Århusgatan 219

Bilder

  • Såld!
  • Fasad
  • Välkommen!
  • Utgång från sovrum 2
  • Vardagsrum
  • Vardagsrum

Århusgatan 219 , Kista , Stockholm

Yteffektivt 1-plans hus med inredd vind! Modernt vitt kök med stor matplats i öppen planlösning mot vardagsrum. Renoverat badrum med kakel och klinker samt egen tvättstuga. Plan tomt i trevligt västerläge. Juridisk person accepteras samt goda uthyrningsmöjligheter. Nära till natur, skolor och tunnelbana!

81 kvm, 5 rok

Tomträttsavgäld/år:
11 500 kr
Typ:
Kedjehus
Boarea:
81 kvm
Biarea:
4 kvm
Tomtarea:
152 kvm
Byggår:
1980
Driftskostnad:
2 971 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 4 sovrum

Boarea

81 kvm

Biarea

4 kvm

Rumsbeskrivning

Huset är besiktat och energideklarerat. Dessa dokument finns under fliken VIKTIGA DOKUMENT. Säljaren kommer att teckna en försäkring mot Dolda-Fel.

Samfällighetsavgiften är 2180 kr/månad. I detta ingår värme, varmvatten, kallvatten, sophämtning, snöröjning, garageplats, förråd, underhåll av gemensamma ytor och lokaler.

Hall: Rymlig hall med beige kakelgolv och vit tapet. Under trappan finns utrymme för förvaring.

Badrum: Renoverat år 2011 med svart klinkergolv, vita / röda kakelväggar, utrustat med badkar, kommod, vägghängd tvättställ samt tvättmaskin och torktumlare.

Sovrum 1: Ljust laminatgolv, färgad tapet och garderobsvägg.

Vardagsrum: Renoverat år 2012 med mörkt laminatgolv, rödmålade väggar och bra ljusinsläpp tack vare stort fönsterparti. Halvöppen planlösning mot köket och utgång till uterummet.

Kök: Renoverat år 2014 med delvis vitt klinkergolv och trägolv, vita köksluckor, ny köksbänk samt spisfläkt i rostfritt stål. Inbyggd micro, stor kyl & frys samt spotlights.

Sovrum 2 / Uterum: Tillbyggt 2014. Isolerat och kan användas året runt. Vitt klinkergolv, vitmålade väggar, spotlights i taket samt golvvärme och utgång till trädgården.

Sovrum 3: Ljust laminatgolv, vit tapet och takfönster.

Sovrum 4: Ljust laminatgolv, vit tapet och takfönster.

Byggnad

Byggnadstyp

Parhus

Byggnadsår

1980 ombyggt 2004

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 31 mars 2016
Energiklass: C
Energiprestanda: 73 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

Fastigheten är del i Århus Samfällighet. Besök samfällighetens hemsida för mer information: http://arhus.org/

Samfällighetsavgiften är 2180 kr/månad. I detta ingår värme, varmvatten, kallvatten, sophämtning, snöröjning, garageplats, förråd, underhåll av gemensamma ytor och lokaler.

I medlemsavgiften ingår en preliminär avgift för din förbrukning av kall- och varmvatten samt uppvärmning av ditt hus. Denna baserar sig på statistik över normalförbrukning för de olika hustyperna.

I januari varje år görs en avläsning av dina mätare via fjärravläsning.

Under februari månad sammanställer styrelsen samtliga fakturor för vatten och fjärrvärme och räknar därmed fram kostnader för varmvatten i m³, kallvatten i m³ samt fjärrvärme i m³.

När detta är gjort så räknas kostnaderna för respektive hus ut och jämförs med de preliminära avgifterna. Har man förbrukat mer får man en tilläggskostnad på kvartalsfakturan i april och har man förbrukat mindre så reduceras kvartalsfakturan med det belopp man betalat för mycket.

Huset är anslutet till ComHems nät. Det är upp till fastighetsägaren att själv välja vilka tjänster man vill köpa från leverantören.

Det finns en kö för att få hyra en extra garageplats om man skulle behöva plats för fler än en bil. Dessa platser kostar 250 kronor/månad.

Fastighetsbeteckning

Århus 95

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

35 652 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 400 kr
Väg, samf: 26 160 kr
Försäkring: 4 092 kr
Beräknat antal personer: 3

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 010 000 kr, varav byggnadsvärde 910 000 kr

Summa pantbrev

1 725 500 kr

Tomt

Areal: 152 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Århus S:177, GA:1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Kista

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt[2]. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 17 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Närservice

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Msamma Trading
710 m
Tempo
810 m
Köpcentrum & Gallerior
Akalla Centrum
1,6 km
Spånga centrum
2,8 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Ekbacken Förskola
190 m
Sverige Finska Skolan
320 m
Grundskolor
Sverige Finska Skolan
320 m
SverigeFinska Skolan
320 m
Gymnasium
Internationella Engelska Skolan i Sverige AB
1,1 km
Stockholm Science & Innovation School , SSIS
1,2 km
Universitet & Högskolor
Pro:s Folkhögskola
920 m
Svenska Sällskapet För Antropologi Och Geografi
1,2 km
Banker
Handelsbanken Kista
1 km
SEB
1,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Kista Golfcenter Driving range
2,3 km
Ulriksdals Golfklubb
4,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Granby Bollplan
380 m
Kvarnbacka Bollplan
390 m
Simhallar & Utomhusbad
Nälstaspåret Motionsspår
4,2 km
Medley Sollentuna sim- och sporthall
4,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ramzi Hamam eller Patrik Barej för mer information!

Ramzi Hamam

Ramzi Hamam

Kista

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Ansvarig mäklare

073-721 60 22

0737-21 60 22

ramzi.hamam@husmanhagberg.se

Patrik Barej

Patrik Barej

Kista

Reg.Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

070-751 00 92

patrik.barej@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte