Villebrådsgatan 52

Bilder

  • Välkommen till Villebrådsgatan 52!
  • Allrum
  • Pool
  • Kök
  • Hall

Utgångsbud

5 700 000 kr

Bevaka slutpriset

Villebrådsgatan 52 , Alsike , Knivsta

Nu är det äntligen här, ditt nya drömboende! Beläget i Alsike, finner du här en stor villa med en takhöjd vid högsta punkt på 3,4 meter, där också varje kvadratmeter uttnytjats. Här bor du med naturen och skogen utanför dörren men med goda kommunikationer till både Uppsala och Stockholm.

Här har du inte bara en egen separat byggnad på tomten inrett som gym, utan även din egen pool för lata, varma sommardagar! Runt poolen finns ett staket i trä mot grannen, men ett vackert glasräcke mot trädgården.

Detta är en villa med stil där kvalité och modernitet är slagorden. Både nedre och övre plan har vattenburen golvvärme och från vardagsrummet har du ett stort glasparti mot trädgården där du kan njuta året runt av att se årstidernas vackra växlingar. För de kalla höst och vinterdagarna har du också din egen kamin i vardagsrummet. Kaminen är vattenmantlad, vilket innebär att när man eldar i den så tar man tillvara på överskottsvärmen som i sin tur värmer upp husets varmvatten. Energieffektivt!

Oavsett om du vill ha mycket yta för dig själv, eller bjuda över släkt och vänner har du här möjlighet för att göra båda. Det stora vardagsrummet har yta för både matplats och separat TV-utrymme. I köket har du högkvalitativ utrustning från AEG och tillräckligt med yta för en mästerkock.

Två rymliga helkaklade badrum finns på både övre och nedre plan med badkar i det på övre plan. Där finner du även en stor tvättstuga intill. Här finns tre stycken sovrum och möjlighet att skapa ett fjärde. Trots sin yta och bekvämligheter är driftskostnaderna låga. Huset värms upp av bergvärme, solpaneler samt en vattenmantlad kamin.

För att ytterligare toppa grädden på moset finns här en carport med plats för två bilar med tillhörande värmeisolerat förråd samt ytterligare plats för 4-5 bilar på uppfarten. Vad gäller kommunikationer har du inte långt till varken Uppsala eller Stockholm med bil. Föredrar du istället lokaltrafik finns det bra kommunikation via Upplands lokaltrafik.

I Alsike finns det mesta och nu har du en unik chans att förvärva drömboendet här. Listan kan göras lång med anledningar till varför, men detta hus måste upplevas på plats. Välkommen på visning!

187 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
187 kvm
Biarea:
20 kvm
Tomtarea:
1 121 kvm
Byggår:
2012
Driftskostnad:
2 646 kr/månad
Utgångsbud:
5 700 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

187 kvm

Biarea

20 kvm

Rumsbeskrivning

---ENTRÈPLAN---

-Hall-
Ljus och rymlig hall med öppen planlösning. Direkt när du kommer in i hallen slås du av det moderna ytskikten och rymden. Här har du gott om ljusinsläpp från stora fönster på varsin sida om ytterdörren som skapar fint naturligt ljus. Avhängningsmöjlighet finner du på hatthylla intill dörren men även ytterligare avhängning i groventrén till höger. På golvet vilar ett grått, slittåligt klinker och väggarna är målade i vitt. Under trappan finns det ytterligare förvaringsmöjlighet för den som önskar. Ny ytterdörr inkl montage är beställd och kommer monteras inom kort.

-Kök-
Luftigt och stort kök med ljusa ytskikt. Köket är modernt med högkvalitativ köksutrustning från AEG med fullstor kyl och frys i rostfritt stål, induktionshäll, inbyggd micro och ugn samt integrerad diskmaskin. Här finns gott om bänkytor för hela familjen att hjälpa till med matlagningen. Köket erbjuder även en köksö i rostfritt stål med 4 stycken sittplatser inunder. Ovan den gråa bänkytan sitter vitt kakel som stänkskydd samt två fönster för fint ljusinsläpp. Inbyggda spotlights i taket ger ett mjukt och behagligt ljus till rummet. På väggarna är det målat vitt samt en ljus mönstrad fondtapet med plankgolv i ek vilande på golvet. Från köket har du utgång till bostadens trädgård med trädäck som löper runt huset samt gräsmatta.

-Matplats-
Från köket finner du vardagsrummet i öppen planlösning med utrymme för matplats. Från det genomgående stora fönstrena i vardagsrummet badar bostaden i ljus, vilket bara bidrar till den rymliga känslan. Här har verkligen varje kvadratmeter uttnytjas, då det finns gott om plats för en större matgrupp för både närmaste familjen eller släkt och vänner, utan att tumma på vardagsrummets yta. På golvet vilar ett plankgolv i ek och på väggarna en ljust mönstrad tapet. Intill matplatsen finns en kamin som binder ihop vardagsrummet på ett fint sätt, perfekt för sena höst och vinterkvällar. Runt eldstaden finns grått, slitstarkt klinkergolv.

-Vardagsrum-
Med en fantastisk takhöjd om 3,4 meter och ett stort glasparti ut mot trädgården, är rummet oslagbart. Här har du inbyggda spotlights i det sneställda taket och stor yta att nyttja som du vill. Med plats för en större soffgrupp samt ytterligare möblering om så önskas för att koppla av själv eller ha trevliga stunder med vänner passar det den större familjen. Här kan barnen leka fritt i trädgården och bada i poolen men med god uppsikt inifrån huset. Detta är ett rum att njuta av årets alla årstider, vid din egen generöst tilltagna trädgård och med naturen som granne. Från vardagsrummet har du utgång till pool med trädäck, gym (separat byggnad) och trädgården.

För den som inte vill behöva kombinera vardagsrum med TV-rum är denna bostad perfekt. I anslutning till vardagsrummet finns nämligen ytterligare plats för att göra till sitt eget. Ska utrymmet bli ett TV-rum till barnen, ett eget bibliotek för den som vill kunna slappna av och läsa eller något helt annat? Här får fantasin flöda fritt för vad du vill göra. Om så önskas kan en vägg byggas till för att göra utrymmet till ett gästrum.

-Badrum-
Helkaklat rymligt och modernt badrum med grått klinkergolv och vita väggar. Utrustat med handfat med kommod, wc med nisch, spegel med belysning ovan samt helkaklad duschhörna. Här finns också ett frostat vädringsfönster.

-Groventré-
Bostaden erbjuder en groventré med ingång från uppfarten. Med generös och smart förvaring på väggen med flera hyll- och avhängningslösningar, är det perfekt för hela familjen. Här vilar ett grått klinkergolv och på väggarna är det målat vitt, med ett fönster intill dörren. Här finns också bostadens värmepump.

-Trappa-
Från vardagsrummet har du denna påkostade trappa. På vitbetsade trappsteg tar du dig till övre plan. Här går räcket i vitt med metallstänger som support. Väl uppe på avsatsen finner du ett stort fönster med fantastiskt naturligt ljus, vilket bidrar till känslan av rymd. Här erbjuds du också en imponerande takhöjd som uppgår till hela 3,2 meter!

---ÖVRE PLAN---

-Sovrum 1-
När du kommer upp för trappan finner du detta sovrum till höger. Generöst tilltaget rum med plats för både dubbelsäng och övrig möblering för den som önskar. Ljuset når in via tre stora fönster vilket ger rummet en luftig känsla. Här finns det bra förvaring i två stycken klädkammare på varsin sida av väggen. Inredda med flera hyllor och avhängningslösningar gör att du kan få plats med mycket, utan att för den delen tumma något på ytan av det övriga rummet.

-Tvättstuga-
Till vänster om trappan finner du denna stora tvättstuga. Här har du generös bänkyta på en hel vägg med tvättmaskin och torktumlare under (plats finns också för att förvara tvättkorg eller dylikt under bänken). Gott om förvaring i skåp ovanför halva bänkytan och avhängning för torkning erbjuds ovan resterande. Stort vädringsfönster med fint ljusinsläpp och på golvet vilar svart klinker och väggarna är vitmålade.

-Badrum-
Helkaklat stort badrum med mörkgrått klinkergolv och vita kaklade väggar. Här erbjuds badkar, två handfat med kommod i vitt och svart, wc med nisch, spegel med belysning ovan samt en mörkgrå fondvägg bakom. Även här finns ett frostat vädringsfönster.

-Allrum-
Här erbjuds ett stort, extra utrymme att nyttja. Med plats för soffgrupp samt övrig möblering kan du använda det som du själv önskar! Väggarna är målade vita och fint ljus får du från två stycken fönster. Här kan du skapa ett ombonat utrymme att låta barnen använda när du vill sova ut på helgen!

-Sovrum 2-
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och ytterligare möblering. Perfekt för både de stora och små barnen med fin utsikt från fönstret mot trädgården. Vita målade väggar samt ljust plankgolv i ek.

-Sovrum 3-
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och ytterligare möblering. Här har du förvaring i två stycken garderober och fint ljusinsläpp från stort fönster. Vita målade väggar med en turkos fondvägg samt plankgolv i ek.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

2012

Uppvärmning

Bergvärme, vattenburen golvvärme, solpaneler & vattenmantlad kamin.

Byggnadssätt

Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä på 300mm isolerad platta
Tak: Tjärpapp

Övrigt

Tomt:
Tomten omringas av ett vackert smidesstaket samt ett träplank som fungerar som insynsskydd mot grannen. Baksidan har både gröna ytor samt ett stort trädäck.

Pool:
På tomten finns även en infälld uppvärmd pool. Poolen är ca 10 x 4 meter och gjord av vit polypropylen, ingjuten i en betongklack som står på en 100 mm gjuten betongplatta. Därefter har en blandning av cement och sand lagts till för att poolen ska ligga extra stabilt. Poolhus av märket Biohort.

Trädäck:
På trädäcket intill poolen finns plats för loungearea med flera möbleringsalternativ för fina sommarkvällar.

Bredband:
FIber finns indraget från Telia med hastigheten 100/100Mb. Kostanden är 399 kr/mån.

Fastighetsbeteckning

Vrå 1:604

Övriga byggnader

Separat byggnad:
I separat byggnad finns det ett utrymme som idag nyttjas som gym. På golvet vilar en mörk heltäckningsmatta och väggarna är vitmålade. Taket är sneställt med inbyggda spotlights. Förvaring finns i två stycken garderober. Fönster med bra ljusinsläpp. Detta utrymme kan användas som "biorum" alternativ kontor om så önskas.

Carport och uppfart:
Carport med plats för två stycken bilar samt på uppfarten finns plats för ytterligare ca fyra stycken bilar.

Förråd:
I anslutning till carporten finns ett värmeisolerat förråd med gott om förvaringsutrymmen.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

31 760 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 12 000 kr
VA: 7 200 kr
Renhållning: 5 560 kr
Försäkring: 7 000 kr
Beräknat antal personer: 4

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 882 000 kr, varav byggnadsvärde 2 757 000 kr

Summa pantbrev

4 391 000 kr

Tomt

Areal: 1 121 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Inskrivning, Nyttjanderätt tele, 58/2461

Tillträde

Enligt överenskommelse

Viktiga dokument

Om området

Alsike

Alsike ligger ca 15 km söder om Uppsala i Knivsta kommun. Här bor du nära flera andra städer så som Uppsala, Stockholm och Arlanda. Här bor du i lugnt och trevligt område, perfekt för barnfamiljen.

I området finns flertalet förskolor och tre skolor. Alsike skola har undervisning från förskola upp till årskurs 9, S:t Maria skola från förskola till årskurs 6 och Brännkärrskolan har undervisning från förskola upp till årskurs 4. I nuläget byggs även en ny kommunal grundskola för årskurs 5 - 9 med inflytt beräknad till hösten 2018. Här ska även upföras ett idrotts - och aktivitetshus intill skolan.

Inom kommunen finns även flera grundskolor samt gymnasium. Här finns Thunmanskolan, Ängbyskolan, Segerstaskolan, Högåsskolan, Långhundra skola, Lagga skola och Margaretaskolan samt Sjögrenska gymnasiet med flera yrkesförberedande utbildningar.

Mer information hittar du under kommunens hemsida www.knivsta.se.

Kommunikation

ULs regionsbussar trafikerar området och går regelbundet både till Uppsala och Knivsta. Från Knivsta station tar du dig med tåg på endast 29 minuter till Stockholm, 9 minuter till Uppsala och 8 minuter till Arlanda.

För dig som föredrar buss finns en busslinje som trafikerar Knivsta-Alsike-Knivsta på båda sidor av tågstationen. Direktbuss finnns även till Uppsala

Närservice

I Alsike bor du nära en Närlivs och pizzeria. Ytterligare service hänvisas till centrala Knivsta (ca 6 km från Alsike) med bl.a. livsmedelsbutiker, apotek, systembolag, frisörer, optiker och ett antal mindre butiker samt restauranger, caféer och bageri.

Parkering

Vid Knivsta station finns flera pendlarparkeringar med avgift. Dessa går även att använda som korttidsparkering. Det finns även flera anordnade parkeringsplatser.

Avgift och parkeringsskiva gäller vardagar mellan klockan 06-18. Övrig tid gäller fri parkering. Parkering är även tillåten på pendlarparkeringarna och enligt skyltning på vissa gator i Knivsta centrum.

Vid E4:ans påfart finns en avgiftsfri parkering med plats för både cykel och bil. Här stannar även flera busslinjer för den som pendlar.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Alsike Närlivs
530 m
Fine Foods Sweden AB
910 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Öppna förskolan Alsike församling
890 m
I Ur och Skur Nyckelpigans förskola
1,2 km
Kollektivtrafik
Alsike Åsgatan
210 m
Alsike skola
300 m
Grundskolor
Trollskogens förskola
560 m
Brännkärrsskolan
1,2 km
Banker
Handelsbanken
530 m
Swedbank
2,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Engvallens Idrottsplats
2,9 km
Hälsohuset
3,1 km
Simhallar & Utomhusbad
Brunnbybadet Valloxen
2,4 km
Hälsohuset
3,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Josef Boulaich för mer information!

Josef Boulaich

Josef Boulaich

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-00 199 60

018-472 55 11

josef.boulaich@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte