Svanvägen 14A

Bilder

  • Såld!
  • Stensatt framsida med dubbelgarage grindar!
  • Välkomna!
  • Stora öppna ytor med ljus rymd och utsikt!

Svanvägen 14A , Skälderviken , Ängelholm

Representativ villa med lättskött parkliknande trädgård med mycket marktäckande växter, flertalet oaser och uteplatser! En påkostad bostad i två plan på absolut toppläge i Skälderviken. Läget är ostört - med utsikt över hav och land ligger denna stiliga villa som är genomgående ljus och genomsyras av kvalitet i såväl material som byggnadsstandard!
Med stora sociala ytor i entréplanet, panoramafönster, täljstenskamin, balkonger. I souterrängplanet finns b la sovrum, allrum och bad med relaxavdelning.

Välkomna att boka visning!

210 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
210 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 652 kvm
Byggår:
2002
Driftskostnad:
3 019 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 3 sovrum

Boarea

210 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Svanvägen 14A, en förstklassig bostad på toppläge i lugna Skälderviken!
En bostad där få saker är lämnat åt slumpen och som, med en pedantisk hand, tagits väl om hand av nuvarande ägare. Med stora ljusa sociala ytor i det spatiösa entréplanet med attribut som panoramafönster, två väl tilltagna balkonger med glasräcken, bar, täljstenskamin och centraldammsugare!
I souterrängplanet hittar vi sovrummen varav ett väl tilltaget "master-bedroom", badrum med relaxavdelning, förvaring och tvätt. Flera utgångar till den prunkande trädgården som trots dess storhet ändå är lättskött!
Genomgående i bostaden ligger ett varmt klinkergolv med skön komfortvärme!

Entréplan

Hall/Entré
När vi kommer in i bostaden möts vi av en stor öppen och välkomnande entré med stora ytor och mycket ljus som inviterar in oss i bostaden. Det är öppet mot resten av våningen och det är svårt att inte imponeras av intrycken. Den gedigna ektrappan som leder ned till souterrängplanet fungerar som en naturlig avdelare mellan entrén och de sociala delarna. Här finns garderober på höger sida om ingången med plats till förvaring och till vänster, vid badrummet, finns ytterligare en garderob samt avhängningsyta för ytterkläder.

Vardagsrum
Entrén är sammankopplad med vardagsrummet vilket ger en stor och öppen känsla. Detta rum är hjärtat av huset, här når du alla resterande avdelningar på entréplanet. Här finns den perfekta platsen för att umgås med en utsikt mot Skälderviken och Kullaberg som heter duga.

Allrum
Stor öppen anslutning till vänster från vardagsrummet och med samma golv vilket länkar samman rummen. Här finns en täljstensspis samt bar - en perfekt plats att varva ner och njuta av livets goda stunder. Kanske gör ni som nuvarande ägare och låter en rejäl bokhylla längs ena väggen agera bibliotek - en ovärderlig tillgång i dagens stressade samhälle! Via allrummet nås den ena balkongen som är placerad med läge i sydväst och sydost, självklart med en oslagbar utsikt över Skälderviken.

Kök
På andra sidan av byggnaden, direkt till höger om entrén finner vi köket. Köket har en modern toutch med stora arbetsytor att jobba på. Här har man satt in massiva ekluckor, stenbänkskiva, kakel, infälld belysning i taket, spisfläkt, keramikhäll, varmluftsugn, inbyggd microvågsugn samt side-by-side kyl och frys med inbyggd ismaskin och vinkyl. Från köket finns det en öppen anslutning till den härliga matsalen som båder släpper in ljus och tillåter en att arbeta i köket och samtidigt vara social eller bara njuta av årstidernas skiftningar.

Matsal
En matsal som är få förunnad! Ett rum med mycket ljusinsläpp från de helglasade balkongdörrarna och självklart även här med en härlig utsikt. Här finns det plats för ett större sällskap till middagen. Från matsalen når man ut till ännu en balkong som ligger ut mot havet, att äta middag här under sommarhalvåret är ett måste.

Badrummet
Till vänster om entrén finner vi ett heltkaklat badrum med klinkergolv. All inredning går i ljus träfanér, samt en snygg massiv bänkskiva. Badrummet är utrustat med wc och duschplats.

Souterrängplan

Allrum/möblerbar hall
När man går ner för trappan kommer man direkt till ett allrum på souterräng planet. Här har man direkt anslutning till den stenlagda uteplatsen som är placerad ut mot den pampiga trädgården. Denna uteplats når man via en glasdörr, vilken tillsammans med de stora fönsterna gör att det kommer in mycket solljus. Även här finns det klinkergolv i samtliga rum, bortsett från de två mindre sovrummen. Det finns även vattenburen golvvärme på hela souterräng planet.

Master-bedroom
Till höger om hallen/allrummet når vi master-bedroom. Det är ett stort, ljust och fräscht rum med gott om klädförvaring i form av sex garderober! Ett lyxigt sovrum med dubbla glasdörrar som vätter ut mot den stenlagda altanen.

Badrum/Bastu/Relax
Bredvid master-bedroom finner vi det stora badrummet med det lilla extra! Här finns bastu, bubbelbadkar, duschplats, dubbelhandfat och wc. Inredningen är av körbärsfanér och väggarna är helkaklade. På golvet ligger klinkergolv med golvvärme. Dubbelhandfatet ger extra utrymme och minskar trängseln.

Kontor/sovrum 1
I kontoret/sovrum 1 har man lagt ekparkett på golvet. På väggarna finns en vit strukturtapet. Garderob finns till förvaring. Här har du en fin utsikt mot den vackra trädgården.

Sovrum 2
Även här ligger det ekparektt på golvet och vit strukturtapet på väggarna. Garderob finns till förvaring.

Tvättrum
Tvättrummet är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, torskåp och mangel. Man har även inrett med en rostfri bänk med tvättho samt garderober till förvaring och VVB. Även här har man lagt klinker på golvet.

Förråd/Klädkammare
Förrådet/Klädkammaren ligger i direkt anslutning till tvättrummet. Här finns det gott om plats till förvaring med flera garderober och hyllor! Här sitter den praktiska centraldammsugaren.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans med souterrängplan

Byggnadsår

2002

Uppvärmning

Värmepump - frånluft (el)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 maj 2014
Energiklass: D
Energiprestanda: 70 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Isolerglasfönster
Bjälklag: Trä
Tak: Glaserade tegelpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Här finns flera fina uteplatser! I entréplanet når vi två härliga balkonger som försetts med glasräcken som ger behagligt skydd mot vinden utan att inkräkta på de härliga vyer som man mer än gärna insuper under middagen i det fria eller kanske med en god bok som sällskap.
Från souterrängplanet kommer vi ut till en fantastisk baksida med en stor stensatt terrass som delvis är överbyggd. Även här har man en skön utsikt och framförallt en prunkande grönska omkring sig!
Tar vi oss ned för den prydliga trappan med den anlagda bäcken porlande vid sidan kommer vi ned till ytterligare en oas där bäcken mynnar ut till en damm.
Nere vid lekstugan/förrådet finns en annan plats som ger svalkande skugga en varm sommardag.
I sluttningen, nedanför garaget hittar vi nästa stensättning - en väl dold stensatt glänta mellan buskar och den blommande slänten här slår man sig gärna ned och avnjuter den vackert anlagda trädgården!
Är man sugen på frukost med morgonsol kan man välja den ena balkongen eller den stensatta framsidan för det!

Fastighetsbeteckning

Kajutan 12

Övriga byggnader

Stort dubbelgarage med motordrivna portar samt hundhus.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

36 239 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 23 482 kr
VA: 3 980 kr
Renhållning: 1 481 kr
Försäkring: 7 296 kr

Kommentar

Under posten El ingår uppvärmning.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 093 000 kr, varav byggnadsvärde 1 811 000 kr

Summa pantbrev

13 000 kr

Tomt

Areal: 1 652 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Fantastisk prunkande trädgård i en vacker sluttning med härliga vyer över hamnen och Skälderviken. Tomten är inhägnad runt om och har stensättning på uppfart och framsida. Flertalet uteplatser och små oaser i trädgården.
Trädgården är välplanerad vilket gör den lättskött med mycket perenna och täckande växter. Längs ena gaveln finns en liten "terrass" som fungerar utmärkt som köksträdgård.

Via en lång stensatt infart når vi bostaden efter att ha passerat ett par motorstyrda grindar. Hela framsidan är prydligt stensatt med uppställningsplats för bilar och infart till det stora fristående dubbelgaraget vars portar är motordrivna. Tack vare tomtens läge och bostadens placering på densamma känns läget avskilt.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Övrigt

Taxerad boarea 140, biarea 72.

Beläget på en lugn återvändsgata.

Om området

Skälderviken

Skälderviken i Ängelholm är ett gammalt fiskesamhälle, beläget vid Rönne å:s mynning, som är känt för de fina stränderna. Vid ån finns en hamn för fritidsbåtar. Här finns Errarps skola som omfattar årskurserna F-6 och har omkring 280 elever. Skolan tillhör Skäldervikens rektorsområde.

Kommunikation

Stadsbuss nr 2 går genom området Skälderviken. Mer info se www.skanetrafiken.se. Ängelholm/Helsingborg Airport med både inrikes- och internationella flyg finns inom knappa 10 min bilväg.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära Källans Livs
920 m
Ludvigsson Skälderviken AB
920 m
Köpcentrum & Gallerior
Brännborn Center AB
3,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Sälen
970 m
Skogens hus Förskola/Fritidshem
1,2 km
Kollektivtrafik
Skälderviken Småbåtshamn
300 m
Luntertun
320 m
Grundskolor
Errarps skola
1,2 km
Rebbelberga Skola
2,5 km
Gymnasium
Nybroskolan
2,4 km
Vittragymnasiet
2,8 km
Universitet & Högskolor
Ronolskonsult AB
640 m
Banker
Zmarta
2,6 km
Swedbank
2,7 km
Golfbanor & Golfklubbar
Solviksgolv I Skälderviken HB
1,1 km
Wegeholms Golfbana AB
2,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Skälderviken Idrottsplats
1,2 km
Ängelholms Tennisklubb
1,9 km
Simhallar & Utomhusbad
Havsbaden
740 m
Råbocka
1,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Eva Holmberg för mer information!

Eva Holmberg

Eva Holmberg

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668077

eva.holmberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte