Manhemsgatan 13, 4 tr

Bilder

  • Såld!
  • Kök
  • Vardagsrum
  • Matrum/kök
  • Orginalkök
  • Sovrum

Manhemsgatan 13, 4 tr , Aspudden , Stockholm

Fantastiskt fin funkislägenhet högst upp med balkong och sydvästläge! Vackra detaljer som marmornischer, hög takhöjd, orginalskåp samt genomgående planlösning med härligt ljusflöde. Möjlig trea med matrummet som sovrum. Lugn innergårdsläge i centrala Aspudden, med närhet till såväl t-bana, affärer samt Vinterviken. Ett drömboende att trivas i!

56 kvm, 2,5 rok

Månadsavgift:
3 040 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
56 kvm
Våning:
4
Lägenhetsnummer:
14
Byggår:
1946

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2,5 rum

Boarea

56 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till ett attraktivt boende i centrala Aspudden, med lugnt sydvästläge in mot gården. Vardagsrum med hög mysfaktor, stort kök med separerat matrum. Fastighet anno 1946 med fina detaljer kvar som vackra marmornischer, orginaldörrar samt luftig takhöjd. Möjlig 3:a med matrummet som möljiggör ett mindre sovrum för den som har det behovet. Runt hörnet finns torget med t-bana, matbutiker, caféér och restauranger.

Lägenheten presenterar följande planlösning:

Hall
Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter direkt vid dörren. Vitmålade väggar och laminatgolv. Här finns en platsbyggd klädkammare med stort överskåp.

Vardagsrum
Lättmöblerat vardagsrum med utgång till balkong i soligt sydvästläge. Det stora fönsterpartiet ger fint ljusinsläpp och härifrån har man utsikt över den gemensamma innergården. Väggarna är målade, på golvet ligger orginalparketten.

Balkong
Den möblerbara balkongen ligger högst upp och bjuder på sol från mitt på dagen till kvällen, markis samt tak.

Sovrum
Rymligt sovrum mot lugna innergården. Gott om utrymme för dubbelsäng. Bra förvaringsmöjligheter i två stora platsbyggda garderober med överskåp. Målade väggar och vackert orginalträgolv.

Kök
Bra planerat kök med gott om förvaring bakom charmiga orginalköksluckor. Ovanför träbänkskivorna vid diskbänken sitter vitt kakel. Köket är utrustat med gasspis med elugn och kyl/frys. Vitmålade väggar i köksdelen samt vacker fondtapet vid matplatsen. Här ligger ligger schackrutigt lenoleumgolv. Köket har en öppen planlösning mot matrum men kan delas av och göras till ett mindre sovrum.

Matrum
Gott om plats för stort matbord. Idag används rummet som matrum. För den som önskar går det att bygga om rummet till ett sovrum med egen ingång från hallen. Parkettgolv, en tapetserad fondvägg resterande väggar är målade.

Badrum
Helkaklat badrum med klinkergolv. Badrummet är utrustat med dusch, en duschvägg i glas, tvättmaskin, wc, handdukstork, handfat och badrumsskåp.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 4, hiss finns ej

Avgift

3 040 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1946 oå 1993

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 december 2009
Energiprestanda: 144 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Till bostaden finns ett mindre källarförråd och ett stort vindsförråd.

Förening

Namn

HSB Brf Entitan i Stockholm

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Entitan i Stockholm bildades 1943-06-10 och registrerades 1943-06-16. Föreningen äger och förvaltar fastigheterna med adresser på Blommensbergsvägen 147-159, Manhemsgatan 11-15 och Hövdingagatan 1-7 A, Vapengatan 4-18 och Vapengatan 20-26. Av föreningens 235 bostadslägenheter upplåts samtliga med bostadsrätt. Cirka 30 mindre källarlokaler samt ett antal vindsförråd upplåtes med hyresrätt.

För den slutliga köparen behövs ett medlemskap tecknas i HSB Stockholm. Medlemsansökan kan göras via HSBs hemsida där man även kan läsa mer om medlemskapet. Länken får ni av mäklaren.

En överlåtelseavgift tas ut från föreningen på ca 1 120 kr (2,5 % av prisbasbeloppet som ligger 44 800 kr för 2017). Ev. pantsättningsavgift tas ut av föreningen på ca 448 kr (1% av prisbasbeloppet) betalas av köparen.

Se föreningen hemsida för mer information: www.hsb.se/stockholm/entitan

Antal lägenheter

235

TV och Bredband

Ansluten till kabel-TV nätet via ComHem. Se leverantörens hemsida för info. Basutbud ingår i avgiften. Enskilda medlemmar kan utöver grundutbudet avtala om fler kanaler genom att kontakta Com hem. Även andra kanaldistributörer som t.ex. boxer, bredbandsbolaget kan tillhandahålla fler kanaler.

Internetanslutning: Entitans fastigheter är sedan våren 2017 utrustade med fiber från IP-Only och sedan en längre tid tillbaka Com Hem (via kabel-tv uttaget). IP-Onlys dosa sitter i hallen. Com Hems uttag är det mellersta uttaget i TV-uttaget. Föreningen har inget avtal som ger varje medlem direkt åtkomst till internet. Medlemmarna får själva kontakta någon leverantör för separat avtal.

Renoveringar

Exempel på större renoveringar som genomförts (uppgifter från årsredovisningen) :

1993 Renovering av elsystemet. Bredband och kabel TV indraget.
2001 Byttes tappvatten- och avloppstammar.
2001 Renovering av samtliga badrum.
2001 Fjärrvärme installerades.
2005 Radiatorer justerade och termostater.
2006 Renoverades balkongerna.
2006 Inpasseringssystem till portarna installerades.
2009-2011 Renovering av trapphusen.
2011 Iordningställande av motionsrum.
2012 Byte av ingångsportar i trapphusen.
2013 Renovering av delar av fasader. Renovering av gemensam gård/park. Renovering av plåtdelar av tak ex stuprör. Stamspolning av samtliga lägenheter.

Föreningen har under 2017 påbörjat fasad-, balkong- och fönsterrenovering samt målningsarbete som kommer att fortlöpa under 2018/2019 för samtliga byggnader i föreningen. Föreningen kommer eventuellt att tilläggsisolera vindarna.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Övrigt

I föreningen finns det gym, pingisrum, cykelförråd/barnvagnsrum, fritidslokal, vävstuga, hobbyrum, bytesrum och tvättstugor med torkrum. I varje bostadsbyggnad finns tvättstuga. Tvättmaskin för mattor finns på Vapengatan 12 och på Blommensbergsvägen 157.

De två övernattningsutrymmena: Det är en större som kallas Fritidslokalen LGH 2320 och en mindre, kallad Gästlägenheten LGH 2321. Båda ligger i källarplanet under Hövdingagatan och båda nås genom ingången Manhemsgatan 15. Hyra för Fritidslokalen: 250 kr/dygn (12.00-12.00). Hyra för Gästlägenheten: 150 kr/dygn (12.00-12.00)

Om området

Aspudden

Aspudden är en av de äldsta förorterna i Stockholm och karaktäriseras av en charmig småstadskänsla. Här finns mysiga caféer, livsmedelsbutiker, apotek, småbutiker samt restauranger. I Aspudden bor du nära natursköna grönområden och Mälaren. I närheten ligger vackra Vinterviken med kolonilotter och Vintervikens Trädgårdscafé som på sommaren har matservering och temakvällar. Här finns även företaget Winterviken som har café med uteservering på sommaren, festvåning och konferenser.

Nere vid Mälaren finns välbesökta platser för promenader, bad och fina klipphällar som kan avnjutas med solnedgång. På kort gångavstånd ligger även sjön Trekanten med badplats, på vintern plogas isen för skridskoåkning. I närområdet ligger Liljeholmens centrum med stor galleria med gott om utbud med affärer och restauranger. Goda kommunikationer och närhet till City.

För barnfamiljer finns den mycket populära Aspuddsparken med olika djur att titta på, minigolf och utmaningar i klätterställningarna m.m. På helgerna finns möjlighet till korvgrillning, ponnyridning och "Parkfiket" där man kan köpa bl.a. fika och korv. Under vintern är det livlig aktivitet i pulkabackarna och på sommaren fylls plaskdammen på för svalkande dopp för de små. Bredvid parken ligger Aspuddens IP som har fotbollsaktiviteter för barn från 5-års ålder och upp till A-trupp.

Kommunikation

I området finns två tunnelbanestationer - Aspudden och Örnsberg. Det tar ca 12-14 min in till T-centralen. Flertalet bussar trafikerar området.

Närservice

Kort gångavstånd till Telefonplan med Konstfack, SATS Sportclub, serviceutbud såsom apotek, livsmedelsaffär, restauranger (bl a den omskrivna restaurangen Landet), jourlivs m.m.

Parkering

Under 2017 har kommunen infört nya parkeringsregler som innebär att det blir parkeringsavgifter och boendeparkering i området. Mer info finns på: http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/parkeringstillstand/Boendeparkering/

I närheten

Livsmedelsbutiker
Strandgruppen AB
160 m
ICA Nära Aspudden
220 m
Köpcentrum & Gallerior
Liljeholmstorgets Galleria - Citycon
1,4 km
Liljeholmstorget
1,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Gladan
170 m
Grågåsen Förskola
180 m
Kollektivtrafik
Arriva Östgötapendeln AB
1,9 km
Snc-Lavalin Rail & Transit AB
2,6 km
Grundskolor
Aspuddens Skolas Fritidshem
320 m
Pilgrimsskolans Fritidshem
520 m
Gymnasium
Kung Saga gymnasium
820 m
Stockholms El-Utbildning AB
970 m
Universitet & Högskolor
Konstfack
760 m
Teknikhögskolan
1,7 km
Banker
SEB
800 m
FOREX Bank
1,4 km
Golfbanor & Golfklubbar
Årsta Golf
3,2 km
Bredängs Minigolf
4,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Puls & Träning Sweden AB
830 m
Stockholms Innebandy Center
960 m
Simhallar & Utomhusbad
Oxhålsbadet Stora Essingen
1,9 km
Bad Simhall Liljeholmsbadet
2,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Pernilla Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte