Berghamnsbrinken 24

Bilder

  • Vinterbild
  • Välkommen till Berghamnsbrinken 24!
  • Stor och härlig trädgård mot söder!
  • Insynsskyddad uteplats för sol och grillning
  • Vacker entré och trädgård som går i husets anda

Berghamnsbrinken 24 , Hässelby Södra Villastad , Stockholm

Denna vackra villa i 20-talsklassicism, stilen som även kallades "Swedish Grace" och byggdes med herrgården som förebild, är nu till salu! I området går villan under benämningen "konstnärsvillan" från den tid då huset uppfördes och konstnären Siri Derkert periodvis bodde här. Med smakfull hand har huset sedan dess renoverats och är idag modernt medan känslan av det gamla ändå lever kvar. Med det strandnära läget är det nära till badplatsen, och den genomgående Mälarvyn matchar husets anda väl.

Den underbara atmosfären möter dig redan i entrén med tidsenlig bröstpanel och fortsätter med plankgolv, stuckatur samt många charmiga detaljer.

Likväl som du njuter av dopp i Mälaren på sommaren kan du här vintertid koppla av vid en värmande brasa i 1800-tals kakelugnen. I den generösa salen ryms det stora sällskapet, här bjuder du med glädje in familj och vänner till jul- och sommarkalas.

Detta är hemmet där du vaknar med "skärgårdskänsla", dricker frukostkaffet på balkongen, avnjuter middagen på den ca 35 kvm stora soldäckade altanen mot söder och hänförs av solnedgången som speglas i rosa mot Mälarens vatten!

203,6 kvm, 9 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
203,6 kvm
Biarea:
20,7 kvm
Tomtarea:
787 kvm
Byggår:
1921
Driftskostnad:
4 528 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

9 rum varav 5 - 7 sovrum

Boarea

203,6 kvm

Biarea

20,7 kvm

Rumsbeskrivning

-ENTRÉPLAN-

ENTRÉ
En inbjudande entré med vitmålade väggar och tidsenlig bröstpanel med speglar i grått, samt ett vackert stengolv med värmeslingor för kalla fötter och blöta skor. Kapputrymme med platsbyggd hatthylla som går i samma vita och grå färger som väggarna. Fönster bredvid ytterdörren ger ett fint ljusflöde.

HALL
Hallen har ett rustikt plankgolv och vitmålade väggar delvis klädda i panel. Från hallen tar du dig till köket eller sällskapssalen och här finns även husets charmiga trappa som tar dig till husets alla plan.

KÖK
Väl tilltaget med lantlig känsla och en stor portion hemtrevnad. Vita köksluckor med en vitrindel som lämpar sig väl till finporslinet. Skålhandtag, dubbel porslinsho och oljade träbänkskivor samt vitt franskt kakel med diskret mönster. Rustikt plankgolv, vitmålade väggar och inbyggda spotlights i taket. Den vitmålade murstocken ger fin karaktär och skvallrar om husets historia. Delvis öppen planlösning mot matplats i sällskapssalen. All den maskinella utrustningen är från 2011 då köket renoverades och består av en induktionshäll, köksfläkt, integrerad diskmaskin samt inbyggd ugn och micro i högskåp.

SÄLLSKAPSSAL
Magnifik och pampig sällskapssal med plats för de stora bjudningarna. I taket finns vackra handgjorda stuckaturer, golvet är ett rustikt plankgolv och väggarna är klädda med vit tidstrogen bröstpanel och mönstrade tapeter. I ena änden finns en hänförande kakelugn från Rörstrand tillverkad år 1880. Kakelugnen som tidigare har stått på Midsommarkransens herrgård sattes in 2011 när huset genomgick en grundläggande renovering. Från sällskapssalen tar man sig ut på husets stora soldäckade altan i söderläge. Både från altanen och alla fönster i rummet har man sjöutsikt över Mälaren, som finns knappa hundra meter från huset.

SALONG / ALLRUM / VARDAGSRUM
Funktionellt och rymligt rum med vackra handgjorda stuckaturer i taket. Rustikt plankgolv och väggar målat i ljusblått med vit spegelmönstrad bröstpanel. Vacker sjöutsikt över Mälaren från fönster.

BADRUM
Bädda in dig i känslor av lyx och elegans i detta badrum. Golvet är av carraramarmor och har skön golvvärme för frusna fötter. Fondvägg av mörk sten och övriga väggar kaklade i vitt samt ledlampor i tak. Badrumsinredningen är från Miller och består av ett parant badkar på tassar, kommod med handfat samt toalett.

-ÖVRE PLAN-

HALL
Ljus och tidstrogen hall med rustikt plankgolv och vita väggar delvis i spegelmönstrad bröstpanel. Panel i tak.

BADRUM
Badrummet på övervåningen är av samma lyx och elegans som på nedervåningen. Stengolv med värme, mörk fondvägg av sten och övriga väggar kaklade i vitt. Ledlampor i tak och inredning från Miller bestående av praktfullt badkar, toalett och kommod.

ALLRUM
Väl tilltaget allrum som andas gammeldags charm. Väggar med vit bröstpanel och enfärgad tapet i crembeige. Rustikt plankgolv och vacker Mälarvy från fönster.

MASTER BEDROOM
Tidsenligt med bedårande sjöutsikt från både fönster och sovrummets balkong. Vita målade väggar och rustikt plankgolv.

SOVRUM 2
Mälarutsikt från fönster och rustikt plankgolv samt vitmålade väggar. Ljusflöde ifrån två väderstreck.

SOVRUM 3
Ljust och rikligt ljusflöde ifrån två väderstreck. Vitmålade väggar och rustikt plankgolv.

-SOUTERRÄNG-/KÄLLARPLAN-

DRESSING ROOM / ALLRUM
Ännu ett funktionellt rum, idag används det som husets egna dressing room. Klinkergolv och väggar målade i vitt. Här har man sjöglimt från fönster över mälarens vatten.

SOVRUM 4
Mysigt sovrum med egen öppen spis. Väggarna är målade i vitt och golvet är av klinker med golvvärme. Fönster med sjöglimt över Mälaren.

SOVRUM 5
Det perfekta tonårsrummet med egen ingång utifrån. Rymligt med golv av klinker och skön golvvärme. Väggar målade i vitt och sjöglimt över Mälaren.

TVÄTTSTUGA
Välplanerad tvättstuga med klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns toalett, handfat, tvättmaskin och torktumlare samt husets varmvattenberedare. Från tvättstugan tar man sig även till husets mycket stora förråd.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggnadsår

1921

Uppvärmning

Oljefyllda elradiatorer, golvvärme samt luftvärmepump

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 5 juli 2011
Energiprestanda: 75 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Grundsulor
Grundmur: Sparstensgjutning
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Huset har en stor altan med soldäck på entréplanet samt en balkong som man tar sig ut på från master bedroom. Mälaren skådas från alla tre planen

Renoveringar 2011:
All el omdragen
Installerade TV-uttag på alla plan.
Ledlampor i hela huset
VA-stammar utbytta
Omdränerat fram- och kortsidor med dubbla isodränskivor
Badrum alla plan och kök renoverat
Golv och övriga ytskikt renoverade

Fastighetsbeteckning

Svalörten 7

Övriga byggnader

Trädgårdshus och lekstuga. Två parkeringsplatser finns på gården.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

54 342 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 41 000 kr
VA: 2 966 kr
Renhållning: 3 870 kr
Försäkring: 6 506 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Sotning tillkommer vart 3:e år (senast gjort 2015) och kostar 1790kr. Telia bredband har kostat 5028kr/år, för den som önskar fiberanslutning. Hushållet har bestått av 4-5 personer varav två vuxna och tre barn i tonårsåldern.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 131 000 kr, varav byggnadsvärde 2 159 000 kr

Summa pantbrev

5 525 000 kr

Tomt

Areal: 787 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Härlig lummig trädgårdstomt i söderläge med stor anlagd uteplats, perfekt för grillning och gemenskap. Fruktträd, bärbuskar och rikligt med blommor.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Viktiga dokument

Om området

Hässelby Södra Villastad

Välkommen till Hässelby södra villastad! Hässelby har väldigt fina naturområden. Du hittar både cykel - och promenadvägar, naturreservat, båtplatser, fina bad och en golfbana. Dessutom har du en underbar närhet till Mälarens vatten. Välkommen att trivas i grönskande Hässelby!

Kommunikation

Hässelby har goda kommunikationer med både buss och tunnelbana. Områdets närmaste tunnelbana finner du i Hässelby Strand. Det går även busslinjer till både Spånga och Barkarby där pendeltågstationer finns.

Närservice

I Åkermyntan (centrum) finns ett visst utbud av service med livsmedelsaffärer, apotek och restauranger m m. I området finns flera förskolor och grundskolor. Närmaste gymnasium finns i Hässelby strand.

Parkering

Två parkeringsplatser på gården samt möjlighet att stå på gatan framför huset.

I närheten

Livsmedelsbutiker
LiDL
1 km
Gotland Kött & Deli
1,1 km
Köpcentrum & Gallerior
Åkermyntan Centrum - Citycon
1 km
Vällingby City
3,8 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Pysslingen Förskolor Sjöfågeln
200 m
Allihoppan familjedaghem
390 m
Kollektivtrafik
Bsb Service
3,7 km
Grundskolor
Hässelby Villastads Skolas Fritidshem
760 m
Smedshagshallen
1,2 km
Gymnasium
Hässelby Gymnasium
1,8 km
Walthers Gymnasium Vällingby
2,7 km
Banker
Handelsbanken Hässelby Gård
2 km
Handelsbanken Vällingby
3,7 km
Golfbanor & Golfklubbar
Hässelby Golfklubb
2,6 km
Viksjö Golfklubb
3,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Hässelbyhallen
830 m
Hässelby Idrottsplats
1,1 km
Simhallar & Utomhusbad
Vällingbyhallen Sim- och Idrottshall
3,5 km
Nälstaspåret Motionsspår
4,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Christoffer Asplund för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte