Rönnebodavägen 23

Bilder

  • Underbart hus med solig uteplats
  • Välkommen in!
  • Hall
  • Matplats

Rönnebodavägen 23 , Ängelholm , Ängelholm

Vi på HusmanHagberg vill tipsa dig om denna fantastiska 1-plansvilla i vinkel, belägen på en lugn och rofylld plats. Helt makalös trädgård med sköna omgivningar och dit solens strålar hittar från morgon till kväll. Välrenoverad villa med fyra sovrum, fina sällskapsytor, braskamin, uterum, trädäck med utejacuzzi, garage och mycket mycket mer. Välkommen på visning!

157 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
157 kvm
Biarea:
15 kvm
Tomtarea:
1 297 kvm
Byggår:
1975
Driftskostnad:
2 358 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 sovrum

Boarea

157 kvm

Biarea

15 kvm

Rumsbeskrivning

Med ett lugnt och rofyllt läge på landet, men ändå med närheten till Ängelholms stadsliv, ligger denna välrenoverade 1-plansvilla i vinkel. Med ett avskilt läge med öppna vyer runt omkring kan man inte bo särskilt mycket bättre och skönare än så här. Den fantastiska utemiljön erbjuder sol under hela dagen till sen kväll och tilltalar det vuxna som de små. En varierad trädgård med den optimala kombinationen av uterum i anslutning till ett stort och träckdäck med nedfälld utejacuzzi i bästa möjliga solläge. Utanför trädäcket finns skuggiga ytor såväl vindskyddande. Sandlåda, lekstuga och på den här tomten finns också det perfekta klätterträdet som idag är utsmyckat med gungor och klätterredskap till barnen. Då trädgården sluttar i den bakre delen så har man också en alldeles egen pulkabacke när väl snön hittar till Ängelholm. I trädgården kan man även hitta diverse planteringar, fullvuxna Rhododendron, Lavendel, flertalet äppelträd, hallonbuskar kombinerat med rabarber i mängder.

Huset har successivt renoverats och ökat i storlek och idag finns en väldisponerad villa med fyra sovrum utspridda i olika hörn i bostaden. Alla sovrummen är väl tillagna och kan alla användas som dubbelsängs-rum. Oerhört trevliga samvaroutrymmen som också delar upp huset på ett praktiskt och hemtrevligt sätt. Köket ligger i centrum av dessa ytor och binder samman husets olika delar och rum. Köket är nytt från 2012 då man också reste taket för extra rymd och en braskamin installerades i blickfånget mellan matplatsen i köket och soffhörnan. Nuvarande ägare har också valt att sätta in större fönsterpartier mot huset västra sida, i kök, matsal och i ett sovrum, vilket ger både extra ljus men också ett stilsäkert drag utifrån de estetiska aspekterna. För de med frusna fötter kan en trevlig information vara att det ligger golvvärme i stora delar av huset.

Badrum, gäst WC och tvättstuga är praktiskt placerade i huset med en gäst WC precis vid entrén. Vidare in i den inrehallen ligger ett stort badrum med både badkar och dusch. Bredvid badrummet finns en tvättstuga som också kan användas som groventré.

Det finns även garage och förråd.

Varmt välkommen på visning och låt dig inspireras av denna snygga villa!

Hall, gäst WC
Större möblerbar hall som mynnar ut i det stora matrummet rakt fram. Närmast dörren finns en mindre klinkerlagd yta som sedan går över till det laminatskeppsgolv som ligger i resterande delar av de sociala ytorna i huset. Ingång till gäst WC med klinkerlagt golv och vita målade väggar. Vädringsfönster.

Sovrum 1, sovrum 2
Till höger från entrén sett ligger två sovrum. Båda med vitlutade plankgolv och stora till ytan.

Matrum
Vidare in i huset ligger ett mycket trevligt matrum. Här har det funnits ett större vardagsrum tidigare men en vägg har satts upp för att skapa ett fjärde sovrum. Denna vägg kan man relativt enkelt ta ner igen. Stora fönster som går hela vägen ner till golvet gör att detta rum blir väldigt ljust och behagligt. Altandörr till det stora trädäcket utanför. Från matsalsplatsen har du en väldigt fin vy ut över trädäcket och naturen utanför. Skeppsgolv i laminat, golvvärme.

Sovrum 3
Innanför matrummet ligger ett stort sovrum med fina fönstersättningar. Skeppsgolv i laminat, golvvärme. Fondvägg med liggande plank målat i vitt.

Kök, vardagsrum
Ett välplanerat kök i vitt utförande med en svart tunn bänkskiva. Köket från HTH renoverades 2012 då även samtliga vitvaror byttes ut förutom kyl och frys som är ca 12 år. Samma skeppsgolv som i övriga sociala ytor, golvvärme. Ryggåstak med takfönster. Matplats intill braskamin och utgång till uterum. Golvvärme. I motsatt sida från matplatsen finns en soffhörna för skönt tv-häng och avslappning framför brasan.

Sovrum 4
Innanför soffhörnan ligger det fjärde sovrummet som även detta är stort till ytan. Laminatgolv och fondvägg.

Badrum
Snyggt helkaklat badrum i tidlösa materialval utrustat med både badkar och dusch. Badrummet renoverades 2002. Golvvärme. Vädringsfönster.

Tvättstuga, groventré
Tvättstuga med tvättmaskin, tvättho, varmvattenberedare och diverse förvaring. Svart klinkerlagt golv med golvvärme. Dörr som leder ut på garageuppfarten.

Uterum
Härligt uterum med högt i tak och klinkerlagt golv. Glasskjutpartier åt två håll.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla i vinkel

Byggnadsår

1975 ombyggt 2005

Uppvärmning

Direkt El, luft/luft-värmepump, braskamin

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 augusti 2017
Energiklass: F
Energiprestanda: 93 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Platta på mark
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Utförda renoveringar:
- Dränering hela huset -00
- Stenläggning garageuppfart -00
- Badrum -02
- Värmepump (luft-luft) -02
- Byggnation av förråd -03
- Installation av öppen spis -05
- Tillbyggnad av hus samt uterum -05
- Kommunalt avlopp -06
- Ute-spa -06
- Byte av fönster och dörrar, treglas -02-10
- Kök från HTH, inkl vitvaror dock ej kyl och frys och vardagsrum med upphöjt tak och takfönster -12
- Syllbyte -12
- Nytt papptak garage -12
- Byggnation trädäck -15
- Ombyggnation av matrum med nytt sovrum -15
- Staket -16

Fastighetsbeteckning

Skörpinge 95:3

Övriga byggnader

Vidbyggt garage med förrådsdel. Uppskattningsvis 35-40 kvm

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

28 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 21 375 kr
VA: 4 000 kr
Renhållning: 2 525 kr
Sotning: 400 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Nuvarande ägare har en Villa-hemförsäkring hos TryggHansa på 9600 kr och där ingår diverse tillägg såsom reseskydd osv.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 324 000 kr, varav byggnadsvärde 1 039 000 kr

Summa pantbrev

1 942 000 kr

Tomt

Areal: 1 297 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Skörpinge GA:2
Förmån, Officialservitut: Väg, 11-ÄNG-576/75
Förmån, Officialservitut: Väg i samfälld vägmark, 11-ÄNG-576/75

Tillträde

1 sept eller enligt ök.

Övrigt

Planritning kommer kompletteras till annonsen inom kort.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Viktiga dokument

Om området

Ängelholm

Rönnebodavägen är en lång väg och sträcker sig mellan Höja landsväg och Helsingborgsvägen. Denna fastighet ligger precis i början med Höja landsväg som närmaste utfart. Detta område kan ses som en förlängning av Kroneslätt och gränsen mellan Kroneslätt och Rönnebodavägen kommer minska då mer bebyggelse planeras i området över tid. Trots det lantliga läget så är du väldigt nära Ängelholms centrum. Cykelavstånd till skolor och förskolor, matvaruaffär mm. Närhet till den östra utfarten till E6:an.

Ängelholm ligger fint inne i Skälderviken mellan Bjäre- och Kullahalvön. På gågatorna finns mysig shopping och många bra matställen precis som småstaden ska vara. Utelivet i Ängelholm är på topp med flera barer och uteställen.
Rönne Å slingrar sig vackert genom hela Ängelholm och erbjuder aktiviteter som kanotpaddling, fiske och sightseeing med båten Laxen under sommaren. Det finns härliga promenadstigar precis vid ån, runt om i staden och längs havet. Ängelholms hembygdspark är som en oas i centrum med aktiviteter både för stora och små med lekplats, djurpark och olika museer. Man har närhet till den populära långa sandstranden med klitter i Skälderviken. Här finns massor av plats för hela familjen och även stränder för hundar. Över Hallandsåsen finns skidanläggningen Vallåsen och på sommaren används området till mountainbike och rodel åkning.

Kommunikation

Skolbuss går i området. Ängelholm Helsingborg Airport med både inrikes- och internationella flyg. Goda bussförbindelser med både stadsbussar och regionbussar. Öresundståg och pågatåg som kan ta dig till Göteborg eller till Köpenhamn.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Netto
1,4 km
Coop Extra
1,5 km
Köpcentrum & Gallerior
Brännborn Center AB
2,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Montessoriförskolan Nallen
1,2 km
Akka Förskola
1,6 km
Grundskolor
Villanskolan
1,6 km
Nyhemsskolan
1,8 km
Gymnasium
Nybroskolan
2,9 km
Banker
FOREX Bank
2,4 km
Handelsbanken Ängelholm
2,5 km
Golfbanor & Golfklubbar
Wegeholms Golf AB
3,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ängelholms Idrottsplats
2,2 km
Rögle Bandyklubb
2,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Linda Glimmenvall för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte