Södra Järnvägsgatan 26

Bilder

Södra Järnvägsgatan 26 , Munka Ljungby , Ängelholm

Nu är kanske Munka Ljungbys vackraste hundraåring till salu. Denna bedårande jubilerare byggdes 1914 av en bagare vilket bakugnen i källaren vittnar om. Fastigheten har tidigare varit delad i två lägenheter och husets ytor gör det till en "perfekt match" för den stora familjen såväl som den egna företagaren. Husets pärla är vardagsrummet med burspråk och bevarad kakelugn. Tomten på över 1300 kvm är en dröm för trädgårdsälskaren med bland annat flertalet fruktträd, flaggstång och stensatt uteplats i söderläge. Hjärtligt välkomna på visning!

156 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
156 kvm
Biarea:
106 kvm
Tomtarea:
1 328 kvm
Byggår:
1914
Driftskostnad:
2 946 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

156 kvm

Biarea

106 kvm

Rumsbeskrivning

Södra Järnvägsgatan 26 - det är i år 100 år sedan som en bagare från Munka Ljungby byggde detta vackra & gedigna tegelhus. Den stora bakugnen i källaren vittnar om fastighetens upphovsman. Bostaden är fräsch och inflyttningsklar men för den händige finns här stora ytor och potential att skapa ett riktigt drömhem för en eller två familjer. Övre plan har tidigare varit en egen lägenhet med kök. Förutom kök på övre plan finns ett vardagsrum med utgång till balkong, ett genomgångssovrum, toalett och en oinredd vind. Övre plan kan passa perfekt som uthyrning av en lägenhet, generationsboende, egen verksamhet eller tonårsdel! På entréplan finner vi två sovrum, vardagsrum, kök, matsal och badrum.

Entréplan

Entré
Vi välkomnas in i en entré med avhägningsmöjligheter och trappa upp till övre plan. Under trappan finns det plats för förvaring. Genom en vacker tidstypisk 60-talsdörr når vi en möblerbar hall. Här är det parkett och vitmålade väggar. Direkt till höger finner vi Master bedroom och till vänster ett badrum. Vardagsrummet hittar vi även det till höger. Rakt fram ligger köket.

Master bedroom
Stort sovrum med heltäckningsmatta. Längs hela den högra väggen finner vi en påkostad garderob med infälld belysning och skjutdörrar. Centrerat i garderoben bakom skjutdörrarna gömmer sig en byrå.

Badrum
Utrustat med våtrumsmatta, toalett, dusch och tvättställ med kommod.

Vardagsrum
Husets pärla med parkett, en vacker kakelugn som värmer gott kyliga kvällar och burspråk som ger ett härligt ljusinsläpp. Utgång till stensatt terrass i söderläge. Här fanns tidigare ingång till Master bedroom.

Kök
Äldre men fräscht och välplanerat ljust kök med gott om skåpförvaring. Utrustat med spis-93, fläkt -09, kyl/frys 2014 och diskmaskin -02. Köket är husets hjärta som binder ihop villans planlösning. Till höger finner vi groventrén. Vägg i vägg med köket ligger matsalen. Ett ljust rum med golv av laminat. För den som strävar efter en mer öppen planlösning kan köket och matsalen förslagsvis göras om till ett stort kök med matplats. Från matsalen är det idag ingång till det andra sovrummet på entréplan.

Sovrum
Rymligt rum i söderläge med heltäckningsmatta och tre stycken garderober.

Groventré
Tillbaka igenom matsalen och köket når vi groventrén vilken nyligen renoverades med laminatgolv, vitmålade väggar och en snygg tapetserad fondvägg. Här finns det plats för avhängning, trappa ner till källare och en mindre klädkammare/garderob.

Övre plan
En trappa upp mötts vi av hallen till den äldre lägenheten. Till höger är toaletten med våtrumsmatta, toalett och handfat, rakt fram den oinredda vinden och till vänster sovrummet. Från sovrummet med plastmatta når vi vardagsrummet med plastmatta och utgång till balkong. Rakt fram ligger det äldre köket med liten spis med ugn. Förvaring i sidovinden och plats för matbord. Här är det även ingång till den oinredda vinden. För den som vill hyra ut en lägenhet kan man förslagsvis behålla planlösningen eller inreda vinden till vardagsrum och göra om nuvarande vardagsrum och genomgångssovrummet till två sovrum utan genomgång.

Källare
Från trädgården eller groventrén når vi källaren. Vi mötts av ett större rum som är utrustat med bakugn, tvättmaskin, torktumlare och dusch. Bakugnen fungerar men röret i skorstenen behöver renoveras. Till höger om oss når vi ett förråd där en frysbox står. I förrådet är det sedan ingång till matkällaren eller varför inte den framtida vinkällaren? Tillbaka i det större rummet vid bakugnen har vi ingång till ytterligare ett större rum. Här finns pannan, till höger ingång till relaxavdelning och till vänster ytterligare ett förråd. Relaxavdelningen är nyrenoverad med vitmålade väggar och grått klinker. Här kommer man till ytterligare ett rum som idag fungerar som förråd. I källaren finns det gott om outnyttjad yta. Varför inte bygga gym med spa, tonårsrum, snickarbod eller varför inte en biosalong? Låt er fantasi sätta gränserna!

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1914

Uppvärmning

Gaspanna med vattenburen värme -04. Kakelugn

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 augusti 2012
Energiprestanda: 142 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Stomme: Tegel
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas, 3-glas,
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Fastighetsbeteckning

Harklövern 9

Övriga byggnader

Äldre faluröd byggnad med två garage varav ett är mindre och redskapsbod/snickarbod.

Gräsklipparen ingår ej i köpet.

Fastighetens senaste stora renovering var 1969 och då såg man över elen, fönster, samt vatten- och avloppsledningarna

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

35 361 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 25 800 kr
El: 3 048 kr
VA: 3 208 kr
Renhållning: 3 305 kr

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 294 000 kr

Summa pantbrev

1 200 000 kr

Tomt

Areal: 1 328 kvm

Tomtbeskrivning

Stor härlig äldre trädgård med flaggstång, körsbärsträd, äppelträd och plommonträd.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Egen brunn för bevattning.

Tillträde

enligt överenskommelse

Tryggad

Tryggadmärkningen på en bostadsrätt innebär att bostaden är besiktigad. Tryggadmärkningen på en villa innebär att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Tryggad på husmanhagberg.se/tryggad eller prata med din mäklare.

Om området

Munka Ljungby

Munka-Ljungby är en tätort i Ängelholms kommun i Skåne län. En liten familjär by med goda kommunikationer och fina omgivningar. Här har man allt man behöver inom kort avstånd. Nära till Ängelholms stad och den populära 6 km långa sandstranden i Skälderviken.

Kommunikation

Via Munka-Ljungby går busslinje 510 mellan Klippan-Ängelholm. Andra regionbussar som går genom området är 507 som går mellan Hjärnarp-Ängelholm och 9:an som går mellan Hässleholm-Ängelholm. Dessa körs av Skånetrafiken. Mer info se www.skanetrafiken.se

Väg 13 går igenom södra delen av samhället och leder till Ängelholm och Klippan.

Närservice

I Munka-Ljungby finns Ica butiken Munka Allköp, Sparbanken Öresund, två pizzerior, vårdcentral, bibliotek, tandläkare, restaurang/bar, blomsterbutik, Statoil, sibylla och Munka Chark m.m.

Toftaskolan i Munka-Ljungby är en totalrenoverad skola med årskurserna F-9, utökad från hösten 2009. Skolan har två rektorer och den ingår i Munka-Ljungby rektorsområde. Även fritidshem är beläget på skolområdet. På skolan finns en simhall. Möllebacken, Katthult, Munkabobarnen, Lunnagården och Lunnamöllan uteförskola är de fem förskolorna som finns i Munka-Ljungby.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Supermarket Munka Allköp
500 m
Gårdsdelikatesser i Munka Ljungby HB
2,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Solrosen Förskola Munka-Ljungby
480 m
Mattisborgen Munkaskolan Fritidshem/Förskola
490 m
Kollektivtrafik
Munka Ljungby väg 13
170 m
Munka Ljungby Nygatan
420 m
Grundskolor
Munkaskolan
490 m
Toftaskolan Munka Ljungby Rektorsomr.
660 m
Banker
Swedbank
440 m
Golfbanor & Golfklubbar
Ängelholms Golfklubb
3 km
Furutorps Golf
3,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Toftahallen
660 m
Toftabadet
850 m
Simhallar & Utomhusbad
Toftabadet
850 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Eva Holmberg eller Anna Berg för mer information!

Eva Holmberg

Eva Holmberg

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668077

eva.holmberg@husmanhagberg.se

Anna Berg

Anna Berg

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

0768-668560

anna.berg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte