510
MED9FABF490ED0F43B2B025852CCD0BC1FB

Såld!

Diskret elegans på Berggatan

Skillingaryd

Berggatan 3

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea150 kvm
Biarea33 kvm
Tomtarea1,248 kvm
Byggår1963
Driftskostnad3,627 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 2,005,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Välkommen att uppleva en sällsynt pärla på en av Skillingaryds mest attraktiva gator. Här bor man insynsskyddat på en höjd med god uppsikt över grannskapet och med naturen som en integrerad del av området. Villan på Berggatan 3 uppfördes 1963 och är ritad av arkitekt Lars "Josef" Stalin. Det går inte undvika att bli fascinerad och vem vet, kanske uppstår kärlek vid första ögonkastet. Från gatuplan uttalas en elegant diskretion och runt hörnet, ner mot trädgården, uppenbarar sig villans privata delar som domineras av fönster, ljusinsläpp och utsikt. Vid byggnationen sprängdes en del av berghällen vilket ger tomten en trevlig karaktär. Målet var att villan och tomten skulle bli ett och det har lyckats. Original detaljer finns bevarat såsom fönsterbrädor i granit, kilsågat plankgolv och öppen spis. Samtidigt har fastigheten underhållits genom att viktiga delar såsom fönster, tak och uppvärmningssystem har bytts ut genom åren. Nu, efter 60 år i samma ägares hand, skall denna villa möta en ny familj som kan fortsätta att vårda och uppskatta villan och dess originalitet. Grundförutsättningarna som erbjuds på denna fastighet ger goda möjligheter att lyckas med att låta ett modernt hem möta 60-talets arkitektur.

Villan är ett så kallat suterränghus med delvis ett entréplan och delvis ett nedre plan. Det är gott om fönster och altandörrar ut mot trädgården, faktum är att samtliga rum utom ett har en utgång mot trädgården eller balkongen. I denna villa kryssar man därmed obehindrat mellan ute och inne och här erbjuds miljöombyte och variation tack vara tomtens och villans utformning. Villan är också planerad utifrån att en del av det nedre planet skall kunna användas som en lägenhet för uthyrning med ett pentry, wc, dusch, sovrum, gemensam tvättstuga samt egen entré. För det fall det istället finns behov av en avdelning för tonåringar eller en gästavdelning finns den optimala lösningen i denna villa. Härutöver finns ytterligare tre sovrum, två sällskapsrum, ett duschrum, kök och förrådsutrymmen samlat på de båda planen. Murstocken som är placerad på gaveln av huset utgör inte bara en estetisk tilltalande detalj utan ger också möjlighet att kunna tända en brasa både inomhus och utomhus på terrassen. Vidare ner i trädgården möts man av varierande landskap och med en stenlagd uteplats i skiffer. Här är det inte svårt att sitta - skyddad under balkongens tak - med en kopp kaffe och njuta av känslan att se men inte synas.

Berggatan är en lugn återvändsgata i direkt anslutning till området Trolleberget som inbjuder till direkt kontakt med skog och har genom tiderna fungerat som såväl en skoglig lekplats för kvarterets barn och en trivsam plats i naturen. Centrum ligger också på behändigt avstånd och genom endast en kort promenad nås bl.a. stationen, blomsterbutik, mataffär, apotek och konditori m.m.

Välkomna att uppleva bostaden på plats och boka tid för visning på vår hemsida!

Om området

Familjevänligt område med närhet till natur, centrum och skolor. Kort promenad från huset ligger Bullerbyns förskola samt Sörgårdsskolan F-6. I centrum finns Fågelforsskolan F-9 och i Vaggeryd finns gymnasium. Närhet till skogsområde "Trolleberget" för lek och naturvistelse. I Skillingaryd ligger också friluftsområdet Grönelund som erbjuder allt från orientering, skidspår till midsommarfirande. Endast en kort promenad om ca 5 minuter nås stationen och centrum med dess utbud och service.

Kommunikation

Goda kommunikationer till Jönköping och Värnamo med både buss och tåg. Se mer på www.jlt.se

Närservice

I Skillingaryds centrum finns mataffärer, Systembolag, butiker, bageri, apotek och övrig service. Här finns även flera restauranger.

Parkering

Garage med plats för en bil.

Bilder

Välkommen till Berggatan 3!

Hall

Planritningar

Planritningen är ungefärlig och avvikelser kan förekomma

Planritningen är ungefärlig och avvikelser kan förekomma

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
6 rum varav 4 sovrum
Boarea
150 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
33 kvm
Hall
Hall med plats för klädhängare, skoställ samt byrå eller bänk. Hallen är också försedd med två garderober samt ljusinsläpp från fönster invid dörr. Skiffer och granplank på golv, tapetserade väggar samt granplank i tak. En vitmålad spaljé avgränsar hallen från trapphuset och sällskapsrummet vilket bidrar till ljusinsläpp och en öppen känsla på entréplanet.
Sällskapsrum
Sällskapsrum med plats för soffgrupp och matsalsgrupp med tillhörande möblemang. Ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck samt även en altandörr ut mot terrassen i söder. På golvet ligger kilsågade granplank, skiffer framför öppen spis och även taket och vissa väggar har försetts med granplank. I övrigt är väggarna tapetserade.
Kök
Köket är placerat i anslutning till hall och vägg i vägg med sällskapsrummet. Köket är utrustat med kylskåp, diskho, spis och ugn. I köket finns gott om yta för förvaringsskåp och här finns en utgång till balkongen. Vid fönsterpartiet som vetter ut mot trädgården finns plats för ett matbord och fyra stolar. På golvet ligger en linoleum och väggarna är tapetserade.
Duschrum
Duschrum sedan byggår med toalettstol, bidé, handfat samt en senare insatt duschkabin. Väggarna är klädda med träpanel och på golvet ligger blå glasmosaik.
Sovrum
Sovrum med plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Ljusinsläpp från fönster ut mot trädgården samt dubbeldörrar ut till balkongen. Platsbyggda garderober, linoleum på golv samt tapetserade väggar.
Sovrum
Sovrum med plats för två barnsängar eller en enkelsäng, med tillhörande möblemang. Platsbyggda garderober, linoleum på golv samt tapetserade väggar. Ljusinsläpp från öppningsbart fönster.
Trapphus
Trapphus med en trappa i trä i två avsatser. Linoleum på trappsteg och heltäckningsmatta vid avsatsen. Ljusinsläpp från fönster i färgat glas. Spaljé och trappräcke i vitmålat trä.
Sällskapsrum källarvåning
Sällskapsrum med rikligt inflöde av dagsljus från fönsterpartier och altandörr. Härifrån nås uteplatsen på nedre plan. Det finns möjlighet att dela av rummet till två rum. På golvet ligger furuplank och väggarna är tapetserade.
Sovrum
Sovrum med plats för en dubbelsäng samt nattduksbord. Platsbyggda garderober samt ljusinsläpp från fönster och altandörr ut mot trädgården och uteplats. Linoleum på golv samt tapetserade väggar.
Lägenhet i nedre plan
I villans norra del på nedre plan finns en entré med hall, och platsbyggda garderober, ett pentry, wc samt sovrum. Här finns även ett duschutrymme samt tvätt- och torkrum med ett litet fönster mot norr. Denna del kan fungera som en egen lägenhet där tvätt- och torkrummet disponeras gemensamt. Sovrummet vetter ut mot trädgården och även i detta sovrum finns fönster samt dubbeldörrar ut mot trädgården och uteplatsen.
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla med suterräng
Byggnadsår
1963
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 3/26/2021
Energiklass
E
Energiprestanda
171 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
123 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Källargrund
Stomme
Betong och trä
fasad
Tegel och trä
Fönster
3-glas isoler + 2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt och koppar
Fastighetsbeteckning
Violen 12
Övrigt
ca 2015 - Byte av vissa fönster
ca 2005 - Fjärrvärme, centralen är i behov av service
ca 1990-talet - Ny takplåt
Övriga byggnader
Garage i sämre skick
Förråd för ved och utemöbler i anslutning till garage i suterrängdel.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 43,528 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 11,187
VA
SEK 5,062
Uppvärmning
SEK 25,584
Renhållning
SEK 1,695
Beräknat antal personer
1
Kommentar
- I posten el ingår både hushållsel och elnät
- Beräknad årsförbrukning fjärrvärme: 25 202 kWh
- Beräknad årsförbrukning hushållsel: 4 093 kWh/år
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 6,525 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 870,000
Byggnadsvärde
SEK 678,000
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Summa pantbrev
SEK 355,000
Tomt
Areal
1248 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Trädgård i suterräng med berg och gräsmatta.
Uteplats
Balkong, uteplats med stensättning i skiffer under balkong och terrass vid södra gaveln.
Parkering
Garage med plats för en bil.
Planbestämmelser
Stadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Avtalsservitut Ledning Mm
Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 06-IM2-59/2808.1

Karta

Skillingaryd

Berggatan 3

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg