Hägerstensvägen 120

Bilder

  • Fastigheten
  • Vardagsrum
  • Kök
  • Kök
  • Sovrum 1

Accepterat Pris

5 250 000 kr

Bevaka slutpriset

Hägerstensvägen 120 , Aspudden , Stockholm

ACCEPTERAT PRIS. I Aspuddens mest ståtliga sekelskifteshus finns denna sällsynta och charmiga lägenhet med ett fritt och ostört hörnläge. Stort vardagsrum, två bra sovrum samt ett trendriktigt och trivsamt kök med plats för ett ordentligt sällskap. Nära service och kommunikationer. Hiss finns i huset.

68 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 861 kr inkl värme, vatten och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
68 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1480
Byggår:
1912
Driftskostnad:
458 kr/månad
Accepterat Pris:
5 250 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

68 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna trivsamma och fina sekelskifteslägenhet, belägen i en vacker fastighet anno 1912. Stilrena och genomtänkta färg- och materialval med genomgående ljusa och moderna toner. Mycket trivsam förening med gemensam gård samt välskött fastighet med hiss.

Mycket attraktivt läge med bra service och mycket goda kommunikationer runt knuten. I området finns fina promenadstråk utmed Mälarens strand som även kan erbjuda svalkande dopp och badklippor som avnjuts med härlig solnedgång. I området ligger populära Aspuddsparken med 4-H gård. I närheten finns även vackra Vinterviken med kolonilotter, Skulpturens hus och Vintervikens Trädgårdscafé som på sommaren har matservering och temakvällar. I närområdet finns det mesta av service och mycket goda kommunikationer med t-bana och buss.

Lägenheten presenterar följande planlösning:

HALL: Mycket ljus och välkomnande hall med ytor för avhängning samt förvaring av ytterkläder. Hallen öppnar upp lägenheten och bidrar till en ljus och luftig atmosfär. Här finns två garderober för förvaring. Ljusa väggar och klinkergolv.

VARDAGSRUM: Generöst tilltaget och charmigt vardagsrum med två vackra fönster med flödande ljusinsläpp. Här finns gott om ytor för såväl sällskaps- som matsalsdel. Ljusa väggar och ekparkettgolv.

KÖK: Trivsamt och väldisponerat kök, renoverat med varsam hand, med matplats för hela familjen. Köket är stilrent inrett med ljusgrå skåpluckor, vitt kakel, detaljer i mässing och bänkskivor i snygg betong samt ek. Utrustat med inbyggnadsugn, spishäll, spisfläkt, integrerad diskmaskin och integrerad kyl/frys. Goda arbetsytor samt bra förvaring. Ljusa väggar och fint furugolv.

SOVRUM 1: Väldisponerat sovrum med gott om plats för en dubbelsäng. Här finns en praktisk garderobsdel med smarta förvaringslösningar. Här finns även en rymlig klädkammare, som även kan användas som barnkammare eller arbetsrum. Ljusa väggar och furugolv i original.

SOVRUM 2: Perfekt andrasovrum som är väl lämpat som barn- alternativt arbetsrum. Ljusa väggar och fint furugolv.

BADRUM: Rymligt och mycket praktiskt badrum. Utrustat med dusch, wc, handfat och handdukstork. Förberett för tvättpelare samt utrymme för badkar. Vitt kakel och ljust klinkergolv med skön komfortvärme.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns

Pris

5 250 000 kr Accepterat Pris

Avgift

3 861 kr inkl värme, vatten och bredband

Andel i föreningen

3,6504%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Bostadshus

Byggnadsår

1912 OÅ 1980

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 maj 2017
Energiprestanda: 187 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Välutrustad tvättstuga finns i byggnadens källare. Här finns grovtvättmaskin, fem tvättmaskiner, stort torkskåp samt två torktumlare.
Cykel- och barnvagnsrum finns även det i byggnadens källare.

Fastighetsbeteckning

kv Korpen 13

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

5 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 500 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 3

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Förening

Namn

Brf Lilla Korpen

Om föreningen

Brf Lilla Korpen har adress Hägerstensvägen 118-122 och Sigfridsvägen 1, och är belägen i en av Stockholms mest attraktiva närförorter - Aspudden. Föreningen har två hus (samt omgivande mark) med 32 lägenheter - från ettor på 35 kvm till fyror på 98 kvm. En av lägenheterna är hyresrätt och är att se som en tillgång eftersom föreningen får intäkter vid framtida försäljning. Föreningen har även två hyresrättslokaler där man nyligen höjt hyresintäkterna ordentligt.

Brf Lilla Korpens fastigheter har enligt Stadsmuseets kulturhistoriska klassificering ett särskilt kulturhistoriskt värde och är grönmarkerade på klassificeringskartan. Husen ligger dessutom inom ett särskilt kulturhistoriskt värdefullt område enligt Stockholms översiktsplan.

Husen byggdes mellan 1910 och 1912 av Byggnads AB Manhem. De ingick i ett av sju kvarter med flervåningshus som Manhem byggde för arbetarfamiljer längs Hägerstensvägen - som på den tiden hette Jarlagatan.
I maj 2001 bildades Brf Lilla Korpen av de boende och i september 2004 köpte föreningen de två husen och tillhörande mark. Under 2006 och 2007 har föreningen renoverat fasaderna och fönstren. Vidare har man förbättrat dräneringen runt husen och låtit installera nya portar i gammal stil. Under 2011 renoverades trapphusen.
Föreningen har också lagt ny gräsmatta, planterat nya växter i rabatterna och en häck med häggmispelbuskar runt tomten.

Föreningen har en egen hemsida med bra information: www.brflillakorpen.se

Trappstädningen sköts av medlemmarna efter rullande schema.

I föreningen finns det även barnvagnsrum, cykelförråd, stor tvättstuga (5 maskiner, 2 tumlare samt torkskåp och centrifug). Trappstegsfri ingång finns på baksidan av fastigheten för t.ex. barnvagnar.
Dagiset Flygande mattan (föräldrakooperativ) hyr lokaler i port 120.

TV och Bredband

Kabel-tv via ComHem.
Föreningen har ingått ett förmånligt kollektivt avtal gällande bredband via Ownit. 125 kr/månad tillkommer utöver angiven månadsavgift.

Parkering

Det finns 3 parkeringsplatser i föreningen. Samtliga är uthyrda för tillfället.

Renoveringar

Gjorda renoveringar: Charmiga sekelskiftesfastigheter som genomförde alla de stora renoveringarna 1982. Badrummen renoverades år 2000 i fastigheten.

-Va-stammar byttes 1981.
-Elstigar och elledningar byttes 1981.
-Fjärrvärme och ny vattenservis installerades 2005.
-Radonmätning gjord 2006 på fastigheten (Ingen notering).
-Fasad, tak, portar dränering samt utsida fönster har totalrenoverats under 2006-2007.
-Renovering tvättstuga 2008.
-Tak inspekterat och delar bytt 2011.
-Trapphusen målades om 2012.
-OVK-besiktning genomfördes 2012/2013, då även samtliga åtgärdspunkter korrigerades.
-Putsarbeten på delar av fasaden förbättrade 2013 på garanti.
-Hyreslokal om 152 kvm totalrenoverades 2013 för att kunna hyras ut till marknadsmässiga hyresnivåer.
-Föreningens gårdar har 2015 ramats in med stilfulla staket för att skapa en enhetlig, trevlig utemiljö.
-Stamspolning 2016

Ekonomi

Föreningen och dess ekonomi är välskött. Inga kommande avgiftsförändringar. Föreningen ökade under 2014 sina lokalhyresintäkter med ca: 370.000 kr (motsvarande ca: 113% ökning) jämfört med 2012. Vidare har föreningen sänkt sina kostnader ordentligt de senaste tre åren genom medvetet arbete samt optimering av t.ex. värmeförbrukningen. Föreningen arbetar aktivt med en 20-årig underhållsplan om totalt ca: 12 mkr vilken är fullt finansierad med nuvarande hyror, avgifter och tillgångar.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Om området

Aspudden

Aspudden är en av de äldsta förorterna i Stockholm och karaktäriseras av en charmig småstadskänsla. Här finns mysiga caféer, livsmedelsbutiker, apotek, småbutiker samt restauranger. I Aspudden bor du nära natursköna grönområden och Mälaren. I närheten ligger vackra Vinterviken med kolonilotter och Vintervikens Trädgårdscafé som på sommaren har matservering och temakvällar. Här finns även företaget Winterviken som har café med uteservering på sommaren, festvåning och konferenser.

Nere vid Mälaren finns välbesökta platser för promenader, bad och fina klipphällar som kan avnjutas med solnedgång. På kort gångavstånd ligger även sjön Trekanten med badplats, på vintern plogas isen för skridskoåkning. I närområdet ligger Liljeholmens centrum med stor galleria med gott om utbud med affärer och restauranger. Goda kommunikationer och närhet till City.

För barnfamiljer finns den mycket populära Aspuddsparken med olika djur att titta på, minigolf och utmaningar i klätterställningarna m.m. På helgerna finns möjlighet till korvgrillning, ponnyridning och "Parkfiket" där man kan köpa bl.a. fika och korv. Under vintern är det livlig aktivitet i pulkabackarna och på sommaren fylls plaskdammen på för svalkande dopp för de små. Bredvid parken ligger Aspuddens IP som har fotbollsaktiviteter för barn från 5-års ålder och upp till A-trupp.

Kommunikation

I området finns två tunnelbanestationer - Aspudden och Örnsberg. Det tar ca 12-14 min in till T-centralen. Flertalet bussar trafikerar området.

Närservice

Kort gångavstånd till Telefonplan med Konstfack, SATS Sportclub, serviceutbud såsom apotek, livsmedelsaffär, restauranger (bl a den omskrivna restaurangen Landet), jourlivs m.m.

Parkering

Under 2017 har kommunen infört nya parkeringsregler som innebär att det blir parkeringsavgifter och boendeparkering i området. Mer info finns på: http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/parkeringstillstand/Boendeparkering/

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära Aspudden
80 m
Erlandsson Jesper
130 m
Köpcentrum & Gallerior
Liljeholmstorgets Galleria - Citycon
1,2 km
Liljeholmstorget
1,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Korpen Förskola
50 m
Stora Aspen Förskola
140 m
Kollektivtrafik
Aspudden
40 m
Aspudden
110 m
Grundskolor
Pilgrimsskolan
220 m
Lunaskolan Södra
430 m
Gymnasium
Kung Saga gymnasium
830 m
Elektrikergymnasiet
850 m
Universitet & Högskolor
Redell & Redell Legitimerade Psykologer HB
440 m
Konstfack
830 m
Banker
SEB
830 m
FOREX Bank
1,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Aspuddens Bangolf
470 m
Rl Bygginspektion Stockholm AB
1,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Aspuddens Idrottsplats
630 m
Stockholms Innebandy Center
660 m
Simhallar & Utomhusbad
Trekanten
880 m
Bad Simhall Liljeholmsbadet
1,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Johan Lundberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte