Boarpsvägen 313

Bilder

  • Såld!
  • Vackert hus i vacker miljö
  • Vem vill inte dricka sitt morgonkaffe här?
  • Närmsta granne!

Boarpsvägen 313 , Hjärnarp , Ängelholm

Utmed natursköna Boarpsvägen finns många smultronställen - det är längs denna väg som ni hittar denna undangömda idyll! Inbäddad i den vackra gröna bokskogen men med vyer över öppna fält faller man lätt för detta vackra boende. Här kan man leva i ett med naturen och njuta av närhet till havet, sjöar och fina vandringsleder. Denna bostad har skapats med kärlek av en, i trakten, välkänd arkitekt och redan vid första steget innanför dörrarna känner man igen Lena Roséns personliga stil. En genomtänkt med bostad där ljuset tar sig in från flera håll - här finns allt man kan tänka sig; de sociala delarna för umgänge, sköna avkopplande rum för lugna stunder i hemmet och upp till fyra sovrum om så behövs! Mysiga eldstäder finns i båda planen för såväl uppvärmning som trevnad

133 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
133 kvm
Biarea:
12 kvm
Tomtarea:
1 006 kvm
Byggår:
1983
Driftskostnad:
1 556 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

133 kvm

Biarea

12 kvm

Rumsbeskrivning

Väl dold finner vi denna ostörda idyll - endast en vacker sten med husets nummer avslöjar var vi ska vika av från Boarpsvägen. Inbäddad av den vackra bokskogen ligger den på en höjd med vyer mot skogen och öppna fält. Det är få förunnat att få ställa sin bil, stiga in genom grinden och ha kommit hem. Bostaden är för övrigt inhägnad - mot fältet vittnar en gärdsgård om tomtgränsen där. Tomten sluttar åt söder med trädäck längs hela husets långsida - här tillbringas mer än gärna många timmar för ren njutning och livskvalité!
Vi stiger in i huset på dess östra gavel, där finns det vidbyggt två förråd samt en överbyggd passage som leder oss förbi en groventré till baksidan där det idag finns en fin hundgård. Väl inne stiger vi in i en annan värld - det märks tydligt att arkitekten jobbar med hjärta och själ - en detalj är den genomsyn som finns i bostaden, d v s fönster åt alla håll släpper in såväl ljuset som naturen i bostaden. Stilen är tidlös och jordnära - något som passar alldeles perfekt här!

Inne i hallen finns det plats för avhängning på två ställen. Det ligger tåligt klinker på golvet - något man uppskattar efter en härlig promenad i skogen. Sedan övergår det till det plankgolv som hittar vi resten av bostaden. Fortsätter vi framåt kommer vi in till vardagsrumsdelen av den öppna planlösningen. Vardagsrummet är ljust med sina ljusa toner och ljusinsläpp från flertalet fönster. En kamin ger såväl värme som trevnad och dess strategiska placering mitt i huset gör den väldigt effektiv.
Till höger om entrén finns en inre hall med tvättavdelning. Här tar vi oss vidare till ett helkaklat rum som idag inrymmer hundrum med dusch och deras in- och utgång till hundgården bakom huset. För oss tvåbenta finns det en groventré samt utgång till hundgården. I detta utrymme finns en extra frys. Fortsätter vi in i hallen, förbi tvättavdelningen, hittar vi badrummet - med kakel och klinker som ytskikt och utrustningen här består av dusch, tvättställ och toalett.
Till vänster om entrén fortsätter vi in till köket som är öppet med vardagsrummet. Det finns bra med arbetsytor och köket håller än trots sin ålder. Utrustningen består av kyl, spis med fläkt och en fungerande vedspis! Alla fönster och altandörren som leder ut oss till det stora trädäcket i söder säkerställer ett fint naturligt ljus i bostaden.
1997 byggdes bostaden till i båda våningsplanen. Då tillkom ett vackert samvarorum förbi vardagsrummet. Med stora fönsterpartier får vi nästan känslan av sitta ute i naturen - här kan man se ett och annat rådjur passera. Längs ena väggen i rummet finns en platsbyggd bokhylla och bakom den gömmer sig ett mycket praktiskt och rymligt förråd - dit kommer vi via en dörr i bokhyllan.

Övre plan
En trappa upp når vi en lite mer privat sfär. Ett mysigt allrum med gott om plats möter oss när vi kommer upp. Även här finns en eldstad som värmer gott och det finns plats för såväl tv-avdelning och förvaring som avkoppling. Murstocken som kommer upp mitt i huset delar av rummet på ett bra sätt och bakom den, till vänster om trappen, finns ett utrymme som är förberett för en extra toalett om så önskas. Förbi det ligger "Master Bedroom" med två stora klädkammare. Till höger om trappan finns ett möblerbart utrymme - kanske en liten läshörna passar här. Därefter kommer den tillbyggda delen med två fina sovrum med magisk vy över fältet utanför.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1983 ombyggt 1997

Uppvärmning

Direktverkande el samt eldstäder

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 juni 2016
Energiklass: D
Energiprestanda: 64 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Järnvitriolad lärk
Fönster: Kopplade 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor

Övrigt

Inbäddad och ostörd i den vackra bokskogen ligger denna fina fastighet på en sluttning! Tomten är prydlig med ett äldre gästhus/lekstuga samt växthus som ligger välplacerade lite nedför själva bostaden. Här finns möjligheten att skapa flera rum i trädgården.
Längs huset södra långsida går ett lika långt trädäck där man garanterat laddar batterierna och mer än gärna nyttjar till max. En eldriven terrassmarkis ger ett behagligt solskydd när så krävs.
Det finns möjlighet för odling för den som vill - idag finns det det bl a vildhallon och äppelträd.

Fastighetsbeteckning

Hjärnarps-Boarp 4:19

Övriga byggnader

Två förråd vid entrén samt bakomliggande vedförråd. Det finns även en äldre gäststuga och växthus.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

18 680 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 12 036 kr
VA: 750 kr
Renhållning: 1 507 kr
Sotning: 326 kr
Försäkring: 4 061 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Nuvarande ägare förbrukar 3-4 kubik ved för uppvärmning.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 150 000 kr, varav byggnadsvärde 794 000 kr

Summa pantbrev

594 800 kr

Tomt

Areal: 1 006 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om - borra. Enskilt avlopp, trekammarbrunn

Servitut etc

Förmån, Officialservitut: Väg, 11-HJÄ-893 servitut på väg för att komma till fastigheten. Servitutet leder till nederkant av fastigheten.

Tillträde

Efter överenskommelse.

Övrigt

Fiber finns indraget till fastigheten. Det finns även två paraboler.

Om området

Hjärnarp

Hjärnarp är beläget norr om Ängelholm nära E6:an. Området har 1020 invånare. Det finns en låg- till högstadieskola, bibliotek, matbutik och blomsteraffär mm. I närområdet finns Margretetorp gästgifvaregård med hotell, restaurang och konferens. I Hjärnarp kan man njuta av härlig natur och man har närhet till Västersjön och Rössjön med vattensporter, fiske och bad.

Ortsnamnet kommer från: Hjärnarp = Hjärnes torp /efter danskan arp=torp

Kommunikation

Regionbuss 507 går genom området mellan Ängelholm och Hjärnarp. Mer info se www.skanetrafiken.se

I närheten

Livsmedelsbutiker
Hedström Linda
1,5 km
ICA Supermarket
3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Morkullans Förskola
2,9 km
Karika Förskola
3 km
Grundskolor
Agapeskolan
1,4 km
Söndrebalgs Skola
3,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Rantzows Sport AB
3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Eva Holmberg eller Linda Glimmenvall för mer information!

Eva Holmberg

Eva Holmberg

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668077

eva.holmberg@husmanhagberg.se

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Extra kontaktperson

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte