Spaldingsgatan 1

Bilder

  • Såld!
  • Rymligt vardagsrum med generösa fönsterpartier
  • Klassiska parkettgolv i bostaden
  • Stig ut och njut
  • Balkong i härligt västerläge
  • Sovrum med utgång till balkong

Spaldingsgatan 1 , Johanneberg , Göteborg

I populära Johanneberg ligger denna charmiga funkistvåa på 55 kvadrat med balkong. Här bor du i ett lugnt men centralt område med goda kommunikationer från Spaldingsgatans hållplats till Göteborgs stadskärna samt inom cykel- eller gångavstånd till både Avenyn, Chalmers och Sahlgrenska. Välkommen på visning!

55 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 933 kr inkl värme, VA och TV (grundutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
55 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
5
Byggår:
1938
Driftskostnad:
491 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

55 kvm

Rumsbeskrivning

I ett tidstypiskt 30-tals hus i omtyckta stadsdelen Johanneberg finner ni denna funkistvåa om 55 kvadratmeter med härlig karaktär. Här kombineras bevarade originaldetaljer så som djupa fönsternischer och en vacker fiskbensparkett med stora fönsterpartier och generös takhöjd för ett härligt ljusinsläpp. Den härliga balkongen blir en given plats för ljumma sommarkvällar. Lägenhetens 55 kvadratmedtrar disponeras enligt följande:

Hall
Välkommen in i hallen och till denna mysiga tvåa. Hallen rymmer plats för avhängning och någon sittmöbel som så önskas. Härifrån nås badrummet samt kök och vardagsrum.

Kök
Via härliga tidstypiska pardörrar kommer du in i bostadens kök. Bakom vita luckor finns gott om plats för diverse köksattiraljer. Köket är utrustat med spis, fläkt, ugn samt kyl och frys. En bänkyta med ovansittande vitrinskåp delar av köksdel från matplats. Här finns plats för 2-4 personer att sitta. Köket erbjuder också ett väl tilltaget städskåp.

Vardagsrum
Vardagsrummet är verkligen något av det bästa med lägenheten. I detta ljusa och luftiga rum släpps gott om ljus in tack vare stora fönsterpartier. Förutom soffgrupp och TV-möbel finns också här plats för matgrupp, perfekt för middagsbjudningen. Under fötterna ligger klassiskt parkettgolv och väggarna är målade i vitt.

Sovrum
Mysigt sovrum beläget mot gården. Här inne får en dubbelsäng plats. Väggarna bär en diskret tapet i ljus nyans och på golvet ligger klassisk fiskbensparkett. Häng in alla dina kläder i två rymliga dubbelgarderober. Från sovrummet nås bostadens balkong, belägen i västerläge. Balkongen ger utrymme för bord och två stolar. Här spenderas gärna en och annan höstdag. Om sommarhalvåret blir det en naturlig plats för långa mysiga frukostar.

Badrum
Badrummet har helkaklade väggar och är utrustat med badkar, WC, handfat, spegelskåp samt handdukstork.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 7, hiss finns

Avgift

2 933 kr inkl värme, VA och TV (grundutbud)

Driftskostnad

5 900 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 700 kr
Försäkring: 2 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,0393%

Andel av årsavgiften

3,92594%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1938

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 oktober 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 134 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 46:1

Övrigt

TV-/Internetanslutning
TV: Kabel-tv, leverantör ComHem. I avgiften ingår basutbudet. Internettjänster kan köpas till via ComHem eller Telia.

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd på ca 7 kvm (Säljarens information).

Tvättstuga
Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, mangel samt torkrum.

Parkering
Boendeparkering finns i området för folkbokförda i stadsdelen. Ansökan sker hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida, www.goteborg.se, och beställa ansökningshandlingar. För mer information, kontakta ansvarig mäklare.

Gemensamma utrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till två cykelrum.

Förening

Namn

Brf Spaldingsgatan 1

Om föreningen

Föreningen Brf Spaldingsgatan 1 registrerades år 2003 och förvärvade fastigheten Johanneberg 46:1 2004. Föreningen upplåter 24 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet samt 2 lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta är 1 480 kvadratmeter, varav 1 350 kvadratmeter är lägenhetsyta.

Lägenhetsfördelning:
8 st 1 rum och kök
12 st 2 rum och kök
4 st 3 rum och kök
1 st 4 rum och kök

Ekonomi
Brf Spaldingsgatan 1 är en stabil och välskött förening. Amortering på föreningens lån sker enligt plan. I dagsläget finns inga planer på avgiftsförändringar (kontrollerat 2016-09-21) och enligt senaste årsredovisning planeras avgifterna förbli oförändrade de närmsta åren.

Underhåll och renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2010 och 2020. Under 2011 utfördes spolning av stammar och under 2012 utfördes service av hiss. 2015 tvättades fasaden. Pågående och kommande underhåll under 2016 är ommålning av trapphus och källare, nytt golv på varje våningsplan samt slipning och polering av entré samt trapphus. Inga större underhåll är planerade de närmsta åren.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns tvättstuga, två cykelrum samt ett styrelserum.

Om området

Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Spaldings Livs
10 m
Johnnebergs Livs
160 m
Köpcentrum & Gallerior
Ica Focus Restaurang
1,1 km
Affärshuset Avenyn
1,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Olof Rudbecksgatan 4B
120 m
Johannebergsskolan
120 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
1,1 km
Grundskolor
Johannebergsskolan
120 m
Fenestra Centrum 6-9
490 m
Gymnasium
IT-Gymnasiet Göteborg
530 m
Hermods Gymnasium
670 m
Universitet & Högskolor
Nordiska Högskolan för Hushållsvetenskap
270 m
Chalmers Bibliotek
290 m
Banker
Jan M. L. Sinclair AB
900 m
Svensk Hypotekspension AB
940 m
Golfbanor & Golfklubbar
Delsjö Golfklubb
2,6 km
Innesvingen
2,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Fysiken Klätterlabbet
280 m
Mossens Idrottsplats
520 m
Simhallar & Utomhusbad
S02
1,3 km
Aqua Wellness Sverige AB
1,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Julia Evegård eller Isak George för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte