Smörgatan 102

Bilder

  • Såld!
  • Fantastiskt ljusinsläpp med stora fönsterpartier i gavelläge!
  • Välkommen in!
  • Öppet och socialt vardagsrum i anslutning till matplats och kök.
  • I avskilt läge från de sociala ytorna öppnas dörren till sovrummet.

Smörgatan 102 , Kallebäck , Göteborg

En mycket välplanerad tvårummare är nu till salu på Smörgatan i Kallebäck!
Denna lägenhet ger ett rymligt intryck med dess ljusa och öppna gavelläge samt trevliga planlösning.
Detta är ett optimalt boende för dig som vill bo modernt med bekvämligheter, närhet natursköna områden, bra kommunikationer till centrum och i en stabil och trevlig förening!

57,6 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 313 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
57,6 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
3065
Byggår:
2008
Driftskostnad:
289 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

57,6 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Hallen är ljus och fräsch. I direkt anslutning till ytterdörren är det lagt klinkergolv, ett smart alternativ då det är praktiskt och enkelt att underhålla. Vidare genom lägenheten kliver du in på fin och välbevarad ekparkett som är enhetligt genomgående i hela lägenheten. Lika så är alla väggar och tak vitmålade vilket ger ett rymligt och fräscht intryck, samt en bra bas för den kreativa att utifrån egna idéer sätta sin prägel med färg och kontraster. I anslutning till hallen har du även på vänster sida generösa och stilrena garderober för avhängning och förvaring.

Vardagsrum

Vidare in genom hallen öppnar sig det sociala och generösa vardagsrummet som med en öppen planlösning till ett modernt kök utgör hjärtat i lägenheten. Här kan du utan svårighet möblera med ett större matmöblemag för matglada gäster och i andra änden möblera med soffgrupp för en mysig tevehörna.

Badrum

Badrummet är rymligt och fräscht med skön dimmerbelysning i tak, mörkt klinkergolv och vita kakelbeklädda väggar. I ena hörnet finns en dusch med infällbara glasväggar för att optimera ytan i badrummet om det så önskas. Som en extra detalj är duschens klinkerplattor röda vilket på ett snyggt sätt bryter av och ger kontrast. Då fastigheten ej har någon tvättstuga är vardera lägenhet inredd med både torktumlare och tvättmaskin som i dagsläget är i gott skick! I anslutning till vitvarorna är även en smart arbetsyta med fin ekskiva och bra överskåp platsbyggt.

Kök

Köket är väldisponerat och snyggt med gott om utrymme och bra arbetsytor. Köket är ett klassiskt Marbodalkök som är i mycket gott skick. Själva arbetsbänken är av massiv ek och köksutrustningen i rostfritt stål. All utrustning så som ugn och spis, kyl/frys, fläkt och micro är från fastighetens uppförande år 2008. En detalj som i kontrast till de vita köksluckorna sätter färg och piggar upp är det röda mosaikkakel som i smakfull elegans ramar in köket.

Balkong

I anslutning från vardagsrummet kliver du ut till den stora inglasade balkongen som är på ca 10kvm. Balkongen har både en öppen och inglasad del, en optimal kombination för den som efterfrågar båda delarna! Detta utrymme kan nyttjas stora delar av året och blir som ett mysigt extrarum till lägenheten.

Klädkammare

En klädkammare eller förvaringsutrymme? Kalla det var du vill! Här är praktiskt och smart inrett med olika avhängningsmöjligheter och hyllförvaring.

Sovrum

I ett avskilt, tyst och lugnt läge finner du sovrummet. Här ryms en stor dubbelsäng med sängbord utan svårighet. Från sängen kan du blicka ut över fritt och insynskyddat område där lugnet infinner sig. På ena sidan av rummet har du dessutom gott om förvaringsutrymme med fyra garderober och överskåp.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 12, hiss finns

Avgift

3 313 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

3 468 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 812 kr
Försäkring: 1 656 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Enligt säljarens uppgifter.

Andel i föreningen

1,28%

Andel av årsavgiften

1,30093%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2008

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

FTX

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 maj 2015
Energiklass: D
Energiprestanda: 54 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Skår 59:3

Övrigt

Bilplats:
Föreningen har uppvärmt garage under byggnaden där man hyr ut 49 st parkeringsplatser för 800kr/mån till medlemmar.
Till dessa p-platser är det separat kö (enligt styrelsen finns det 2016-12-20 finns lediga platser att tillgå)

Föreningen har även 4 st uteplatser med separat kö och i området finns det också en 4-timmars gästparkering.

Förråd:
Till lägenheten ingår ett förråd om ca 2 kvm i källaren.

Internet/tv:
Den 1 oktober 2015 tecknades gruppavtal med ComHem gällande bredband, TV och telefoni.
Gruppavtalet som gäller för alla lägenheter och omfattar:
TV - TiVo mellan
Bredband 100/10 Mbit/s

Motionsrum:
Föreningen har inrett ett gemensamt motionsrum på källarplan. Här finns ett mindre gym och maskiner som medlemmarna får nyttja.

Förening

Namn

Brf Horisonten Kallebäck, Örgryte Nr 2

Om föreningen

Brf Horisonten Kallebäck, Örgryte nr 2 - Smörgatan 102 i Göteborg. Föreningen är uppförd 2008 och omfattar 57 lägenheter, 49 garageplatser och 4 P-platser ute, förråd i källaren på cirka 2 kvadratmeter per lägenhet och gemensamt cykelrum.

Föreningen har uppvärmt garage under byggnaden där man hyr ut platser till medlemmar. Till dessa platserna är det separat kö och att få en parkeringsplats brukar gå ganska smidigt. Förråd som tillhör lägenheten finns i källaren.

Förvaltningen sköts av SBC, överlåtelseavgiften på 1107kr betalas av köparen, pantsättningsavgift på 443kr betalas av låntagaren

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Sävsländan med andel 29%. Samfälligheten förvaltar garage, parkeringsplatser, vattenmätare, spill-/dagvattenledningar, gemensam mark.

Föreningen har en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2022 samt en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2012 och 2050.
Fastigheten är 8 år gammal och man ser inget underhållsbehov förrän om några år.
Föreningen är en s.k privatbostadsförening enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.

För mer info se årsredovisningen och hemsidan: brfhorisonten2.se

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

57

TV och Bredband

Den 1 oktober 2015 tecknades gruppavtal med ComHem gällande bredband, TV och telefoni.
Gruppavtalet som gäller för alla lägenheter och omfattar:
TV - TiVo mellan
Bredband 100/10 Mbit/s
* Telefoni Bas

Parkering

Föreningen har uppvärmt garage under byggnaden där man hyr ut platser till medlemmar. Till dessa platserna är det separat kö.

Renoveringar

Inga större underhåll är planerade de närmsta åren.

Ekonomi

I slutet på 2016 meddelade föreningen att ett beslut om sänkning av månadsavgiften om 7,5% samt ytterligare en eller två avgiftsfria månader / år.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1107 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Övrigt

Föreningens ekonomi
Under 2015 har medlemmarna fått tre avgiftsfria månader, de efterföljande åren har de haft två sttycken avgiftsfria månader/år.
Man gjorde en extra amortering av lån med 500.000kr. i december 2015.
Föreningen hade en omförhandling av elavtalet vilket resulterade i besparing om ca 50.000kr under 2015.

Under året 2016 har föreningen fortsatt god och stabil ekonomi.

I slutet på 2016 meddelade föreningen att ett beslut om sänkning av månadsavgiften om 7,5% samt ytterligare en eller två avgiftsfria månader / år.

Om området

Kallebäck

Kallebäck är en lugn och trivsam stadsdel i centrala Göteborg med både innerstadens puls och skogens stillhet inom nära räckhåll.
Här tar du dig enkelt rakt ut i skog och mark. Alldeles intill bjuder Lackarebäcksberget på en oas av vackra bokskogar, bäckar och spännande djurliv. Bara en promenad bort hägrar också det milsvida naturreservatet Delsjön med sin fantastiska natur. Här hittar du badstränder, fiskeplatser, klättermiljöer, promenadstigar och golfanläggning. Vintertid åks det utför vid delsjöområdets eget fjäll Brudarebacken, med konstsnöanläggning, servering, skiduthyrning och knappliftar.
Kallebäck var tidigare en liten by och omnämns för första gången redan 1496. Namnet Kallebäck kommer från den bäck med samma namn som rann genom området. Källan till bäcken med det omtalade klara vattnet låg i bergssluttningen ovanför den nuvarande stadsdelen. Här byggdes den allra första vattenledningen till Göteborg. Strax ovanför källan ligger Hällkistan, en 4000 år gammal grav från slutet av stenåldern.
I stadsdelens blandade bebyggelse syns många mindre hus, bland annat tidstypiska 50-talshus i tegel och landshövdingehus med stora välskötta grönytor mellan husen. I Kallebäck bor du bekvämt med närhet till pizzeria, frisersalong och lunchrestauranger som JP's och Nova. Närmsta mataffär är NETTO, vill du storhandla finns ICA Maxi och Willys på andra sidan motorvägen.
Lockar storstadspulsen tar du dig med en 15 minuters cykeltur ner till Avenyn, Nordstan och Ullevi. Kommunikationerna är annars goda, med buss 50 åker du på 12 minuter till Korsvägen där du också hittar några av Göteborgs stora attraktioner som Liseberg, Svenska Mässan, Universeum och Världskulturmuseet.

Kommunikationerna är de bästa tänkbara och med det centrala läget tar du dig Göteborgs innerstad på några minuter. Du som cyklar har en bra cykelväg hela vägen in till city.
I området finns flera förskolor och skolor.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Netto
300 m
Maxi ICA Stormarknad
580 m
Köpcentrum & Gallerior
Ica Focus Restaurang
2,1 km
Affärshuset Avenyn
2,8 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Smörgatan 80
70 m
Förskola Smörgatan 100
70 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
2,2 km
Grundskolor
Kunskapsskolan Krokslätt
830 m
Skårsskolans Fritidshem
830 m
Gymnasium
It-Högskolan Sverige AB
790 m
Yrkesutbildningar i Göteborgsregionen
1,4 km
Universitet & Högskolor
Konsultpartner AB
2 km
Light Lab AB
2 km
Banker
Handelsbanken Almedal
550 m
Swedbank
1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Delsjö Golfklubb
760 m
Innesvingen
1,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
O'Learys Göteborg Södra
710 m
ÖIS Fotboll
1,2 km
Simhallar & Utomhusbad
Valhallabadet
2,4 km
S02
2,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jenny Jurland för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte