Alriksgatan 1E

Bilder

  • Såld!

Alriksgatan 1E , Höganäs , Uppsala

Enrumslägenhet om 42 m2 i fint renoverat skick med sovalkov och ett rymligt kök samt en balkong i ett högt och soligt läge. Här bor man i populära Höganäs med ett ypperligt pendlarläge men störs inte av trafikljud eller insyn från grannar.

Välkommen på visning!

42 kvm, 1,5 rok

Månadsavgift:
2 187 kr inkl värme, vatten, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
42 kvm
Våning:
4
Byggår:
1956
Driftskostnad:
167 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1,5 rum

Boarea

42 kvm

Rumsbeskrivning

Rymlig välkomnande hall med vita väggar och ett fint ekparkettgolv. Här finns två inbyggda garderober.

Snyggt och ljust kök med en lantlig känsla (renoverat 2012). Här finns rejäla arbetsytor i form av en massiv ekskiva och gott om förvaringsmöjligheter bakom vita luckor. Utrustningen består av en inbyggd diskmaskin, en ugn i vitt utförande, spishäll, spisfläkt, inbyggd mikrovågsugn, kyl/frys och en stor porslinsho. Här finns gott om plats för ett matbord. Väggarna är vita och på golvet ekparkettgolv.

Smart planerat sällskapsrum med sovalkov. På golvet ligger en fin parkett och väggarna är vita. Från rummet når man lägenhetens balkong. Vid sovalkoven finns en inbyggd garderob.

Trevlig balkong i ett högt och soligt sydostläge där man kan skymta domkyrkotornen. Balkongen vetter mot föreningens lugna innergård. Här finns plats för mindre möblemang.

Kaklat badrum med vita väggar och ljusgrått klinkergolv. Badrummet är utrustat med badkar, handfat, spegelskåp och wc.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 4, hiss finns ej

Avgift

2 187 kr inkl värme, vatten, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

2 010 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 976 kr
Försäkring: 1 034 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,56641%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1956

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 februari 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 123 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Kvarngärdet 29:5

Övriga byggnader

Information om samlingslokalen:

Samlingslokalen på Torkelsgatan 34 är tillgänglig för alla medlemmar att boka för egna tillställningar, middagar mm. Lokalen är utrustad med kök, diskmaskin, porslin, bord och stolar mm. För att boka lokalen och få tillgång till nyckel tar ni kontakt med ordföranden. (http://www.uppsala.hsb.se/38domar/)

Övrigt

Till lägenheten hör två källarförråd och ett matkällarförråd.

Balkong på husets baksida som ligger mot lugn innergård utan genomfartstrafik. Då lägenheten är belägen på våning 4/4 ligger balkongen högt och fritt med en utsikt där domkyrkotornen skymtar.

Förening

Namn

HSB Brf 38 Domar

Om föreningen

Föreningen HSB Brf 38 Domar består av 135 lägenheter med adresser S:t Olofsgatan 43 A-E, Torkelsgatan 34 A-B och Alriksgatan 1 A-E. Byggnadsår 1956. I föreningen finns 24 st lägenheter om 1 rok, 83 st om 2 rok och 28 st om 3 rok. Uppgifterna i objektsbeskrivningen är inhämtade från föreningens hemsida: www.hsb.se/uppsala/brf/domar

EKONOMI
Föreningen har god ekonomi. Vid överlåtelse debiteras köparen en överlåtelseavgift på 1110 kr och en pantsättningsavgift på 444 kr. Upplands Boservice sköter både ekonomisk och teknisk förvaltning. Det finns ingen förändring av avgiften planerad i dagsläget.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tre tvättstugor (en i varje hus), samlingslokal (utrustad med pentry, porslin, bord, stolar, bäddsoffa m.m.), övernattningslägenhet (med fyra bäddar), rejäla utrymmen för cykel- och barnvagnsförvaring och tre st hobbyrum. På föreningens gård finns trädgårdsmöbler, grillplats och lekplats.

ÄGARFÖRHÅLLANDE
Föreningen godkänner delat ägande men den som ska bo i lägenheten ska äga minst 50 %. Juridisk person tillåts ej som medlem. Då bostadsrättsföreningen är en HSB-förening krävs även medlemskap i HSB Uppsala (medlemsavgift på 500 kr deponeras i samband med köpet).

ANDRAHANDSUTHYRNING
Föreningen medger uthyrning i andra hand enligt gällande regler i bostadsrättslagen. Uthyrning medges ett år i taget och måste godkännas av styrelsen, en avgift tas ut för detta.

Organisationsform

Bostadsrätt

TV och Bredband

Kabel-TV levereras från ComHem, basutbud ingår i månadsavgiften. Bredband (100/100 mbit) och fast avgift för IP telefoni ingår i månadsavgiften (samtalsavgift tillkommer) och levereras från Bredbandsbolaget. TV kan även levereras via Bredbandsbolaget.

Parkering

Föreningen har 29 p-platser med elplint för motorvärmare, 8 p-platser utan el-plint samt 23 garageplatser. Lång kö till garageplatser men kortare till p-platser.

Renoveringar

1956 Byggnadsår
1996 Vatten- och avloppsstammar byttes.
2003-2004 Balkongerna renoverades.
2005-2006 Taket renoverades.
2009 Elstammar byttes och det drogs in bredband via fiber. Elektroniskt inpasseringssystem (s.k. taggar). Plattläggning av parkering.
2010 Tvättstugorna renoverades. Spolning av stammar. Vindarna tilläggsisolerades.
2011 Termostater byttes och justerades.
2012 Installation av värmestyrsystem (eGain).
2013 Fönsterbyte.
2015 Byte till säkerhetsdörrar och postfack

Övrigt

Elavtal finns centralt via föreningen. Varje medlem debiteras för sin förbrukning på samma avi som månadsavgiften. Enskilda elavtal behövs inte och är inte heller möjliga att teckna.

I föreningen finns ett separat tecknad bostadsrättstillägg som gäller för föreningens samtliga medlemmar. Detta innebär att du som medlem inte behöver ha något bostadsrättstillägg i din hemförsäkring utan du är täckt av det tillägg som finns tecknat av föreningen.

Extra förråd finns att hyra, separat kö.

Om området

Höganäs

Höganäs är ett område beläget mellan Fålhagen och Råbyleden. Området är mixat med bostäder, butiker, restauranger och tjänsteföretag. I området finns också Höganäsparken som nyligen genomgått en upprustning med bl.a. nya planteringar och en ny lekplats. Centrum når du efter 5-10 min promenad.

Kommunikation

Utmärkt läge, både för pendlaren och den som vill bo centralt, med direkt närhet till city och resecentrum med tåg- och bussförbindelser. Ett flertal stadsbussar passerar genom området.

Närservice

I Höganäs kan du äta gott på flertalet restauranger och sporta på något av de gym som ligger i området. Du har även närheten till små butiker där du kan handla allt från livsmedel till antikviteter och blommor. På Vaksala Torg har man även Uppsala Konsert och Kongress som är kulturens centrum i Uppsala. Närhet till Kvarnens köpcentrum med ICA Torgkassen, Systembolaget, Apoteket, samt restauranger och mindre butiker. Kvarntorget har precis genomgått en omvandling. Här finns nybyggda lägenheter i två st elvavåningshus och i bottenplan finns gym, butiker, caféer och restauranger.

Parkering

Parkeringsplatserna på gatumark inom området kan användas av både boende och besökare, men de boende gynnas både i fråga om tidsbegränsning och avgifter. På platser där parkering får ske i begränsad tid kan boende parkera under längre tid och till lägre avgift.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Rafik Livs
120 m
ICA Supermarket Torgkassen
400 m
Köpcentrum & Gallerior
Galleria Dragarbrunn
770 m
S:t Per Gallerian
850 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Kvarngärdesskolans Öppet Hus Förskola Fritidshem
180 m
Höganäs Förskola
200 m
Grundskolor
Kvarngärdesskolan Skola Särskola
490 m
Vaksalaskolan
500 m
Gymnasium
Labanskolan Frisärskola AB
830 m
Gymnasieintagningen
920 m
Universitet & Högskolor
Stiftelsen Fjellstedtska Skolan
980 m
SV Uppsala Län
1 km
Banker
Nordea Bank AB
460 m
Handelsbanken Uppsala City
800 m
Golfbanor & Golfklubbar
Uppsala Bangolfklubb
2,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Gränby Ishall
410 m
Actic Centralbadet
940 m
Simhallar & Utomhusbad
Actic Centralbadet
940 m
Linnéashopen
1,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Josef Boulaich för mer information!

Josef Boulaich

Josef Boulaich

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-00 199 60

josef.boulaich@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte