De Geersgatan 4

Bilder

 • Utsikten bjuder på en vacker vy över Göteborgs hustak
 • Luta dig tillbaka på balkongen och njut av den värmande kvällssolen..
 • ... ända in på sena ljumna skymningsstunder
 • Utsikten är fantastisk från balkongen

Som Utgångspris

2 650 000 kr

Bevaka slutpriset

De Geersgatan 4 , Lunden , Göteborg

Ljus och rymlig genomgångstvåa med härlig balkong i soligt sydväst-läge. Högst upp i huset och fritt belägen bostad med utsikt åt två håll. Massor med originaldetaljer som vackra fönsterbänkar i sten, välbevarad fiskbensparkett och renoverat kök. Perfekt, lugnt läge i populära Lunden! Stamrenoverat badrum.

52,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 492 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
52,5 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
121
Byggår:
1954
Driftskostnad:
391 kr/månad
Som Utgångspris:
2 650 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

 • Sön 20 aug 13:30-14:15

  Boka här

  Vänligen boka dig för visning

 • Mån 21 aug 17:30-18:00

  Boka här

  Vänligen boka dig för visning

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

52,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välplanerad och charmig genomgångs-tvåa med balkong i soligt västerläge. Belägen på höjden i Lunden med härlig utsikt över Göteborgs takåsar. Stam-renoverat badrum som är förberett för tvättmaskin om så önskas. Lägenheten blandar välvårdat & charmigt gammalt med stramt, stilrent nytt. Lägenheten har minimalt med insyn och en härlig utsikt åt båda hållen. Belägen i en välskött Riksbyggen-brf i populära Lunden. Från Lunden har du mycket bra kommunikationer in till stan tack vare 60-bussen. Lägenhetens välplanerade dryga 52 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall

Du kliver in i den rymliga hallen som är navet i lägenheten med ingång till samtliga rum. Plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter. Väggar är ljusa och på golvet ligger ett slipbart parkettgolv.

Badrum

I anslutning till hallen ligger det fräscha badrummet med ett fönster som ger ljusinsläpp. I samband med föreningens stamrenovering (2015) renoverades badrummet i föreningens regi. Badrummet är utrustat med WC, duschhörna, kommod i vit stilren färg, handdukstork och ett spegelskåp för förvaring av tandborsten. I taket sitter infällda spotlights. Väggarna är helkaklade med ett vitt kakel och på golvet ligger en grå klinker. Självklart finns här också golvvärme. Du kan även njuta av lyxen med egen tvättmaskin i badrummet och ett stort vägghängt förvaringsskåp ovanför.

Kök

Till höger från hallen ligger det stilrena köket. Kökssnickerierna är vita och ovanför arbetsytorna som består av en svart stenskiva sitter ett grått kakel. Rejält med skåp som utnyttjar takhöjden och erbjuder väldigt gott om förvaring. Ett kök att både arbeta och umgås i. Framför fönstret finns plats för ett matbord för fyra till sex gäster. Från fönstret har du en trevlig utsikt över närliggande natur, grönskande träd & kyrkogård. Väggarna är klädda i rogivande tapeter och även här ligger ett slipbart parkettgolv.

Vardagsrum

Rakt fram ligger det väl tilltagna vardagsrummet med en bevarad fiskbensparkett och ljust mönstrade tapetserade väggar. Här finns plats för både soffa och matgrupp. Ett lättmöblerat rum där ett stort fönsterparti samt balkongdörren står för ljusinsläppet. Bänkskivorna i sten är i originalutförande. Utgång till balkong i västerläge med vidsträckt utsikt och en trevlig platsbyggd soffa där flera gäster får plats.

Sovrum

Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbler samt en arbetsplats. Här finns även stora garderober för förvaring med skjutdörrslösning. Parkettgolv samt ljusa toner på väggar med en snygg fondvägg som bryter av. Sovrummet är lugnt beläget mot baksidan där du har en fin utsikt över närområdet som garanterat ger dig en god natts sömn.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Pris

2 650 000 kr Som Utgångspris

Avgift

3 492 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband

Andel i föreningen

0,63741%

Andel av årsavgiften

0,63729%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1954

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 december 2008
Energiprestanda: 172 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Lunden 33:1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

4 700 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 1 100 kr
Beräknat antal personer: 2

Övrigt

TV-/Internet-anslutning
TV: Kabeltv från ComHem. Basutbudet ingår i avgiften.
Internet: Leverantör från ComHem, betalas separat.

Förråd
Till lägenheten hör 2 st källar-förråd, ca 3 och respektive ca 5 kvadratmeter stort.

Tvättstuga
Föreningen har flera tvättstugor. I trappuppgången finns tvättstuga med fyra tvättmaskiner, två torktumlare och torkrum.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns en bastu (uppgång 10), mindre gym (uppgång 9A) samt hobbyrum/slöjdlokal (uppgång 10). I föreningen finns också en plats där du kan tvätta bilen. Dessutom finns uteplats med grillmöjligheter i föreningen.

Parkering
Föreningen har 61 st garageplatser och 72 st parkeringsplatser. Till parkeringsplatserna är det separat kö. Finns även gratisparkering i området på gatorna. Boendeparkering tillämpas också i området, boendekod "Ö". Läs mer på www.goteborg.se

Förening

Namn

Riksbyggens Brf Göteborgshus nr 18

Om föreningen

Föreningen innehar tomträtten till fastigheten Lunden 25:15, 33:1, 33:2 och 34:1, som uppfördes med flerbostadshus 1954-55. Adresserna är De Geersgatan 2-22 samt 7-9.

Den totala bostadsarean för föreningens lägenheter är 8393 kvm medan lokalerna utgör 37 kvm.
De 142 bostadsrätterna är fördelade enligt nedan:
1 rok 22 st
2 rok 59 st
3 rok 30 st
4 rok 31 st

Gemensamma utrymmen är:
Bastu och träningslokal i uppgång 10 samt cykelförråd och barnvagnsrum. Tvättstugor finns i samtliga uppgångar förutom i nr 7. Dessutom finns en slöjdlokal i uppgång 22 och spolplatta med biltvätt. I hus nr 22 finns ett Pryltorg där du kan lämna prylar du tröttnat på som kan komma till användning hos dina grannar istället, och vice versa. Flera uteplatser med möjlighet att grilla finns också i föreningen.

För mer information, se föreningens årsredovisning och stadgar, samt föreningens informativa hemsida www.degeersgatan.se

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

142

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

ComHems basutbud gällande kabel-TV ingår. Dessutom ingår bredband med hastigheten 50/10 i månadsavgiften. Vill man uppgradera till 100/100 görs det separat och bekostas av lägenhetsinnehavaren.

Parkering

Föreningen har 61 enskilda garage och 72 parkeringsplatser för uthyrning, till dessa tillämpas separat kö. Det finns även en spolplatta för biltvätt vid garagen. P-plats kostar 137 kr, garage i längan 299 kr och garage i backen 334 kr.

Kötiden varierar mellan c:a 1-6 månader enligt uppgift från styrelsen 2017-01-26.

Renoveringar

1997: Fönster och balkongdörrar byttes ut.
2000: Renovering av balkonger
2003: Renovering av trappuppgångar. Bland annat nya portar och porttelefon installerades.
2010: Renovering av yttertaken
2015-16: Stambyte genomfört samt badrum renoverade.
2016: Underhåll tvättstugor.

Planerat underhåll:
Byggnation av miljöhus
Översyn av värmesystem
Byte av låssystem till portdörrarna

Ekonomi

Föreningen har en god översyn över dess ekonomi och amorterar enligt plan. I dagsläget finns inga beslut om förändringar av avgiften. (Informationen baseras på kontakt med styrelsen 2017-01-26)

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Övrigt

Föreningen har genom riksbyggens försäkringskollektiv tecknat ett gemensamt bostadsrättstillägg för alla boende i föreningen.

Om området

Lunden

På höjderna i öster strax bortom Ullevi och stadens brus breder den lummiga stadsdelen Lunden ut sig. Bara några minuters spårvagnsresa från centrum tar dig hit till kvarteren som ger dig lika mycket stadskänsla som lugn.

Uppe på högsta höjden, kallad Gamla Lunden väntar en magnifik utsikt över Göteborgs stad. Här präglas stadsbilden av de kuperade gatorna och de många landshövdingehusen från 1920- och 1930-talet. Häruppe hittar du Slätten med lekplats och stora härliga grönområden, populära för picknick och grillning. Ett givet utflyktsmål är också Snikens kulle med fantastisk vy över hela staden. Här samlas folk sommartid bland klipporna med picknickkorgar för att passa på att njuta av konserterna på Ullevi, därav kullens namn.

Stadsdelen Lunden har fått sitt namn efter gården Lunden med anor från 1550-talet. Gården var en av de största i Örgryte socken och var verksamt jordbruk ända in på 1800-talet, då det kuperade och bergiga området började bebyggas av småhus. När Örgryte slogs samman med staden Göteborg på 1920-talet, började gator och avlopp anläggas och efter hand uppfördes de karakteristiska landshövdingehusen. Många av gatunamnen berättar om vilka förnäma släkter som haft sitt säte här genom historien. Bland dem finns UlfSparre-släkten på 1600-talet och under 1700-talet riksmästare Erik Paulin.

Längs Danska vägen som slingrar sig fram genom stadsdelen hittar du ett gemytligt myller av butiker, caféer och restauranger med smaker från hela världen, inte minst Lejonet och Björnens berömda glasscafé. Känner du för engelskt pubhäng och kanske en quiz efter jobbet finns mysiga Paddingtons på St Pauligatan. Strax intill ligger Olskrokstorget med traditionell torghandel, fiskbodar, ICA Supermarket, apotek och systembolag.

På östra sidan av Danska vägen ligger Nya Lunden med utblick mot det vidsträckta naturområdet Delsjön. Här finns vackra vandringsleder, sjöar att bada och fiska i, kanotuthyrning, motionsslingor, skiduthyrning mm.

Du som bor i Lunden åker smidigt in till Göteborgs city. Buss 60 går med täta turer och i närheten har du också Redbergsplatsen och Olskrokstorget som utgör knutpunkter för flera buss- och spårvagnslinjer.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Viol Livs i Göteborg
330 m
Handlar'n Sankt Pauli Livs
370 m
Köpcentrum & Gallerior
Olskroken
790 m
Munkebäckstorget
1,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Solveigs Förskolor AB
120 m
Förskola Torkelsgatan Solveigs Förskolor AB
120 m
Kollektivtrafik
Pärlstickaregatan
180 m
Hogenskildsgatan
250 m
Grundskolor
Gamla Lundenskolan F-5
390 m
Samlingslokal Lundenskolans aula
390 m
Gymnasium
Göteborgs Högre Samskola 7-9
1,1 km
Kunskapsgymnasiet Göteborg
1,4 km
Universitet & Högskolor
Teater och Operahögskolan Artisten
2,3 km
Högskolan för scen och musik
2,3 km
Banker
Handelsbanken Örgryte
770 m
Handelsbanken Gårda
1,3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Gullbergsbro Adventure HB
1,2 km
Susanne Rude AB
2,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Överåsvallen
670 m
Landala Squash AB
810 m
Simhallar & Utomhusbad
Kristinedals Träningscenter
1,7 km
Simavdelningen 1902
1,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Daniel Fröberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte