Stavangergatan 64, 5 tr

Bilder

  • Såld!
  • Vardagsrum
  • Hall
  • Hall
  • Hall
  • Hall

Stavangergatan 64, 5 tr , Husby , Stockholm

Välkomna till denna ljusa och stora 2:a i gavelläge på våning 5. Genomgående god standard i hela lägenheten. Stort sovrum, rymligt kök och fräscht badrum! Reparationsfond på ca 7000 kr! Lägenheten går på ett enkelt sätt att göras om till en 3:a. Nära till skolor, dagis och tunnelbana! Välkomna!

63 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 240 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV & Hushållsel
Typ:
Lägenhet
Boarea:
63 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
700
Byggår:
1977

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

63 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Rymlig hall med gott om plats för avhängning samt 4 stora vita platsbyggda garderober. Laminatgolv och tapeter täcker golven och väggarna.

Sovrum: Plastmatta och blå tapeter. Stort och rymligt sovrum med bra ljusinsläpp från ett insynsskyddat fönster i högt läge.

Badrum: Fräscht och stort badrum i svart klinker och vitt kakel renoverat 2008. Här inne finns badkar, handfat, wc, spegelskåp samt gott om förvaringsmöjligheter i 2 skåp.

Kök: Stort och rymligt kök med vita skåpluckor och bänk i rostfritt stål. Gott om arbetsytor samt goda förvaringsutrymmen i både skåp och skafferier. Kyl, frys och spis/ugn från Electrolux. I anslutning till köket finns en vacker matplats i ljust läge bredvid ett stort fönster.

Vardagsrum: Stort och rymligt rum med plats för stor soffgrupp. Vardagsrummet ligger i bra läge med gott ljusinsläpp från ett stort fönster och en stor balkong. Balkongen ligger i gavelläge i sydväst med många soltimmar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 6, hiss finns

Avgift

4 240 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV & Hushållsel

Andel i föreningen

0,25634%

Andel av årsavgiften

0,25634%

Reparationsfond

6954 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus med hiss

Byggnadsår

1977

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 januari 2010
Energiprestanda: 139 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Lofoten 1

Övrigt

Källarförråd ingår
3 tvättstugor finns i närheten
Avsättning till reparationsfond: 23 kr / månad

Förening

Namn

Brf Lofoten

Om föreningen

Brf Lofoten bildades 1970 och består av 8 stycken bostadshus med totalt 353 lägenheter. I föreningen finns också ett lägenhetsdaghem på Stavangergatan 54-62 samt ett fristående daghem på Lofotengatan 30.
Det finns även ett antal lokaler som är uthyrda.

Föreningens medlemmar har tillgång till Grovsoprum/Miljöstation, Källarförråd, Tvättstugor och Parkering. Garage finns på Stavangergatan 73 med ca. 380 platser, till en kostnad från 200 kr/mån. Garagerenovering utförd under 2015/2016. Medlemmarna har även tillgång till Bastu på Lofotengatan 12. Cykelrum hittar ni på Lofotengatan 6 och 22. Fritidslokal med full utrustat kök och plats för ca 30 personer finns att boka för medlemmarna.

Kabel-TV och El ingår i månadsavgiften. Bredband finns att tillgå genom Banhof.

Mer information på föreningens hemsida: http://www.brflofoten.se/

Antal lägenheter

353

Antal lokaler i föreningen

14

Om området

Husby

Utbyggnaden av stadsdelarna i norra Järva, Akalla, Husby och Kista, planerades samtidigt, och en generalplan för dessa lades fram år 1971 och bebyggelsen var en del av miljonprogrammet. Tanken var att de tre stadsdelarna skulle ges något olika utformning, och vid planeringen tog man intryck av den kritik som kommit mot de något tidigare byggda stadsdelarna i södra Järva, Rinkeby och Tensta, där bland annat byggplaneringen brustit i samordning.[1]
Husby byggdes först av de tre stadsdelarna i norra Järva, och utbyggnaden enligt planen genomfördes från 1972 till 1977. Centrumanläggningen ritades av Torgny Gynnerstedt[5] och färdigställdes vid årsskiftet 1975/1976, och tunnelbanestationen stod klar 1977. Inflyttning skedde från 1974. Husby är byggt på en höjdplatå som sluttar svagt i alla väderstreck. Den nedsprängda matargatan Norgegatan skär rakt igenom stadsdelen. Kvarteren och gatorna i området bär namn efter norska orter och personer, som Oslogatan, Trondheimsgatan och Edvard Griegsgången. Trafikplaneringen är konsekvent där bilar och fotgängare skiljs åt i olika nivåer. Flera gångbroar leder fotgängarna över områdets nedsänkta bilgatorna. För att undvika att spårområden delade bebyggelsen drogs tunnelbanan under mark genom stadsdelen.[1]
I Husby finns bland annat ett äventyrsbad, Husbybadet, en ishall, idrottshall, bibliotek, och delar av Kista stadsdelsförvaltning. Området har två låg- och mellanstadieskolor och en högstadieskola. Där finns även tre matvarubutiker, apotek, en folkhögskola samt ett ålderdomshem. Husbykyrkan, som är en del av Evangeliska Frikyrkan, ritades av Karl-Erik Hjalmarsson med tydlig inspiration från de uppländskla medeltidskyrkorna. Medan grannstadsdelarna Akalla och Kista även har stora arbetsplatsområden inom stadsdelarna, är Husby i det närmaste en renodlad bostadsstadsdel.[1]
Bebyggelsen i Husby består nästan uteslutande av lägenhetshus byggda inom ramen för miljonprogrammet. Majoriteten av lägenheterna i stadsdelen ägs av Svenska bostäder, Wallenstam och HSB. De lägenheter som ägs av Wallenstam har växlat ägare ett stort antal gånger. Missnöjet med bostadssituation i stadsdelen ledde i slutet av 1900-talet till protestaktioner i form av en demonstration och fördröjda hyresinbetalningar samt etablerandet av en hyresgästorganisation vid sidan om hyresgästföreningen, Husby unite. En del av Svenska bostäders lägenhetsbestånd har också omvandlats till bostadsrätter och omvandligen av ytterligare hyresrätter till bostadsrätter är en het politisk fråga.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 19 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Supermarket Husby
270 m
Salam Orient Livs HB
310 m
Köpcentrum & Gallerior
Akalla Centrum
690 m
Sollentuna Centrum
2,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Dalhagsskolan Fritidshem
60 m
Lofoten Förskola
120 m
Grundskolor
Husby Ungdomsgård
290 m
Husbygårdsskolans Fritidshem
350 m
Gymnasium
Stockholm Science & Innovation School , SSIS
1,1 km
Internationella Engelska Skolan i Sverige AB
1,2 km
Universitet & Högskolor
Pro:s Folkhögskola
440 m
Svenska Sällskapet För Antropologi Och Geografi
1,2 km
Banker
Swedbank
1,4 km
Nordea Bank AB
1,4 km
Golfbanor & Golfklubbar
Kista Golfcenter Driving range
1,6 km
Komethallen AB
4,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Dalhagens Bollplan
210 m
Husby Ishall
470 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Sollentuna sim- och sporthall
3,7 km
Nälstaspåret Motionsspår
5,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Fabian Hedlund för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte