Nytt portsystem 2012
Målning fönster 2013
Nytt bredbandsnät ethernet 2014

För mer information fråga ansvarig mäklare eller se bifogad årsredovisning 2015 under fliken "dokument och länkar". Föreningen har även en mycket informativ hemsida med information om föreningens historia och om området, www.h13.se.

Föreningens styrelse sköter, tillsammans med övriga medlemmar, den ekonomiska och viss del av den tekniska förvaltningen. Detta innebär att man som medlem förväntas delta i städdagar och trapphus- städning mm. Allt för att stärka föreningens redan goda ekonomi.

"En välskött förening med egen förvaltning, låga hyror och miljöengagemang" (källa: föreningens hemsida)

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

25

Antal hyresrätter

1

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Föreningen har bredbandsuppkoppling via Bredbandsbolaget (Kabel-TV).

Parkering

Boendeparkering tillämpas inom område "C4". I området finns också garagemöjligheter, dessa tillhandahålls ej av föreningen.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Pantsättningsavgift

445 kr

Om området

Kungshöjd

Kungshöjd utgör Göteborgs kärna där Vasa, innerstaden, Linné och Haga sammanstrålar. Här i ett av Göteborgs populäraste bostadsområden hittar du lugnet mitt i staden.
Stadsdelen Kungshöjd breder ut sig över berget med Lilla och Stora Otterhällan. Båda höjderna var en gång täckta med ekskog som skövlades när staden behövde virke till fartygsbygge. Så småningom byggdes trähus för enklare folk som packhuskarlar och hantverkare. Efter en ödeläggande brand 1804 byggdes nya hus i sten och vid 1900-talets början fick Stora Otterhällan en mer modern prägel med bland annat Hasselblad Film AB: filmateljé. I söder klättrar husen uppför Lilla Otterhällan som bebyggdes runt sekelsskiftet. Häruppifrån vid de vackra tegelhusen i nationalromantisk stil har du en fin utsikt söderut mot vallgraven och Haga.
En av de äldre byggnaderna är Drottning Kristinas Jaktslott, ett litet korsvirkeshus med ursprung från 1731 som idag går att hyra för privata arrangemang. Vid foten av Kungshöjd hittar du också Göteborgs bäst bevarade del av förra stadsmuren, bastionen Carolus Gustavus Rex som är ett hett tips på plats för magnifik vy över staden.
På Kungshöjd har du innerstadens utbud av allt runt hörnet. I området finns gott om kaffebarer och tavernor. I väster ligger soliga Esperantoplatsen med inbjudande uteserveringar. Strax österut hittar du Magasinsgatan, ett av Göteborgs populäraste nöjesstråk med avslappnad stämning. Lite längre bort lockar Kungstorget med restaurangliv, biograf, saluhall och marknad.
För att storhandla går du till Willys vid Hvidtfeldtsplatsen eller ICA Supermarket på Rosenlundsgatan. Där har du också charmiga Feskekyrkan.
Härifrån har du bästa tänkbara kommunikationer, Domkyrkan, Grönsakstorget och Järntorget är knutpunkter för kollektivtrafiken och vid Rosenlunds färjeläge kan du ta Älvsnabben över till Norra Älvstranden på Hisingen.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Willy:s
70 m
Mitra Livs & Video HB
160 m
Köpcentrum & Gallerior
Affärshuset Kompassen AB
680 m
Kompassen
710 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Spindeln Förskolegrupp Fritidshem
170 m
Förskolan Lasarettsgatan 7
210 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
2,6 km
Grundskolor
Spindeln Förskolegrupp Fritidshem
170 m
Kopparslagaren Fritidshem
560 m
Gymnasium
Kitas Gymnasium
260 m
Realgymnasiet
350 m
Universitet & Högskolor
Pedagogen
230 m
Nordicom
530 m
Banker
Almi Företagspartner Väst AB
300 m
Transurance
360 m
Golfbanor & Golfklubbar
Delsjö Golfklubb
4,5 km
Tuve Bangolfklubb
4,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Fysiken Kaserntorget
100 m
Idrottshallen Lundby Strand
930 m
Simhallar & Utomhusbad
Aqua Wellness Sverige AB
1,8 km
Valhallabadet
1,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Fredrik Thulin för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte