Gullrisgatan 5C

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Gullrisgatan 5C!
  • Balkong i soligt läge
  • Funkischarmen finns bevarad i detaljerna

Gullrisgatan 5C , Centrala Hisingen , Göteborg

Etta med balkong i soligt läge och nära kommunikationer som tar er in till stan på några minuter. Fräscht kök och badrum samt vackra originaldetaljer är detta ett boende att flytta rakt in i.

33,5 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 484 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
33,5 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
130
Byggår:
1951

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

33,5 kvm

Rumsbeskrivning

I Kville finner ni denna mysiga lägenhet med genomgående ljusa väggar och fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Här bor du på ett centralt läge i ett expansivt område, bra kommunikationer som tar er in till staden på några minuter och alldeles i närheten finns köpcentrum och saluhall. Genomgående vita väggar och golv i antingen klassiskt brädgolv (nyslipad 2016) eller ett snyggt laminatgolv. Kvadratsmarta lösningar med genomtänkta renoveringar och en stor balkong gör att lägenheten känns rymligare än sina 33,5 kvm.

Köket är lättarbetat med bra bänkskiva i mörkt laserad ek och bra förvaringsutrymmen. Köket följer en stil som harmoniserar väl med lägenhetens känsla och ursprung. Köksinredningen går i vitt med vita knoppar och en grå mosaik ovan bänkskivan i laserad ek. Utrustat med kombinerad kyl/frys (Whirlpool, 2016), en hällspis (Bosch, 2016) en fläkt (Franke) samt en diskmaskin (Whirlpool, 2016). Samtliga vitvaror är i vitt utförande. Plats för matbord och tre till fyra stolar invid fönstret. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är vitmålade.

Allrummet är ljust och luftigt och utan problem ryms en soffhörna med tv-möbel samt en säng och extra förvaring om det skulle behövas. Det stora fönsterpartiet gör att rummet badar i ljus. Bakom en bevarad gammal dörr gömmer sig den praktiska garderoben där förvaring är A & O. Golvet som är vackert bevarat och nyslipat ger hela rummet sin karaktär. Balkongen blir som ett extra rum att njuta i, solen finns här på under nästan hela dagen.

Badrummet är stilrent och helkaklat i vitt och svart. Utrustat med wc, handfat, spegel samt en dusch med draperi.

Hallen är lägenhetens nav och här finns också plats för avhängning direkt innanför dörren. Detta är en lägenhet att trivas i och som bara är att flytta rakt in i.

För dig som gillar att motionera till fots eller cykel finns Keillers park med stadens bästa utkikspunkt, Ramberget, Flunsåsparken gröna lunga och spännande Lindholmen samt Eriksberg att upptäckta. Att följa Kvillebäcken genom Kvilledalen är en särskild upplevelse, gamla sten- och bronsåldersboplatser till moderna köpcentrum. En av Göteborgs äldsta kyrkor, Tuve kyrka, och Sankt Jörgen SPA/Gothia Park arena, supermoderna anläggningar, möts här.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

2 484 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Andel i föreningen

0,57253%

Reparationsfond

34 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1951

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 november 2010
Energiprestanda: 149 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Kvillebäcken 4:7, 31:1-4,32:2, 36:4

Förening

Namn

HSB Brf Kvillebäcken i Göteborg

Om föreningen

Föreningen består av fastigheterna Kvillebäcken 4:7, 31:1-4,32:2, 36:4 som uppfördes 1951. Föreningen har 142 lägenheter och 16 lokaler, samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Fördelningen är följande: 44 st 1 rok, 98 st 2 rok. Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen själva. Föreningens fastigheter består av följande adresser: Godemansgatan 9, Gullrisgatan 4 & 5, Harald Hjärnesgatan 13, 14,18 och Rudenschöldsgatan 15.

Besök föreningens mycket informativa hemsida för mer information: http://www.hsbkvillebacken.se/index.php

Avgift:
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv,bredband 100 Mbit (Fiber) samt dubbla förråd.

Renoveringar:
Föreningen gör en översyn av fönster där de lagar de delar som behöver lagas, något fönsterbyte är inte aktuellt. Föreningen kollar över möjligheten att ta hjälp med den ekonomiska förvaltningen som föreningen tidigare skött. Inga större renoveringar är planerade.

Tvättstuga:
Det finns en tvättstuga i varje hus.

Avgifter vid överlåtelse:
Överlåtelseavgiften som säljaren betalar är för närvarande 1138 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år. Pantförskrivningsavgiften är för närvarande 455 kr för ett lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Organisationsform

Andelsrätt

Antal lägenheter

142

Antal lokaler i föreningen

16

TV och Bredband

Internet 100 Mbit/s samt kabel-TV via ComHem ingår i månadsavgiften. Därutöver erbjuder ComHem digital-TV med ytterligare kanaler samt bredband. Se www.comhem.se för mer information.

Parkering

Föreningen erbjuder fyra olika parkeringsalternativ för de boende och deras gäster. Samtliga platser behöver tillstånd från föreningen och det är separat kö för de olika alternativen, tag kontakt med expeditionen för att ställa dig i kön. Det finns även gratis parkering på gatorna i området.
Här finns:
Garageplats 500 kr/mån.
Utomhusparkering 200kr/mån.
Mc/moped garage för 120kr/mån.
Samt gästparkering där tillstånd finns att kvittera ut hos expeditionen.

Renoveringar

Stamrenoverat 1987

Ekonomi

I januari 2018 höjdes avgiften i samband med att tomträttens arrende omförhanlades, i.o.m. ökat markvärde samt attraktion i området. För mer information, besök föreningens hemsida http://hsbkvillebacken.se/

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Kontaktperson

Marcus Carlsson

Telefon

031-221740

E-post

info@hsbkvillebacken.se

Övrigt

Föreningen är fullvärdesförsäkrad via moderna försäkringar. Denna försäkring inkluderar dock inte bostadsrättstillägget så det rekommenderas att varje enskild bostadsrättsinnehavare skaffar egen sådan. Prata med din mäklare för mer information.

Föreningen har en gemensamhetslokal som går att hyra för kalas och tillställningar. Denna bokas genom expeditionen.
Det finns en inre fond till varje enskild bostadsrätt där en summa av månadsavgiften sätts av varje månad. Denna summa går att använda till renovering av bostaden.

Föreningens gästlägenhet med möjlighet till 5 boende bokas även den via expeditionen.

Om området

Centrala Hisingen

Välkommen till en av Göteborgs snabbast växande stadsdelar! Här bor du lugnt och naturnära, men med all tänkbar service i närheten. In till stan och övriga Göteborg är det endast några minuters resa och vill du bada finns havet inom räckhåll i väster.

Centrala Hisingen har gott om skolor på alla nivåer, för- grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar.

Här finns gott om vackra grönområden lite överallt! Hisingsparken med Slätta Damm är en av Göteborgs största grönområde. Flunsåsparken som sommartid bjuder på underhållning med bla. dans och musik. Området kring Keillers park och Ramberget och har inte bara en underbar grönska utan även en bländande utsikt över Göteborg, bättre picnicmål är svårt att finna!

Vill ni träna så finns här en uppsjö av anläggningar att välja mellan såsom Nordic Wellness, Curves, Friskis & Svettis och Lundbybadet. För avkoppling kan vi varmt rekommendera St. Jörgens Spa eller Arken!

Kommunikation

Med bil når du lederna på nolltid! Hela centrala Hisingen har även en extremt välutvecklad kollektivtrafik med såväl spårvagnar som stombussar som tar dig varthän i staden du önskar snabbt och smidigt! Från Hjalmar Brantingsplatsen eller Vågmästarplatsen når du centrala stan på några minuter. Här finns även vissa direktbussar till Volvo. För den mer hälsosamme finns fina gång- och cykelbanor till bl.a. Centrum och Eriksberg.

Närservice

Närhet till Backaplan med cirka 100 butiker. Wieselgrensplatsen och Kvilletorget har också ett stort utbud av affärer. Vid Kvilletorget har Polis, Försäkringskassa och Arbetsförmedlingen sin verksamhet. På Wieselgrensplatsen ligger Lundby Sjukhus.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Finska Mataffären
120 m
LiDL
250 m
Köpcentrum & Gallerior
Backaplan
910 m
Backaplan
910 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Junibackens förskola
100 m
Prästkragsgatan 2 förskola
350 m
Grundskolor
Bjurslättsskolan F-6
600 m
Rambergsskolans Fritidshem
1,2 km
Gymnasium
Lundby Gymnasium Vingas Sporthall Idrottshall
1,3 km
Plusgymnasiet
2,2 km
Universitet & Högskolor
Chalmers Professional Education AB
2,3 km
Chalmers Innovation Lindholmens Center
2,3 km
Banker
Swedbank
670 m
Handelsbanken Lilla Bommen
2,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Tuve Bangolfklubb
1,7 km
S T Jörgen Golfklubb
2,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Gothia Tennis
490 m
Fjärdingsplans Idrottsplats
620 m
Simhallar & Utomhusbad
Lundbybadet
1,3 km
Kristinedals Träningscenter
3,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte