Höganäs, Uppsala

Bilder

  • Välkommen till Alriksgatan 1 C!
  • Vardagsrum
  • Badrum
  • Kök
  • Kök

Alriksgatan 1 C , Höganäs , Uppsala

En fin 2:a om 55 m2 i fint renoverat skick med nytt badrum samt en balkong i soligt läge. Här bor man i populära Höganäs med ett ypperligt pendlarläge. Bra förening med god ekonomi. Till bostaden hör tre stycken förråd i källarplan! Inflyttning våren 2017!

55 kvm, 2 rok

Typ:
Lägenhet
Boarea:
55 kvm
Våning:
1
Byggår:
1956

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

55 kvm

Rumsbeskrivning

Hall:
Välkomnande hall med ett flertal garderober med överskåp. Här finns gott om plats för avhängning. Inrett med en trendig fondtapet i kombination med ljusa väggar. Från hallen når man alla rum i bostaden.

Sovrum:
Sovrum med gott om plats för dubbelsäng samt förvaringsmöjligheter. Inrett med ljusa väggar i kombination med en fondtapet i blått mönster.

Kök:
Charmigt kök med bevarade skåpsluckor som fräschats upp. Här finns bra förvaringsmöjligheter då skåpsluckorna går ända upp till taket. Inrett med en mörk bänkskiva samt ovanliggande kakel i vitt. Här finns också intrigerad belysning under köksskåpen. Den maskinella utrustningen består av Kyl/frys, diskmaskin, ugn och spishäll.

Badrum:
Nytt badrum med klinker och kaklade väggar. Inrett med badkar, handdukstork, wc, spegel med belysning.

Vardagsrum:
Från hallen genom dem fina dubbeldörrarna når man vardagsrummet. Här finns gott om plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang. Här finns även plats för matgrupp om så önskas. Inrett med trägolv och ljusa väggar.

Balkong:
Trevlig balkong i soligt sydostläge. Balkongen vetter mot föreningens lugna innergård. Här finns plats för mindre möblemang.

Förråd (utanför bostaden)
Till bostaden har man 3 stycken förråd som ligger i källarplan!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 4, hiss finns ej

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1956

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 februari 2009
Energiprestanda: 123 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Kvarngärdet 29:5

Övriga byggnader

Information om samlingslokalen:

Samlingslokalen på Torkelsgatan 34 är tillgänglig för alla medlemmar att boka för egna tillställningar, middagar mm. Lokalen är utrustad med kök, diskmaskin, porslin, bord och stolar mm. För att boka lokalen och få tillgång till nyckel tar ni kontakt med ordföranden. (http://www.uppsala.hsb.se/38domar/)

Föreningen har två stycken tvättstugor varav den ena är en "drop-in" där man inte behöver boka tid innan.

Allmänt om fastigheten

Övrigt

Till lägenheten hör två källarförråd och ett matkällarförråd.

Förening

Namn

HSB Brf 38 Domar

Om föreningen

Föreningen HSB Brf 38 Domar består av 135 lägenheter med adresser S:t Olofsgatan 43 A-E, Torkelsgatan 34 A-B och Alriksgatan 1 A-E. Byggnadsår 1956. I föreningens finns 24st lägenheter om 1 rok, 83st om 2 rok och 28st om 3 rok. Uppgifterna i objektsbeskrivningen är inhämtade från föreningens hemsida: www.hsb.se/uppsala/brf/domar

EKONOMI
Föreningen har god ekonomi. Vid överlåtelse debiteras köparen en överlåtelseavgift på 1110 kr och en pantsättningsavgift på 444 kr. Upplands Boservice sköter både ekonomisk och teknisk förvaltning. Det finns ingen förändring av avgiften planerad i dagsläget.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tre tvättstugor (en i varje hus), samlingslokal (utrustad med pentry, porslin, bord, stolar, bäddsoffa m.m.), övernattningsrum (med fyra bäddar), rejäla utrymmen för cykel- och barnvagnsförvaring och tre st hobbyrum. På föreningens gård finns trädgårdsmöbler, grillplats och lekplats.

ÄGARFÖRHÅLLANDE
Föreningen godkänner delat ägande men den som ska bo i lägenheten ska äga minst 50 %. Juridisk person tillåts ej som medlem. Då bostadsrättsföreningen är en HSB-förening krävs även medlemskap i HSB Uppsala (medlemsavgift på 500 kr deponeras i samband med köpet).

ANDRAHANDSUTHYRNING
Föreningen medger uthyrning i andra hand enligt gällande regler i bostadsrättslagen. Uthyrning medges ett år i taget och måste godkännas av styrelsen, en avgift tas ut för detta.

Organisationsform

Bostadsrätt

TV och Bredband

Kabel-TV levereras från ComHem, basutbud ingår i månadsavgiften. Bredband (100/100 mbit) och fast avgift för IP telefoni ingår i månadsavgiften (samtalsavgift tillkommer) och levereras från Bredbandsbolaget. TV kan även levereras via Bredbandsbolaget.

Parkering

Föreningen har 29 p-platser med elplint för motorvärmare, 8 p-platser utan el-plint samt 23 garageplatser. Lång kö till garageplatser men kortare till p-platser.

Renoveringar

1956 Byggnadsår
1996 Vatten- och avloppsstammar byttes.
2003-2004 Balkongerna renoverades.
2005-2006 Taket renoverades.
2009 Elstammar byttes och det drogs in bredband via fiber. Elektroniskt inpasseringssystem (s.k. taggar). Plattläggning av parkering.
2010 Tvättstugorna renoverades. Spolning av stammar. Vindarna tilläggsisolerades.
2011 Termostater byttes och justerades.
2012 Installation av värmestyrsystem (eGain).
2013 Fönsterbyte.
2015 Byte till säkerhetsdörrar och postfack

Ekonomi

Styrelsen har inga beslutade avgiftshöjningar. Föreningens belåningsgrad är mycket låg och ekonomin är god.

Övrigt

Elavtal finns centralt via föreningen. Varje medlem debiteras för sin förbrukning på samma avi som månadsavgiften. Enskilda elavtal behövs inte och är inte heller möjliga att teckna.

I föreningen finns ett separat tecknad bostadsrättstillägg som gäller för föreningens samtliga medlemmar. Detta innebär att du som medlem inte behöver ha något bostadsrättstillägg i din hemförsäkring utan du är täckt av det tillägg som finns tecknat av föreningen.

Extra förråd finns att hyra, separat kö.
Certego har hand om lägenhetsnycklarna i samband med en överlåtelse, vilket innebär att köparen kvitterar ut nycklarna hos Certego efter tillträdet.

Om området

Höganäs

Höganäs är ett område beläget mellan Fålhagen och Råbyleden. Området är mixat med bostäder, butiker, restauranger och tjänsteföretag. I området finns också Höganäsparken som nyligen genomgått en upprustning med bl.a. nya planteringar och en ny lekplats. Centrum når du efter 5-10 min promenad.

Kommunikation

Utmärkt läge, både för pendlaren och den som vill bo centralt, med direkt närhet till city och resecentrum med tåg- och bussförbindelser. Ett flertal stadsbussar passerar genom området.

Närservice

I Höganäs kan du äta gott på flertalet restauranger och sporta på något av de gym som ligger i området. Du har även närheten till små butiker där du kan handla allt från livsmedel till antikviteter och blommor. På Vaksala Torg har man även Uppsala Konsert och Kongress som är kulturens centrum i Uppsala. Närhet till Kvarnens köpcentrum med ICA Torgkassen, Systembolaget, Apoteket, samt restauranger och mindre butiker. Kvarntorget har precis genomgått en omvandling. Här finns nybyggda lägenheter i två st elvavåningshus och i bottenplan finns gym, butiker, caféer och restauranger.

Parkering

Parkeringsplatserna på gatumark inom området kan användas av både boende och besökare, men de boende gynnas både i fråga om tidsbegränsning och avgifter. På platser där parkering får ske i begränsad tid kan boende parkera under längre tid och till lägre avgift.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Malamedeli AB
140 m
Rafik Livs
150 m
Köpcentrum & Gallerior
Galleria Dragarbrunn
730 m
S:t Per Gallerian
810 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Estia Förskola AB
170 m
Höganäs Förskola
190 m
Kollektivtrafik
Kvarntorget
140 m
Botvidsgatan
180 m
Grundskolor
Vaksalaskolan
450 m
Kvarngärdesskolan Skola Särskola
520 m
Gymnasium
Kunskap Lärande och Utveckling i Sverige AB
100 m
Ibmat
680 m
Universitet & Högskolor
Uppsala Spine
890 m
Stiftelsen Fjellstedtska Skolan
950 m
Banker
Nordea Bank AB
450 m
Handelsbanken
770 m
Sport- & Idrottsanläggningar
Centralbadet
910 m
Motionssexan
1,1 km
Simhallar & Utomhusbad
Centralbadet
910 m
Teresia
1,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Josef Boulaich för mer information!

Josef Boulaich

Josef Boulaich

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-00 199 60

018-472 55 11

josef.boulaich@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,5 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte