Hägerstensvägen 142

Bilder

  • Såld!

Hägerstensvägen 142 , Aspudden , STOCKHOLM

Sekelskiftescharm i en av Aspuddens vackraste fastigheter! Mycket trevlig 3:a i populära Brf Lövsmygen 1, med ett centralt läge nära service, t-bana och Mälarens strand. Genomgående och ljus disposition med en social och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, två bra sovrum mot den lugna innergården, vackra fönster med nisch, högt i tak m.m. Fint renoverat kök från Kvik med matplats för 4-6 personer. Nytt badrum som gjordes i samband med stambytet 2014. Barnvänlig förening med tillgång till lummig innergård med lekplats och sociala ytor för grillning mm.
Varmt välkomna på visning!

68 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 535 kr inkl. värme, VA, Kabel-TV (basutbud) & Bredband (1000/1000 Mbit/s)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
68 kvm
Våning:
BV, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1215
Byggår:
1912
Driftskostnad:
637 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

68 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna sociala och charmiga 3:a med ett mycket centralt läge i en av Aspuddens bästa bostadsrättsföreningar. Lägenheten har ljus och genomgående planlösning med vackra spröjsade fönster i två väderstreck och andra karaktäristiska sekelskiftesdetaljer. Föreningens hjärta är dess lummiga innergård där man kan samlas året runt. Det finns flera sittgrupper för grillmiddagar och lekplats för barnen. Innergården skyddas av föreningens hus i U form och är därmed avskärmad från trafiken.

Lägenheten presenterar följande planlösning:

Hall:
Välkomnande och central hall med bra avhängningsmöjligheter i form av en platsbyggd hatthylla samt tillhörande skohylla. Vita väggar och ett massivt ekgolv. Säkerhetsdörr.

Kök:
Smakfullt renoverat kök från Kvik med gott om förvaringsmöjligheter samt goda arbetsytor. Ljusblå mosaik samt spotlights med dimmerfunktion ovan arbetsbänken. Rostfri ugn (Gorenje), induktionshäll (Gaggenau), integrerad diskmaskin (Siemens), rostfri fläkt samt en kombinerad kyl/frys (Bosch). Öppen, social planlösning mellan kök och vardagsrum med plats för matsalsdel och tillhörande stolar. Rummet känns väldigt ljust och luftigt tack vare den gedigna takhöjden samt de härliga fönsterpartierna. Vita väggar samt ett massivt ekgolv.

Vardagsrum:
Ljust och rymligt rum med vita väggar och ett massivt ekgolv. Gott om utrymme för soffgrupp samt en naturlig TV-vägg. Rikt ljusinsläpp genom de stora fönsterpartierna. I anslutning till vardagsrummet finns även en stor klädkammare med fantastiska förvaringsmöjligheter.

Badrum:
Otroligt smakfullt renoverat badrum som gjordes i samband med stambytet 2014. Vitt kakel, grått klinkergolv, duschhörna med glasväggar, tvättställ med kommod, WC, skåp till förvaring, spotlights med dimmerfunktion, golvvärme samt en kombinerad TM/TT (Hoover -2012).

Sovrum 1:
Stort sovrum som vetter mot den idylliska innergården. Här får man plats med en stor dubbelsäng. Vita väggar, en ljusgrå fondvägg samt ett vackert plankgolv.

Sovrum 2:
Härligt sovrum i bra storlek som även det vetter mot den lugna innergården. Här får man plats med både säng samt en mindra arbetshörna. En mindre garderob till förvaring.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

BV, hiss finns

Avgift

3 535 kr inkl. värme, VA, Kabel-TV (basutbud) & Bredband (1000/1000 Mbit/s)

Andel i föreningen

1,37999%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1912

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 1 september 2008
Energiprestanda: 156 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Lövsmygen 1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

7 652 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 652 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 4

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Förening

Namn

Brf Lövsmygen 1

Om föreningen

Föreningens verksamhet omfattar förvaltning av fastigheten Lövsmygen 1, som inrymmer 71 st bostadsrättslägenheter varav en hyresrätt samt 4 lokaler som hyrs ut till näringsidkare. Föreningen äger för närvarande 1 st hyreslägenhet ( 3 rok), som utgör en dold tillgång och ger tillskott i kassan vid försäljning. Föreningens adresser ligger på Botvidsgatan 3-7, Hägerstensvägen 138 - 142, Lilla Aspuddsvägen 3 och Manhemsgatan 4- 6. Fastigheten och byggnaderna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar.

Hemsida:
Besök gärna föreningens hemsida brf hemsida på www.lovsmygen.se.

Ekonomisk förvaltare:
Botema Fastighets AB

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

71

Antal hyresrätter

1

Antal lokaler i föreningen

4

TV och Bredband

Kabel-tv via ComHem med basutbud som ingår i avgiften.

Bredband via Alltele (1000/1000 Mbit/s ingår i avgiften) Det finns även möjlighet att uppgradera/beställa tilläggstjänster ex IP-telefoni samt Bredbands-TV mot en extra kostnad.

Parkering

Under 2017 har kommunen införa nya parkeringsregler som innebär att det blir parkeringsavgifter och boendeparkering i området. Mer info finns på: http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/parkeringstillstand/Boendeparkering/

Renoveringar

Gjorda renoveringar:
1999 - Byte av tak
2002 - Fasaderna renoverades
2002 - Utsida av fönster målades
2003 - Spolning av stammar
2009 - Trapphusrenovering.
2010 - Renovering av samtliga fönster, där energi-/bullerglas sattes in.
2013 - Föreningen bygger ett bredbandsnät, fiber till fastighet, koppar till varje lägenhet.
2013/2014 - Stambyte och nya badrum i samtliga våtrum.
2015 - 2017 Underhåll av tak, fasader, portar och belysning.

Planerade renoveringar:
- Färdigställande av innergården.
- Översyn av hissar.

Ekonomi

Föreningen har i dagsläget inga planer på att förändra de nuvarande månadsavgifterna (kontrollerat med ordf. 2017-03-04)
- Den senaste höjningen gjordes 2017-01-01 med 2,5 %.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Kontaktperson

Botema

Telefon

08-32 74 60

Övrigt

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har ett styrelserum på Botvidsgatan 5, övernattningslägenhet på Manhemsgatan 4 med våningssäng, litet pentry och dusch som går att hyra samt en gemensam snickerilokal. Det finns möjlighet att hyra extra förråd / källarlokal med separat kö. Föreningen har en mycket fin och populär innergård med utemöbler, grillmöjligheter och lekplats, perfekt för den som vill ha en skön stund i solen. Det finns tillgång till tvättstuga med tre stora tvättmaskiner och bra torkmöjligheter (Lilla Aspuddsvägen 3). Cykelförråd samt barnvagsförråd (Bland annat på Hägerstensvägen 140 samt Manhemsgatan 4). Soprum med glas och pappersåtervinning finns i gårdshuset vid Lilla Aspuddsvägen.

Om området

Aspudden

Aspudden är en av de äldsta förorterna i Stockholm och karaktäriseras av en charmig småstadskänsla. Här finns mysiga caféer, livsmedelsbutiker, apotek, småbutiker samt restauranger. I Aspudden bor du nära natursköna grönområden och Mälaren. I närheten ligger vackra Vinterviken med kolonilotter och Vintervikens Trädgårdscafé som på sommaren har matservering och temakvällar. Här finns även företaget Winterviken som har café med uteservering på sommaren, festvåning och konferenser.

Nere vid Mälaren finns välbesökta platser för promenader, bad och fina klipphällar som kan avnjutas med solnedgång. På kort gångavstånd ligger även sjön Trekanten med badplats, på vintern plogas isen för skridskoåkning. I närområdet ligger Liljeholmens centrum med stor galleria med gott om utbud med affärer och restauranger. Goda kommunikationer och närhet till City.

För barnfamiljer finns den mycket populära Aspuddsparken med olika djur att titta på, minigolf och utmaningar i klätterställningarna m.m. På helgerna finns möjlighet till korvgrillning, ponnyridning och "Parkfiket" där man kan köpa bl.a. fika och korv. Under vintern är det livlig aktivitet i pulkabackarna och på sommaren fylls plaskdammen på för svalkande dopp för de små. Bredvid parken ligger Aspuddens IP som har fotbollsaktiviteter för barn från 5-års ålder och upp till A-trupp.

Kommunikation

I området finns två tunnelbanestationer - Aspudden och Örnsberg. Det tar ca 12-14 min in till T-centralen. Flertalet bussar trafikerar området.

Närservice

Kort gångavstånd till Telefonplan med Konstfack, SATS Sportclub, serviceutbud såsom apotek, livsmedelsaffär, restauranger (bl a den omskrivna restaurangen Landet), jourlivs m.m.

Parkering

Under 2017 har kommunen infört nya parkeringsregler som innebär att det blir parkeringsavgifter och boendeparkering i området. Mer info finns på: http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/parkeringstillstand/Boendeparkering/

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära Aspudden
160 m
Netto
280 m
Köpcentrum & Gallerior
Liljeholmstorgets Galleria - Citycon
1,4 km
Liljeholmstorget
1,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Stora Aspen Förskola
130 m
Gladan
130 m
Kollektivtrafik
Aspudden
160 m
Aspudden
200 m
Grundskolor
Aspuddens Skola
400 m
Pilgrimsskolan
440 m
Gymnasium
Elektrikergymnasiet
870 m
Internationella Engelska Skolan Liljeholmen
930 m
Universitet & Högskolor
Redell & Redell Legitimerade Psykologer HB
610 m
Konstfack
700 m
Banker
SEB
730 m
FOREX Bank
1,4 km
Golfbanor & Golfklubbar
Aspuddens Bangolf
280 m
Årsta Golf
3,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Aspuddens Idrottsplats
440 m
Puls & Träning Sweden AB
770 m
Simhallar & Utomhusbad
Trekanten
1 km
Oxhålsbadet Stora Essingen
2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Henrik Nyberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte