Vapengatan 11, vån 3

Bilder

  • Såld!

Vapengatan 11, vån 3 , Aspudden , Stockholm

Genomgående och ljus lägenhet med bra planlösning. Bostaden ligger på våning 3 i huset vilket ger fint ljus och begränsad insyn. Två sovrum båda med plats för dubbelsäng. Rymligt vardagsrum med gott om utrymme för både stort matbord och soffgrupp. Från vardagsrummet finns utgången till den möblerbara balkongen med soligt söderläge som bjuder på utsikt mot den lummiga innergården. Smakfullt nyrenoverat badrum från 2014 samt ytterligare en wc vid ett utav sovrummen. Charmigt och trivsamt originalkök, plats för matbord för ca 4 personer. I lägenheten finns det gott om förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober. Lägenheten har två ingångar, vilket ger möjlighet för den som eventuellt vill hyra ut ett rum.

Lugnt och attraktivt läge i Aspudden på återvändsgata. Förening med många faciliteter så som övernattningslägenhet, samlingslokal och hobbyrum med mera. På baksidan av huset finns gräsytor för umgänge samt gillplats och lekplats för de små.

Aspudden är ett populärt och lugnt område som har närhet till såväl grönområden och Mälaren som till city. På Vapengatan bor man centralt när t-bana och service. Välkommen till ett trivsamt boende för hela familjen!

70 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 794 kr inkl värme, VA och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
70 kvm
Våning:
3
Byggår:
1945
Driftskostnad:
811 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

70 kvm

Rumsbeskrivning

Lägenheten presenterar följande planlösning:

Hall
Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter vid entrén. Här finns plats för flera garderober alternativt en mindre arbetsplats. Platsbyggd garderob med rymligt överskåp. På golvet ligger parkett och väggarna är målade.

Kök
Trivsamt kök med gott om förvaring bakom originalluckor, lyxigt med svarta granitbänkskivor med en infälld diskho. Matplats för ca 4 personer. Köket kan byggas ut genom att ta bort de angränsade garderoberna. Den maskinella utrustningen består utav: gasspis med ugn i rostfritt, fläkt i rostfritt, kyl/frys, integrerad diskmaskin (45 cm). Målade väggar, på golvet ligger linoleumplattor i svart/vitt.

Sovrum 1
Utsikt mot den lugna återvändsgatan. Gott om utrymme för dubbelsäng. Tre fristående garderober och två platsbyggda garderober ger gott om utrymme för förvaring. Parkettgolv, målade väggar.

Badrum
Helkaklat badrum med klinkergolv som har golvvärme, badrummet är nyrenoverat 2014. Utrustat med badkar, wc, handfat, två badrumsskåp.

Vardagsrum
Stort vardagsrum med rikt ljusinsläpp, gott om utrymme för både soffgrupp om och matbord om så önskas. Väggarna är målade och på golvet ligger originalparkett. I vardagsrummet finns utgång till balkong i soligt söderläge. Från balkongen har ni en bra överblick över föreningens gröna innergård med sällskapsytor, grillplats samt lekplats. Balkongen har trätrall.

Sovrum 2
Bra disponerat och ostört läge med fönster mot gården. Plats för dubbelsäng. Utsikt mot baksidan av huset. Tre platsbyggda garderober. På golvet ligger parkett, väggarna är målade.

Mellan sovrum 2 och entréhallen finns en passage som kan nyttjas som ex arbetsplats alternativt entréhall för den som väljer att ha två ingångar. Parkettgolv och målade väggar. Här finns en separat wc.

Wc
Delvis målade väggar, klinkergolv. Ovanför handfatet sitter kakel. Wc och handfat.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 4, hiss finns ej

Avgift

3 794 kr inkl värme, VA och bredband

Andel i föreningen

0,89328%

Andel av årsavgiften

0,89328%

Reparationsfond

730 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1945 Ombyggnadsår 1995

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 januari 2010
Energiprestanda: 165 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

9 735 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 060 kr
Försäkring: 1 471 kr
Övrigt: 3 204 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Under posten "Övrigt" redovisas kostnaden för gas.

Övrigt

Möblerbar balkong med söderläge. Till bostaden finns ett vindsförråd och en matkällare. Säkerhetsdörr in till lägeheten.

Lägenheten är uppmätt till 70 m² 2015-03-27 enligt nuvarnade mätregler SS 21054:2009. I föreningens lägenhetsregister står det att bostadens lägenhetsyta är 68 m².

Förening

Namn

HSB:s Brf Rödstjärten i Stockholm

Om föreningen

HSB Brf Rödstjärten i Stockholm bildades 1943 bestående av 132 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 21 st lokaler (hyresrätt), utöver detta finns 29 parkeringsplatser med separat kösystem. Föreningens adresser ligger på Vapengatan 3-11, Hägerstensvägen 146-156 samt Manhemsgatan 5-9.

För den slutliga köparen behövs ett medlemskap tecknas i HSB Stockholm. Medlemsansökan kan göras via HSBs hemsida där man även kan läsa mer om medlemskapet. Länken får ni av mäklaren.

En överlåtelseavgift tas av föreningen på ca 1 113 kr (2,5 % av prisbasbeloppet som ligger på 44 500 kr för 2015). Ev. pantsättningsavgift tas ut av föreningen på ca 445 kr (1% av prisbasbeloppet) betalas av köparen.

Föreningen har en egen hemsida med bra information: www.hsb.se/stockholm/rodstjarten

Antal lägenheter

132

Antal lokaler i föreningen

21

TV och Bredband

Bredband: Föreningen har avtal med Bredbandsbolaget. Bredband ingår i den redovisade avgiften med inräknad kostnad på 125 kr/mån.

Kabel-TV: för kabel-TV tecknas separat avtal med ComHem.

Parkering

Föreningen har ca 29 parkeringsplatser - separat kösystem. I övrigt är det kostnadsfri datumparkering på områdets gator.

Renoveringar

Genomförda renoveringar i föreningen:

1995 Byte av el-, vatten- och avloppstammar.
2009 Underhåll av fasaderna på huset på Vapengatan, Hägerstensvägen och Manhemsgatan.
2010 Samtliga tak med underlag byttes.
2013 Renovering fasad Hägerstensvägen 154-156.
2013 Nya sopskåp med rullkärl samt installerat kärl för matavfall.

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja

Övrigt

Föreningens medlemmar har tillgång till övernattningslägenhet, som ligger på Manhemsgatan 7, kan hyras för ca 200 kr/dygn kan bokas max 7 dagar per tillfälle. Samlingslokalen ligger på Manhemsgatan 7 med plats för ca 40 personer. Hobbyrummet, Hägerstensvägen 150, är utrustat med en arbets- och hyvelbänk utrymmet och kan användas för bla målningsarbeten, slipning m.m. På den gemensamma gården finns två uteplatser och en sandlåda. Föreningen har fyra tvättstugor - en på Manhemsgatan 7, en på Hägerstensvägen 152 samt två på Vapengatan 11. Cykelrum finns i källaren på Vapengatan 3, Manhemsgatan 5 samt Hägerstensvägen 146 och 152.

Om området

Aspudden

Aspudden är en av de äldsta förorterna i Stockholm och karaktäriseras av en charmig småstadskänsla. Här finns mysiga caféer, livsmedelsbutiker, apotek, småbutiker samt restauranger. I Aspudden bor du nära natursköna grönområden och Mälaren. I närheten ligger vackra Vinterviken med kolonilotter och Vintervikens Trädgårdscafé som på sommaren har matservering och temakvällar. Här finns även företaget Winterviken som har café med uteservering på sommaren, festvåning och konferenser.

Nere vid Mälaren finns välbesökta platser för promenader, bad och fina klipphällar som kan avnjutas med solnedgång. På kort gångavstånd ligger även sjön Trekanten med badplats, på vintern plogas isen för skridskoåkning. I närområdet ligger Liljeholmens centrum med stor galleria med gott om utbud med affärer och restauranger. Goda kommunikationer och närhet till City.

För barnfamiljer finns den mycket populära Aspuddsparken med olika djur att titta på, minigolf och utmaningar i klätterställningarna m.m. På helgerna finns möjlighet till korvgrillning, ponnyridning och "Parkfiket" där man kan köpa bl.a. fika och korv. Under vintern är det livlig aktivitet i pulkabackarna och på sommaren fylls plaskdammen på för svalkande dopp för de små. Bredvid parken ligger Aspuddens IP som har fotbollsaktiviteter för barn från 5-års ålder och upp till A-trupp.

Kommunikation

I området finns två tunnelbanestationer - Aspudden och Örnsberg. Det tar ca 12-14 min in till T-centralen. Flertalet bussar trafikerar området.

Närservice

Kort gångavstånd till Telefonplan med Konstfack, SATS Sportclub, serviceutbud såsom apotek, livsmedelsaffär, restauranger (bl a den omskrivna restaurangen Landet), jourlivs m.m.

Parkering

Under 2017 har kommunen infört nya parkeringsregler som innebär att det blir parkeringsavgifter och boendeparkering i området. Mer info finns på: http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/parkeringstillstand/Boendeparkering/

I närheten

Livsmedelsbutiker
Netto
120 m
Strandgruppen AB
280 m
Köpcentrum & Gallerior
Liljeholmstorgets Galleria - Citycon
1,6 km
Liljeholmstorget
1,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Måsen
180 m
Måsens Förskola
180 m
Kollektivtrafik
Fågeltorget
130 m
Erik Segersälls väg
240 m
Grundskolor
Aspuddens Skola
410 m
Pilgrimsskolan
610 m
Gymnasium
Elektrikergymnasiet
960 m
Internationella Engelska Skolan Liljeholmen
1000 m
Universitet & Högskolor
Konstfack
680 m
Redell & Redell Legitimerade Psykologer HB
770 m
Banker
SEB
740 m
FOREX Bank
1,6 km
Golfbanor & Golfklubbar
Aspuddens Bangolf
170 m
Rl Bygginspektion Stockholm AB
1,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Aspuddens Idrottsplats
300 m
Puls & Träning Sweden AB
750 m
Simhallar & Utomhusbad
Trekanten
1,1 km
Solviksbadet Mälaren
1,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jennie Göthlin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte