Så blir du en stark ledare

Tips från Årets ledare 2020

Vi är många som strävar efter att bli en stark ledare som tar sig själv och sin grupp mot framgång. Men hur gör man egentligen för att lyckas? För att ta reda på svaret, har vi pratat med Ola Sjölund, franchisetagare och mäklare på HusmanHagberg Enskede som dessutom blev Årets ledare 2020 i kedjan.

Ola Sjölund

Hur gör du för att vara en stark ledare?

- Jag tror mycket på gruppen - att man fattar beslut och jobbar tillsammans. Då skapas ett engagemang bland alla som gör att det både blir lättare och roligare att få igenom saker, stora som små.

- Sen är det självklart hjälpsamt att få det stöd man får av HusmanHagberg som kedja. Det finns alltid bollplank på både huvudkontoret och andra kontor. Gemenskapen i kedjan gör en orädd att ringa och fråga, och det tycker jag är skönt. Vi har en väldigt bra företagskultur.

Hur motiverar du dina medarbetare?

- Man måste visa framfötterna själv. Det skulle inte funka att få med sig medarbetare om man själv inte visar att man jobbar hårt. 

- En annan sak är att jag försöker individanpassa arbetet. Ett mål eller en motivation för en person är inte densamma för en annan. Därför försöker jag hitta vad varje person drivs av och skapa individanpassade incitament för dem att nå sina mål.

Har du någon förebild inom ledarskap?

- Jag har ingen specifik person i åtanke, utan jag försöker se vad andra framgångsrika företag och människor gör, och så lär jag mig av det. Jag hämtar inspiration från olika håll, helt enkelt.

Vilka är dina tre bästa tips för att bli en stark ledare?

    Vill du också bli en del av framgången hos HusmanHagberg? Kontakta vår rekryteringschef Christian Hjort, mail: christian.hjort@husmanhagberg.se eller tel: 070-536 02 88

    Glöm inte att följa oss på Instagram och Facebook.