Sunnanvindsgatan 8D

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Sunnanvindsgatan 8D!
  • Granitskiva och mosaik i titanium pincel verde
  • Komfortfyllt badrum med dagsljus, renoverat 2012
  • Ljuvlig balkong med grönskande utsikt

Sunnanvindsgatan 8D , Centrala Hisingen Wieselgren , Göteborg

Njut av denna extraordinära gaveltvåa med väl genomtänkta renoveringar av kvalitativ detaljfiness. Med Flunsåsparkens gröna omgivningen finner ni ro. På den soliga balkongen kommer det avnjutas goda drycker in på sena småtimmar och köket med sin loungehörna är värd att upplevas. Ansökan till stadsbyggnadskontoret är skickad för ombyggnation av vindarna till 32 st nya lägenheter. Då finns det möjlighet att sänka avgiften med upp till 1000 kr i månaden.

56,8 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 902 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
56,8 kvm
Våning:
2
Byggår:
1945
Driftskostnad:
528 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

56,8 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna, stig på!

Invid den grönrika Flunsåsparken finner ni denna spatiösa tvåa om 56,8 kvm. Denna hemtrevliga gavellägenhet präglas av ett härligt ljusinsläpp och välplanerade kvadratmetrar, där inkluderat en rymlig och skyddad balkong i västerläge. En öppen planlösning tillsammans med gavelläge gör att bostaden flödar av ljus från tre håll.

Från den nyrenoverade hallen (2012) når ni bostadens samtliga rum. Till höger om bostadens entré finner vi ett nyrenoverat kök från 2015 med moderna vitvaror. I köket finner vi en stilren inredning som förflyter i grå valnöts toner och med en gedigen bänkskiva i granit. I det stilrena köket tillagar du mat vid köksön med gott om utrymme, den frambringar bra arbetsytor och en plats för gemenskap. Det rymliga köket erbjuder också en loungehörna för den bekväme. Kanske står det ett glas vin bredvid spisen, samtidigt som vännerna är samlade runt om och diskussioner och skratt varvas om vartannat. Njut av välgenomtänkta detaljer så som grön mosaik och modernt mönstrad tapet som även tapetserats i taket.

Från hallen når vi ni även bostadens badrum från 2012 och är helkaklat i vit och blå mosaik på väggarna och har en grå mosaik på golvet. Finn inre ro och få en härlig massage med hjälp av badrummets jacuzzi som erbjuder skön och mjuk avslappning. Att bubbelbadet dessutom har LED-belysning gör det extra spännande. Utöver det ljuvliga massagebadet erbjuds wc, tvättställ, spegel, handduksvärmare och förvaringsskåp.

Till vänster om entrén finner vardagsrummet som är väl tilltaget och har ett stort fönster som gör att rummet badar i ljus. På golvet ligger en snygg ekparkett och väggarna i rummet är ljusa. Här får ni gott och väl plats med både soffhörna och matsalsmöbel. Middagen avnjuts självklart här vid det stora fönstret. Från detta rum kommer ni även ut på bostadens balkong där ni har möjlighet att sitta och njuta av sena sommarkvällar med långvarig kvällssol. Medan middagen intas går solen sakta ner i horisonten och ljuset i lyktan på balkongen fladdrar lätt i vinden. Natten är ung och tillställningen kommer fortsätta flera timmar till. Flunsåsparken har spelningar varje tisdag under sommarhalvåret, då kan man sitta på balkongen och lyssna.

Ni kommer sitta och njuta av sommarvärmen ute på balkongen innan det blir dags att krypa ner i den svala sängen som ni når från hallen. På golvet finner ni ekparkett och väggarna går i behagliga ljusa toner. Sovrummet har gott om plats för en bredare säng och extra förvaringsutrymmen om så önskas. Inbyggd förvaring finns i den charmiga klädkammaren som nås från sovrummet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 902 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Andel i föreningen

0,012%

Andel av årsavgiften

1,15759%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1945

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 januari 2009
Energiprestanda: 155 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Rambergsstaden 38:1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

6 340 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 840 kr
Försäkring: 2 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4 kvm som kommer att bli större i samband med vindsombyggnation.

Förening

Namn

Brf Svenska folkbyggen Nr 8 i Göteborg

Om föreningen

Föreningen äger byggnaderna Rambergsstaden 38:1 samt 39:1, vilka uppfördes 1945. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt. Föreningen består av 96 lägenheter samt två lokaler, samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen följer underhållsplanen.

Avgift:
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 100 kr som betalas av köparen. Inre reparationsfond finns ej.

Byggår: 1945

Senaste renovering/ombyggnad
Stammarna i kök och badrum renoverades 1989.
Ansökan till stadsbyggnadskontoret är skickad för ombyggnation av vindarna till 32 st nya lägenheter. Då finns det möjlighet att sänka avgiften med upp till 1000 kr i månaden.
Föreningen planerar att lägga nytt tak, byta passersystem, byta utebelysningen samt måla om fasad, trapphus och tvättstugan i samband med vindsombyggnationen.

TV- och internetanslutning
TV och bredband genom Comhem. Fiber genom Bredbandsbolaget.

Bilplats
Parkeringsplats. Går att hyra för 75kr/månad men betalas årsvis med 900 kr/år. Till parkeringsplatsen är det separat kö. I området gäller även boendeparkering och det finns även en del kostnadsfria parkeringsplatser i närheten.

Tvättstuga
Tvättstugan finns i hus 4, här disponeras 6 tvättmaskiner, 3 torktumlare samt 3 torkrum fördelade på 3 pass.

Övriga utrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4 kvm som kommer att bli större i samband med vindsombyggnation.. Här finns även en gästlägenhet som kan hyras för ca 150 kr/dygn samt en festlokal som kan hyras för ca 350 kr/dygn.

Husen ligger på centrala Hisingen i Göteborg i ett naturskönt område med närhet till shopping och kommunikationer. Dessutom är det bara ett stenkast till Lundbybadet, Rambergsvallen och Flunsåsparken. Flunsåsparken har spelningar varje tisdag under sommarhalvåret. då kan man sitta på balkongen och lyssna.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Centrala Hisingen Wieselgren

Wieselgrensplatsen är ett torg på Hisingen i Göteborg uppkallat efter Peter Wieselgren. Wieselgrensplatsen ligger inte långt i från Ramberget med dess fantastiska utsikt över Göteborg. Dessutom ligger Lundbybadet och Rambergsvallen inte långt ifrån Wieselgrensplatsen.

Kommunikation

Här går spårvagnarna 5,6,10 och 13.

Närservice

Wieselgrensplatsen har ett väletablerat och komplett utbud av dagligvaror, servicebutiker och övrig detaljhandel. Även ett sjukhus, Lundby Sjukhus. Wieselgrensplatsen kan även ses som den mest centrala delen av Hisingen då avståndet inte är långt vare sig till centrala Göteborg, Ramberget, Rambergsvallen eller Backaplan.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Konsum
390 m
Willy:s
510 m
Köpcentrum & Gallerior
Eriksbergs köpcentrum
1,5 km
Backaplan
1,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Sockenvägen 26
150 m
Förskolan Sverige Finska
280 m
Kollektivtrafik
Göteborg Rambergsvallen
340 m
Bjurslättsskolan
400 m
Grundskolor
Bjurslättsskolan F-6
400 m
Bjurslättsskolans Fritidshem
400 m
Gymnasium
Vingagymnasiet
280 m
Bräckegymnasiet
1,8 km
Universitet & Högskolor
Chalmers Professional Education AB
1,8 km
Chalmers Professional Education AB
1,8 km
Banker
Swedbank
1 km
Handelsbanken Göteborg Eriksberg
1,6 km
Golfbanor & Golfklubbar
Slottsskogens Minigolf AB
2,1 km
Malmö i Våra Hjärtan AB
2,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Lundby Gymnasium Vingas Sporthall Idrottshall
280 m
Lundbybadet
380 m
Simhallar & Utomhusbad
Lundbybadet
380 m
Got Event AB
3,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 0 % 0 %
3 år 0 % 0 %
Ansök om lånelöfte