Kålsängegatan 14

Bilder

  • Såld!
  • Snart finns ett rymligt boende med stort garage till salu
  • Planritning 2D, plan 1
  • Planritning 2D, plan 2
  • Lummig utsikt från ovanvåningen
  • Framför huset finns en lekplats

Kålsängegatan 14 , Hisingen - Tuve , Göteborg

Parhus i två plan med stort garage. Snart finns detta parhus på en bra adress i Tuve Kyrkby till salu. Bostaden är i äldre men bra skick. 2 våningar boyta med en stor härlig trädgård baktill i bästa västerläge. Bostaden är förhandsbesiktigad utan större anmärkningar.
Kommande försäljning, hör av dig till Jonas Lindquist för mer information!

143 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
143 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
303,5 kvm
Byggår:
1981
Driftskostnad:
2 951 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 sovrum

Boarea

143 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Originalkök från byggåret 1981. Kyl (Bosch): cirka 2013 Frys (Bosch): cirka 2013 Diskmaskin: cirka 2011 Spis: 1981 Fläkt: 1981

Badrum

Båda två i original sen byggåret.

På Kålsägengatan finns detta välskötta parhus med stor potential. Belägen i ett lugnt område med direkt närhet till natur och en härlig trädgård i västerläge utgör detta ett perfekt boende för barnfamiljen eller till er som vill komma bort från stadens högre tempo.

Entréplan

Välkommen in!
När du stiger in i den rektangulära hallen, husets knutpunkt, ges du genast anslutning till entréplans samtliga rum och till ditt höger kan du hänga av dig dina ytterkläder. Väggarna är i ljus tapet och på golvet ligger plastmatta.

Tvättstugan, med egen groventré, inrymmer varmvattenberedare, torkskåp, tvättmaskin samt tvättställ. Plats finns till ytterligare förvaring och arbetsbänk om så önskas. Här ligger plastmatta på golvet och väggarna är klädda med våtrumstapet.

Nästa rum du når är duschrummet med väggar i ljusa toner och våtrumsmatta även på golv. Här finns WC, kommod samt duschhörna.

Längst in i hallen, öppnar den upp till vardagsrummet och här möts du av ljuset från det stora fönsterpartiet mot väster. Vill du bjuda in naturen i rummet, ställer du altandörren på glänt och ser ut över den öppna trädgården. Utanför dörren finns stenlagd uteplats där de bästa soltimmarna kan avnjutas i ett skyddat läge. Från uteplatsen når du den stora gräsmattan där barn (och vuxna) kan roa sig bekymmerslöst när sommaren bjuder in till lek.

På hallens vänstersida, ligger det stora köket som möjliggör för rejäla middagar till den stora familjen. Köket och den plikttrogna spisen med fläkt är sedan byggåret och fortfarande i gott skick. Kyl och frys är i fullhöjd och även diskmaskin finns för smidig hantering av middagarnas spår. Med många kvadrat, finns här gott om plats att forma köket som man själv önskar. De stora fönstren gör köket luftigt och låter solens strålar förgylla frukoststunden. På golvet ligger plastmatta och väggarna är tapetserade ljust.

Köket ansluter till entréplans sovrum med fönster åt väst. Väggarna är tapetserade i samma ljusa nyans som hallen och på golvet ligger plastmatta. Kanske vill du öppna upp detta mot vardagsrummet för att skapa en hel våning åt samvaro.

Övre plan

Med trappen kommer du till bostadens övre hall/sällskapsrum och här finns dörrarna till övre plans samtliga rum. Mycket ljus släpps in från två stora fönster som skapar rymd och möjlighet till ytterligare sovrum. Väggarna är tapetserade och plastmatta ligger på golvet.

Badrummet har allt man behöver med badkar, vädringsfönster, kommod samt spegelskåp. Väggarna har våtrumstapet och på golvet ligger våtrumsmatta.

Bostadens klädkammare ligger mellan badrummet/sovrummen och erbjuder plats för praktisk förvaring i både hyllsystem samt klädhängare.

Övre plans sovrum är ordentligt tilltagna även det, så här finns yta kvar trots dubbelsäng med tillhörande möblemang. Ett linneskåp är i dagsläget befintligt i ena hörnet med möjlighet att göra hela väggen till en garderobslänga. På motsatt sida sitter två stora fönster. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger plastmatta.

Det något mindre sovrummet sväljer också en dubbelsäng och nattduksbord utan problem, med plats för ytterligare möblemang efter behov. Här finns två stycken garderober och även här möjlighet till en garderobslänga längs dem emellan. I detta rum finns ett fönster samt luckan till vinden. Tapet på väggarna och plastmatta på golvet.

Till villan finns ett vidbyggt, stort garage med fjärrstyrd port samt generös förrådsdel i två plan. Med dörr även till trädgården, plockar du smidigt fram utemöbler och trädgårdsredskap vid behov. På husets entrésida finns en öppen gräsyta som möter morgonsolen ifrån öst. Flera av grannarna har byggt en härlig träterrass för att på bästa sätt avnjuta morgonkaffet.

Välkommen att höra av dig för mer information!

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans kedjehus

Byggnadsår

1981

Uppvärmning

Direkt El

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 april 2017
Energiklass: F
Energiprestanda: 97 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas isolerglas/ 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Taket renoverades för ca: 3 år sedan, tegelpannor samt takläkt och takpapp byttes.

Fastighetsbeteckning

Tuve 105:3

Övriga byggnader

Till detta trevliga kedjehus finns ett garage med fjärrstyrd port. Innanför garaget finns ett stort förråd i två plan. Här ryms allt till trädgården och det andra man vill stuva undan.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

35 413 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 19 187 kr
VA: 2 000 kr
Renhållning: 688 kr
Försäkring: 2 500 kr
Övrigt: 11 038 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Övrigt innefattar samfällighetsavgiften á 5519 kr som betalas i april och oktober. Där ingår vatten á conto för 2200 kr. El-posten innefattar både uppvärmning och hushållsel.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 337 000 kr, varav byggnadsvärde 1 372 000 kr

Summa pantbrev

458 800 kr

Tomt

Areal: 303,5 kvm
Tomttyp: Trädgård

Tomtbeskrivning

Lite land vid entrén med buskar osv.
Baksidan erbjuder anlagd trädgård med gräsmatta. Gränsar ut mot "naturen".
Fiber anslutet till bostaden.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Tuve GA:31-GA:32
Har inbetalning till samfälligheten 2 gånger per år. 5519 kr/gång. April och oktober.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Hisingen - Tuve

Tuve ligger mitt på Hisingen på gränsen mellan den tätbebyggda staden i söder och landsbygden i norr. Tuve-Säve ingår i stadsdelsförvaltningen Norra Hisingen och omfattar området från Bäckedalen i söder till Säve i norr vilket gör stadsdelen till en av de geografiskt största i Göteborgs kommun.

Stadsdelen har många vackra naturområden som till exempel Hökälla naturområde och Hisingsparken, som är Göteborgs största parkområde.

Nära till två golfbanor - St Jörgen resp. Albatross.

Kommunikation

Från Centralstationen går buss nr 17 till Tuve Centrum med en restid på cirka 20 min samt bussarna 35, 36 och 39 till Säve station. För övriga busstider och transporter se www.vasttrafik.se.

Närservice

Tuve Torg är ett ur servicesynpunkt komplett torg som förutom torgets rikliga utbud av varor även kan erbjuda det mesta inom kommunal service. Torget har vårdcentral, bibliotek, tandläkare och kulturhus. Matbutikerna ICA och Willys finns även på torget. Här finns även Tuve ishall, 4-H gård och fina strövområden med elljusspår som även kan ta dig in till Centrala Hisingen.

Det finns kultur- och fritidsaktiviteter för alla åldrar i Norra Hisingen. Kulturpunkten i Tuve innehåller bibliotek, kulturskola, tidningscafé och fritidsgård.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Supermarket Tuve
980 m
Willy:s Hemma
980 m
Köpcentrum & Gallerior
Tuve Torg
1 km
Selma Lagerlöfs torg
3,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Ekorren Fritidshem
670 m
Nolehultsvägen 20 förskola
860 m
Grundskolor
Ekorren Fritidshem
670 m
Skogomeskolans fritidshem
1,2 km
Gymnasium
Bräckegymnasiet Fordon och Hippologi
1,7 km
Vingagymnasiet
4,9 km
Banker
SEB
4 km
Handelsbanken Hisings Kärra
5 km
Golfbanor & Golfklubbar
Albatross Golfklubb
2,2 km
S T Jörgen Golfklubb
2,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Tuvevallens Gym Motionscentrum
1,6 km
Tuve Ishall
1,7 km
Simhallar & Utomhusbad
Kristinedals Träningscenter
6,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jonas Lindquist för mer information!

Jonas Lindquist

Jonas Lindquist

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0701-96 27 72

jonas.lindquist@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte