Söndrebaljsvägen 182

Bilder

  • Välkommen!
  • Veranda med utebad
  • Vy från ovan

Söndrebaljsvägen 182 , Hjärnarp , Ängelholm

På Hallandsåsens sydsida ligger denna lantliga idyll på höjden och undangömd i Söndrebaljs vackra bokskog. Den mest natursköna och vackraste plats dina sinnen möjligen kan registrera. Och med ett hantverk du sällan får beskåda där den magi som skapats känns i varje cell i kroppen. Synliga takbjälkar, unika och genomtänkta lösningar med byggnadsmaterial som i många fall sitter på en lång och spännande historia. Gästhus med två sovrum och badrum. Stor carportbyggnad med plats för två bilar, verkstad och inredningsbart vindsplan. Dessutom finns en oerhört vacker veranda intill en utespa-avdelning inbäddad i total grönska. Missa inte chansen att låta detta ställe bli ditt!

93 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
93 kvm
Biarea:
57 kvm
Tomtarea:
26 477 kvm
Byggår:
1997
Driftskostnad:
2 760 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 sovrum

Boarea

93 kvm

Biarea

57 kvm

Rumsbeskrivning

Om du sluter dina ögon. Och tänker på den mest natursköna, idylliska och lugnaste plats som dina sinnen rimligen kan visualisera. Sedan multiplicerar du din inre bild med en rejäl dos av genuin kärlek till skapande och tillvaratagande av allt det vackra vår natur och byggnadshistoria kan erbjuda. Lägg sedan också till en skir lövskog, avskildhet och en prunkande trädgård med alla tänkbara attribut. Nu börjar du närma dig en bild av fastigheten med adress Söndrebaljsvägen 182. Men sannolikt är du ändå inte ens i närheten...

Det är ren magi att köra upp för den snirkliga vägen genom Söndrebaljs pampiga bokskog och svänga in på denna lilla avstickaren där den berörda fastigheten ligger. Vid en första anblick skulle man aldrig kunna tro att den äldsta byggnaden på denna fastighet är från 1997, och vid anblick två, tre och tio så är du fortfarande lika tvärsäker att du måste hört eller läst fel. Få hus byggs med sådan känsla och kärlek till byggnation som detta, och även om önskan finns så är det svårt att nå hela vägen fram.

Förberedelserna inför detta bygge, som till en början startade som en sommarstugevision, påbörjades långt långt innan byggstart. Under en längre tid har nuvarande ägare letat och sparat på gamla genuina byggnadsmaterial som man tänkte någon gång skulle komma till användning. Här finns "rester" från alla möjliga tänkbara håll. Bland annat kommer takteglet från Grevie station, anno 1888, fönster på huvudbyggnaden från banvaktsstugan i Skälderviken, golvlisterna från det första huset som byggdes i Havsbaden av Kristianstads landshövding 1917, takbjälkarna kommer från den gamla prästgården i Starby, badrumsdörren från Sjöbyggargården i Torekov och det handslagna golvteglet i hallen, ja det har kanske inte samma poetiska och romantiska historia som mycket annat i detta hus då nuvarande ägare hittade dem slängda vid en soptipp, men lika vackra är dem för det. Och de byggnadsdelar som inte besitter någon särskild historia har skapats med samma genomtänkta och noggranna hantverk som vi sällan ser "i dagens hus". Nuvarande ägare visar på sådan idérikedom kombinerat med kunskap och en stor portion av vilja som resulterat i denna magiska plats på jorden.

Huvudbyggnaden uppfördes 1997 och byggdes till och början som en sommarbostad. Man trivdes så bra på platsen så 2001 beslutade man att bygga till både "vardagsrumsdelen" och det separata gästhuset för att kunna flytta hit permanent. Carportsbyggnaden kom sedan till 2004 för att sedan avsluta med verandan som byggdes 2006. Utanför verandan finns en nerfälld utejacuzzi inbäddad i frodig grönska. Marken runt omkring har köpts till i omgångar och idag omgärdas bostadshusen av skir och lummig bokskog, utan någon som helst insyn från grannar.

Interiören präglas av ryggåstak med synliga takbjälkar kombinerat med inredning och materialval som åldras vackert genom tiden. Här har verkligen inget lämnats åt slumpen med oerhört många och spännande detaljer som är lätta att missa om man inte ger sig tid att låta ögonen vandra fr��n golv till nock ett par gånger. Under 2013 lät man också uppdatera huset med ett nytt kök och badrum.

Platsen, byggnaderna, trädgården gör tillsammans att man får en riktig "nypa-sig-i-armen-känsla" . Om det är någon plats på jorden, i Sverige, i Skåne som ska benämnas med ordet idyll, så är det just fastigheten med adress Söndrebaljsvägen 182! Varmt välkommen att boka dig till visning!

Hall
Handslaget golvtegel. Tre garderober. Spana gärna in det snygga elskåpet.

Badrum
Till vänster från entrén ligger badrummet som renoverades 2013. Badrummet är inrett i kakel och klinker. Golvvärme, el. Mindre skjutdörrsgarderob där vattenkopplingar mm sitter. Utrustat med duschväggar i glas, snygg tvättställskommod och WC.

Sovrum
Rakt in från hallen sett ligger ett mysigt sovrum med synliga takbjälkar. Fyra garderober. Målat plankgolv i grå kulör.

Kök, matplats, loft
Snyggt och stilrent kök från Ikea 2013 inklusive vitvaror. Målat plankgolv. Högt i tak med synliga takbjälkar. Stor uppmurad eldstad med kassett. Trappa till loft ovan sov- och badrum. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys, induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn och integrerad diskmaskin. Vitvaror i rostfritt stål.

Passage/hall
Mindre hall eller passage mellan de båda huskropparna som sammanbyggts. Snyggt klinkergolv med golvvärme. Utgång till framsida.

Vardagsrum
Ekparkettgolv. Stora öppningsbara fönsterpartier ut mot trädgård. Braskamin. Takvärme. Spotlights.

Gäststuga

Tvättstuga
Tvättstuga utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Vask. Två ingångar. Flertalet garderober. Klinkerlagt golv.

Gästrum x 2 samt badrum
Två gästrum på vardera sida om ett badrum. Badrummet har ingång från båda rummen. Båda rummen är utrustade med ekparkettgolv och en garderob. Ryggåstak. Badrummet är utrustat med kakel och klinker med duschhörna, WC och tvättställ. Handdukstork. Badrummet är från gästhuset byggdes -01.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla i vinkel

Byggnadsår

1997 ombyggt 2001

Uppvärmning

Direkt El, kassett samt kamin

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 maj 2016
Energiklass: F
Energiprestanda: 115 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Platta på mark, krypgrund
Grundmur: Betong
Stomme: Lecablock, trä
Fasad: Puts, trä
Fönster: 2-glas, 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Utförda renoveringar:
-Byggnation av huvudbyggnad -97
-Byggnation av vardagsrumsbyggnad samt gästhus -01
-Byggnation av carportbyggnad -04
-Byggnation av veranda -06
-Renovering av kök inkl vitvaror -13
-Nytt badrum -13
-Ny ytterdörr -13
-Indragit fiber -14
-Utejacuzzi -14

Fastighetsbeteckning

Söndrebalj 6:39

Övriga byggnader

Gästhus, 39 kvm. Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt många garderober. Klinkerlagt golv. Två sovrum, båda med egen ingång med ekparkettgolv. Mellan rummen finns ett helkaklat badrum med dusch. Trästomme, krypgrund.

Veranda
Vacker veranda där man gärna sitter sent på kvällen, gärna med ett glas vin i handen för att sedan ta ett dopp i utejacuzzin.
El finns. Ingen fast uppvärmning men nuvarande ägare har haft fristående fläkt när verandan använts under kyligare väderlek. Isolerat tak, isolerade väggar och isolerglas. Verandan uppfördes 2004.

Carportbyggnad
Stor carportbyggnad med plats för två bilar. Stomme i lecablock och platta på mark. Här kan man sätta in garageportar om man hellre vill ha ett stängt garage för sina bilar. Bredvid carpoten finns en verkstad. Ttrappa på gaveln leder till ett grovinrett vindsplan med isolerade väggar, tak och golv. Används idag som förråd men skulle kunna göras om till gästrum eller liknande.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

33 126 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 22 806 kr
Renhållning: 2 544 kr
Väg, samf: 180 kr
Sotning: 523 kr
Försäkring: 6 355 kr
Övrigt: 718 kr

Kommentar

"Övrigt" avser slamtömning

Taxeringskod

120

Taxeringsvärde

1 403 000 kr, varav byggnadsvärde 1 112 000 kr

Summa pantbrev

1 032 300 kr

Tomt

Areal: 26 477 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt, naturtomt

Tomtbeskrivning

En underbar och rofylld trädgård belägen i syd/västläge där solens strålar når baksidan och trädgården från mitt på dagen och sen kväll. Här finns alla tänkbara väldoftande träd, buskar och planteringar som omsluter och ramar in denna magiskt vackra trädgård. Här finns många naturliga sittplatser i solen såväl i skuggan.

Stor fågelbur finns i utkanten av trädgården. Används ej idag men här skulle det passa ypperligt om man vill ha höns eller liknande.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp. Grävd brunn. Trekammarbrunn med infiltrationsbädd från 1997.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Söndrebalj GA:1
Last, Avtalsservitut: Kraftledning mm, 11-IM5-66/2909
Last, Avtalsservitut: Kraftledning mm, 11-IM5-66/2909
Inskrivning, Nyttjanderätt område, 81/14032

Fastigheten är idag 26.477 kvm. Fastigheten kommer under försäljning avstyckas med ca 5200 kvm och är nu under behandling hos Lantmäteriet. Den fastighet som förvärvas kommer vara ca 21.000 kvm.

Tillträde

Efter överenskommelse.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Viktiga dokument

Om området

Hjärnarp

Hjärnarp är beläget norr om Ängelholm nära E6:an. Området har 1020 invånare. Det finns en låg- till högstadieskola, bibliotek, matbutik och blomsteraffär mm. I närområdet finns Margretetorp gästgifvaregård med hotell, restaurang och konferens. I Hjärnarp kan man njuta av härlig natur och man har närhet till Västersjön och Rössjön med vattensporter, fiske och bad. I näromgivningarna finns underbara miljöer för den som älskar att vistas i naturen. Fina ridstigar och inte långt ifrån fastigheten finns ett stort ridhus.

Ortsnamnet kommer från: Hjärnarp = Hjärnes torp /efter danskan arp=torp

Kommunikation

Regionbuss 507 går genom området mellan Ängelholm och Hjärnarp. Mer info se www.skanetrafiken.se

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Supermarket
1,7 km
Hedström Linda
4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Karikan Förskola AB
1,2 km
Karika Förskola
1,2 km
Grundskolor
Söndrebalgs Skola
1,4 km
Agapeskolan
4,6 km
Golfbanor & Golfklubbar
Furutorps Golf
6,5 km
Ängelholms Golfklubb
6,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Rantzows Sport AB
2,5 km
Stencrossarna M K
4,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Linda Glimmenvall för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte