Vårdkasevägen 21

Bilder

  • Fasad
  • Stor altan och plan trädgårdstomt
  • Tomten på baksidan med trädäckad uteplats och två förrådsbodar
  • Altan i vinkel som byggdes år 2012
  • Trädäckad uteplats på baksidan

Utgångspris

6 995 000 kr

Bevaka slutpriset

Vårdkasevägen 21 , Älvsjö - Långsjö , Stockholm

Generös och vacker tegelvilla om totalt 216 kvm som genomgått stora renoveringar. Attraktivt belägen i villaidyll med ett sjönära och soligt läge i ett lugnt och naturskönt område bara ca 20 minuter från Stockholm City. Huset har bl a stora sällskapsytor, generöst vardagsrum om 30 kvm med vacker öppen spis, renoverade badrum och stort och fint kök, 6-7 rymliga sovrum, stor altan byggd 2012 samt generösa ljusinsläpp. Uppvuxen och plan trädgårdstomt med rik växtlighet. Låga uppvärmningskostnader med Luft/Vatten. Plats för flera bilar på infarten. Beläget i ett omtyckt och barnvänligt område med lite biltrafik. Nära till flera skolor, bussar och fin natur med bara några minuters promenadavstånd till b la vackra Älvsjöskogen, Långsjöbadet och även nära till Långbro Park.

108 kvm, 9 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
108 kvm
Biarea:
108 kvm
Tomtarea:
616 kvm
Byggår:
1965
Driftskostnad:
3 190 kr/månad
Utgångspris:
6 995 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

9 rum

Boarea

108 kvm

Biarea

108 kvm

Rumsbeskrivning

Attraktivt belägen på en lugn gata med lite biltrafik och bara ca 4 minuters promenad till Älvsjöskogen och Långsjöbadet med sandstrand, brygga, klippbad och kiosk/servering. I Älvsjöskogen finns flera elljusspårsslingor med flera utegym, svampställen och en pulkabacke i sydöstra delen av skogen. Ta en titt, det är en riktig skog bara ett stenkast bort! Älvsjöskogen är numera klassad som ett naturreservat.

Huset är smakfullt renoverat och ombyggt invändigt. Flera uteplatser med sol från morgon till solnedgång på olika delar av tomten/uteplatserna.

Något som verkligen har utvecklats under tiden här är utbudet. B la finns den nyligen upprustade livsmedelsaffären ICA i Herrängen. Likaså har den nya kiosken och restaurangen nere vid Långsjöbadet blivit ett riktigt lyft för strandbesöken och skridskoturerna (borstad bana om några km finns när isen håller). Långbro Värdshus är en kort cykelutflykt bort samt Aloe vid Living på Svartlösavägen 55. Deli Italia på andra sidan sjön är en liten vardagsfavorit, likaså 66 kvadrat i Stuvsta. Sist men inte minst Fru Marias Bak på Svartlösavägen 77.

ENTRÉPLAN

HALL
Hall med klinkergolv/ekparkett och ljust målade väggar. Verisure larm med kamera övervakning. Plats för ytterkläder och en inbyggd garderob.

GÄSTTOALETT
Mindre toalett med trägolv och målade väggar. Toalett och tvättställ.

DUSCHRUM
Totalrenoverat duschrum med klinkergolv och golvvärme samt kaklade/målade väggar. Fönster för ljusinsläpp/vädring. Utrustat med separat dusch, toalett, tvättställ med kommod och handdukstork.

VARDAGSRUM
Generöst vardagsrum om ca 30 kvm med vitvaxad stavparkett och öppenspis (besiktad och godkänd 2017) med hög mysfaktor. Flera stora fönster med bra ljusinsläpp. Spiraltrappa till nedre plan.

KÖK
Fint renoverat kök med gott om förvaring och arbetsytor. Två stora fönster och matplats för många personer. Elspis med keramikhäll, spisfläkt med im-kanal, diskmaskin, kyl i fullhöjd. Ekparkett och ljust målade väggar.

MASTER BEDROOM
Stort och ljust sovrum om 14 kvm med stort fönster och utgång till uteplats på baksidan. Vitvaxad stavparkett och tapet. Garderobsvägg med skjutdörrar och inredning från Elfa med bra förvaring.

SOVRUM
Stort och ljust sovrum om 10 kvm. Stort fönster med bra ljusinsläpp. En inbyggd garderob. Plastmatta och ljusa väggar.

SOVRUM
Stort och ljust sovrum om ca 8 kvm. Stort fönster med bra ljusinsläpp. En inbyggd garderob. Plastmatta och ljusa väggar.

SOVRUM
Stort och ljust sovrum om ca 8 kvm. Stort fönster med bra ljusinsläpp. En inbyggd garderob. Plastmatta och ljusa väggar.

NEDRE PLAN

NEDRE HALL
Separat ingång med trappa från entreplan. Klinkergolv med golvvärme och ljust målade väggar samt fönster. Här finns förråd under trappan, rymligt förråd/matkällare med frys i fullhöjd.

ALLRUM/SÄLLSKAPSRUM
Ljust och luftigt rum om ca 20 kvm med öppen spis (besiktad och godkänd 2017) med hög mysfaktor. Fönster med bra ljusinsläpp. Vitvaxat parkettgolv och ljust målade väggar.

BADRUM/RELAX/BASTU
Relaxdel med klinkergolv och ljust målade väggar. Rymligt förråd och klädkammare samt ingång till badrum och mindre bastu från år 2012.

BADRUM
Totalrenoverat med helkaklade väggar och klinkergolv (5X5) med golvvärme. Spotlights i tak och betongglasfönster samt paxfläkt. Badkar på tassar, tvättställ, toalett och handdukstork (vatten).

GÄSTRUM/BARNRUM
Rum om ca 9 kvm med vitvaxat parkettgolv och ljust målade väggar. Fönster med bra ljusinsläpp.

PANNRUM/FÖRRÅD
Rymligt rum med bra förvaring. Värmepanna Nibe VVM 300 Luft/Vatten.

TVÄTTRUM
Stort rum om 8 kvm med tvättmaskin och torktumlare från år 2014. Praktisk bänk och tvättho. Spotlights i tak och betongglasfönster för ljusinsläpp.

SOVRUM
Ljust och rymligt sovrum om 10 kvm. Fönster med bra ljusinsläpp. Laminatgolv och ljust målade väggar/tapet.

SOVRUM
Ljust och rymligt sovrum om 7 kvm med fem garderober. Fönster med bra ljusinsläpp. Laminatgolv och ljust målade väggar.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Byggnadsår

1965

Uppvärmning

Vattenburen med Luft/Vatten Nibe VVM300

Ventilation

Självdrag med punktutsug

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 maj 2018
Energiklass: E
Energiprestanda: 95 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Kalksandsten och tegelfasad
Fönster: 3-glas/2-glas
Bjälklag: Betong
Tak: Betongpannor

Övrigt

RENOVERINGAR UTFÖRDA PÅ FASTIGHETEN
2018 Ny Spisfläkt
2016 Thua häck planterad
2016 Slipat och vaxat golv i vardagsrum och sovrum
2015, 2011 och 2009 Totalrenovering av badrummen
2015 Relinat avloppsrör
2015 Slipat och målat källartrappan
2014 Lagt in golvvärme i korridoren (Nedre plan)
2014 Ny tvättmaskin och torktumlare
2014 Byggt garderobsvägg med skjutdörrar sovrum
2013 Markarbeten och lagt marksten
2012 Byggt altan
2012 Bytt tak i vardagsrum samt stora sovrummet
2012 Bytt köksluckor
2012 Bastu byggd
2011 Taket lades om med ny papp, läkt och pannor.
2009 Ny värmepanna Luft/Vatten
2008 Dränerat runt hela grunden. Dräneringspump installerad i brunnen utanför vardagsrum.
2002-2018 Nya ytskikt i hela huset
2009-2015 Elstigar delvis utbytt

Fastighetsbeteckning

Isgäddan 13

Övriga byggnader

Två förrådsbodar på baksidan.

Fiberinstallation
Fiberbredband med öppna nätet är installerat i fastigheten. Via fiberbredbandet kan man även ha bredbands-TV och IP-telefoni. Man kan välja olika leverantörer.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

38 288 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 28 636 kr
VA: 3 047 kr
Renhållning: 1 279 kr
Försäkring: 5 326 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

I uppvärmningskostnaden ingår även hushållselen och uppskattad årsförbrukning är 26 033 kwh/år. Driftskostnaderna gäller för denna familj som består av två vuxna och tre barn. Renhållning är sophämtning.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 847 000 kr, varav byggnadsvärde 1 535 000 kr

Summa pantbrev

4 000 000 kr

Tomt

Areal: 616 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Flera uteplatser med sol från morgon till solnedgång på olika delar av tomten. På sommartid bäddas den vackert in av grönska och blir då till stor del insynsskyddad. På tomten finns b la Thuja häckar, vårlökar och smultronland.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Förmån, Avtalsservitut: Vattentäkt mm, 01-IM2-72/4838

Om området

Älvsjö - Långsjö

Långsjö är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. Området har fått sitt namn efter gården Långsjö gård invid sjön Långsjön, som avgränsar stadsdelen åt sydost och bildar kommungräns mot Huddinge. Gården Långsjö, med sina två huvudbyggnader uppförda 1882 av två familjer Ditzinger, finns ännu kvar.
Naturområdet Långsjöhöjden gränsar till sjön Långsjön och är med sina 73 meter över havet Stockholms kommuns näst högsta naturliga punkt, efter Vikingaberget med 77 meter över havet. Från Långsjöhöjdens topp har man en vidsträckt utsikt över Huddinge kommun och sydvästra delarna av Stockholm. Utsikten mot norr och öst hindras numera av ett bostadsområde.

Långsjöbadet vid Långsjön invigdes i mitten av 1930-talet. Badet har en cirka 50 meter lång sandstrand och några badbryggor.

Kommunikation

Lugnt och bra område utan genomfartsled eller störande trafik men ändå bara ca 10km från Stockholm City.
Bussen ansluter runt hörnet till pendeltåget vid Älvsjö station eller tunnelbanan vid Fruängen eller Telefonplan. Pendelavståndet till T-centralen är ca 20 min via Älvsjö C och pendeltåg och ca 30 min via Fruängen C och tunnelbanan. Med bil tar resan ca 10 minuter. Vid Älvsjö station finns också bank, matvarubutiker, restauranger, bibliotek mm. Älvsjö Centrum kommer att byggas om till galleria med butiker och bostäder. För mer information http://www.stockholm.se/alvsjocentrum. Även närhet till Fruängen Centrum med stort utbud av butiker samt tunnelbana.

För fritidssysselsättningar finns i närområdet bl.a. populära Älvsjö skogen med elljusspår. Ca 300 meter till Långsjön med badplats samt trevliga promenadspråk längs vattnet.

Närservice

Ett flertal daghem finns i närheten. Skolor i området är Herrängens skola (åk F-5), Ekängens skola och Långbrodalsskolan åk 0-5 samt Johan Skyttesskolan (åk 6-9) och Kunskapsskolan åk 6-9. Dagis i närheten är bl a Lillskogen (karlslundsvägen 10), Gårdsstigen, Snöripan, Vindleken, Älvan och Ekbacken.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Livskvalitet Christer Dahl AB
560 m
Art Department Anna Lu
1,5 km
Köpcentrum & Gallerior
Stuvsta Centrum
1,9 km
Huddinge centrum
3,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Vågavilja förskola
280 m
I Ur och Skur Lillskogen Förskola
340 m
Grundskolor
Borgen Fritidshem
930 m
Ekängens Skola
1 km
Gymnasium
Metapontum
1,4 km
Teknik & Service Gymnasiet
1,6 km
Universitet & Högskolor
Niklas Folkegård AB
3,6 km
Konstfack
3,6 km
Banker
Nordea Bank AB
2 km
Handelsbanken Stuvsta
2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Årsta Golf
4,2 km
Bredängs Minigolf
4,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Långbro Bollplan
880 m
Älvsjö Gamla idrottsplats
1000 m
Simhallar & Utomhusbad
Vattenhuset AB
1,2 km
Vattenhuset AB
1,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Rasmus Löfgren för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte