Vilohemsvägen 12D

Bilder

Utgångspris

1 575 000 kr

Bevaka slutpriset

Vilohemsvägen 12D , Vejbystrand , Ängelholm

I hjärtat av Vejbystrand ligger det gamla Vilohemmet Tallhaga, numera Brf Vejby Havsbad, som är ombyggt och totalrenoverat till nyskick under åren 2012-2014. Omgivet av en stor vacker parkliknande tomt, med höga vackra tallar kan man inte bo mycket trevligare än så här. Ett enkelt och praktiskt boende med alla fördelar ljuvliga Vejbystrand kan erbjuda -nämligen lugn och harmoni med gångavstånd till sandstrand, hav, småbåtshamn, affär och restauranger. Goda bussförbindelser och närhet till Ängelholms flygplats. Ett boende som passar dig som söker ett praktiskt och lättskött hem antingen för permanent- eller fritidsbruk. Välkommen på visning!

79 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 598 kr inkl värme, VA, sophantering och p-plats
Typ:
Lägenhet
Boarea:
79 kvm
Våning:
2, hiss finns
Driftskostnad:
353 kr/månad
Utgångspris:
1 575 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

79 kvm

Rumsbeskrivning

Bakom den vita tegelbeklädda muren, skymd bakom resliga tallar, ligger det gamla vilohemmet Tallhaga. Det finns ingen direkt och säker uppgift när själva huset byggdes men sannolikt under 20-talet där man fått berättat att vilohemmet i Vejbystrand till en början var ett första klassens pensionat som lockade gäster från hela Sverige och utlandet till det naturnära vilohemmet som kunde erbjuda sol, havsbad och friska promenader. Vilohemmet har under åren ändrat inriktning där fastigheten bl a nyttjats som en plats för barn att vila ut sig efter olika vårdinsatser och under krigstiden på 40-talet så hade man här en militärförläggning och bostad för de unga män som var inkallade. Under 50-talet blev vilohemmet ett kommunalt vårdboende fram till 80-talet då vårdboendet övergick i privat regi in det nya milleniet. Under första delen av 2000 talet har fastigheten använts primärt som konferens och vandrarhem. Men, under åren 2012-2014 totalrenoverades byggnaden invändigt som utvändigt och bildade då bostadsrättsföreningen, Brf Vejby Havsbad. Föreningen inrymmer idag 20 lägenheter i olika storlekar.

Just denna lägenhet ligger på våning två av tre, hiss finns. En rymlig och härliga tvåa som passar bra för både den ensamstående som till ett par. Samtliga ytskikt är nya där en klassisk ekparkett ligger i samtliga delar av våningen med undantag för klinker vid hallen och i badrummet. Köket är stort till ytan och håller bra standard i inredning och utrustning. Här finns också ett stort skafferi. Ett modernt och snyggt badrum med klinkergolv i mörkgrå kulör och vitt kakel på väggar. I badrummet finns även tvättmaskin, torktumlare och plats för mer förvaring. Ett stort sovrum med flera garderober och plats för lös förvaring i form av byråer eller liknande. I hallen finns fler förvaringsmöjligheter.
Vardagsrummet håller samma höga klass i som övriga rum och som mynnar ut i kanske lägenhetens höjdpunkt -nämligen den 8 kvm stora balkongen med fri utsikt över grönområde och dit solens strålar hittar hela eftermiddagen och kvällen.

Till bostadsrättsföreningen finns en gästlägenhet med mindre kök och wc/dusch och bädd plats för ca 4 personer. Dessutom kommer en mindre hobbylokal öppnas för de som gillar att snickra. En mindre plats för träningsredskap finns också i källaren. Ute finns en fin skyddad grillplats med plats för 10 vid långbord. Till sandstranden och havet kommer man snabbt oavsett om du använder dina fötter eller din cykel som hjälpmedel. Ca 10 minuter till fots och ett par minuter på cykeln. Halvvägs finns Vejbystrands Tennisklubb med två fina banor och klubbhus. Fem minuter vidare finns centrum med ICA affär och andra småaffärer, veterinär och Pizzeria. I hamnen finns småbåtshamn och två restauranger som är öppna sommartid. I närbelägna Magnarps hamn, finns en trevlig fisk- och skaldjursrestaurang, samt fin badstrand.

I centrum finns Busstation med bra kommunikation in till Ängelholm, där man kan ta sig vidare med Öresundståget till Helsingborg, Lund, Malmö och Kastrup/Köpenhamn. Till Ängelholm/Helsingborgs flygplats kör man på knappa 15 minuter.

Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns

Pris

1 575 000 kr Utgångspris

Avgift

3 598 kr inkl värme, VA, sophantering och p-plats

Andel i föreningen

4,0842%

Tillträde

Efter överenskommelse.

Byggnad

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 31 augusti 2016
Energiklass: D
Energiprestanda: 88 kWh/m² (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

4 247 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 414 kr
Försäkring: 833 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Hemförsäkring If

Övrigt

Balkong finns i bästa solläge.

En parkeringsplats ingår i månadsavgiften.
Fiber finns indraget i byggnaden.

Förening

Namn

Brf Vejby Havsbad

Om föreningen

Bostadsrättföreningen har 20 st lägenheter.

Renoveringar

Totalrenoverat under 2012-2014

Ekonomi

Inga planerade avgiftsändringar i föreningen.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Vejbystrand

Vejbystrand ett riktigt sommarparadis då orten är full av liv och rörelse från världens alla hörn men som under vinterhalvåret ter sig som en ganska så "vanlig" bostadsort med allt som man kan önska av ett mindre samhälle.

Vacker sandstrand med båthamn.

Kommunikation

Goda kommunikationer mellan Vejbystrand och Ängelholm. Endast 10 minuters bilväg till flygplatsen med inrikesflyg direkt till bla Stockholm, Visby och även flera internationella direktflyg.

Närservice

Här finns Ica, pizzeria, butiker, frisör, bibliotek, skolor bl a Magnarps skola F-9, Vejbystrands skola F-6, fritidshem och förskolor m.m.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära Vågen
690 m
Ludvigssons Livs AB
690 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Villervalla
240 m
Vejbystrands skola och förskola
260 m
Kollektivtrafik
Sandlyckeväg
350 m
Idrottsplats
360 m
Grundskolor
Vejbystrands skola och förskola
260 m
Magnarps Skola
880 m
Sport- & Idrottsanläggningar
Vejbystrands Idrottsplats
330 m
Vejbybadet
640 m
Simhallar & Utomhusbad
Vejbybadet
640 m
Vejbystrand S
780 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Linda Glimmenvall eller Anna Berg för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Anna Berg

Anna Berg

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

0768-668560

anna.berg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte