Alriksgatan 1 C

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Alriksgatan 1 C!
  • Vardagsrum
  • Badrum
  • Kök
  • Kök

Alriksgatan 1 C , Höganäs , Uppsala

RENOVERAD 2:A I HÖGANÄS MED VÄLBEVARAD 50-TALS CHARM!

- Välplanerad
- Fönster i två väderstreck
- Bevarade 50-tals detaljer
- Nytt helkaklat badrum
- Solig balkong
- Originaldörrar
- Fina lekparker i området
- 3 förråd tillhör bostaden
- Mycket bra pendlarläge

Varmt välkomna till denna välplanerade och ljusa 2:a om 55 m2 i fint renoverat skick med bevarad 50-tals charm i populära Höganäs. Bostaden är genomgående renoverad med bland annat ett nytt helkaklat badrum, bevarade köksluckor som renoverats upp och vackert trägolv. Här finns också en balkong i soligt läge. Bra förening med god ekonomi. Till bostaden hör tre stycken förråd i källarplan!

54 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 507 kr inkl värme, vatten, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
54 kvm
Våning:
1
Byggår:
1956

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

54 kvm

Rumsbeskrivning

Hall:
Välkomnande hall med ett flertal garderober med överskåp och gott om plats för avhängning. Inrett med en vacker fondtapet i kombination med ljusa väggar. Säkerhetsdörr. Från hallen når man alla rum i bostaden.

Sovrum:
Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng samt förvaringsmöjligheter. Ljusa väggar och fondtapet i blått mönster.

Kök:
Charmigt kök med goda arbetsytor och bevarade 50-tals skåpsluckor. Här finns bra förvaringsmöjligheter då skåpsluckorna går ända upp till taket. Stilrent inrett med en mörk bänkskiva samt ovanliggande kakel i vitt, med integrerad belysning under köksskåpen. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, ugn och induktionshäll.

Badrum:
Nytt ljust badrum med svartvitt-rutigt klinker samt helkaklade vita väggar. Inrett med sittbadkar, handdukstork, tvättmaskin, kommod med eluttag, wc, två speglar varav en med belysning.

Vardagsrum:
Från hallen genom de fina dubbeldörrarna når man vardagsrummet. Rymligt och ljust med ett vackert ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Här kan du enkelt möblera med en stor soffgrupp samt tillhörande möblemang. Det finns även plats för matgrupp om så önskas. Inrett med vackert trägolv samt ljusa väggar.

Balkong:
Trevlig balkong i soligt sydostläge. Balkongen vetter mot föreningens lugna innergård. Här finns plats för mindre möblemang.

Förråd (utanför bostaden)
Till bostaden har man hela 3 stycken förråd som ligger i källarplan!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 4, hiss finns ej

Avgift

2 507 kr inkl värme, vatten, kabel-TV och bredband

Andel i föreningen

0,64914%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1956

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 februari 2009
Energiprestanda: 123 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Kvarngärdet 29:5

Övriga byggnader

Information om samlingslokalen:
Samlingslokalen på Torkelsgatan 34 är tillgänglig för alla medlemmar att boka för egna tillställningar, middagar mm. Lokalen är utrustad med kök, diskmaskin, porslin, bord och stolar mm.

Tvättstugor:
Föreningen har två stycken tvättstugor varav den ena är en "drop-in" där man inte behöver boka tid innan.

Föreningens övernattningslägenhet:
Föreningen har en övernattningslägenhet med sovplatser för upp till fyra personer.

Övrigt

Till lägenheten hör två källarförråd och ett matkällarförråd.

Förening

Namn

HSB Brf 38 Domar

Om föreningen

Föreningen HSB Brf 38 Domar består av 135 lägenheter med adresser S:t Olofsgatan 43 A-E, Torkelsgatan 34 A-B och Alriksgatan 1 A-E. Byggnadsår 1956. I föreningen finns 24 st lägenheter om 1 rok, 83 st om 2 rok och 28 st om 3 rok. Uppgifterna i objektsbeskrivningen är inhämtade från föreningens hemsida: www.hsb.se/uppsala/brf/domar

EKONOMI
Föreningen har god ekonomi. Vid överlåtelse debiteras köparen en överlåtelseavgift på 1110 kr och en pantsättningsavgift på 444 kr. Upplands Boservice sköter både ekonomisk och teknisk förvaltning. Det finns ingen förändring av avgiften planerad i dagsläget.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tre tvättstugor (en i varje hus), samlingslokal (utrustad med pentry, porslin, bord, stolar, bäddsoffa m.m.), övernattningslägenhet (med fyra bäddar), rejäla utrymmen för cykel- och barnvagnsförvaring och tre st hobbyrum. På föreningens gård finns trädgårdsmöbler, grillplats och lekplats.

ÄGARFÖRHÅLLANDE
Föreningen godkänner delat ägande men den som ska bo i lägenheten ska äga minst 50 %. Juridisk person tillåts ej som medlem. Då bostadsrättsföreningen är en HSB-förening krävs även medlemskap i HSB Uppsala (medlemsavgift på 500 kr deponeras i samband med köpet).

ANDRAHANDSUTHYRNING
Föreningen medger uthyrning i andra hand enligt gällande regler i bostadsrättslagen. Uthyrning medges ett år i taget och måste godkännas av styrelsen, en avgift tas ut för detta.

Organisationsform

Bostadsrätt

TV och Bredband

Kabel-TV levereras från ComHem, basutbud ingår i månadsavgiften. Bredband (100/100 mbit) och fast avgift för IP telefoni ingår i månadsavgiften (samtalsavgift tillkommer) och levereras från Bredbandsbolaget. TV kan även levereras via Bredbandsbolaget.

Parkering

Föreningen har 29 p-platser med elplint för motorvärmare, 8 p-platser utan el-plint samt 23 garageplatser. Lång kö till garageplatser men kortare till p-platser.

Renoveringar

1956 Byggnadsår
1996 Vatten- och avloppsstammar byttes.
2003-2004 Balkongerna renoverades.
2005-2006 Taket renoverades.
2009 Elstammar byttes och det drogs in bredband via fiber. Elektroniskt inpasseringssystem (s.k. taggar). Plattläggning av parkering.
2010 Tvättstugorna renoverades. Spolning av stammar. Vindarna tilläggsisolerades.
2011 Termostater byttes och justerades.
2012 Installation av värmestyrsystem (eGain).
2013 Fönsterbyte.
2015 Byte till säkerhetsdörrar och postfack

Övrigt

Elavtal finns centralt via föreningen. Varje medlem debiteras för sin förbrukning på samma avi som månadsavgiften. Enskilda elavtal behövs inte och är inte heller möjliga att teckna.

I föreningen finns ett separat tecknad bostadsrättstillägg som gäller för föreningens samtliga medlemmar. Detta innebär att du som medlem inte behöver ha något bostadsrättstillägg i din hemförsäkring utan du är täckt av det tillägg som finns tecknat av föreningen.

Extra förråd finns att hyra, separat kö.

Om området

Höganäs

Höganäs är ett område beläget mellan Fålhagen och Råbyleden. Området är mixat med bostäder, butiker, restauranger och tjänsteföretag. I området finns också Höganäsparken som nyligen genomgått en upprustning med bl.a. nya planteringar och en ny lekplats. Centrum når du efter 5-10 min promenad.

Kommunikation

Utmärkt läge, både för pendlaren och den som vill bo centralt, med direkt närhet till city och resecentrum med tåg- och bussförbindelser. Ett flertal stadsbussar passerar genom området.

Närservice

I Höganäs kan du äta gott på flertalet restauranger och sporta på något av de gym som ligger i området. Du har även närheten till små butiker där du kan handla allt från livsmedel till antikviteter och blommor. På Vaksala Torg har man även Uppsala Konsert och Kongress som är kulturens centrum i Uppsala. Närhet till Kvarnens köpcentrum med ICA Torgkassen, Systembolaget, Apoteket, samt restauranger och mindre butiker.
Kvarntorget har de senaste åren genomgått en omvandling. Här finns nybyggda lägenheter i två st elvavåningshus och i bottenplan finns gym, butiker, caféer och restauranger.

Parkering

Parkeringsplatserna på gatumark inom området kan användas av både boende och besökare, men de boende gynnas både i fråga om tidsbegränsning och avgifter. På platser där parkering får ske i begränsad tid kan boende parkera under längre tid och till lägre avgift.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Rafik Livs
150 m
ICA Supermarket Torgkassen
380 m
Köpcentrum & Gallerior
Galleria Dragarbrunn
730 m
S:t Per Gallerian
810 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Höganäs Förskola
190 m
Kvarngärdesskolans Öppet Hus Förskola Fritidshem
210 m
Grundskolor
Vaksalaskolan
480 m
Kvarngärdesskolan Skola Särskola
520 m
Gymnasium
Labanskolan Frisärskola AB
870 m
Thoren Business School
880 m
Universitet & Högskolor
Stiftelsen Fjellstedtska Skolan
950 m
SV Uppsala Län
970 m
Banker
Nordea Bank AB
450 m
Handelsbanken Uppsala City
770 m
Golfbanor & Golfklubbar
Uppsala Bangolfklubb
2,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Gränby Ishall
410 m
Actic Centralbadet
910 m
Simhallar & Utomhusbad
Actic Centralbadet
910 m
Linnéashopen
1,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Josef Boulaich för mer information!

Josef Boulaich

Josef Boulaich

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-00 199 60

josef.boulaich@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte