Stora Kronogårdsgatan 74

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Stora Kronogårdsgatan 74!
  • Parhus med mysig trädgårdstomt och uthus
  • Från köket nås altanen och trädgården
  • Ljuvliga toner och kvalitativa material i köket
  • Bänkskiva i tålig granit

Stora Kronogårdsgatan 74 , Hisings Backa , Göteborg

I ett mysigt radhusområde i Backa finner ni detta nyrenoverade parhus på friköpt tomt. Parhuset är i två våningar samt ett isolerat uthus. Välplanerad planlösning med sociala planet på entrévåningen och sovrummen en trappa upp. Lättskött trädgård i västerläge med altan och bärbuskar.

122 kvm, 5 rok

Typ:
Parhus
Boarea:
122 kvm
Biarea:
10 kvm
Tomtarea:
174,2 kvm
Byggår:
1974
Driftskostnad:
2 866 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

122 kvm

Biarea

10 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till detta trevliga och nyrenoverade parhus med ett underbart läge i Backa. Ett mycket populärt och barnvänligt område med grönskande natur och bra kommunikationer. Bussen tar dig in till city på endast 13 minuter och Backaskolan ligger bara ett stenkast från huset.

Härlig känsla i hela huset med genomgående ljusa och fräscha ytskikt. Ekparkett på golven och samtliga väggar och tak är nymålade/nytapetserade. Även badrum, toalett och tvättstuga är nyrenoverade och i samband med det har avloppsstammar bytts. Till fastigheten hör ett garage samt två parkeringstillstånd (två p-platser) som gäller på de närliggande parkeringarna.

Ni välkomnas av en ljus hall med vita väggar och ett praktiskt grått klinkergolv. Klinkergolvet övergår till ekparkett som sedan är genomgående i hela bostaden. Hallen har avhängning i form av en skjutdörrsgarderob till höger. Direkt i anslutning till hallen finns även toaletten som har ett grått klinker på golvet samt halvkaklade vita väggar och resterande väggparti är målad i en duvblå nyans. Här finns en kommod, spegel samt en wc.

Rakt fram ligger vardagsrummet med stora fönsterpartier som bidrar med härligt ljusinsläpp. Vardagsummet är i öppen planlösning mot matsalsdelen och köket. Matsalsdelen rymmer ett bord för upp till 8 personer och härifrån har man utgång till altanen och trädgården. Lättskött trädgård i västerläge som ger många sköna soltimmar och här finns en mängd härliga planteringar och buskar som blommar livligt om sommaren. Vinbärsbuske, rabarber och vitsippor är bara några av de många plantor som växer här. Även två tujor reser sig i trädgårdens bakre del. På altanen finns plats för utemöbler som inbjuder till många härliga grillkvällar. Längst bort i trädgården finner ni ett isolerat uthus som kan användas till exempelvis förvaring eller som kontor.

I köket, som genomgått en lättare renovering, har ni inredning i vitt med vackra luckor och en bänkskiva i svart granit. Stora lättarbetade ytor att jobba på och mycket förvaring. Här finns bra vitvaror med allt ni kan önska; inbyggd ugn (Bosch), inbyggd micro (Bosch), spishäll (Bosch), diskmaskin (Bosch), spisfläkt (Thermex), kylskåp i fullhöjd (Whirlpool) samt en frys i fullhöjd (Whirlpool).

På entréplan finns även den nyrenoverade tvättstugan med grått klinker på golvet samt en grön småmönstrad tapet. Här finns en tvättmaskin (Bosch), en varmvattenberedare från Nibe samt plats för avhängning samt en groventré.

Trappan tar oss en våning upp till sovrumsplanet. Detta plan erbjuder fyra bra sovrum, en klädkammare, ett badrum samt utgång till balkongen. Det första sovrummet, som är det minsta, är målat i ljusrosa och har plats för säng, litet skrivbord samt hylla eller en mindre garderob. Två ytterligare sovrum ligger vägg i vägg och är lika stora. Det ena är målat i vitt och det andra har en mintgrön harlequin fondtapet. Här ryms var sin enkelsäng, förvaringsmöbler och arbetshörna. Det fjärde sovrummet är målat i ljusgrått och rymmer dubbelsäng, arbetshörna och har en walk in closet i direkt anslutning. Från rummet har man utgång till balkongen med utsikt över trädgården.

Badrummet är renoverat fackmannamässigt 2017 och har grå klinker på golvet och vitt matt kakel på väggarna. Våtrumsintyg finns. Underliggande golvvärme för komfort samt ett fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Här finns wc, runt handfat med kommod, spegel, badkar samt en dusch med glasdörr.

Radhusområdet byggdes 1974 och varje radhus är med i en samfällighetsförening. Samfällighetsföreningen ansvarar för garage och p-platser, vatten och avlopp, grundutbud för tv från ComHem, bredband 100/10 från ComHem, vinterhållning av gatorna, belysning i området. Sophantering ingår mot en extra avgift.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans radhus

Byggnadsår

1974

Uppvärmning

Direkt El

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 januari 2013
Energiklass: -
Energiprestanda: 91 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundmur: Betong och leca
Stomme: Trä
Fasad: Kalksandsten och Träfasad
Fönster: Isolerglaskassetter och kopplade fönster
Bjälklag: Trä
Tak: Papp
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Trädgårdstomt med växter och bärbuskar. Tomten skiljs mot grannarna med ett högt staket. På tomten finns ett isolerat uthus med elvärme och kokvrå samt extra förvaringsutrymme.

Fastighetsbeteckning

Backa 131:154

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

34 396 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 17 563 kr
Försäkring: 3 633 kr
Övrigt: 13 200 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

I elkostnad ingår uppvärmning. Övrigt: samfällighetsavgift

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 561 000 kr, varav byggnadsvärde 884 000 kr

Summa pantbrev

1 691 500 kr

Tomt

Areal: 174,2 kvm
Tomttyp: Friköpt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Backa GA:2

Samfällighetsföreningen ansvarar för garage och p-platser, vatten och avlopp, grundutbud för tv från ComHem, bredband 100/10 från ComHem, vinterhållning av gatorna, belysning i området. Sophantering ingår mot en extra avgift. Läs mer på deras hemsida http://www.verkon.se/

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Hisings Backa

Backa har fram till 1960-talet varit utpräglat jordbrukssamhälle, känd som "Hisingens trädgård". Backabönderna åkte över älven för att sälja sina grönsaker och blommor på stadens torg. Under 1960- och 1970-talet byggdes Backa upp till den stadsdel den är idag - blandad bebyggelse med både småhus och flerfamiljshus med drygt 24000 personer bosatta. Här finns ett antal skolor, ett levande torg där man flera gånger om året anordnar aktiviteter och fina strövområden.

Kommunikation

De allmänna kommunikationerna är bra med bland annat stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan.

Närservice

Selma Lagerlöfs torg ligger endast på några minuters promenadavstånd. Här finns ett bra utbud av butiker och annan service. Här finns bland annat Hemköp, apoteket, bibliotek, restauranger, tandläkare och det berömda fiskhuset.

I närheten ligger även Backaplan och Bäckebols Homecenter.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Netto
470 m
Briggens Chark Och Delikatesser AB
820 m
Köpcentrum & Gallerior
Selma Lagerlöfs torg
1000 m
Selma Lagerlöfs torg
1000 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Backa Kyrkogata 9 förskola
270 m
Backa Kyrkogata 7 förskola
350 m
Grundskolor
Backaskolans Fritidshem
250 m
Svenska Balettskolan 4-9
990 m
Gymnasium
SKFs Tekniska Gymnasium
2,2 km
Plusgymnasiet
2,9 km
Universitet & Högskolor
Pedagogen
4,4 km
Chalmers Innovation Lindholmens Center
4,5 km
Banker
SEB
1,1 km
Handelsbanken
1,7 km
Golfbanor & Golfklubbar
S T Jörgen Golfklubb
2,3 km
Sankt Jörgen Park Golf
2,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Svenska Balettskolan 4-9
990 m
Backavallens Idrottsplats
1 km
Simhallar & Utomhusbad
Kristinedals Träningscenter
2,2 km
Lundbybadet
4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte