Fribergsgatan 8

Bilder

  • Såld!
  • Renoverat kök från 2015
  • Exklusiva materialval som...
  • ... mässingsblandare från Tapwell
  • och läcker grön marmorbänkskiva

Fribergsgatan 8 , Johanneberg , Göteborg

Högt upp i ett funkishus i lummiga Johanneberg ligger denna renoverade genomgångstrea på återvändsgata. Kök med exklusiva & smakfulla materialval så som marmorbänkskiva, mässingsdetaljer och snickerier i sobert vitt. Balkong i fritt läge med kvällssol helt utan insyn. Fungerande öppen spis & hiss finns.

73 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 348 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
73 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
12
Byggår:
1944
Driftskostnad:
303 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

73 kvm

Rumsbeskrivning

Högt upp (Hiss finns) i ett av funkishusen längst in på återvändsgatan, Fribergsgatan 8, finns kanske en av Johannebergs bästa treor nu till salu. Minutiöst & varsamt renoverad där 40-talet möter nutid på ett stilrent sätt. Attribut som vacker fiskbensparkett i massiv ek, generös takhöjd (ca 2,7 m) och en balkong i soligt västerläge med vidsträckt utsikt gör detta till en lägenhet att förälska sig i. Du har härlig utsikt från lägenhetens samtliga fönster och är helt skyddad från insyn. Senaste åren har samtliga ytskikt gåtts över, så som väggar, golv och snickerier. Köket är renoverat med exklusiva materialval så som bänkskiva i grön marmor & blandare och vask i mässing. (!)

Belägen i ett barnvänligt område med mycket grön områden utanför porten. Samtidigt på ett bekvämt promenadavstånd till Kungsportsavenyen och dess storstadspuls. En lägenhet som måste upplevas på visning, välkommen på visning av ditt framtida Johannebergs-boende!

Lägenhetens välplanerade ca 73 kvadratmetrar disponeras enligt följande:

Hall
Redan i hallen möts du av en ombonad & välkomnande känsla. Hallen är lägenhetens nav där samtliga rum nås ifrån. Här finns god förvaring i form av avhängning av ytterkläder och dessutom en inbyggd förvaringsdel. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett ekparkett-golv.

Badrum
I anslutning till hallen finns lägenhetens badrum som renoverades av en tidigare ägare. Ett stilrent & helkaklat badrum med vitt liggande kakel med grön marmorliknande kakelbord och ett marmor grönt golvklinkers. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med spegelskåp ovan, handdukstork samt badkar. I taket finns infällda dimmbara spotlights. Badrumsinredningen med tvättställ och spegelskåpet är ifrån 2015.

Kök
Köket är sannerligen en av höjdpunkterna i lägenheten som renoverades under 2015. En sann dröm för hobbykocken med flera bra arbetsytor & god förvaring. Snickerierna är släta och går i högblankt vitt & luckor med mässingshandtag. Stänkskydd ovanför arbetsytan är ett vitt kakel. Bänkskivan är i en exklusiv grön marmor. Maskinparken består av rostfria vitvaror, induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, inbyggnadsmicro, inbyggnadskyl/frys samt fläkt. Här i köket finns det plats att möblera med ett matbord för 4 st matglada gäster.

Vardagsrum
Längst in i lägenheten ligger vardagsrummet som är ett mycket ljus och härligt rum tack vare stora fönsterpartier med fri utsikt. Rummet kan möbleras med ett större matsalsbord, med plats för sex-åtta gäster utan problem, och en större soffgrupp. Från vardagsrummet nås den rymliga balkongen i västerläge med sol större delen av dagen. Balkongen har fastbyggd inredning som kommer lämnas kvar. Väggarna är målade i vitt & på golvet ligger ett massivt ekparkettgolv i fiskbensmönster.

Masterbedroom
Föräldrasovrummet är stort och kan möbleras med en större dubbelsäng och sängbord. Dessutom kan det möbleras med byråmöbel om så önskas. Annars finns god förvaring bakom tre stycken större inbyggda garderober. Garderobsdörrarna har specialgjorts för lägenheten av en inredningssnickare. Väggarna är tapetserade i sobert blå-vitt tapet och på golvet ligger ett charmigt originalbrädgolv.

Sovrum
Det andra sovrummet är av bra storlek som sovrum eller kontor om så önskas. Här finns också två stycken inbyggda garderober med samma specialgjorda spegeldörrar. Väggarna går i trendigt grått och även här har original brädgolvet tagits fram.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 7, hiss finns

Avgift

4 348 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

3 642 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 216 kr
Försäkring: 1 426 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

3,9926%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1944

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 januari 2010
Energiprestanda: 165 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 21:4

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd, ca 6 kvadratmeter stort. Föreningen upplåter också extra förrådsplatser om så önskas.

TV-/Internet-anslutning
TV: Kabel-tv via ComHem. Basutbud ingår i avgiften
Internet: Bredband via ComHem eller Bredbandsbolaget

Uteplats/Balkong
Till lägenheten hör en härlig möblerbar balkong i soligt västerläge, sol från mitt på dagen till sen kväll. Här har du fri utsikt och minimal insyn. I området finns också flera uteplatser med grillmöjligheter och lekplatser i närheten.

Tvättstuga
Tvättstugan ligger nere i källaren och är utrustad med 3 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare, mangel och torkrum.

Parkering
Föreningen upplåter 13 st parkeringsplatser och de kostar ca 450 kr i månaden. Till dessa är det kort kö. Föreningen har också ett MC-garage som kan hyras. I området tillämpas också boendeparkering, i området gäller kod "S". För mer information kontakta mäklaren eller besök www.goteborg.se.

Förening

Namn

Brf Johanneberg Fribergsgatan

Om föreningen

Brf Fribergsgatan 8 förvärvade fastigheten Johanneberg 21:4 år 2001 med adressen Fribergsgatan 8. Fastigheten bebyggdes ca 1944 med ett flerbostadshus med 31 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Totalyta är 1795 kvadratmeter, varav 1727 kvadratmeter är bostadsyta och 68 kvadratmeter är lokalyta.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

31

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser i närhet av fastigheten som erhålls via en separat kö.

Renoveringar

Genomfört underhåll:
2017 Genomförd godkänd OVK
2012 Bytt armaturer i trapphus, källare samt vind. Ny porttelefon
2011 Renoverat taket, Nya fönster i hiss-schakt, fasad renoverad på baksida
2010 spolning av VVS-stammar
2009 Ny hisskorg
2007 Dränering på baksidan, nya balkonger, fasad renoverad på framsida
2006 Tvättstuga renoverad, nytt torkskåp
2005-08 Tvättmaskiner nya
1998 Byte av fönster och balkongdörrar
1978 Rörstambyte & Elstambyte, ROT-renovering

Ekonomi

Föreningens ekonomi är välskött och stabil. Styrelsen undersöker löpande kostnadsbesparingar och ingen avgiftsförändring är planerad i dagsläget. Föreningen amorterar löpande på befintliga lån och räntorna är omförhandlade så större besparingar kan göras. Lån per kvadratmeter är ca drygt 5000 kr / kvm vilket kan jämföras med att den genomsnittliga föreningen i Göteborg har ca 6000-7000 kr / kvm i lån. Inga större underhåll är planerade inom närmsta framtiden. Inga planera avgiftsjusteringar (kontrolerat 2018-05-16)

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja, då föreningen äger sin egna mark påverkas de inte av höjda tomträttsavgälder.

Överlåtelseavgift

1113 kr

Pantsättningsavgift

445 kr

Om området

Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Johnnebergs Livs
110 m
Spaldings Livs
130 m
Köpcentrum & Gallerior
Ica Focus Restaurang
1,1 km
Affärshuset Avenyn
1,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Olof Rudbecksgatan 4B
90 m
Villa Villekulla Fritidshem
130 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
1,1 km
Grundskolor
Villa Villekulla Fritidshem
130 m
Fenestra Centrum 6-9
360 m
Gymnasium
IT-Gymnasiet Göteborg
660 m
Hermods Gymnasium
710 m
Universitet & Högskolor
Nordiska Högskolan för Hushållsvetenskap
410 m
Chalmers Careers Service
420 m
Banker
Amfa Bank AB
920 m
Svensk Hypotekspension AB
920 m
Golfbanor & Golfklubbar
Delsjö Golfklubb
2,5 km
Innesvingen
2,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Fysiken Klätterlabbet
370 m
Mossens Idrottsplats
570 m
Simhallar & Utomhusbad
Aqua Wellness Sverige AB
1,2 km
S02
1,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Daniel Fröberg för mer information!

Daniel Fröberg

Daniel Fröberg

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-21 96 00

031-389 80 91

daniel.froberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte