Brunnehagen 40

Bilder

  • Såld!
  • Brunnehagen 40, gaveltrea en trappa upp och balkong åt väst!
  • Välkommen in!
  • Klädkammare rakt fram
  • Stilrent kök med matplats vid fönster
  • Elegant!

Brunnehagen 40 , Hisingen - Tuve , Göteborg

Nu finns chansen att förvärva en av de populära 3:orna i Brunnehagen, i ett av föreningens bästa lägen. Gavelläge en trappa upp med närhet till parkering, busshållplats, tvättstugan i uppgången och balkongen åt väst. Bättre än så blir det inte! Här har vi stambytt helkaklat badrum med tvättpelare och ett renoverat ljust kök. Förhoppningsvis ska balkongen glasas in och bli större. Bättre än såhär blir det inte.
Snabbt tillträde kan erbjudas vid behov!

80 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 508 kr inkl värme, kallvatten och kabel-tv (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
80 kvm
Våning:
1
Byggår:
1971
Driftskostnad:
491 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

80 kvm

Rumsbeskrivning

Nu har du möjlighet att köpa denna gaveltrea, en trappa upp i Brunnehagen med ett kanonläge i föreningen. Bostaden är genomgående i fint skick med en balkong åt väst med kvällssol. Denna finns det långt gånga planer för att bygga ut och glasa in under andra halvan av 2017. Här finns även möjlighet till ett snabbt tillträde om så önskas.

Du kliver in i den ljusa hallen som erbjuder utrymme för utmärkt avhängning och förvaring. Innanför ytterdörren ligger lättskött klinker som övergår till ljus laminat. Väggarna är målade i vitt.

Det ljusa köket är stilrent och erbjuder rejält med arbetsytor och förvaring tack vare att det finns skåp och bänkskivor på båda sidor. Matplatsen rymmer 4-6 personer invid fönster med utsikt mot innergård och balkong. Köksluckorna är vita med rostfria handtag och bänkskivorna är i ek. Mellan över- och underskåp sitter kakel och självklart finns här även belysning. Maskinparken bidrar med kyl/frys i fullhöjd, rostfri fläkt, spis med häll, dubbelho samt en ny häftig diskmaskin med funktioner du inte ens kan tänka dig existerar!

Det mindre sovrummet nås från köket och har utgång till härlig balkong åt väst (kvällssol). Här finns plats för dubbelsäng och annat möblemang om så önskas. Här har vi beige tapet och på golvet ligger laminat. Balkongen som är belägen åt väster (kvällssol) har fri grönskande utsikt över området. Här ska under andra halvan av 2017 troligen byggas ut och glasas in. Detta kommer garanterat bidra till att kvällssolen kan utnyttjas under en större del av årets alla månader.

Vardagsrummet beläget åt öst är generöst och rymmer både tv-hörna och matplats eller arbetsplats om man så önskar. Väggarna är tapetserade med beige tapet och på golvet ligger orginalparketten kvar.

Det stora sovrummet är beläget mittemot det mindre och är även det rymligt. Här erbjuds förvaring via fyra garderober och på golvet ligger laminat. Väggarna är målade i vitt med en smakfull grå fondvägg bakom sängen.

Mellan de två sovrummen ligger en klädkammare med mycket plats för avhängning och förvaring. Klädkammaren erbjuder också organiserade tvättlådor för att underlätta lite extra i vardagen. Dessa stannar självklart till nästa ägare om så önskas.

Bostadens badrum är såklart även det i toppskick och renoverades i samband med stambytet i juni 2013. Här är det helkaklat med grå klinker på golvet och vita breda kakelplattor på väggarna. Utrustningen består av dusch med vikbara väggar i glas, vägghängd toalett, belyst spegelskåp, kommod med tvättställ, handdukstork samt lyxig golvvärme (tillval). Förutom detta finns även en egen tvättmaskin och torktumlare inköpta 2015 för att underlätta vardagsbestyren. Tvättstuga finns även det såklart i samma uppgång om man hellre vill nyttja den.

Varmt välkomna att boka in er för en visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 508 kr inkl värme, kallvatten och kabel-tv (basutbud)

Andel i föreningen

0,27978%

Andel av årsavgiften

0,26718%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1971

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 november 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 168 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Tuve 51:11

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

5 900 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
VA: 1 800 kr
Försäkring: 1 600 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Föreningen har enhetsmätning av el och varmvatten vilket betalas i samband med månadsavgiften. Driftskostnader är individuella och beror på dina egna levnadsvanor och avtal med leverantörer.

Övrigt

Balkong
Balkong med utsikt över gården i västligt läge (kvällssol). Skall förhoppningsvis under 2017 byggas ut och glasas in.

-Förråd
Finns i källaren.

-Tvättstuga
Finns i samma uppgång.

-Parkering
Parkering finns framför husen och kostar: utan el-stolpe: 125 kr/mån, med el-stolpe: 250 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö.

-Bra att veta:

-Föreningen har kollektivavtal med elleverantör. Du betalar för din förbrukade mängd el. Debiteras på månadsavin.

-Föreningen tillämpar enhetsmätning av varmvatten. Du betalar således för den mängd varmvatten du förbrukar. Debiteras på månadsavin.

-Barnvagnsrum finns i entrén.

-Cykelrum finns i närheten.

-Bastu finns att nyttja på Brunnehagen 39.

-Fritidslokal finns att hyra för tillställningar.

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Tuvehus nr 6

Om föreningen

Fastigheter och lägenhet/lokaluppgifter:
Föreningen innehar tomträtten till tomterna Tuve 51:1-3, Tuve 12:23 samt Tuve 12:32 med adress Brunnehagen 1-59. På dessa tomter har år 1970-72 uppförts bostadshus med sammanlagt 425 lägenheter. Dessutom har föreningen en lokal och 343 avgiftsbelagda parkeringsplatser. Föreningen har även 29 stycken gästparkeringar samt 3 stycken handikapplatser.

Lägenhetsfördelning:
58 st 1 rok
175 st 2 rok
168 st 3 rok
24 st 4 rok

Gemensamhetsutrymmen:
Bra gemensamma tvättstugor på flera platser inom föreningen. Föreningslokal finns att hyra. Man har även tillgång till bastu i föreningen. Till lägenheten hör ett källarförråd. Cykelrum finns inom föreningen.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

425

TV och Bredband

TV/Internet:
I månadsavgiften ingår kabel-TV via Canal Digital (basutbud).
Bredband tecknas separat av lägenhetsinnehavaren, förberett via Bredbandsbolaget(FiberLan).

Parkering

Parkering:
P-plats med respektive utan el-anslutning - separat kö - uthyrning söks direkt via Riksbyggen EKC i Västerås. p-plats utan el 125 kr/mån och med el 250 kr/mån.

Renoveringar

Byggnadernas tekniska status:
Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.
2012-2013 Utfördes det största renoveringsprojektet i föreningens historia. Nya badrum, avloppsstammar, fastighets-el i alla lägenheter och allmänna utrymmen, nya fläktar och tilläggsisolering på vindarna.
2016 påbörjades fasadöversyn och arbetet pågår just nu och ska fortsätta och bli klart 2017.
2017 Föreningens balkonger byggs ut och glasas in. Inglasning en kommer att innebära att uteplatser i markplan byggs ut 65 cm och för balkonger på plan 2 och uppåt, är utbyggnaden 80 cm. Glasväggarna är skjutbara med insynsskydd nedtill. Detta innebär en avgiftshöjning som är fördelad i två steg: en görs i oktober -17 och en i juli -18. Totalt blir detta en avgiftshöjning om ca: 6 %. Bygget startar v. 38 med långa huset, klart v. 44. Hela området klart första v. i april -18.

Ekonomi

När balkonger byggs ut och glasas in kommer avgiften att höjas ca: 3% i oktober 2017 samt 3% 1 juli 2018.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Nej, innehar tomträtt.

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Kontaktperson

Lars-Göran Larsson

Övrigt

Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägg bekostas kollektivt av föreningen.

Två representanter för styrelsen kan träffas varje måndag kl. 18:00 - 18:30 i styrelserummet(ej juli månad).

Besök gärna föreningens hemsida: http://www.tuve6.se/

Om området

Hisingen - Tuve

Tuve ligger mitt på Hisingen på gränsen mellan den tätbebyggda staden i söder och landsbygden i norr. Tuve-Säve ingår i stadsdelsförvaltningen Norra Hisingen och omfattar området från Bäckedalen i söder till Säve i norr vilket gör stadsdelen till en av de geografiskt största i Göteborgs kommun.

Stadsdelen har många vackra naturområden som till exempel Hökälla naturområde och Hisingsparken, som är Göteborgs största parkområde.

Nära till två golfbanor - St Jörgen resp. Albatross.

Kommunikation

Från Centralstationen går buss nr 17 till Tuve Centrum med en restid på cirka 20 min samt bussarna 35, 36 och 39 till Säve station. För övriga busstider och transporter se www.vasttrafik.se.

Närservice

Tuve Torg är ett ur servicesynpunkt komplett torg som förutom torgets rikliga utbud av varor även kan erbjuda det mesta inom kommunal service. Torget har vårdcentral, bibliotek, tandläkare och kulturhus. Matbutikerna ICA och Willys finns även på torget. Här finns även Tuve ishall, 4-H gård och fina strövområden med elljusspår som även kan ta dig in till Centrala Hisingen.

Det finns kultur- och fritidsaktiviteter för alla åldrar i Norra Hisingen. Kulturpunkten i Tuve innehåller bibliotek, kulturskola, tidningscafé och fritidsgård.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Dyröpojkarna
540 m
ICA Supermarket Tuve
760 m
Köpcentrum & Gallerior
Tuve Torg
720 m
Tuve Torg
730 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Västra Gunnesgärde 6 förskola
280 m
Gunnestorpsskolans Fritidshem
290 m
Kollektivtrafik
Brunnehagen
220 m
Gunnesgärde
420 m
Grundskolor
Gunnestorpsskolan F-6
290 m
Nedergårdsskolan
340 m
Gymnasium
Vingagymnasiet
3,2 km
Bräckegymnasiet Fordon och Hippologi
3,2 km
Universitet & Högskolor
Hälsodisken Coaching HB
970 m
Chalmers Professional Education AB
4,8 km
Banker
Swedbank
3,3 km
SEB
3,8 km
Golfbanor & Golfklubbar
Tuve Bangolfklubb
1,1 km
Slottsskogens Minigolf AB
1,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Tuvevallen
560 m
Tuve Ishall
600 m
Simhallar & Utomhusbad
Lundbybadet
3,3 km
Kristinedals Träningscenter
5,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jonas Lindquist för mer information!

Jonas Lindquist

Jonas Lindquist

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-196 27 72

jonas.lindquist@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte