Friggagatan 13A

Bilder

  • Såld!

Friggagatan 13A , Stampen / Innerstaden , Göteborg

Dessa 108 underbara kvadratmetrar är placerade bakom en av Stampens finaste fasader i fastighet bebyggd 1905. Här blandas gammal charm i form av högt till tak, djupa nischer, öppen spis (ej i bruk) och slipad fiskbensparkett med nya inslag såsom ett trendigt kök och badrum.

Bostaden är ljus och luftig tack vare genomgångsläget samt de generösa ytorna. Avnjut eftermiddag och kväll på den rymliga balkongen som ligger i trevligt västerläge mot Friggagatan. Här bor du i en stabil och omtyckt förening med närhet till serviceutbud, Centralstationen, evenemangsstråket och Avenyn. Varmt välkommen på visning!

108 kvm, 3,5 rok

Månadsavgift:
5 336 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
108 kvm
Våning:
3, hiss finns
Byggår:
1905-1907
Driftskostnad:
500 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3,5 rum

Boarea

108 kvm

Rumsbeskrivning
Friggagatan 13A

En vacker fasad och ståtlig port välkomnar dig till detta ljuvliga boende. En omfamnande trappuppgång leder dig vidare till trapporna alternativt hissen. Hissen som nyligen renoverats men fått behålla sin gamla charm tar dig upp till våning tre och denna ståtliga sekelskifteslägenhet. Genomgångsläget och de vita väggarna gör lägenheten luftig och ljus och på balkongen kan ni njuta av eftermiddags- och kvällssolen. Både kök och badrum är mycket smakfullt renoverat och den fina fiskbensparketten slipades för ca ett år sedan. De 108 kvadratmetrarna disponeras enligt nedan.

Hall

Du kliver in i en rymlig hall där du direkt slås av det vackra sekelskiftesstuket i lägenheten. Rakt framför dig finns naturlig plats för avhängning av kläder och skor. Från hallen nås kök samt lägenhetens två största rum. En vacker fiskbensparkett (som slipades för ca 1 år sedan) ligger på golvet och löper vidare in i de andra två stora rummen.

Kök

Ett ovanligt och mycket trendigt kök! All förvaring är placerad i lådor, vilket gör att väggarna lämnas helt fria från skåp och på så sätt skapar en modern och luftig känsla. Stora grå kakelplattor och ett helt vitt kök bryter av snyggt mot det mörka furugolvet. Vid den stora köksön som är placerad mitt i rummet lagas maten på induktionshällen medan gästerna sitter mittemot på barstolar med varsin drink i handen. Köket som tidigare blivit uppmärksammat av magasinet ELLE Collection är utrustat med varmluftsugn/mikrovågsugn, vanlig ugn, kyl, frys, induktionshäll, fläkt och diskmaskin.

Sovrum/matsalsrum

Detta stora rum nås via pampigt valv från hallen. Det kan användas som master bedroom likväl som matsalsrum. Vita väggar, spotlights i taket och stora fönsterpartier skapar tillsammans ett härligt ljus i rummet. Härifrån nås lägenhetens balkong.

Balkong

Västerbalkongen är rymlig och ger plats åt utemöblemang för flera personer. Utsikt mot trevliga Friggagatan och solen visar sig från eftermiddag till kväll. Ett praktiskt och snyggt trallgolv ligger under fötterna.

Vardagsrum

Via hallen samt via större öppning från Sovrum/matsalsrum nås det som idag används som vardagsrum. Ett stort rum med plats för soffgrupp, tv-möblemang samt matsalsbord. Stora fönsterpartier mot väst släpper in ljus åt rummet som dessutom har en vacker öppen spis (ej i bruk). Den stora ytan i kombination med vita väggar och det slipade parkettgolvet gör rummet till en dröm att inreda precis som du vill ha det.

Inre hall

Från vardagsrummet nås en inre hall varifrån du når badrummet samt de två sista rummen. Diskret inbyggda garderober längs hela väggen till vänster. Här sväljs mycket kläder och förvaring. Dessutom finns en rymlig klädkammare/walkincloset som också nås från hallen. Vita väggar och ett vitt laminatgolv som löper vidare in i de sista två rummen.

Badrum

Ett badrum i sobra grå toner. Hotellkänsla med vägghängd wc, duschhörna med takdusch, integrerat hyllplan och golvvärme. Tvättmaskin finns!

Sovrum 2

Detta rum nås från hallen. I originalplanlösning skapade detta rum tillsammans med sovrum 3 ett enda stort rum. Detta rum passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Möblera med säng och/eller kontorsmäbler. Ljus släpps in via glasrutor som bryter av väggen mot taket.

Sovrum 3

Inre sovrum som nås via sovrum 2. I dagsläget möblerat med dubbelsäng och fåtölj. Fönstret med djup fönsternish, liksom övriga fönster i bostaden, påminner om charmen från det tidiga byggåret.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 5, hiss finns

Avgift

5 336 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Andel i föreningen

1,644%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1905-1907

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 31 mars 2009
Energiprestanda: 130 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Stampen 13:32

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

6 002 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 287 kr
Försäkring: 2 715 kr
Beräknat antal personer: 4

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd som är ca 6 kvm stort (säljarens information). Dessutom finns cykelförråd på gården.

TV-/Internetanslutning
TV: Kabel-tv via ComHem, basutbudet ingår i avgiften. Internettjänster kan köpas till via ComHem eller Bredbandsbolaget.

Tvättstuga
På gården finns två stycken tvättstugor utrustade med vardera två tvättmaskiner, torktumlare, mangel samt torkrum.

Parkering
För dig som är folkbokförd tillämpas boendeparkering i området, kod "M". För mer information gå in på www.goteborg.se. Dessutom finns flera parkeringshus i närområdet.

Förening

Namn

Friggaboden

Om föreningen

BRF Friggaboden bildades 2004 och äger fastigheten Stampen 13:32-35. De fyra fastigheterna är bebyggda 1905-1907 och är bland områdets äldsta. Föreningen består av 78 lägenheter samt 9 lokaler. Samtliga bostadshyresrätter och lokalhyresrätter är uthyrda. Föreningen har även två tvättstugor med torkrum, föreningslokal, barvagnsförråd, cykelförråd samt två stycken innergårdar. Föreningen är belägen på adresserna Alströmergatan 3A-3B samt Friggagatan 13-15.

Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande:
14 st 1 rum och kök
37 st 2 rum och kök
25 st 3 rum och kök
2 st 5 rum och kök

Organisationsform

Andelsrätt

Antal lägenheter

78

Antal hyresrätter

5

Antal lokaler i föreningen

9

TV och Bredband

Kabel-TV via ComHem (grundutbudet) ingår i avgiften. Internettjänster kan köpas till via ComHem eller Bredbandsbolaget.

Parkering

Adressen är berättigad till boendeparkering inom område "M", läs mer och ansök på www.goteborg.se/boendeparkering.

Renoveringar

Under mitten av 80-talet genomgick fastigheterna en totalrenovering och ombyggnation. Fasad och tak renoverades samt att ett antal lägenheter inreddes på vinden. Stambyte utfördes 1983-1985. 2009 utfördes spolning av stammarna. 2015-2016 gjordes en OVK-besiktning. Senaste året har brandsyn och genomgång av utrymmesvägar utförts samt att hissar har renoverats.

Bygglovsansökan för att bygga balkonger där det är möjligt är inskickad av föreningen och godkänd. Medlemmarna står själva för bygg-kostnaden. Byggnationen beräknas börja under våren 2018.

Ekonomi

Föreningen har dolda tillgångar i form av 5 st hyresrätter. De har goda lokalintäkter tack vare de 9 uthyrda lokalerna.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Övrigt

Gemensamma utrymmen:
På föreningens fastigheter finns två stycken innergårdar; Friggagården och Alströmergården. På Friggagården finns grillplats, cykelförråd och barnvagnsrum. Från denna gård nås också föreningens två tvättstugor, vardera utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel. På Alströmergården finns grillplats och cykelförråd. Från denna gård nås också föreningens övernattningslägenhet.

Om området

Stampen / Innerstaden

Ett stenkast öster om centralstationen ligger anrika Stampen. Längs stadsdelen rinner Fattighusån som precis utanför Ullevi Stadion möter Mölndalsån.
I början av 1700-talet började Stampen befolkas av arbetare och hantverkare när mindre industrier byggdes upp. En av dem var en klädesstamp som anses ha gett stadsdelen Stampen sitt namn. Klädesstampens byggnad blev så småningom Fattighuset som står kvar än idag. I området fanns många andra sociala inrättningar såsom tukthus för kvinnliga fångar och en friskola för fattiga. Prosten Johan Willin som inrättade skolan 1767 har idag har en gata uppkallad efter sig i området. Med sina predikningar lockade han stadens societet att beblanda sig med fattighjonen i Fattighuskyrkan, nuvarande Mariakyrkan.
I området blomstrade förr bränneri- och bryggeriverksamheter som hade bekväm tillgång till friskt vatten från Fattighusån. På Stampgatan syns än idag Prippska tomten där Johan Albrecht Pripp startade sitt bryggeri 1828. Först på 1970-talet flyttades den sista delen av delen av verksamheten.
Längs huvudgatorna Odinsgatan, Friggagatan och Stampgatan trängs gym, matbutiker, apotek, vårdcentral, pubar och ett stort antal restauranger med thai, indiskt, libanesiskt och japanskt på menyerna. Är du nyfiken på det brasilianska köket finns Brasa, ett av stadens mest välrenommerade matställen där kött från grillen skärs upp direkt vid bordet. För bowlingälskaren lockar Star Bowling med barhäng och restaurang.
Bara ett stenkast bort över Fattighusån tar Göteborgs stora evenemangsstråk vid med Ullevi, Filmstaden Bergakungen, Scandinavium och Svenska Mässan. En tio minuters promenad tar dig till Centralstationen och innerstaden. Annars är kollektivtrafikens linjeutbud stort och Svingelns hållplats är knutpunkt för bland annat spårvagn nr 1,3, 6 och 8.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Tempo Friggagatan
120 m
Lustgårdens Grönsaksbutik AB
520 m
Köpcentrum & Gallerior
Olskroken
810 m
Varuhuset Femman
1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Friggagatan 3B
130 m
Freja Familjeförskolan
320 m
Kollektivtrafik
Göteborg Svingeln
250 m
Göteborg Ullevi Norra
340 m
Grundskolor
Göteborgs Högre Samskola 7-9
230 m
Yrkesgymnasiet Göteborg
320 m
Gymnasium
Göteborgs Högre Samskola 7-9
230 m
Axelsons Gymnastiska Institut
250 m
Universitet & Högskolor
Göteborgs Universitet
1,4 km
Akademin Valand
1,4 km
Banker
Bättre Bolån (euria Ab)
590 m
Handelsbanken Gårda
750 m
Golfbanor & Golfklubbar
Susanne Rude AB
2,2 km
Gullbergsbro Adventure HB
2,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Adrenalin Fäktning
120 m
STAR -An American Roadtrip
480 m
Simhallar & Utomhusbad
Got Event AB
620 m
Aqua Wellness Sverige AB
1,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Hampus Berglund för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte