Hägerstensvägen 164

Bilder

  • Såld!
  • Fint kök
  • Kök
  • Rymligt vardagsrum

Hägerstensvägen 164 , Aspudden , Stockholm

Inbjudande och ljus bostad i gott skick! Lägenheten ligger med begränsad insyn samt sol från förmiddag till kväll som med fördel avnjuts på balkongen. Bostaden har en genomgående planlösning med fönster i två vädersträck. Köket är smakfullt renoverat med utrymme för matbord vid fönstret. Sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Praktisk klädkammare. Helkaklat badrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare. Aspudden är ett populärt, lugnt och trivsamt område, som har närhet till såväl grönområden och Mälaren som till city. Goda kommunikationer med t-bana och bussar.

Förening med många faciliteter bland annat samlings-/festlokal, övernattningslägenhet, gym- och pingisrum m.m. Nere på torget runt husknuten ligger trivsamma Café de Sol där det även finns en matbutik. På baksidan av huset finns stora gräsytor för rekreation samt lekplats för de små. Gården är delvis inhägnad och erbjuder gemensamma grill- och uteplatser.

54,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 219 kr inkl värme, VA, kabel-tv (basutbud) & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
54,5 kvm
Våning:
4
Byggår:
1949
Driftskostnad:
400 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

54,5 kvm

Rumsbeskrivning

Lägenheten presenterar följande planlösning:

Hall
Central välkomnande hall med ljusa väggar och parkettgolv. Vid entrédörren ligger det mosaikplattor på golvet. I anslutning till hallen finns en klädkammare för förvaring.

Vardagsrum
Rymligt och ljust vardagsrum med ljusa väggar samt en vägg där tegelstenar är framtagna, på golvet ligger parkettgolv. Från vardagsrummet finns en utgång till den möblerbara balkongen i soligt söderläge som bjuder på sol från förmiddag till kväll.

Sovrum
Sovrummet ligger med ostört läge mot baksidan av huset med utsikt mot föreningens lummiga innergård. Gott om plats för dubbelsäng samt garderob för förvaring med tillhörande skrivbord. Ljusa väggar och parkettgolv.

Kök
Fint renoverat kök med gott om förvaring bakom vita skåpluckor, ovanför arbetsytorna i massiv ek sitter vitt kakel. I köksutrustningen ingår: hällspis och ugn, kyl/frys, diskmaskin och spisfläkt. Matplats för ca 4-6 personer vid fönster mot innergård. Målade väggar, klinkergolv med golvvärme.

Badrum
Fräscht badrum som renoverades vid stambytet 2002. Helkaklat med vitt kakel på väggarna och grått klinker på golvet med golvvärme. Badrummet är utrustat med dusch, tvättmaskin, torktumlare, WC, handfat, badrumsskåp, spegel och handdukstork.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 4, hiss finns ej

Avgift

3 219 kr inkl värme, VA, kabel-tv (basutbud) & bredband

Andel i föreningen

0,83163%

Andel av årsavgiften

0,83163%

Reparationsfond

288 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1949 Oå 2002

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 januari 2009
Energiprestanda: 160 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

4 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Ang kostnad el: föreningen har sk enhetsmätning av el. Föreningen fakturerar varje månad bostadsrättsinnehavaren den egna faktiska förbrukningen.

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett matkällarförråd.

Förening

Namn

HSB:s Brf Taltrasten i Stockholm

Om föreningen

Föreningen har 104 lägenheter varav 103 upplåts med bostadsrätt och en hyrs ut som tandläkarmottagning. Föreningen hyr även ut 20 lokaler. Föreningen bildades 1943 och registrerades 1956. Föreningen har adresser på Hägerstensvägen, Fågeltorget, Blommensbergsvägen och Vapengatan. Fastigheten är i gott skick och föreningen lät renovera den under 2002-2003, då man bla utförde stambyte samt installerade fjärrvärme.

Bredband, IP-telefoni och kabel-tv med basutbud ingår i avgiften via Bredbandsbolaget (kabel-tv via ComHem). Eventuell samtalskostnad tillkommer och betalas av respektive bostadsrättsinnehavare. För att kunna utnyttja telefonitjänsten behövs en telefonidosa från Bredbandsbolaget.

Angående kostnad för el: föreningen har sk enhetsmätning med gruppanslutning av el. Föreningen fakturerar varje månad bostadsrättsinnehavaren den egna faktiska förbrukningen.

Utöver gemensamma utrymmen som cykelförråd, barnvagnsförråd och tvättstugor finns det även:
- En samlingslokal med kyl/frys, micro, kaffebryggare, gasspis, porslin för ca 30 personer samt bord och stolar. Lokalen nyttjas kostnadsfritt av föreningens medlemmar.
- En övernattningslägenhet som kan hyras av medlemmarna. Den är utrustad med fyra bäddar, två i våningssäng samt en bäddsoffa, dusch, WC och pentry.
- Ett gym och motionsrum uppdelat i två rum (byggt 2011), kostnadsfritt för medlemmarna.
- Ett pingisrum.
- Ett hobbyrum med möjlighet att slipa, måla och bygga.
Samtliga utrymmen ovan utom hobbyrummet finns i huset på Vapengatan och nås genom källaren.

På gården finns en lekplats med gungor, rutschkana m.m. På gården finns även sällskapsytor och grillplats.

En överlåtelseavgift tas ut av bostadsrättshavaren från föreningen på ca 1 110 kr (2,5 % av prisbasbeloppet som ligger 44 400 kr för 2014). Ev. pantsättningsavgift tas ut av föreningen på ca 444 kr (1% av prisbasbeloppet) betalas av köparen.

För den slutliga köparen behövs ett medlemskap tecknas i HSB Stockholm. Medlemsansökan kan göras via HSBs hemsida där man även kan läsa mer om medlemskapet. Länken får den slutliga köpare av mäklaren.

Föreningen har en egen hemsida med bra information: http://www.taltrasten.se/

Antal lägenheter

104

Antal hyresrätter

1

Antal lokaler i föreningen

20

TV och Bredband

Bredband, IP-telefoni och kabel-tv med basutbud ingår i avgiften via Bredbandsbolaget (kabel-tv via ComHem). Eventuell samtalskostnad tillkommer och betalas av respektive bostadsrättsinnehavare. För att kunna utnyttja telefonitjänsten behövs en telefonidosa från Bredbandsbolaget.

Renoveringar

Under 2002-2003 lät föreningen utföra bla stambyte samt installerade fjärrvärme.
Fasad, fönster och markarbeten kommer pågå under 2016 och förväntas vara klart våren 2017. Se bifogad fil under dokument för mer information.

Avgifterna kan eventuellt komma att höjas under 2016.

Kontaktperson

HSB Stockholm

Telefon

08-785 30 00

Övrigt

Utöver gemensamma utrymmen som cykelförråd, barnvagnsförråd och tvättstugor finns det även:
- En samlingslokal med kyl/frys, micro, kaffebryggare, spis, diskmaskin, porslin för ca 30 personer samt bord och stolar. Lokalen nyttjas kostnadsfritt av föreningens medlemmar.
- Övernattningslägenhet som kan hyras av medlemmarna. Den är utrustad med fyra bäddar, två i våningssäng samt en bäddsoffa, dusch, WC och pentry.
- Gym och motionsrum uppdelat i två rum (byggt 2011), kostnadsfritt för medlemmarna.
- Pingisrum.
- Hobbyrum med möjlighet att slipa, måla och bygga.
Samtliga utrymmen ovan utom hobbyrummet finns i huset på Vapengatan och nås genom källaren.

På gården finns en lekplats med gungor, rutschkana m.m. Det finns även sällskapsytor och grillplats.

Om området

Aspudden

Aspudden är en av de äldsta förorterna i Stockholm och karaktäriseras av en charmig småstadskänsla. Här finns mysiga caféer, livsmedelsbutiker, apotek, småbutiker samt restauranger. I Aspudden bor du nära natursköna grönområden och Mälaren. I närheten ligger vackra Vinterviken med kolonilotter och Vintervikens Trädgårdscafé som på sommaren har matservering och temakvällar. Här finns även företaget Winterviken som har café med uteservering på sommaren, festvåning och konferenser.

Nere vid Mälaren finns välbesökta platser för promenader, bad och fina klipphällar som kan avnjutas med solnedgång. På kort gångavstånd ligger även sjön Trekanten med badplats, på vintern plogas isen för skridskoåkning. I närområdet ligger Liljeholmens centrum med stor galleria med gott om utbud med affärer och restauranger. Goda kommunikationer och närhet till City.

För barnfamiljer finns den mycket populära Aspuddsparken med olika djur att titta på, minigolf och utmaningar i klätterställningarna m.m. På helgerna finns möjlighet till korvgrillning, ponnyridning och "Parkfiket" där man kan köpa bl.a. fika och korv. Under vintern är det livlig aktivitet i pulkabackarna och på sommaren fylls plaskdammen på för svalkande dopp för de små. Bredvid parken ligger Aspuddens IP som har fotbollsaktiviteter för barn från 5-års ålder och upp till A-trupp.

Kommunikation

I området finns två tunnelbanestationer - Aspudden och Örnsberg. Det tar ca 12-14 min in till T-centralen. Flertalet bussar trafikerar området.

Närservice

Kort gångavstånd till Telefonplan med Konstfack, SATS Sportclub, serviceutbud såsom apotek, livsmedelsaffär, restauranger (bl a den omskrivna restaurangen Landet), jourlivs m.m.

Parkering

Kostnadsfri datumparkering på områdets gator.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Netto
10 m
Coop Konsum
240 m
Köpcentrum & Gallerior
Liljeholmstorgets Galleria - Citycon
1,7 km
Liljeholmstorget
1,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Måsen
160 m
Måsens Förskola
160 m
Kollektivtrafik
Fågeltorget
70 m
Örnsberg
260 m
Grundskolor
Aspuddens Skola
500 m
den Pedagogiska Designbyrån Stockholm Ek. För.
630 m
Gymnasium
Elektrikergymnasiet
940 m
Internationella Engelska Skolan Liljeholmen
990 m
Universitet & Högskolor
Stockholm Kbt Kompaniet
40 m
Konstfack
630 m
Banker
SEB
720 m
FOREX Bank
1,7 km
Golfbanor & Golfklubbar
Aspuddens Bangolf
220 m
Årsta Golf
3,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Aspuddens Idrottsplats
280 m
Västberga Idrottsplats
1 km
Simhallar & Utomhusbad
Trekanten
1,3 km
Västertorpshallen Sim- & Idrottshall
1,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jennie Göthlin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte